Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Η διαφορα της κρισης του παρελθοντος και της τωρινης, ειναι οτι σημερα την τρωνε και αυτοι που ειχαν ξεχασει ή δεν ηξεραν πως ειναι το ασαλιωτο. Για τους υπολοιπους ειναι αλλη μια μερα.
Για αυτους που επιβιωνουν με μερικα € την ημερα, αυτα τα γραφηματα ειναι χρησιμα μονο εκτυπωμενα...

Δεν ξερω πως την εννοειται την καινοτομια...
Συμπαθατε με, αλλα ενας απο τους λογους που τα πραγματα εγιναν πολυ ασχημα, ειναι απο την ανεξελεγκτη καινοτομια η οποια δεν ειναι παντα κατι καλο. Η καινοτομια εχει πολλες μορφες πχ ανανας στην πιτσα, τι σκτ καινοτομια ηταν αυτη;
Δεν λεω οτι η καινοτομια ειναι ενας δαιμονας που μας βγαζει απο την ατραπο της ευλαβειας.

Καποιες καινοτομιες μας τον εβαλαν τοσο βαθια που ριζωσαν στο παγκρεας μας.
αυτο που δεν υπαρχει ειναι το μετρο και καταληγουμε με καινοτομιες που δεν τις ζητησε κανενας.
Ας μην ξεκινησω να γραφω λιστες για τις καινοτομιες που παραλιγο να μας εξαφανισουν ως ειδος.
 
Ενας πολυ ευχρηστος υπολογιστης πληθωρισμου στην ελλαδα με στοιχεια απο την ελληνικη στατιστικη αρχη, που υπολογιζει τα χρηματα που πληθωριζονταν εως το 2012.

 
Στην α Ελλάδα για λίγες ημέρες και εσκεφθην να κάνω τα χωνιά του πασχατος. Αγοράζω κάθε χρόνο για την Λαμπρή αυγά, τσουρέκια και λαμπάδες για κάτι παιδάκια και πηγαίνοντας στο ράφι με τα σοκολατένια αυγά βλέπω τα kinder στα 12€. Πραγματικό εγκεφαλικό για την συγκριτική αξία της σοκολάτας με αυτή της μπάρας. Λίγο πιο κάτω έπαιζαν τα κλασσικά Αστήρ με τα πιο οικονομικά να βρίσκονται στο 3ευρω, όπως και θα έπρεπε να είναι δηλαδη οι τιμές. Κάπου ώπα!
Τελικά την έβγαλα με κάτι σοκολατένια κουνέλια. Τυχαίο τάγκ @lelos kounelos
 
Τελικά την έβγαλα με κάτι σοκολατένια κουνέλια. Τυχαίο τάγκ @lelos kounelos
bunny-smash.jpg


μπανι σμας....
 
εγώ ξέρω ότι άμα ξεπουλάνε οι λεφτάδες έτσι, η είδηση αυτή πάει στο άλλο thread για WW3...
 
To θέμα με το yen είναι το λεγόμενο carry trade. Ουσιαστικά όταν κάποιος θεσμικός ήθελε φθηνό κεφάλαιο, δανειζόταν σε yen τα μετέτρεπε σε δολάρια και με αυτά αγόραζε financial assets στις αμερικάνικες/δυτικές αγορές. Επειδή η BoJ(Μπανκ οφ τζαπάν) είχε μηδενικά επιτόκια αυτό ουσιαστικά δημιουργούσε δωρεάν κεφάλαιο, επειδή τα φινάνσιαλ άσσετς της αμερικής και της ευρώπης υπεραπέδιδαν των τόκων που πλήρωναν για το αρχικό κεφάλαιο. Το φθηνό συνάλλαγμα εξυπηρετούσε και την Ιαπωνία ως 5ο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Η θέση του δολαρίου ως προς το πετρέλαιο ευτελίστηκε όμως από τις ιδιοφυείς κινήσεις τις αμερικής άρα και η Ιαπωνία άρχισε να κάνει κινήσεις απομόχλευσης.
 
Η DEGIRO δεν έπεσε ούτε μου έκανε νούμερα, παρόλα αυτά μην τσιμπάτε στο τυράκι.
 
Back
Top