What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πόσο σημαντικά είναι για εσάς τα γραφικά;

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,398
Τις τελευταίες ημέρες είδαμε αρκετά videos από επερχόμενα games και νέες μηχανές γραφικών, τα περισσότερα όμως δεν έδειξαν κάτι πραγματικά καινούριο από άποψης gameplay. Εσείς, πόση βαρύτητα δίνετε στον τεχνικό τομέα ενός παιχνιδιού και σε ποιο βαθμό επηρεάζει τις αγορές σας; Έχει τύχει να αγοράσετε ένα παιχνίδι μόνο ή κυρίως για τα γραφικά του; Αντίστοιχα, συνέβη να απορρίψετε κάποιον ενδιαφέροντα τίτλο εξαιτίας μέτριων γραφικών;

Και μια πιο γενική ερώτηση: Τι περιμένετε από τη νέα γενιά των graphics engines σε επίπεδο gameplay; Πώς θα θέλατε να αλλάξουν τα παιχνίδια που παίζουμε; Παράδειγμα, θα θέλατε περισσότερα open world games χωρίς loading, περισσότερο destructibility κλπ.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Εγώ πάντως δε δίνω και ιδιαίτερη βάση στα γραφικά ενός παιχνιδιού. Δεν είναι αυτά που θα με κερδίσουν. Σίγουρα το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το σενάριο του παιχνιδιού για εμένα. Ακόμα καλύτερα αν είναι κάποια προτώτυπη ιδέα και όχι κλώνος άλλου παιχνιδιού.

Open World Games χωρίς loading? Ναι, αυτό θα το ήθελα σίγουρα να υπάρχει σε περισσότερα παιχνίδια. Σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας κινήσεων κάτι που μου αρέσει αρκετά. Επίσης σε αυτά τα παιχνίδια θα προτιμούσα να υπάρχουν και περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηρηστικά ξεχωριστά από την άλλη τύπου Sacred (του πρώτου κυρίως) όπου υπήρχαν λιβάδια, έρημοι, χιωνισμένα βουνά, ηφαίστια, δάση, λίμνες κλπ όλα σε έναν εννιαίο χάρτη και χωρίς loading!
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
αυτο υπαρχει στο Ρισεν και στο Γκοθικ 3. Γενικα τα γραφικα μετα απο το επιπεδο που τα θεωρω εμφανισημα (Κοτορ και up) δεν τα κοιταζω και δεν με ενοχλουν. ΠΧ ολοι αυτοι που ελεγαν για τα γραφικα του Alpha Protocol ποτε δεν τους καταλαβα καθως τα βρικα πολυ κομψα. Το μονο που δεν μου αρεσει ειναι η πολυ θολουρα, δλδ να τα βλεπεις ολα σαν να ειναι ζωγραφισμενα σε Α4 απο ακουαρελα και επεσε νερο

Αν ειναι καθαρα, solid και στοιχειωδως εμφανισημα (ξανα παραδειγμα, ΚΟΤΟR και πανω ολα ετσι ειναι σχεδον) τοτε δεν με νοιαζει αν ειναι Battlefield 3 γραφικα ή FEAR που επισης τα βρηκα πολυ ωραια
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Προσωπικά δε δίνω απολύτως καμία σημασία στα γραφικά.Αν το gameplay,το σενάριο κτλ. είναι καλό μια χαρά κολλά με ένα game,ακόμη κι αν τα γραφικά είναι χάλια.Αυτό που με ενοχλεί κυρίως στα (πολύ) παλιά games και μπορεί να με αποτρέψει από το να τα παίξω,είναι ο χειρισμός.Αυτό μπορεί να με εκνευρίσει αφάνταστα.

Τώρα όσον αφορά αλλαγές στις καινούριες engines δε μου έρχεται κάτι συγκεκριμένο.Μόνο βελτίωση του animation και των physics,ώστε να δείχνουν όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται τα games (αυτός δεν είναι κι ο σκοπός άλλωστε<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />.Αλλά κι αν δεν τα καταφέρουν δεν έγινε και τίποτα.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Είναι πολύ σημαντικά για μένα. Όχι τόσο τεχνικά αλλά αρτιστικά πχ Mirror's Edge. Γενικά μου αρέσουν τα παιχνίδια με έντονα χρώματα. Ακόμα και όλα αυτά τα παιχνίδια που προσπαθούν να μιμηθούν τα 8bit και έχουν αντίστοιχα γραφικά μερικές φορές μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα τους.
Γραφικά τύπου Crysis 2/3, Battlefield 3/4 γενικά δεν με συγκινούν και πάρα πολύ, θα πω γουάο όταν τα δω για πρώτη φορά αλλά τελικά μάλλον μου αποσπάνε την προσοχή με όλα αυτά τα φίλτρα και τους καπνούς.

