What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official thread περί adventure games

gvorris

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
475
Σίγουρα είναι δύσκολο adventure αλλά αν πραγματικά του αρέσει θα το ευχαριστηθεί, ας το δοκιμάσει δεν έχει να χάσει τίποτα αφου το έχει στο library! για τις επιλογές συμφωνώ, με το backlog όχι, αν μου αρέσει ένα παιχνίδι δεν βιάζομαι να το τελειώσω για να πιάσω άλλο όσος καιρός και να περάσει ιδίως τα adventure που τα ζεις.<br>Πρέπει να αντιστεκόμαστε στην κατάρα που λέγεται backlog  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Κι εγώ θα συμφωνήσω με τους περισσότερους. Το Whispered World είναι όμορφο (αν και την πρώτη φορά το είχα παρατήσει, άλλαξα γνώμη όταν το ξαναέπιασα) και καλό παιχνίδι, αλλά αρκετά απαιτητικό. Εγώ θα πρότεινα για αρχή να παίξεις πιο "προσγειωμένα" adventures (π.χ. αστυνομικά), τα οποία έχουν γρίφους λογικής και λιγότερο φαντασίας και στη συνέχεια να μεταβείς σταδιακά, αφού αποκτήσεις εμπειρία, και σε άλλα, πιο δύσκολα παιχνίδια. Εκτός κι αν φυσικά δε σου αρέσει αυτό το στυλ, τότε πάσο.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
<blockquote><br> για τις επιλογές συμφωνώ, με το backlog όχι, αν μου αρέσει ένα παιχνίδι δεν βιάζομαι να το τελειώσω για να πιάσω άλλο όσος καιρός και να περάσει ιδίως τα adventure που τα ζεις.<br>Πρέπει να αντιστεκόμαστε στην κατάρα που λέγεται backlog  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br><br>Συμφωνώ και εγώ παίρνω το χρόνο μου με τα παιχνίδια. Για το backlog αλλού το πήγαινα, ότι μπορεί κάποιος να παρατήσει πιο εύκολα ένα παιχνίδι αν του στραβώσει από ότι παλιά.<br>
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346
Δες και το Gray Matter. Πολύ υποτιμημενο παιχνίδι. <br><br>Σε sales κυμαίνεται στα 1-2 ευρώ και είναι σχετικά εύκολο. <br><br>Έχει και point system οπότε μπορεί να σου δώσει μια ιδέα αν κολλήσεις πουθενά.
 

gvorris

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
475
<blockquote><br>Δες και το Gray Matter. Πολύ υποτιμημενο παιχνίδι. <br><br>Σε sales κυμαίνεται στα 1-2 ευρώ και είναι σχετικά εύκολο. <br><br>Έχει και point system οπότε μπορεί να σου δώσει μια ιδέα αν κολλήσεις πουθενά.<br></blockquote><br><br>Πάρα πολύ καλή επιλογή, από τα πολύ αγαπημένα μου adventure με κορυφαία ατμόσφαιρα.Όντως πολύ υποτιμημένο παιχνίδι.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,893
<blockquote><br>Δες και το Gray Matter. Πολύ υποτιμημενο παιχνίδι. <br></blockquote><br><br>Ω ναι. Τόσο καλό και τόσο υποτιμημένο.<br>Eπίσης αβανέζε κοίτα το το ΕRICA REED το remake του Gabriel Knight και ο,τι έχει βγάλει η Wadget eye (αν δεν σε ενοχλούν τα visuals)
 

asparagus_78

Gelatinous Cube
Joined
Oct 23, 2014
Messages
152
Δες και το Τhe Lost Crown: a ghost hunting adventure.<br><br> Δημιουργία σχεδόν ενός μόνου ανθρωπου ( Jonathan Boakes), υψηλης αισθητικης παιχνιδι (ασπρομαυρο με εγχρωμες πινελιες), τοποθετημενο σε αληθινες τοποθεσιες στην Κορνουάλη, και παρα τα όποια ελαττώματά του (κινηση και ομιλια του πρωταγωνιστη) ανήκει στο προσωπικο μου top-10 οχι μονο απο adventures αλλα και απο games γενικοτερα.<br><br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FymcZC2BCjQ[/youtube]
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
<blockquote>Για ποιό λόγο? επειδή είναι δύσκολο? Αν τελικά του αρέσουν τα adventures γιατί όχι? </blockquote><br><br>Γιατί ρε συ είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ γι&#039; αρχάριο παίκτη, οπότε θα το παρατήσει και θα είναι κρίμα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,711
Δεν κσέρω αν έχετε πάρει πρέφα ένα adventurάκι ονόματι ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ. Kυκλοφορεί σήμερα και featureάρει αφήγηση από τον Nergal των Behemoth.<br><br>http://store.steampowered.com/app/505330/Apocalipsis/<br><br>Με τον οποίο Nergal ψήνουμε πραματάκια κιόλας.
 

