OK yes, OK yes, Πάει η Ελλάδα για Εκλογές...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
347562738_947985746287010_6747797033793446902_n.jpg

Untitled.jpg

ε καλά από τότε όλοι λέγαμε ότι το πάμε και όπου βγει περιγράφει ακριβώς αυτή την χώρα, τίποτα νέο.

Πάμε και όπου βγει, όπως βγει και θα το μπαλώσουμε στην πορεία, σαν τα αστεία βιντεάκια με τους σκηνοθέτες "we will fix it in post" ξέρω εγώ.

Σηκώνει πολλή κουβέντα όλο το aftershock των εκλογών από καφενειακού τύπου εικασίες και αναλύσεις μέχρι "σοβαρές" εσωκομματικές διαδικασίες που οφείλουν να δαχτυλοδείξουν τον φρεσκοκαθαρισμένο καθρέφτη.

RIP για όλους τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και 8 χρόνια φτιάχνουν λογικά σχήματα εγκλωβισμού στο κεφάλι τους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα (π.χ. για κάθε "παλαμάκια και λίστες ΜΕΘ" του Κούλη, υπήρχε και ένα "θα λογαριαστούμε μετά" του Τσίπρα). Αντιπολίτευση από τα LIDL. Η Καλαμούκης (ανοιχτά ταγμένος) το έθεσε ξεκάθαρα στη χθεσινή Ελληνοφρένεια: σταματήστε να είστε υπόλογοι για αυτό το έκτρωμα που έχει βιάσει το κουφάρι της λέξης "Αριστερά" (κακόγουστη σοσιαλδημοκρατία είναι άλλωστε).

Και επειδή εμείς οι γραφικοί αριστεροχαρούμενοι πάνω από όλα αυτοσαρκαζόμαστε με τη μνήμη μας: η ιστορία όσο γράφεται έχει μεγάλη δόση ειρωνείας.

Τεκμήριον
Dawn.jpeg

Answer_1.jpeg
Answer_2.jpeg
Answer_3.jpeg

Και για να μην παρεξηγηθώ, θα γελούσα αν δεν το έβρισκα πρωτίστως οικτρά τραγικό...

ενταξει, τα χω διαβασει ολα τωρα.
νομιζω φτανουμε σε καπως ακραια συμπερασματα, μαγκες. να οργανωθουμε λιγο.
για ολα τα δεινα του ελληνιζμου φταιει ο συριζα (με 4 χρονια εξουσιας), το χω κατανοησει πλεον. αλλά πρωτη φορα διαβαζω οτι ξαναεθρεψε τον ναζισμο.
εκτος αν δεν εννοει αυτο ο Καραφλος Πρακτωρ, οπότε παρεξηγησα.
Εννοούσα πως η οικονομική κρίση έθρεψε τις ακραίες πολιτικές τοποθετήσεις τόσο αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ +διάφοροι καμενοι τύπου ΕΠΑΜ) όσο και δεξιά (Αυγά, Ανεξάρτητοι Έλληνες).
Δε πιστεύω πως ο κόσμος χρεώνει όλα τα δεινά της χώρας σε έναν ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν απλά ένα κόμμα της στιγμής, κάπου να βγάλει την συσσωρευμένη οργή του ο κόσμος από την πενταετία σκληρών μνημονίων και όταν εκείνος φάνηκε παντελώς ανίκανος να πράξει αυτά που κήρυττε, έχασε την εξουσία.
Αν παραμείνει (Μ)πρόεδρος του κόμματος ο Αλεκσης ή δεν βρεθεί σοβαρή αντιπολίτευση, βλέπω Κούλη και για τρίτη τετραετία....

σεντοναρα.

το θεμα μου ειναι οτι κανεις δεν μου εξηγει τι συνεβη.
ο συριζα το 2019 γιατι καταψηφιστηκε? ηταν πολυ αριστερος για καποιους δεξιους που τον ειχαν ψηφισει το 15?
ηταν πολυ δεξιος για καποιους αριστερους ψηφοφορους και τους απογοητευσε με το δημοψηφισμα κλπ?

