What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πόσο σημαντικά είναι για εσάς τα γραφικά;

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Συμφωνώ με τον Adhan, κι εγώ, πολύ εύστοχη τοποθέτηση. Για να επεκτείνω λίγο πάνω σ'αυτό, κατά τη γνώμη μου το όλο θέμα είναι αν τα γραφικά υπηρετούν το σκοπό που θέτει ο σχεδιαστής του παιχνιδιού ως προς την ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει και γενικότερα τί θα μεταδώσει στον παίχτη.

Είναι πολύ σημαντικό να μην είναι οι μηχανές γραφικών που οδηγούν τα παιχνίδια, αλλά το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι όσο εξελίσσονται, οι μηχανές θα πρέπει να μας επιτρέπουν τη δημιουργία όλο και περισσότερων ειδών γκέημς - Ναι μεν με την Ανρήαλ κάνεις ότι θες, από ΕφΠιΕς μέχρι πλάτφορμ, αλλά είναι μια μηχανή που αρχικά φτιάχτηκε για το Ανρήαλ. Αυτό φαίνεται ακόμα πιο πολύ στην Κράι, νομίζω, είναι πιο έτοιμη για ΕφΠιΕς out of the box. Επίσης, καμιά φορά χρησιμοποιείς μια μέτρια/φτωχή μηχανή επειδή δεν έχεις πρόσβαση σε μια καλή, αλλά καμιά φορά αυτό δε χρειάζεται, ή παρουσιάζεται ευκαιρία στο μέλλον (πχ το Σλέντερ απέκτησε επιτυχία ως είχε, και τώρα ήρθε και κανονικότατο παιχνίδι με γραφικά, στόρι κλπ)

Προσωπικά θέλω κι εγώ περισσότερα παιχνίδα ανοιχτού κόσμου χωρίς χρόνους φόρτωσης. Πιο ρεαλιστικά γραφικά επίσης θα ήθελα, γιατί θα υπάρξουν άνθρωποι να τα αξιοποιήσουν. Έχω παίξει μια χαρά πιξελιασμένα παιχνίδια (Κινγκς Κουεστ Ρημέηκς), και δε με κούρασαν/απογοήτευσαν, οπότε δε με πειράζουν τα παλιά γραφικά. Αν τρέχει χωρίς μαμούνια (πςς μετάφραση), όλα καλά.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,352
<blockquote>Kάτσε ρε σειρά, δεν έπαιξες Tomb Raider 1 και NWN λόγω γραφικών, και σε κέρδισε το Minecraft?</blockquote>

:lol: Λογική απορία.
Και τα δύο τα έχω παίξει... Τώρα δεν θα τα έπαιζα... Όπως έγινε με το gothic 1...
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ωραίες και πολύ σωστές απόψεις εκφράζονται στο θρέντ!

Σ'έναν ιδανικό κόσμο, όλα τα παιχνίδια θα είχαν υπέροχα γραφικά και animation, σε συνδυασμό με την πολύ ξεχωριστή καλλιτεχνική ταυτότητα του καθενός. Συμφωνώ γενικά με την ιεραρχία προτεραιοτήτων που έθεσε ο Άνταν, με έναν όρο :

Από τη στιγμή που ένα είδος gameplay ενώνεται με την τεχνική τελειότητα, δεν μπορώ ούτε ν'αντικρίσω κάτι υποδεέστερο. Ας πούμε το Police Quest στην εποχή του ήταν ένας τρομερός εξομοιωτής ντετεκτιβοδουλειάς. Ε, μετά το L.A. Noire, που πήρε το ίδιο κόνσεπτ και το έντυσε απίστευτη ομορφιά και ατμόσφαιρα, όλα τα Police Quest μαζί μου φαίνονται ελάχιστα, πέρα από τη ρομαντζάδα του πράγματος.

Όπως και το επικό FPS, μετά το Bioshock Infinite, γελάω ακόμη περισσότερο με αστειάκια τύπου Half Life.

Εκεί που υπάρχει άφθονος χώρος για "καλλιτεχνικά" και "περίεργα" γραφικά, είναι πιστεύω τα adventure/arthouse/indie παιχνίδια, όπου δεν υπάρχει κάποιου είδους "ορθοδοξία" και το στύλ των γραφικών γίνεται ένας χαρακτήρας από μόνο του. Η οπτική ταυτότητα των The Cat Lady, Primordia και Deponia είναι εκπληκτικά ισχυρή και το καθένα χαράχτηκε μέσα μου για εντελώς διαφορετικούς λόγους, χωρίς να μπορώ να πω ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο.

