What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official thread περί adventure games

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


f2bnp wrote:
Δεν συμφωνώ πάντως πως είναι από τα καλύτερα adventures ever, θεωρώ πως αρκετοί γρίφοι του πάσχουν. Σε πολλά σημεία θα μπορούσαν να υπήρχαν εναλλακτικές επιλύσεις, αλλά το παιχνίδι επιμένει να σε οδηγεί σε παλαβές, αν όχι ηλίθιες, λύσεις.</blockquote>

Δεν είπα ever, αλλά των τελευταίων χρόνων, αν και, τώρα που το σκέφτομαι, το ever θα ήταν πιο σωστή έκφραση, αφού κατά τη γνώμη μου περί αυτού πρόκειται. Όσο γι' αυτό που λες για τους γρίφους του, δε μπορώ να πω ότι συμφωνώ, δε θυμάμαι να μου δημιούργησε τέτοια αίσθηση.

 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Με πείσατε. Θα το συνεχίσω ακάθεκτος και θα ποστάρω ρεπορτ μόλις με το καλό το τελειώσω!!!
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737


manos426f wrote:
Δεν είπα ever, αλλά των τελευταίων χρόνων, αν και, τώρα που το σκέφτομαι, το ever θα ήταν πιο σωστή έκφραση, αφού κατά τη γνώμη μου περί αυτού πρόκειται. Όσο γι' αυτό που λες για τους γρίφους του, δε μπορώ να πω ότι συμφωνώ, δε θυμάμαι να μου δημιούργησε τέτοια αίσθηση.</blockquote>

Δεν αναφερόμουν σε σένα Μάνο, στο γενικότερο κλίμα που υπάρχει στους adventure κύκλους για αυτό το παιχνίδι αναφερόμουν. Δυστυχώς έχω το κακό συνήθειο να διαγράφω πλήρως από το μυαλό μου γρίφους/σημεία παιχνιδιών που δεν μου άρεσαν ή με εκνεύρισαν.

Χαρακτηριστικά όμως στο Whispered World θυμάμαι τα εξής δύο:
<span class="bbcode_spoiler">
Νομίζω στο Chapter 3, όπου βρίσκεσαι στην σπηλιά των εχθρών, πρέπει να τραβήξεις ένα lever για να περάσεις απέναντι. Το lever βρίσκεται στην οροφή και κρέμεται ένα σχοινί. Δεν θυμάμαι καν πως λύνεται, απλά θυμάμαι πως σίγουρα είχα αντικείμενα που θα μπορούσαν να συνδυαστούν για να το τραβήξω.

Το χειρότερο κομμάτι νομίζω. Έχεις φτιάξει ένα μείγμα στο τελευταίο Chapter νομίζω. Το μείγμα καταλήγει σε μία φιάλη πάνω στο παράθυρο. Έχεις ένα κάρο πράματα στο inventory που θα μπορούσαν να σε ανεβάσουν στο παράθυρο για να το φτάσεις ή να το τραβήξεις προς το μέρος σου.
Η λύση είναι να βάλεις τον Spot σε μορφή πολλών μικρών Spot και να στοχεύσεις τη φιάλη. Αυτή πέφτει έξω από το παράθυρο, πέφτει μέσα από μία τρύπα στην οροφή του αχυρώνα, πάνω στο μπολ της αγελάδας, η οποία το πίνει. Και φυσικά πώς θα κάνει ο παίκτης extract τώρα το μείγμα; Θα αρμέξει την αγελάδα φυσικά!
</span>

Σε γενικές γραμμές, λόγοι που το θεωρώ πάρα πολύ καλό παιχνίδι:

-Πανέμορφα ζωγραφιστά γραφικά. Πραγματικά πιστεύω πως αν τα adventure παρέμεναν ακμαία και 2D μετά το τέλος των 90's θα έπαιρναν αυτή την μορφή. Ζωγραφιστά γραφικά υψηλής ανάλυσης.

-Εκπληκτική μουσική επένδυση. Ότι και να πω είναι λίγο.