εγω θεωρω το πρωτο. παρα τις κραυγες για ξεπουλημα στην κομισιον και νεο μνημονιο, πιστευω οτι φανηκε πολυ αριστερος σε καποιους και γυρισαν στην νδ.
το αντιθετο δεν μου προκυπτει, γιατι κοιταξτε απλα τα αποτελεσματα. δεν εφυγαν απ τον τσιπρα οι αριστεροι και φουσκωσαν ακριβως με ψηφους και περηφανια τα αριστεροτερα κομματα. το αντιθετο μαλλον.

οπότε φτανουμε στο 2023. διαβαζω εδω μεσα (καλα, κι αλλου) οτι ο ελλην καταψηφισε την αντιπολιτευση και δεν ψηφισε κυβερνηση. ναι, λογικο, καλα εκανε εξαλλου, γιατι ο τσιπρας δεν πολεμησε καλα τον κορονοιο, εκανε αναθεσεις οπου γουσταρε δεξια κι αριστερα, και παρακολουθουσε αποδεδειγμενα τους πολιτικους αντιπαλους του, αλλά και τους υπουργους του.
εξαιρετικα ωριμος λαος που βλεπει ολ αυτα και προτιμαει αυτον που τα εκανε και οχι ξερωγω, λεμε τωρα, να δωσει μια δευτερη ευκαιρια στον αλλον κατω απο αλλες συνθηκες να δει τι θα κανει.
οκ, μαζι σας. κυριαρχος λαος κλπ κλπ.

αλλά βλεπω και το εξης καταπληκτικο. χρεωνουμε παλι στον τσιπρα οτι δεν υπαρχει και αξιολογος αντιπαλος για τον κουλη. καλα, η επιστημη σηκωνει τα χεροποδαρα της ψηλα. για ολα πχια φταιει το παιδι με τον ερπη που λεει κι ο θθξξξλλλξξξ. και οκ, να μην ψηφισω αλεκση, δεν ξερει κι αγγλικα κιολας, ασε που ο πολακης καπνιζει, αλλα πειτε μου ποιον να ψηφισω εγω ο κεντροαριστερος που θελω να κυβερνηθω αυριο το πρωι. να παω στον τσομπανη? που πανηγυριζει (εγινε και μημ) επειδη ανεβηκε (γουαου) 3% απ το 8 στο 11, σα να πηρε τσουλου? και η μοναδικη του φιλοδοξια ειναι να γινει δευτερος στην θεση του δευτερου η εστω να μειωσει την διαφορα του απ αυτον? α, να παω αριστεροτερα λετε. δεκτον. αντε να παω στο κκ. ενταξει, εδω εχουμε το εξης καταπληκτικο. αν θες να δεις εναν δυστυχισμενο αθρωπο, πιασε εναν ψηφοφορο του κκε και πες του μεγαλε, γιναμε, αυριο το πρωι θα εχουμε με καποιο μαγικο τροπο 151 βουλευτες. θα χλωμιασει.
-απαπα, δεν θελω ρε να γινω κυβερνηση, θα σου πει. τι? να γινω πιονι του συστηματος? οοοοχι, φιλε, κανε την επανασταση μονος σου, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ, δεν θελω να σε κυβερνησω εγω.
- ε, μα τοτε γιατι συμμετεχεις στην εκλογικη διαδικασια? τι επιδιωκεις ρε αδερφε, πες μας.
αλλά, οκ, δε σε πιεζω, ενταξει, δεν με θες, θα παω αλλου. ναι, που? ζωιτσα, βαρουφακη, κοτες, νικη? ωραια αστεια λεμε.

αρα επειδη ας πουμε να το δεχτω για την οικονομια της κουβεντας ειναι ΤΡΙΜΆΛΑΚΑΣ ο αλεξης, να μην ξεφορτωθω ποτέ τον μητσοτακη. οταν εδειξε ακριβως τι εχει σκοπο να κανει την επομενη τετραετια (που ειναι και αναθεωρητικη κιολας... ω, θα δειτε ωραια πραγματακια οσοι εχετε μια καπως ανεκτικη σταση στην κυβερνησουλα μας, ερχεται μεγαλη φουτσα, γλυκοι μου φιλοι).