Το Primordia με την ίδια χαρά που το έπαιξα σήμερα θα το έπαιζα και σε πέντε χρόνια. Το ίδιο δε μπορώ να πω ότι ισχύει για το Doom 3 πχ, που ενώ στην εποχή του με είχε συνεπάρει ολοκληρωτικά, τώρα πια μου φαίνεται χοντροκομμένο και ελάχιστο μπροστά στον κολοσσό Infinite.

Γενικά παιχνίδια από τα οποία απαιτείται μια έντονη και "χειροπιαστή" αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, ωφελούνται τα μέγιστα από καλά γραφικά και ρεαλιστικούς μηχανισμούς. Εκείνα που παίζουν περισσότερο με το μυαλό μας είναι που έχουν και μεγαλύτερη καλλιτεχνική ελευθερία.

Τέλος, να συμφωνήσω με τον αδερφό Raz που είπε ότι το χειρότερο όταν γυρίζουμε πλέον στα παλιά παιχνίδια, δεν είναι τόσο τα γραφικά όσο ο χειρισμός και η έλλειψη πραγμάτων που πλέον θεωρούμε δεδομένα αλλά κάποτε φάνταζαν άβολοι νεωτερισμοί <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

nerdy_alhths

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
73
Ομολογώ πως μου αρέσει που ακούγονται απόψεις διαφορετικές του τετριμμένου "το gameplay είναι που μετράει". Πόσο μάλλον όταν αυτές οι απόψεις εκφράζονται στο αγαπημένο μας ragequit, το οποίο με κάθε pixel του design του βροντοφωνάζει "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ". Μπράβο στους φίλους που σκέφτονται και αποφασίζουν έξω από το proverbial κουτί!
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Βλάση/Νέρντι/Φίφη είσαι μια όαση ορθολογικής σκέψης. Σε λατρεύω. Πάω ν'αυτοκτονήσω τελετουργικά, αφού πρώτα πασχίσω μάταια να αλλάξω το φρικτό ντηζάην του ούτως ή άλλως, απαράδεκτου σάιτ μας <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Από τεχνικής πλευράς δεν δίνω και πολύ σημασία, χωρίς να σημαίνει πως δεν έχω μείνει και με το στόμα ανοικτό ανά περιόδους με τελευταίας τεχνολογίας γραφικά και physics...βασικά τώρα που το σκέφτομαι θέλω ποικιλία, είναι στιγμές που θέλω να χαθώ σε τεράστια 3d open world κόσμους με high res textures και animation άξιο θαυμασμού είναι και φορές που θέλω πιξέλιασμα και 8-bit καλτίλα! Αυτό μου αρέσει πολύ τα τελευταία χρόνια στην gaming σκηνή, υπάρχει απίστευτη ποικιλία για όλα τα γούστα και όλες τις στιγμές. Και φυσικά το art direction είναι πάνω από όλα. Μετά είναι και θέμα γούστου, γουστάρω πολύ την "ζεστασιά" των 2d artwork και των παλιών πιξελιασμένων εικόνων, αλλά υπάρχει σεβασμός και θαυμασμός στην προσπάθεια νέων τεχνολογιών, εφόσον μπορούν και βγαίνουν τίτλοι και από τα 2 είμαι χαρούμενος <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820
Η αλήθεια είναι πως τα 3d γραφικά εποχής psx (και πίσω) δεν φαίνονται ωραία στο μάτι σήμερα και πολλές φορές μετατρέπουν την ενασχόληση με το παιχνίδι σε αγγαρεία όταν δεν μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς βλέπεις μέσα σε αυτό τον τρεμουλιαστό ζελέ από πολύγωνα. :lol:
Όσον αφορά τη σύγκριση HL2 με Bioshock, θεωρώ ότι σε ωμή αναπαράσταση και ομαλότητα γραφικών το πρώτο υπερέχει (Source> UE 3, εξαιρούνται λεπτομέρεις όπως η κίνηση του νερού όπου έχουν κάνει παπάδες στο Bioshock), αλλά το δεύτερο έχει εξαιρετικό art design σε σχέση με του HL2 που δεν ξεφέγει από τα συνηθισμένα.
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
ΓΙα εμένα τα γραφικά δε παίζουν ποτέ ρόλο στο να παίξω ή να αγοράσω ένα παιχνίδι αρκεί να μη είναι γραφικά τύπου των τελευταίων παιχνιδιών που έκανε review o boracho. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


ccwr wrote:
Όπως τα λέει ο Adhan.