-Ο κόσμος και οι χαρακτήρες που συναντάς. Πιστεύω πως στο σύνολό του είναι ένα παιχνίδι που μιλάει με διαφορετικά νοήματα σε μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα εκπληκτικό παραμύθι, τους αξίζουν συγχαρητήρια και εδώ.

-Η πλειάδα των γρίφων του είναι έξυπνοι και κατανοητοί. Γενικά είναι άνω του μετρίου η δυσκολία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Και θα ξαναπω πως πραγματικά με έκανε να νοιώθω λες και επρόκειτω για κάποιο ξεχασμένο διαμάντι των 90's. Είναι αξέχαστη εμπειρία, μακάρι να είχε προσεχθεί λίγο παραπάνω σε ορισμένα σημεία όπως οι γρίφοι που περιέγραψα. Πιστεύω πως η φωνή του Sadwick έπρεπε να είναι αυτή, δεν υπήρχε τόσο μεγάλο payoff στο τέλος αλλιώτικα.

Α, να σημειώσω επίσης πως η Special Edition είναι προς αποφυγή. Έχει σοβαρότατο bug όπου δεν κάνει register το αριστερό κλίκ, παρά μόνο άμα του καπνίσει. Η εταιρία το γνωρίζει κανονικά αυτό εδώ και 1+ χρόνο και όμως η official απάντηση είναι πως πρόκειται για bug στην SDL που έχουν συμπεριλάβει με το παιχνίδι και πως θα πρέπει ο τελικός χρήστης να κάνει compile την τελευταία έκδοση... Σοβαρολογώ, είναι τόσο απαράδεκτοι.

 

cheeseman

Commoner
Joined
Dec 4, 2012
Messages
47
Καλησπέρα ! Διακόπτω τη συζήτηση για το whispered world και ρωτάω κάτι άκυρο.. ( ναι, νιώθω άσχημα αλλά χρειάζομαι τη συνδρομη ας... :whistle: )

Λοιπόν : Έχει κανείς saves από το "The Longest Journey" ? Δυστυχώς τα έχασα λόγω ιού μόλις τελείωσα το 5ο chapter ( αν θυμάμαι καλά ) και δεν έχω κουράγιο να το πιάσω απ΄οτην αρχή, λόγω μεγέθους.

Σκέφτηκα να μην ανοίξω νέο thread μιας και πρόκειται για adventure και μάλιστα από τα πιο καλά και γνωστά. Αν νομίζετε ότι πρέπει, πειτε μου..

Θενκς
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Βρήκα ένα πολύ παλιό site που ίσως σε εξυπηρετήσει:

http://www.geocities.ws/journeysaves/inch5.htm#us

Περιεργώς τα links δουλεύουν ακόμα, ελπίζω να μην παρουσιάσει κανένα θέμα με digital εκδόσεις.
 

giovanna

Commoner
Joined
Dec 3, 2012
Messages
32
Εγώ πιστεύω ότι ήτανε ένα πολύ ωραίο παιγνίδι, με συγκίνησε, με ταξίδεψε σε φανταστικούς κόσμους και ναι στο τέλος έκλαψα, απλώς δεν το περίμενα :blush:
 

cheeseman

Commoner
Joined
Dec 4, 2012
Messages
47
Ευχαριστώ πολύ ! Μέσω google που το είχα ψαξει, δεν δουλευε το λινκ αλλά τωρα ανοίγει.. Το χω retail οπότε μάλλον θα δουλεύει.. Θα το δοκιμάσω άμεσα..

f2bnp wrote:
Βρήκα ένα πολύ παλιό site που ίσως σε εξυπηρετήσει:

http://www.geocities.ws/journeysaves/inch5.htm#us

Περιεργώς τα links δουλεύουν ακόμα, ελπίζω να μην παρουσιάσει κανένα θέμα με digital εκδόσεις.</blockquote>

 

cheeseman

Commoner
Joined
Dec 4, 2012
Messages
47


giovanna wrote:
Εγώ πιστεύω ότι ήτανε ένα πολύ ωραίο παιγνίδι, με συγκίνησε, με ταξίδεψε σε φανταστικούς κόσμους και ναι στο τέλος έκλαψα, απλώς δεν το περίμενα :blush:</blockquote>

Το Whispered World ή το Longest journey ? :lol: Φαντάζομαι συνεχίζεις την κουβέντα από εκεί που σταμάτησε, οπότε το 1ο...