Νομίζω το χειρότερό μου παράδειγμα ήταν το Far Cry 2, πραγματικά δεν βλεπόταν. Αυτή η καφέ απόχρωση κατέστρεφε όλο το παιχνίδι. Όταν το έπαιζα και ειδικά την πρώτη φορά θυμάμαι μου πήρε μερικά λεπτά μέχρι να καταλάβω τι έβλεπα. Δεν μπορούσα να εστιάσω στην εικόνα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό σε άλλο παιχνίδι.
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
εμενα μου αρεσε παρα πολυ το F2 στα τοπ 5 FPS μου. Ειδικα ο τεχνικος τομεας του και το hud του ηταν τελεια
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933


f2bnp wrote:

Νομίζω το χειρότερό μου παράδειγμα ήταν το Far Cry 2, πραγματικά δεν βλεπόταν. Αυτή η καφέ απόχρωση κατέστρεφε όλο το παιχνίδι. Όταν το έπαιζα και ειδικά την πρώτη φορά θυμάμαι μου πήρε μερικά λεπτά μέχρι να καταλάβω τι έβλεπα. Δεν μπορούσα να εστιάσω στην εικόνα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό σε άλλο παιχνίδι.</blockquote>

Εμένα μου έσπαγε τα νεύρα όλο αυτό το χιόνι στο skyrim για παράδειγμα.

 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Σε γενικές γραμμές δεν με απασχολούν ιδιαίτερα τα γραφικά, εκτός και άν πρόκειται για παιχνίδια όπου έχει τεράστια σημασία η ατμόσφαιρα (και άρα φωτισμοί κτλ). Το Amnesia, για παράδειγμα, θα ήταν πολύ χειρότερος τίτλος αν τα γραφικά έκαναν δυσκολότερο το immersion.

Σε ό,τι έχει να κάνει με αγορές, δεν επιλέγω ποτέ έναν τίτλο με βάση τα γραφικά του. Έχω ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με παιχνίδια που είχαν ξεπερασμένα γραφικά (όπως το divine divinity) και δεν ήταν κάτι που με απασχόλησε ιδιαίτερα. Δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ μου παιχνίδι μόνο και μόνο λόγο των γραφικών.

Απο τα νέα παιχνίδια/μηχανές γραφικών, θέλω δύο πράγματα.

* Μεγαλύτερο interactivity/destructability
* Καλύτερα animations



Tsok wrote:


f2bnp wrote:

Νομίζω το χειρότερό μου παράδειγμα ήταν το Far Cry 2, πραγματικά δεν βλεπόταν. Αυτή η καφέ απόχρωση κατέστρεφε όλο το παιχνίδι. Όταν το έπαιζα και ειδικά την πρώτη φορά θυμάμαι μου πήρε μερικά λεπτά μέχρι να καταλάβω τι έβλεπα. Δεν μπορούσα να εστιάσω στην εικόνα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό σε άλλο παιχνίδι.</blockquote>

Εμένα μου έσπαγε τα νεύρα όλο αυτό το χιόνι στο skyrim για παράδειγμα.</blockquote>

Κανένα πρόβλημα παιδιά. Θα στείλουμε τον f2bnp στο skyrim να ξεστραβωθεί με την έντονη ασπρίλα, και τον τσοκ στις ζούγκλες του far cry 2 να μην τρέμει το φιλοκάρδι του. Αν ο Τσόκ δώσει και κάτι παραπάνω, τον στέλνω και στο τροπικό νησί του far cry 3 με την κατάλληλη... παρέα :spiteful:



 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Θεωρώ πως εξαρτάται λίγο από το είδος.