κοταξτε, δεν ειμαι ειδωλολατρης. μονο τον αντρεα αγαπησα πανω απο κομματα. απο τοτε που φυγε, ψαχνω καποιο κομμα με αρχες και προγραμμα καπως σαν του πασοκ του 74-82. εκει στεκομαι και περιμενω. δεν πηγα εγω στον συριζα, το πασοκ εφυγε πιο δεξια κι εγινε ενα με την νδ. το κενο αυτο το γεμισε ο συριζος. και γι αυτο ειμαι εκει τωρα. αν ο ανδρουλακης κοψει τους λοβερδους και τους βενιζελους και τα αποπαίδια τους στο κομμα κι αποφασισει οντως να κοντραρει την δεξια, με λογια και εργα, μπορει να γυρισω.
αλλά μεχρι τοτε, επειδη δεν μπορω να ανεχτω την κοροιδια στα μουτρα μου, τα πετσωμενα μμε που βγαζουν λαδι τον Ηλιθιο που λεει "υπερβαλλουν οι γονεις των νεκρων στα τεμπη" και τον κοιταμε ολοι ηρεμα, και ολα οσα με περιμενουν, θα ψηφισω και παλι το ιδιο. γιατι αυτος ο Ηλιθιος ανθρωπος μ αυτα τα οπλα που του δωσαμε προχτες θα ειναι η καταστροφη μας. και ναι θα ψηφισω παλι αλεξη. κι ας καπνιζει ο πολακης.

tl/dr: αδιορθωτος ο χειρομαλαχτης. αν κι εκανε μποτοξ ο αλεξης, επιμενει να τον ψηφιζει.

Ο average ψηφοφόρος ΝΔ είναι σαν τον Κογιότε Πήτερσον. Ξέρει ότι πρόκειται να πονέσει αλλά το κάνει παρόλα αυτά.

Έριξα "Χ" για το παραπάνω.
Εντάξει μπέρδεψε τα κόκκινα. Το ένα έριξε αρκετό νερό στο κρασί του και φόβισε όσους το εμπιστεύτηκαν, το άλλο δεν έριξε καθόλου τα τελευταία περίπου 583 χρόνια. Χάρηκα ομολογουμένως για την άνοδο τους, έστω κι αν ήρθε συγκυριακά. Με ένα καλό writer και ένα σιδερωματάκι στα bugs, χτυπάνε και 9ράκι.

δεν εφυγαν απ τον τσιπρα οι αριστεροι και φουσκωσαν ακριβως με ψηφους και περηφανια τα αριστεροτερα κομματα.
Και το 7,5% του κκ από που είναι;

σεντοναρα.

Τι να σου εξηγήσουμε ακριβώς;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε τότε ως εκλογική συμμαχία μερικών κομμάτων και οργανώσεων, μεγάλο μέρος αυτών εξωκοινοβουλευτικών. Άρχισε ρομαντικά, με το απλό συμφωνούμε σε "5-10 βασικά πράγματα και τα ιδεολογικά τα βρίσκουμε αργότερα" και φτιάχνουμε εκλογικό πρόγραμμα. Το '15 που είχε ιστορική ευκαιρία για ρήξη, επικράτησε η ρεφορμιστική τάση των μερών του, αποφάσισε να γίνει πασοκάρα, και όπως ήταν λογικό διασπάστηκε. Τη συνέχεια την βλέπουμε όλοι.
Ξέρω γω, σε καλύπτει αυτή η επι ποδός ανάλυσή μου;

σεντοναρα.

ο συριζα το 2019 γιατι καταψηφιστηκε? ηταν πολυ αριστερος για καποιους δεξιους που τον ειχαν ψηφισει το 15?
ηταν πολυ δεξιος για καποιους αριστερους ψηφοφορους και τους απογοητευσε με το δημοψηφισμα κλπ?