Μου έχει τύχει να απορρίψω παιχνίδι λόγο κακών γραφικών. Το πιο χαρακτηριστικό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το gothic 1.
.</blockquote>

!! :eek:hmy: Ερώτηση: Το Gothic 1 πότε το έπαιξες; το 2001 όταν πρωτοβγήκε ή καμιά 10ετία μετά; Εγώ προσωπικά επειδή το έπαιξα με το που κυκλοφόρησε είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό με την γραφική τελειότητα του κόσμου του.
Πες μου ένα <b>open world RPG του 2001</b> που τα γραφικά του να ήταν ανώτερα του Gothic.

 

giorgosmcg

Gelatinous Cube
Joined
Dec 15, 2012
Messages
196
Εγω προσωπικα παιζω ενα παιχνιδι περισσοτερο για την εμπειρια. Βεβαια, τα γραφικα συμβαλουν, οχι σε μεγαλο ποσοστο, στο ποσο καλη θα ειναι αυτη. Αυτο που μετραει περισσοτερο ειναι να ειναι καλοδουλεμενο το παιχνιδι, γιατι αυτο ειναι που φαινεται στην τελικη και δεν παει να εχει και τα καλυτερα γραφικα που υπαρχουν, διοτι αυτο που θα σου μεινει περισσοτερο ειναι η ιστορια και το αν ειχες προβληματα με το παιχνιδι. Δηλαδη αν το παιχνιδι ειχε game breaking bugs, πχ το Crysis 3 στο τελευταιο boss που δεν μπορουσες να το σκοτωσεις γιατι bugαρε το παιχνιδι, τοτε αυτο αυτο θα θυμασαι περισσοτερο και ετσι θα καταστρεφεται το ποσο καλη σου φανηκε η εμπειρια στην αρχη, οταν πρωτοειδες τα φανταστικα γραφικα.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620


Sith_Ari wrote:


ccwr wrote:
Όπως τα λέει ο Adhan.

Μου έχει τύχει να απορρίψω παιχνίδι λόγο κακών γραφικών. Το πιο χαρακτηριστικό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το gothic 1.
.</blockquote>

!! :eek:hmy: Ερώτηση: Το Gothic 1 πότε το έπαιξες; το 2001 όταν πρωτοβγήκε ή καμιά 10ετία μετά; Εγώ προσωπικά επειδή το έπαιξα με το που κυκλοφόρησε είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό με την γραφική τελειότητα του κόσμου του.
Πες μου ένα <b>open world RPG του 2001</b> που τα γραφικά του να ήταν ανώτερα του Gothic.</blockquote>

Θα πετούσα τη μαλακία μου, λέγοντας Morrowind, αλλά αυτό βγήκε ένα χρόνο μετά, από τη μια, και από την άλλη, παρά τα τόσα καλά που είχε, δεν με τραβάει όσο το Gothic 1. :worship:



 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Προσωπικά δε δίνω μεγάλη βάση στα γραφικά. Θέλω πρωτίστως να έχει καλό gameplay κάποιο παιχνίδι
για να το προτιμήσω. π.χ. δεν παίζω καν παιχνίδια τα οποία είναι tech demo (βλέπε crysis).
Τις προάλλες ξαναέπαιζα Thief 1&2, zeus master of olympus και ούτε μια στιγμή δεν με ενόχλησαν τα
γραφικά.
Βέβαια δεν εννοώ να φτιάχνουν παιχνίδια με γραφικά του 2000, καλοδεχούμενα είναι τα σούπερ ντούπερ
γραφικά, απλά δε πρέπει να είναι αυτοσκοπός (βλέπε crysis).
Αυτό που θα ήθελα επιτέλους να δω είναι physics στα μαλλιά. Το θεωρώ πραγματικά εντυπωσιακό...
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα γραφικά, αρκεί να μην κουράζουν τα μάτια (Wolfenstein 3D), χρησιμοποιούν 7 τετράγωνα για να παρουσιάσουν άνθρωπο (early 3D games, FX Fighter, Virtua Fighter κ.λπ) και δεν έχουν αυτές τις κάπως εκνευριστικές γωνίες θέασης της 2ης γενιάς FPS (Duke Nukem 3D, Blood) όταν πατούσες Pgdown.