gvorris

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
475
Σήμερα κυκλοφόρησε το The Raven Remastered μια ανανεωμένη έκδοση του The Raven Legacy Of A Master Thief που ήταν σε τρία επεισόδια και είναι και σε έκπτωση για όποιον ενδιαφέρεται στα 14.99€<br><br>https://www.gog.com/game/the_raven_remastered<br><br>http://store.steampowered.com/app/736810/The_Raven_Remastered/<br><br>Η περιγραφή της Remastered έκδοσης :<br>The classic whodunit adventure by KING Art has been fully remastered and features fully remastered animations, lighting and hair in full HD resolution, but also subtitles in French, Spanish and Simplified Chinese for the first time (already available in German, Russian, Polish and Italian).<br><br>Παρουσίαση του παιχνιδιού εδώ : https://ragequit.gr/reviews/item/the-raven-legacy-of-a-master-thief-episode-1-pc-review<br>                                                      https://ragequit.gr/reviews/item/the-raven-legacy-of-a-master-thief-episode-2-pc-review<br>                                                    https://ragequit.gr/reviews/item/the-raven-legacy-of-a-master-thief-episode-3-pc-review<br><br>Και Release Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=nk32FQ0O-2g<br>
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,732
<blockquote><br>Σήμερα κυκλοφόρησε το The Raven Remastered μια ανανεωμένη έκδοση του The Raven Legacy Of A Master Thief που ήταν σε τρία επεισόδια και είναι και σε έκπτωση για όποιον ενδιαφέρεται στα 14.99€<br></blockquote><br>πολύ θετικό ότι το δίνουν δωρεάν σε όσους έχουν ήδη το παλιό.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Tέλειωσα πριν μερικές μέρες το Broken Sword 2, ξανά μετά από 15 χρόνια. Ήξερα ότι δεν είναι και το καλύτερο adventure που έχει κυκλοφορήσει αλλά συνειδητοποίησα ότι τελικά είναι πολύ χειρότερο από αυτό που είχα σαν εικόνα στο μυαλό μου. Ενώ το θυμόμουν περίπου παρόμοιο σε ποιότητα με το πρώτο, νομίζω είναι αισθητά κατώτερο σε όλους τους τομείς με αδιάφορους γρίφους και ιστορία. Μεγάλη ξενέρα να απομυθοποιείς παιχνίδια που σε είχαν μαγέψει στην παιδική σου ηλικία :pP
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
y, και για μένα μεγάλη αγάπη το συγκεκριμένο αλλά είναι αισθητά κατώτερο του 1. Πού να δεις και το 3 και το 4...
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Μιας και το αναφέρατε. Μπορεί κάποιος να πάει στο 5 χωρίς να έχει παίξει το 4;
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
<blockquote><br>y, και για μένα μεγάλη αγάπη το συγκεκριμένο αλλά είναι αισθητά κατώτερο του 1. Πού να δεις και το 3 και το 4...<br></blockquote><br><br>Στην ώρα τους τα είχα παίξει και αυτά αλλά δεν τα είδα ποτέ 2η φορά. Το 3 πρέπει να είναι unplayable πλέον λόγω χειρισμού κιόλας. Βέβαια γενικά νομίζω ότι σαν project ήταν αρκετά φιλόδοξο, άσχετα αν κάπου το χάσανε λίγο ειδικά με αυτό το κακό με το να μετακινείς κιβώτια. Από την άλλη το 4 έδινε την αίσθηση ότι το βγάλαν απλά για να το βγάλουν, τουλάχιστον δεν κάναν τα ίδια λάθη με το 3.<br><br><blockquote>Μιας και το αναφέρατε. Μπορεί κάποιος να πάει στο 5 χωρίς να έχει παίξει το 4; </blockquote><br><br>Κανένα BS δεν έχει "προαπαιτούμενα" από προηγούμενα της σειράς. Το 5 γενικά έχει απλά αναφορές από παλιότερα (από το 1 και το 2 σίγουρα, από το 3 και 4 νομίζω όχι) αλλά ως εκεί.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Ευτυχώς δεν είχε tank controls, οπότε ο χειρισμός του είναι okay ακόμα και σήμερα. Απλά το παιχνίδι είχε μείνει σε άλλη δεκαετία και θεωρούσε ακόμα cool τα Tomb Raider και τους γρίφους με τα κιβώτια όπως λες. Σε ότι αφορά γραφή κλπ, είναι αρκετά άρτιο το 3. Το 4 για μένα δεν είναι Broken Sword ξεκάθαρα για λόγους mood, απλά μοιάζει ξέμπαρκο.<br><br>Λύγκα το 5 είναι οριακά reboot της σειράς, έχει κάμποσες αναφορές στο 1 & 2 αλλά φαίνεται να αγνοεί πλήρως το 3 & 4. Τώρα όπως λέει ο rikimaru, όλα τα Broken Sword σε έναν βαθμό είναι αυτοτελή, με την έννοια πως όποιο και να παίξεις δεν υπάρχει ανάγκη να γνωρίζεις τίποτα για τα προηγούμενα. Πιστεύω σε αυτό το κομμάτι το 5 είναι και το πιο αποκομμένο, μπορείς χαλαρά να το δώσεις σε κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα στα point & click.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,333
https://youtu.be/FOWpyVHeKRE<br>απο τους δημιουργους του primordia
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
To "The Curse of Monkey Island" ανέβηκε σήμερα στο gog (ενδεχομένως και αλλού). Το αναφέρω μιας και αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρχε εως τώρα (νόμιμα) σε ψηφιακή μορφή.<br><br>edit: υπάρχει και στο steam
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,686
<blockquote><br>To "The Curse of Monkey Island" ανέβηκε σήμερα στο gog (ενδεχομένως και αλλού). Το αναφέρω μιας και αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρχε εως τώρα (νόμιμα) σε ψηφιακή μορφή.<br><br>edit: υπάρχει και στο steam<br></blockquote><br><br>Καμία σύγκριση για εμένα αυτό το έπος με το παράλληλο Broken Sword 2, που έλεγαν πολλοί. Θα το τσιμπήσω σύντομα!
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,333
https://www.youtube.com/watch?v=tyANA_vt5-4
 
Top Bottom