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
https://www.youtube.com/watch?v=Pth7ah_uP_A

:cheer:

Περιμένω να βγει και GOG Galaxy για να ολοκληρώσω τα άλλα 6 King's Quest παιχνίδια που δεν έχω τερματίσει (μόνο το I και το VIII έχω τελειώσει).
Ομορφα νέα, αφού οτιδήποτε επιστρέφει απ την παιδική ηλικία με κάνει να νιώθω νεότερος <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Αν τα έχεις στο GOG, νομίζω το Galaxy βρίσκει τα εγκατεστημένα παιχνίδια του GOG και τα περνάει στην βιβλιοθήκη του client.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
χαχα ΒΘεοφίλη εννούσα ότι θέλω Achievements! <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
Να τα παίξω μια και καλή και να μοστράρω μετά τα παράσημα στα ΝΟΥΜΠΖ :spiteful:
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Τέλος το Whispered World. Αν και μου άρεσε αρκετά η ιστορία ( ειδικά το τέλος ήταν έπικ) και η ατμόσφαιρα γενικότερα, με ξένισαν λίγο οι γρίφοι. Κάποιοι μου φάνηκαν αρκετά τραβηγμένοι και με δυσκόλεψαν πολύ περισσότερο από το Deponia που το θεωρώ δυσκολάκι σε κάποια σημεία.
<span class="bbcode_spoiler">Στην καλύβα δεν έπαιζε να το βρω μόνος μου πως μπαίνουν με την καμία</span>
Επίσης το special edition είχε κάποια bugs τα οποία με ανάγκασαν να ανοίξω λύση για να επαληθεύσω ότι κάνω κάτι σωστά και απλώς δεν πιάνει το click
<span class="bbcode_spoiler">στο νησί 'όπου κυνηγάς τα Yaki, δεν με άφηνε για κάπιο περίεργο λόγο να χρησιμοποιήσω το τσεκούρι στην ταμπέλα</span>
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ενώ στην αρχή δεν άντεχα καθόλου τον sadwick , τελικά τον συνήθισα και την έβρισκα μαζί του.


Τώρα έπιασα το A golden wake που όπως διάβασα φεύγει εύκολα.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βγαίνει Special edition ενός παιχνιδιού και να έχει περισσότερα θέματα από την αρχική!!! Πραγματικά η Daedalic σ' ορισμένες περιπτώσεις έχει αδικήσει η ίδια τον εαυτό της.

Και ναι, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι υπάρχουν σημεία στο παιχνίδι που οι γρίφοι είναι παράλογοι. Στο σύνολό του πάντως μου άρεσε πάρα πολύ.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Η Special Edition είναι απαράδεκτη. Έχει σοβαρότατα προβλήματα, οι developers τα γνωρίζουν πολύ καλά και προτείνουν πανάκυρες λύσεις.

Το σοβαρότερο όλων θεωρώ πως είναι ότι δεν πιάνουν τα 2/3 των κλικς. Ο developer ισχυρίζεται στα fora του παιχνιδιού στο Steam, ότι πρόκειται για bug στην SDL που έρχεται μαζί με το παιχνίδι και ένα "απλό compile της τελευταίας έκδοσης" θα λύσει το πρόβλημα.
Ειλικρινά, πόσος κόσμος γνωρίζει να κάνει compile; Γιατί απλά δεν συμπεριλαμβάνουν την τελευταία έκδοση που θα λύσει το πρόβλημα, μόνοι τους; Είναι απλά απαράδεκτοι σε αυτό το θέμα.