εγω θεωρω το πρωτο. παρα τις κραυγες για ξεπουλημα στην κομισιον και νεο μνημονιο, πιστευω οτι φανηκε πολυ αριστερος σε καποιους και γυρισαν στην νδ.
το αντιθετο δεν μου προκυπτει, γιατι κοιταξτε απλα τα αποτελεσματα. δεν εφυγαν απ τον τσιπρα οι αριστεροι και φουσκωσαν ακριβως με ψηφους και περηφανια τα αριστεροτερα κομματα. το αντιθετο μαλλον.

οπότε φτανουμε στο 2023. διαβαζω εδω μεσα (καλα, κι αλλου) οτι ο ελλην καταψηφισε την αντιπολιτευση και δεν ψηφισε κυβερνηση. ναι, λογικο, καλα εκανε εξαλλου, γιατι ο τσιπρας δεν πολεμησε καλα τον κορονοιο, εκανε αναθεσεις οπου γουσταρε δεξια κι αριστερα, και παρακολουθουσε αποδεδειγμενα τους πολιτικους αντιπαλους του, αλλά και τους υπουργους του.
εξαιρετικα ωριμος λαος που βλεπει ολ αυτα και προτιμαει αυτον που τα εκανε και οχι ξερωγω, λεμε τωρα, να δωσει μια δευτερη ευκαιρια στον αλλον κατω απο αλλες συνθηκες να δει τι θα κανει.
οκ, μαζι σας. κυριαρχος λαος κλπ κλπ.

αλλά βλεπω και το εξης καταπληκτικο. χρεωνουμε παλι στον τσιπρα οτι δεν υπαρχει και αξιολογος αντιπαλος για τον κουλη. καλα, η επιστημη σηκωνει τα χεροποδαρα της ψηλα. για ολα πχια φταιει το παιδι με τον ερπη που λεει κι ο θθξξξλλλξξξ. και οκ, να μην ψηφισω αλεκση, δεν ξερει κι αγγλικα κιολας, ασε που ο πολακης καπνιζει, αλλα πειτε μου ποιον να ψηφισω εγω ο κεντροαριστερος που θελω να κυβερνηθω αυριο το πρωι. να παω στον τσομπανη? που πανηγυριζει (εγινε και μημ) επειδη ανεβηκε (γουαου) 3% απ το 8 στο 11, σα να πηρε τσουλου? και η μοναδικη του φιλοδοξια ειναι να γινει δευτερος στην θεση του δευτερου η εστω να μειωσει την διαφορα του απ αυτον? α, να παω αριστεροτερα λετε. δεκτον. αντε να παω στο κκ. ενταξει, εδω εχουμε το εξης καταπληκτικο. αν θες να δεις εναν δυστυχισμενο αθρωπο, πιασε εναν ψηφοφορο του κκε και πες του μεγαλε, γιναμε, αυριο το πρωι θα εχουμε με καποιο μαγικο τροπο 151 βουλευτες. θα χλωμιασει.
-απαπα, δεν θελω ρε να γινω κυβερνηση, θα σου πει. τι? να γινω πιονι του συστηματος? οοοοχι, φιλε, κανε την επανασταση μονος σου, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ, δεν θελω να σε κυβερνησω εγω.
- ε, μα τοτε γιατι συμμετεχεις στην εκλογικη διαδικασια? τι επιδιωκεις ρε αδερφε, πες μας.
αλλά, οκ, δε σε πιεζω, ενταξει, δεν με θες, θα παω αλλου. ναι, που? ζωιτσα, βαρουφακη, κοτες, νικη? ωραια αστεια λεμε.

αρα επειδη ας πουμε να το δεχτω για την οικονομια της κουβεντας ειναι ΤΡΙΜΆΛΑΚΑΣ ο αλεξης, να μην ξεφορτωθω ποτέ τον μητσοτακη. οταν εδειξε ακριβως τι εχει σκοπο να κανει την επομενη τετραετια (που ειναι και αναθεωρητικη κιολας... ω, θα δειτε ωραια πραγματακια οσοι εχετε μια καπως ανεκτικη σταση στην κυβερνησουλα μας, ερχεται μεγαλη φουτσα, γλυκοι μου φιλοι).