Ένα παιχνίδι ρόλων πρώτον επιβάλετε να έχει καλό σενάριο και κατά τη γνώμη μου πάντα,ωραία γραφικά που να βοηθάνε στο immersion(θα μου πείτε βέβαια πως στο Torment το immersion βρισκόταν στους διαλόγους αλλά κακό είναι να τα έχουμε και τα δυο; :Ρ).Το Skyrim για παράδειγμα όσο rpg και να μην είναι,ο κόσμος του ξεχειλίζει από ατμόσφαιρα(λιγότερο από το Morrowind βέβαια).Το ίδιο και στο Gothic 3.Για εμένα μετράνε πολύ τα γραφικά αλλά δε θεωρώ πως αποτελούν πανάκεια για τη ποιότητα του τίτλου.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,545
πριν μερικους αιωνες, επαιζα παιχνιδια σε amiga. ακομα θυμαμαι αρκετα απο αυτα.
προσφατα επαιξα μερικα με πολυ καλα γραφικα. δεν θυμαμαι ουτε ποια ηταν.

τα γραφικα ειναι η πρωτη εντυπωση, ειναι σαν τις γυναικες. απο το γεεεεεεες ξυπνας με το ωχ θεμου... που εμπλεξα.
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933


Tom G wrote:
Θεωρώ πως εξαρτάται λίγο από το είδος.</blockquote>

Αυτό ακριβώς! :thumbsup:

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098
Συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες.
Τα γραφικά σε καμία περίπτωση δεν μου διαμορφώνουν την άποψη για ένα παιχνίδι. Είναι το τελευταίο που κοιτάω. Εντάξει, εννοείται ότι όταν κάποια γραφικά είναι πολύ ωραία ή αντιθέτως δεν είναι καλά, δεν γίνεται να μην το αναφέρεις, αλλά προσωπικά, όταν το σενάριο και το γκέιμπλέι μου κάνουν κλικ, αδιαφορώ για τα γραφικά.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Επειδή ξεκίνησα να παίζω από Ατάρι, πιστεύω ότι έχω ζήσει σχεδόν όλα τα σκαλοπάτια των γραφικών. Κάθε φορά γίνονταν και καλύτερα. Πάντα υπάρχει χώρος για εξέλιξη. Δεν είναι κακό...

Κακό είναι, να βασίζεται σε αυτά ένα παιχνίδι, για να είναι καλό. Ο συνδιασμός με άλλα στοιχεία του παιχνιδιού, μετράει. Δλδ ένα παιχνίδι που είναι πολύ ωραίο σε σενάριο και gameplay, αν συνδιαστεί με καλά γραφικά, βγάζει το άψογο για μένα. Αν χάνει στα γραφικά, εναποθέτεις τις ελπίδες σου στα άλλα δύο. Για μένα είναι σαν ένα σκαμπό, που πρέπει να αντέξει το βάρος είτε με ένα είτε με δύο είτε με τρία πόδια. Αν το καταφέρει και με τα τρία είναι άψογο και ούτο καθεξής.

Το να κοιτάς ΜΟΝΟ τα γραφικά, νομίζω είναι άστοχο, εντελώς. Σα να αγοράζεις ένα πλυντήριο επειδή απ' έξω είναι σαν το Σταρ Τρεκ. Τι νόημα έχει η εμφάνιση αν η ουσία είναι χαμένη; Όπως λέει και ο Λέλος, σαν την εμφάνιση της γυναίκας. Την κοιτάς μόνο την πρώτη φορά. Ούτε νομίζω ότι κάποιος θα κάνει reinstall ένα παιχνίδι για να ξαναδεί τα γραφικά του... Θα το κάνεις για ότι άλλο σου πρόσφερε, μαζί με τα γραφικά του, όχι μόνο για αυτά.

Δυστυχώς μερικές φορές κολλάω στο να παίξω ένα παιχνίδι που έχει πολύ άθλια γραφικά. Ίσως καλόμαθα με τα τωρινά δεδομένα. Μου αρκεί να βλέπονται και να μη με ενοχλούν. Δε θέλω να είναι τέλεια, θέλω να μη με ενοχλούν. Και ευχαρίστως θα κόψω και σκιές και AA και χίλιες δυο παπαριές, προκειμένου να μπορέσω να παίξω το παιχνίδι σωστά, και ας χάνω στην εξωτερική ομορφιά. Στο τέλος μένει η ουσία...
 