Για μένα, ο χειρότερος γρίφος του παιχνιδιού, που παίζει να τον έχω αναφέρει και σε προηγούμενη σελίδα είναι:
<span class="bbcode_spoiler"> Το σημείο στο τελευταίο chapter που φτιάχνεις το potion, αποφασίζεις πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πιάσεις παρά να ρίξεις την φιάλη έξω από το παράθυρο (!) για να πέσει στον αχυρώνα, στο μπολ της αγελάδας, η οποία το πίνει. Στην συνέχεια, πρέπει να αρμέξεις την αγελάδα για να πάρεις το potion πίσω (!!!!). Νομίζω θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη ως ένα από τα χειρότερα παραδείγματα.</span>
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,154
Θέλω να καταθέσω την τελευταία τρέλα που με έχει πιάσει στο πως να παίζω τα adventure.. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Πλέον παίζω όπως τα παίζαμε το 80 και 90 δλδ δεν ανοίγω ποτέ λυσάρι αλλά με το που κολλήσω κάπου για τα καλά το παρατάω για λίγες μέρες και μετά ως δια μαγείας μπορώ και βρίσκω την λύση.
Ετσι κάναμε τότε και δούλευε το σύστημα και δουλεύει ακόμα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />. Παίρνει αρκετό παραπάνω χρόνο να το τελειώσεις αλλά είναι γενικά απόλαυση να ξέρεις ότι το έχεις τελειώσει χωρίς καμία βοήθεια. Να προσθέσω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου και τον καλύτερο adventure gamer.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Τέλος και το A Golden Wake.
A walk in the park indeed!!! Ωραίο για ένα ευχάριστο διάλειμμα ανάμεσα σε δύσκολα adventures. Παραδόξως το σημείο με το αεροπλάνο δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Η είσοδος στο γραφείο με έκανε να σκαλώσω αρκετά. Η έξοδος πάλι οχι...
<span class="bbcode_spoiler"> Κωλοφαρδία μάλλον. Αρχικά πήγα να βγάλω άκρη με το χαρτί που βρήκα στο γραφείο και πήγα να αυτοσχεδιάσω λίγο με τα μπουκάλια. Τα ονόματα δεν μου λέγαν κάτι. Μετά διάβασα ότι κάποια ήταν πιο γεμάτα από άλλα. Οπότε αρχικά σήκωσα το πιο γεμάτο για να καταλήξω στο πιο άδειο. Αφού δεν έγινε τίποτα το έκανα αντίθετα. Άνοιξε το πέρασμα. Αμφιβάλω ότι ήταν ο ορθός τρόπος. Αλλά από την στιγμή που δούλεψε δεν παραπονιέμαι...</span>

Τώρα έχω απορία για το Edna and Harvey. ποιο είναι το πρώτο; To New eyes ή το Breakout; Το Breakout γράφουν ότι είναι το Debut αλλά έχει βγει ένα χρόνο μετά το new eyes.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,528
Το Breakout κυκλοφόρησε πρώτο, αρκετά χρόνια πριν το New Eyes (η Γερμανική έκδοση τουλάχιστον), αλλά το New Eyes θεματικά είναι prequel του Breakout.

Και τα δύο πολύ καλά adventures, αν και το New Eyes μου άρεσε λίγο περισσότερο.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
οπότε μπορώ να ξεκινήσω από το New eyes χωρίς πρόβλημα.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,154
Μόλις τέλειωσα το Night Of the rabbit. Από τα ποιο όμορφα adventure που έχω παίξει τον τελευταίο καιρό. Απολαυστική διάρκεια, φοβεροί χαρακτήρες, πολύ καλοί γρίφοι και φοβερή μαγευτική ιστορία. Νομίζω είναι ένα από τα καλύτερα adventure της dealic.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Τσίμπησα το Indiana Jones And The Fate Of Atlantis στις εκπτώσεις του GOG. Αξίζει να ψαχτώ με Roland MT-32 emulator, ή η εξομοίωση που έχει μέσω ScummVM αρκεί;
 
Top Bottom