κοταξτε, δεν ειμαι ειδωλολατρης. μονο τον αντρεα αγαπησα πανω απο κομματα. απο τοτε που φυγε, ψαχνω καποιο κομμα με αρχες και προγραμμα καπως σαν του πασοκ του 74-82. εκει στεκομαι και περιμενω. δεν πηγα εγω στον συριζα, το πασοκ εφυγε πιο δεξια κι εγινε ενα με την νδ. το κενο αυτο το γεμισε ο συριζος. και γι αυτο ειμαι εκει τωρα. αν ο ανδρουλακης κοψει τους λοβερδους και τους βενιζελους και τα αποπαίδια τους στο κομμα κι αποφασισει οντως να κοντραρει την δεξια, με λογια και εργα, μπορει να γυρισω.
αλλά μεχρι τοτε, επειδη δεν μπορω να ανεχτω την κοροιδια στα μουτρα μου, τα πετσωμενα μμε που βγαζουν λαδι τον Ηλιθιο που λεει "υπερβαλλουν οι γονεις των νεκρων στα τεμπη" και τον κοιταμε ολοι ηρεμα, και ολα οσα με περιμενουν, θα ψηφισω και παλι το ιδιο. γιατι αυτος ο Ηλιθιος ανθρωπος μ αυτα τα οπλα που του δωσαμε προχτες θα ειναι η καταστροφη μας. και ναι θα ψηφισω παλι αλεξη. κι ας καπνιζει ο πολακης.

tl/dr: αδιορθωτος ο χειρομαλαχτης. αν κι εκανε μποτοξ ο αλεξης, επιμενει να τον ψηφιζει.
Ο Συριζα εχει τελειωσει απο το 2015 οταν πουλησε το 62% του Οχι. Οταν αποφασισε να γινει διαχειριστης του ΔΝΤ και ΣΙΑ. Ποσο μακρυα να σε παει η στρατηγικη "Ψηφιζουμε σχεδον ολα τα νομοσχεδια της ΝΔ αλλα δεν ειμαστε σαν αυτους"; Δεν υπαρχει κατι αλλο να αναλυσουμε για την περιπτωση του.

Απο τα χρονια του ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ηταν γνωστο το ποιον του απλα τωρα το εμαθε και ο κοσμος με τον χειροτερο τροπο.

Και το 7,5% του κκ από που είναι;
κυριως απο νεους, απο το μερα25 και απο εργατες συνδικατων που ειδαν οτι κανει δουλεια στο τομεα τους.

Το ΚΚΕ, περα απο τη προσωπικη μου αντιπαθεια στην παγιωμενη ιεραρχικη δομη του, οφειλω να ομολογησω οτι δουλεψε υποδειγματικα και αξιζε οχι 7.5 αλλα καπου 12-14%.

@Adhan
μιλαω για το 2019, οχι για προχτες. ισως δεν το εχω διατυπωσει σωστα.
απογοητευσε λοιπον τους αριστερους (που του ειχαν δωσει τη νικη το 2015) με το δημοψηφισμα και με τους καμμενους κλπ, οποτε εφυγαν οι αριστεροι αυτοι και που πηγαν, το 2019 παντα? 5,3 πηρε το κκε το 19, να σου θυμισω και ειχε παρει 5,47 το 2015..