Eπίσης με εκνευρίζει όταν βλέπω νέα παιχνίδια ή και παλιά με 2D 8bit γραφικά να πωλούνται στην ίδια τιμή που πωλούνται και παιχνίδια με ΓΑΜΑΤΑ γραφικά (Gianna sisters κ.λπ).
 

giorgosmcg

Gelatinous Cube
Joined
Dec 15, 2012
Messages
196
<img src="http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/6988197_700b_v1.jpg" alt="6988197_700b_v1.jpg" class="bbcode_img" />
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,352
<blockquote>!! Ερώτηση: Το Gothic 1 πότε το έπαιξες; το 2001 όταν πρωτοβγήκε ή καμιά 10ετία μετά; Εγώ προσωπικά επειδή το έπαιξα με το που κυκλοφόρησε είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό με την γραφική τελειότητα του κόσμου του.
Πες μου ένα open world RPG του 2001 που τα γραφικά του να ήταν ανώτερα του Gothic.</blockquote>

Το δοκίμασα γύρω στο 2006-7 αφού είχα τελειώσει το 2. Μπορεί και γι αυτό να μου κακοφάνηκε...
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


ccwr wrote:
<blockquote>!! Ερώτηση: Το Gothic 1 πότε το έπαιξες; το 2001 όταν πρωτοβγήκε ή καμιά 10ετία μετά; Εγώ προσωπικά επειδή το έπαιξα με το που κυκλοφόρησε είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό με την γραφική τελειότητα του κόσμου του.
Πες μου ένα open world RPG του 2001 που τα γραφικά του να ήταν ανώτερα του Gothic.</blockquote>

Το δοκίμασα γύρω στο 2006-7 αφού είχα τελειώσει το 2. Μπορεί και γι αυτό να μου κακοφάνηκε...</blockquote>

Εμμ, έτσι χαίρω πολύ, πολύ φυσιολογικό να μην σου άρεσαν. Σου εγγυώμαι όμως ότι στην εποχή τους δεν υπήρχε παιχνίδι να το συναγωνιστεί. Έθεσε νέα standards στα γραφικά των single player RPG. , και σε ποιότητα και σε μέγεθος κόσμου. Ο Νίκος Κόντης που είχε κάνει το review στο PC Master, το είχε χαρακτηρίσει λόγω του μεγέθους του ως : "ΜΜΟ σε single player" !!
Υ.Γ Και το πιο αξιοσημείωτο ήταν η απίστευτη τεχνητή νοημοσύνη του παιχνιδιού. Σε κάθε δράση υπήρχε αντίδραση. π.χ δεν υπήρχε περίπτωση να κυκλοφορείς δίπλα σε άλλους NPC's, με το σπαθί σου τραβηγμένο. Τραβούσαν και αυτοί τα δικά τους, σε προειδοποιούσαν να το κατεβάσεις και αν δεν άκουγες σου επιτίθονταν !! Νοημοσύνη που ούτε σύγχρονα RPG's δεν έχουν !!

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Eκτός απο περιπτώσεις οπου τα γραφικά ειναι υπερβολικά παλιά δεν εχω ιδιαίτερο πρόβλημα, βέβαια οταν παίρνω ενα παιχνίδι του 2013 θέλω και γραφικά του 2013, γενικά θαυμάζω και εκτιμώ τα ωραία γραφικά αλλα δεν εχω και τρελές απαιτήσεις.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Θεωρώ πως είναι και θέμα το πως υλοποιούνται τα γραφικά.Ας πούμε το Dark Souls δεν έχει γραφικάρες αλλά ξεχειλίζει από ατμόσφαιρα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,550
ας μην ξεχναμε εποχες με text based adventure, οπου ολα επρεπε να τα φανταζεσαι.
εσυ, η μαυρη οθονη και η κουκιδα που αναβοσβηνε σαν alarm, περιμενοντας το κειμενο σου.
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
<img src="http://global3.memecdn.com/playing-video-games-for-graphics_o_205241.jpg" alt="playing-video-games-for-graphics_o_205241.jpg" class="bbcode_img" />
 
Top Bottom