What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Official thread περί adventure games

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Gameplay Trailer για το remake του Sherlock Holmes: The Awakened.



Ίδιο με το Chapter One φαίνεται, βασικά.

ΥΓ. Προσθέτει ο PR Rep πως "The team are still aiming for a February / March 2023 release despite the recent missile strikes hindering work for the team". ffs :/
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Το 'Plague Doctor of Wippra' είναι πολύ όμορφο σαπάκι/AGS, θυμίζει τα νιάτα σε μας τους λεβεντόγερους που κατεβαίνουμε για χαμομήλι και τρίζει το προαύλιο των ΚΑΠΗ Άνω Πουθενάδων.

Μεγάλο συν το γεγονός ότι αφηγείται μια σύντομη και άσχημη σελίδα από την ιατρική ιστορία της Ευρώπης του Μεσαίωνα.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
τι διαλο γινεται?
τα βιντεο τρειλερς που μας δειχνανε, γινανε ωντιο έπισοντς.

δεν τα βλεπω καλα τα πραματα. 🤔🙁
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Μπα, νομίζω αυτά τα audio episodes στο πνεύμα των άλλων που είχανε κάνει ακριβώς μετά το Overseer ήταν προγραμματισμένα από καιρό και η πρόοδός τους είναι ανεξάρτητη από το Pandora remake το οποίο προχωράει κανονικά. Ανεβάζουν που και που updates από τη μετατροπή των βίντεο σε 4K.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
Είπα να δοκιμάσω το Tex Murphy: Mean Streets.

Για λόγους που αγνωώ και δεν θα ψάξω (αν κάποιος ξέρει ας πει) η «ιθαγενής» έκδοση λίνουξ δεν δουλεύει (έτσι και αλλιώς δεν είναι πραγματικά ιθαγενή, απλά περιλαμβάνει και δική του έκδοση dosbox). Φυσικά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω proton για αυτό. Τα καλά νέα είναι ότι περιλαμβάνονται τα κανονικά dos αρχεία οπότε παίζει με το δικό μου dosbox χωρίς πρόβλημα αλλά επιπλέον ήταν ευκαιρία να δοκιμάσω την luxtorpeda και είναι πολύ καλό εργαλείο. Εγκαθίσταται εύκολα μέσω protonup-qt και απλά δουλεύει χωρίς να μπεις καν σε περιβάλλον ψευδο-dos. (απλά πατάς play και παίζει κατευθείαν το παιχνίδι σωστά)

Στα τού παιχνιδιού ξεκινάς κατευθείαν μπαίνοντας σε ένα φουτουριστικό αμάξι οπότε δεν έχω ιδέα πού πάω πώς βρίσκω τα μέρη που μπορώ να σταματήσω κλπ δλδ χαόθηκα. Υπάρχει το μάνουαλ και τα έξτρα σε pdf αρχεία αλλά η φάση μού φαίνεται too much.

Να παρατήσω την σειρά για τις καλένδες, να πάω κατευθείαν σε κάποιο επόμενο τής σειράς ή είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται και να επιμείνω;
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Πήγαινε καρφί για Under A Killing Moon.
Να φανταστείς εγώ που έχω τρέλα με τον Tex (το Pandora ήταν το πρώτο adventure που έπαιξα, σνιφ σνιφ), μόνο μέχρι το Martian Memorandum κατάφερα να κάνω "rewind" κι αυτό με το ζόρι το τελείωσα καμιά 20ρια χρόνια πριν. Σήμερα πονάω και στη σκέψη.

Αν βγάλεις γούστα με το UAKM (να είσαι προετοιμασμένος για φουλ cheesy cultίλα), προχωράς με Pandora Directive, Overseer, και Tesla Effect.
Σε περίπτωση που είσαι πολύ τυχερός και βγει το remake του PD στο ενδιάμεσο, θα είναι λουκούμι, αλλά με τους ρυθμούς που πηγαίνει η παραγωγή του βλέπω να το παίζουμε το 2025 το νωρίτερο...
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
304
@lucinos συμφωνώ με maladroid. Eγώ έπαιξα με αυτή την σειρά: Pandora - UAKM - Overseer - Martian Memorandum - Tesla Effect - Mean Streets. Πάντως η κίνηση στο Mean Streets με το όχημα που φαίνεται βουνό αν το πας manually, είναι πολύ απλή στην πράξη γιατί μπορείς νομίζω να βάλεις συντεταγμένες και autopilot. Δεν θυμάμαι καλά πως, αλλά στο manual λέει. Όπως και να έχει το αφήνεις για το τέλος σε μέρες μεγάλης στέρησης αν πορωθείς όσο εμείς ;)
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Το Martian Memorandum το έπαιξα κι εγώ κατόπιν εορτής και έχει καμιά 15αριά χρόνια από τότε, αλλά το θυμόμουν να είναι ψιλο-ΟΚ ως point-and-click adventure. Δηλαδή προφανώς δεν πιάνει επίπεδα UAKM-Pandora-Overseer, αλλά έχει μια εσάνς της καλτιάς του FMV, έχει κάποιους χαρακτήρες που εμφανίζονται και αργότερα. Θεωρώ του ρίχνεις άνετα ένα πλέηθρου για το ονόρε και σήμερα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ομολογώ την πλήρη αποτυχία μου ως gamer και ως άνθρωπος ενώπιον όλων, δεν την πάλεψα μια με Mean Streets. Με απώθησε κάτι πέραν την αρχαιότητας (εδώ πέρυσι ξαναέπαιξα King's Quest 1-6 και Space Quest 1-5, έτσι για το ονόρε που πλέον τρέχουν στο ScummVM), λίγο η φάση με το αυτοκίνητο μου φάνηκε τραγικά απάλευτη, αλλά κυρίως μια αίσθηση "δεν είναι αυτός ο Tex ΜΟΥ".
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Δεδομένου ότι η πλοκή του είναι ουσιαστικά το Overseer, δεν έχει κιόλας ιδιαίτερο νόημα να παιχτεί το Mean Streets πια πέραν της νοσταλγίας (αν κάποιος μεγάλωσε με αυτό πχ). Το "Flight Simulator" σκέλος του είναι απομεινάρι μιας φιλόδοξης μεν αλλά πλήρως ξεπερασμένης πλέον ιδέας.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Το Mean Streets ήταν ασύλληπτα μπροστά από την εποχή του όταν κυκλοφόρησε και υπέρμετρα φιλόδοξο. Είμεθα και νέοι τότε και είχαμε πενδοχίλιαρα στο Παμπεροκούτι. Όπως είπε και ο Ελιόν, η μόνη περίπτωση να παιχθεί σήμερα -ειδικά με το ρημέηκ Overseer διαθέσιμο- είναι αν κάνει κάποιος συνειδητή κέημινκ αρχαιολογία.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,887
Δηλαδή;
Σωστά 😆 Το παιχνίδι το εκδίδει η deadalic. Ήταν ένα, προφανώς πολύ πετυχημένο, :gap: υπονοούμενο για την στάση που κρατούσε η εταιρία απέναντι στο είδους που την έκανα γνωστή. Νομίζω ότι από τη στιγμή που σχεδόν όλες οι απόπειρες σε άλλα είδη απέτυχαν, θα γυρίσει σιγά- σιγά στις ρίζες της.
 
Top Bottom