@Eaglos
o συριζα λες τελειωσε οταν πουλησε το δημοψηφισμα, αρα και τους αριστερους ψηφοφορους του, αφου εγινε λες διαχειριστης κλπ κλπ.
πολυ ωραια. σε ρωταω λοιπον αυτο που ρωταω και στον αδαν. και που πηγαν αυτοι οι ψηφοφοροι? πηγαν καποιοι στην νδ, το 19 . σου φαινεται λογικο? και οκ, απο αντιδραση πηγαν, ας το δεχτω. τωρα το 2023, που ειναι αυτοι οι αριστεροι οι απογοητευμενοι απ τον συριζα, που τον ηθελαν πιο αριστερο κι οχι ρεφορμιστικο που λεει ο μπαθορης. ψηφισαν πασοκ? τι αριστεροι ειναι τοτε? ψηφισαν κκε? λιγοτερο απο 2% πανω πηρε το κκε. τοσοι λιγοι ητανε οι αριστεροι?? μηπως πηγαν ολοι περιπου στην νδ?
μαλλον. ετσι τουλαχιστον δειχνουν οι αριθμοι.
αυτο ζηταω να μου εξηγησετε πως το βλεπετε. κι αν εχετε καποια αλλη αναλυση, λιγοτερο μπακαλικη απ την δικη μου, που να στηριζεται ομως σε νουμερα και ποσοστα.

ευχαριστω.

υποθετω αυτο που θελω να πω ειναι οτι μου φαινεται πως αποτελει εναν τρομερο μυθο οτι ο συριζα απογοητευσε και καλα τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ψηφοφορους που τον εκαναν κυβερνηση. δυστυχως δεν ηταν ποτε αριστεροι. εγω πιστευω οτι απο αντιδραση (σε στυλ οπως οι αμερικανοι ψηφισαν τραμπ γιατι ολοι τους ελεγαν οτι ΠΡΕΠΕΙ να τον καταψηφισουν) σε καποιες φωνες που ελεγαν ναι στο δημοψηφισμα, ψηφισε ο κοσμος οχι. και μετα εφυγαν απ τον συριζα γιατι τους φανηκε ισως επικινδυνος (θελω να πω με αριστεροτερες αποψεις απ οτι περιμεναν) ισως ασταθης, για τα κυρ παντελισια γουστα τους και γυρισαν στην φιλοξενη αγκαλια της νδ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ξαναλεω, αν ηταν τοσο πολλοι οι αριστεροι στην ελλαδα, οταν τους απογοητευσε και απομακρυνε ο συριζος, θα πηγαιναν πιο αριστερα και δεν θα ειχαμε το προχθεσινο αποτελεσμα.

θα ηθελα να καμνω λαθος, αλλά αυτη την φορα μαλλον δεν καμνω.
ειμαστε δυστυχως μια δεξια κοινωνια που εχει γινει ακομα δεξιοτερη λογω συνθηκων (κοβιντ, προσφυγικο, ανεργια κλπ) και θ αργησει παααρα πολυ ν αλλαξει αυτο.

Η εκλογική νίκη του Σύριζα το 2015 δεν ήρθε επειδή ξαφνικά οι έλληνες αποφάσισαν μαζικά πως είναι ριζοσπάστες αριστεροί, αλλά επειδή μετά από 5 χρόνια ασάλιωτου σεξ από Τρόικα και ΔΝΤ ήρθε ένα κόμμα και τους είπε "ξέρετε τι, υπάρχει ελπίδα, φτάνει το ασάλιωτο σεξ, τώρα θα τους πηδήξουμε εμείς" την ίδια ώρα που το τότε αντίπαλον δέος Σαμαράς έβγαζε σποτάκια όπου έλεγε σε μια παρέα 4-5 ανήλικων πως "παιδιά, τα πράγματα είναι δύσκολα' λμαο. Οπότε ο έλληνας που είναι και λίγο ευκολοπορώσης ενθουσιάστηκε, και όλοι οι "ρευστοί" ψηφοφόροι προσκολλήθηκαν στον ιστορικό σκληρό πυρήνα ψηφοφόρων του σύριζα (5% ποσοστό, με πρόχειρες μετρήσεις από το γκώλο μου) και κάνανε κυβέρνηση τον Αλέξη. Αυτοί προοδευτικά είδαν-βλέπουν πως η ρήξη τελικά δεν ήρθε, οπότε όλο και εγκαταλείπουν το κόμμα μέχρι που νομοτελειακά σε λίγα χρόνια θα φτάσει στο 5% ξανά.

Back