m4rmelada

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
296
Πιστεύω ότι τα γραφικά πάνε με το genre.
Ένα platform,rogue-like κτλ. θα το πρωτιμούσα πιξελιασμένο.
Γενικά δεν έχω θέμα με τα γραφικά,εκτός αν είναι θολούμπες η χοντροκοπιές.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,158
Και εγώ επειδή παίζω απο την εποχή του spectrum με ενδιαφέρει πάντα να βλέπω τίτλους που θα προχωρήσουν ένα βήμα ακόμα τα γραφικά στους υπολογιστές.
Ακόμα θυμάμαι πιτσιρικάς τότε που είχε εμφανιστεί το defender of the crown μια επανάσταση στον χώρο των γραφικών για την εποχή και κόσμο στις βιτρίνες στην Στουρνάρα να το χαζεύει μαζί και εγώ <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Πάντως πάνω από τα γραφικά βάζω τον σχεδιασμό το κόσμου και πόσο φαντασία έχει ρίξει ο δημιουργός εκεί.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Γραφικά? Ούτε κατά διάνοια. Βρίσκονται τελευταία στη λίστα αξιολόγησής μου για την αγορά ενός παιχνιδιού. ΠουΧου, τα Bioshock, γίνεται να μου τα φέρεις με τα γραφικά τού Half Life 2? Ποσώς με απασχολεί όταν το παιχνίδι είναι εμπειρία.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820
Όσον αφορά καθαρά το καλλιτεχνικό κομάτι:
Art direction>σκηνοθεσία>ήχος>γραφικά.
Σίγουρα δεν μπορείς να μην επαινέσεις τεχνολογικά επιτεύγματα όπως τα Crysis, Witcher 2, Metro 2033 κτλ. και σε μερικά είδη όπως fps ή tps έχουν περισσότερη βαρύτητα και γενικότερα βοηθάνε στο immersion αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανυψώσουν ένα "άψυχο" τίτλο.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,352
Όπως τα λέει ο Adhan.

Μου έχει τύχει να απορρίψω παιχνίδι λόγο κακών γραφικών. Το πιο χαρακτηριστικό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το gothic 1.
Γενικά δυσκολεύομαι να παίξω πρώιμα 3d γραφικά. Δεν με ενοχλεί καθόλου να παίξω πχ Fallout 1 ή ακόμα και invaders, ίσα ίσα αλλά px tomb raider 1(ή ακόμα και neverwinter 1) δεν θα έπαιζα με τίποτα. Δύσκολα θα απορρίψω νέο τίτλο λόγο γραφικών. Παραλίγο να απορρίψω το minecraft αλλά μετά από παροτρύνσεις με κέρδισε σαν παιχνίδι...
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Kάτσε ρε σειρά, δεν έπαιξες Tomb Raider 1 και NWN λόγω γραφικών, και σε κέρδισε το Minecraft?
Τι να 'πω... γούστα ειν' αυτά. Τεσπά, δεν είναι και τα καλύτερα στον τομέα τους, αλλά είναι παιχνιδάρες.
Εγώ, προσωπικά, δεν δίνω μεγάλη σημασία. Π.χ. από τα πιο πρόσφατα παιχνίδια που έπαιξα ήταν το Home, (να 'σαι καλά Tsok!) και δεν με χάλασε καθόλου το pixeλογραφικό του. Από την άλλη, όταν ένα παιχνίδι που μου αρέσει επανακυκλοφορεί με καλύτερα γραφικά, βλέπε Age of Empires 2 HD, χαίρομαι εις διπλούν. Μπορεί π.χ. το Skyrim να μη μου άρεσε, αλλά αν έβγαιναν τα Ultima Underworld 1+2 με τα γραφικά του Skyrim, θα τα έπαιζα σίγουρα και πάλι, και ας τα τερμάτισα σχετικά πρόσφατα (πέρσι). Ή το Gothic 2, το έπαιξα πρόσφατα με καλύτερα textures, δεν με χάλασε. Από την άλλη, αν εβγαινε Ultima Underworld 3, ακόμα και γραφικά σαν το 2 να είχε, δεν θα με χάλαγε ούτε αυτό.
Εν κατακλείδι, τα γραφικά δεν με πειράζουν, αν μου αρέσει το παιχνίδι, θα χαρώ όμως αν βελτιωθούν, αρκεί να ΜΗΝ είναι εις βάρος τον υπόλοιπων στοιχείων του παιχνιδιού.
 
Top Bottom