Πάστα για κάρτα γραφικών..

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Είπα να κεράσω μια παστούλα την καρτούλα μου για τα τόσα χρόνια γκεημίνγκ που μου έχει προσφέρει.. Τι να πάρω, σοκολατίνα, μπλακ φόρεστ, τι λέτε?? :trollface:

Ον τόπικ τώρα, άνοιξα την κάρτα μου και έχει, εκτός από την θερμοαγώγιμη στον πυρήνα, αυτήν την πάστα-μαλακό αυτοκόλλητο που έχουν και τα λάπτοπ. Τι να πάρω για να την αλλάξω? Παίρνω όποια βρω ή έχετε κάποια συγκεκριμένη να προτείνετε?

Επίσης, κάποια εναλλακτική της MX-2?
 
Arctic Sliver 5. Αυτήν ξέρω, αυτήν εμπιστεύομαι. Μεταξύ μας πάντως, άσε την κάρτα να ψήνεται κι επένδυσε σε σοκολατίνες.
 
Σοκολατίνες ή τούρτες παγωτό??

Θα την δοκιμάσω την 5 να δω αν έχει διαφορά. Για τα θερμο-αυτοκόλλητα?
 
Κοιτα να δεις φιλε μου, και η ΜΧ 2 και η AS 5 ειναι ωραιες επιλογες, δεν θα προτεινω καποια αλλη, απλα ολοι ξερουν πως τα ταρτακια φραουλας τα σπανε το καλοκαιρι.
Και βαφλες, μην ξεχνας τις βαφλες.
Ερωτηξις. Ποια καρτουλα εχεις;
 
Sapphire 5850 toxic..

Τα ταρτάκια ανανά μου αρέσουν καλύτερα....
 
Ειμαι με κινητο, οποτε δεν μπορω να κανω search, αλλα για thermal pads θα σου προτεινα Αlphacool η Phobya, απλα να προσεξεις το παχος. Δεν ειναι ακριβα, το πολυ 10 ευρω τα ακριβα εχουν.
BTW, ωραια καρτουλα η toxic, 2 GB vram εχει, αν δεν κανω λαθος. Και ξεκλειδωνει σε 5870.
 
Σωςτός είςαι. Είναι μούρλια η άτιμη, την είχα ανεβάσει τον πρώτο καιρό αρκετά ψηλά, αλλά πλέον είναι στοκ λόγω μέτριου τροφοδοτικού. Το πάχος πως το βρίσκω? Ηταν σε άθλια κατάσταση τα pads.. Στα ιντερνετς βρίσκω οτι είναι 2 ή 3 mm αλλά χωρίς σιγουριά. Αν πάρω πιο χοντρό από οτι πρέπει θα υπάρχει πρόβλημα μπουκώματος?
 
Πιο χοντρο δεν νομιζω να βρεις αγορινα. Οποτε δεν θα εχεις θεμα. Χρειαζεσαι αρκετα παχυ ωστε να καλυπτει το καθε chip μνημης, and that is pretty much it.
 
Και όμως βρήκα.

http://www.cosmodata.gr/product/190876/thermal-gap-akasa-ak-tt300-02-filler-5

Να το τσιμπήσω και να το λεπτύνω ή να το βάλω όπως είναι? Θεωρητικά μπορεί να μπουκώσει και να έχει αντίθετα αποτελέσματα?
 
Η AS5 είναι ηλεκτρικά αγώγιμη, οπότε δεν θα την συνιστούσα για gpu επειδή υπάρχουν εκτεθειμένα κάτι μικρά διαολάκια κοντά στον πυρήνα. Αν σου ξεφύγει λίγο και πάει προς τα εκεί την έκατσες......
Η ΜΧ2, ΜΧ3 είναι μια χαρά.
 
Vagelis τι θερμοκρασίες πιάνεις σε idle/load καταστάσεις; Ενδιαφέρομαι και γω γιατί τις προάλλες έπιασα 79 στην GPU και άρχισα να φοβάμαι.
 
Υποθέτω πως διαφέρει από κάρτα σε κάρτα αλλά 79 δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο under load.
 


Epitaph wrote:
Vagelis τι θερμοκρασίες πιάνεις σε idle/load καταστάσεις; Ενδιαφέρομαι και γω γιατί τις προάλλες έπιασα 79 στην GPU και άρχισα να φοβάμαι.</blockquote>
Δεν μας είπες ποιά κάρτα έχεις και τι θερμοκρασία έχεις στο δωμάτιο.

 
GTX 750Ti και 32-36 βαθμούς θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 
Θα έλεγα πως είσαι άρχοντας. Με τέτοια θερμοκρασία δωματίου, οι τιμές σου είναι λογικές/φυσιολογικές.
 
Δεν έχω μετρήσει θερμοκρασίες εδώ και αρκετό καιρό, οπότε δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Με δωμάτιο στους 28-32 πάντως ποτέ δεν είχα πρόβλημα θερμοκρασιών, ούτε βογκητά ανεμιστήρων, ούτε κολλήματα-restarts και τέτοιες συμπεριφορές υψηλών θερμοκρασιών.

Τελικά τι να κάνω? Να πάρω το πιο παχύ thermal pad και να το ζουπήξω ή να ψάξω για πιο λεπτό? Έχετε κανένα μαγαζί να προτείνετε?
 
Μπορείς απλά να το κόψεις, και να το φέρεις εκεί που θέλεις.
Better late than never.
 
Τελικά πήγα σε 2mm πάχος σε ένα σετάκι 24 precut pads από την alphacool. Εγώ χρειάζομαι 8 και μου περισσεύουν και για 2 επόμενες αλλαγές. Τα αποτελέσματα θα δείξουν αν ήταν το σωστό πάχος.
 
Back
Top