Παίζετε τα free games που μοιράζονται;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πόσα από τα δωρεάν games έχετε παίξει;

• Κανένα, "καίω" τον κωδικό και μετά δεν ασχολούμαι

Votes: 2 7.4%
  • Λίγα, μόνο όσα ανήκουν σε genre που μου αρέσει

Votes: 19 70.4%
  • Αρκετά, μου αρέσει να δοκιμάζω και δεν έχω να χάσω τίποτα

Votes: 5 18.5%
  • Πολλά, το τζάμπα είναι πιο γλυκό

Votes: 0 0.0%
  • Όλα, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει

Votes: 1 3.7%

• Total voters
    27

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Είχα πάντοτε αυτή την απορία και τώρα που ο Σουίνι μοιράζει αβέρτα δωρεάν games είναι καλή στιγμή για να ρωτήσω. Βλέπουμε να μοιράζονται συνέχεια δωρεάν games από διάφορες πηγές, αλλά πόσα από αυτά καταλήγουμε να παίζουμε και πόσα μπαίνουν στο αμπάρι του backlog χωρίς να ανασυρθούν ποτέ; Προσωπικά με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα έλεγα ότι έχω παίξει το 10% των δωρεάν games που έχω πάρει. Εσείς;

Εξαιρετικά σπάνια και μόνο αν είναι game το οποίο ήθελα έτσι κι αλλιώς να παίξω και δεν είχε τύχει να το κάνω μέχρι τότε.

Λίγα. Με την διαφορά ότι δεν ασχολούμαι καν με το να τα αποκτήσω αν δεν μου αρέσουν, ποιο το νόημα να το έχω στην συλλογή αν δεν πρόκειται να το παίξω?

ποιο το νόημα να το έχω στην συλλογή αν δεν πρόκειται να το παίξω?

+1 στο steam games count σου. Και μετά να βλέπουν τα γκομενάκια πόσα παιχνίδια έχεις και να λιώνουν..

Ελάχιστα btw, μιας και ότι ήθελα να παίξω πιθανότατα το έχω πάρει μέχρι να το δώσουν τζάμπα.

Υπερβολικά λίγα εξ αυτών παίζω. Είτε κάποιο που είχα σταμπάρει από παλιά και επ' ευκαιρίας της δωρεάν διάθεσης βρέθηκε αφορμή να το ξεκινήσω (Subnautica), είτε κάποια που είχα ήδη στο παρελθόν σε physical έκδοση και η δωρεάν διάθεση είναι ευκαιρία να τα αποκτήσω και ψηφιακά, οπότε λέω "δε ρίχνω κι ένα νέο run" (Fallout 1-2).

Τα games πλέον τα μαζεύουμε λίγο-πολύ ως τρόπαια γενικά. Με το ίδιο σκεπτικό που κάποιος μαζεύει καπάκια ή γραμματόσημα. "Ας το έχω κι αυτό στο Library".

Γενικά τσιμπάω όσα με ενδιαφέρουν οπότε και τα παίζω. Για παράδειγμα ότι έχει δώσει ο θείος σουινι το ήθελα και προηγουμένως, οπότε θα παιχθούν έτσι κι αλλιώς.
Και θα μου πεις μα καλά γιατί δεν το αγοραζες τόσον καιρό; Γιατί πολύ απλά δεν αγοράζω αν δεν καθαρίσω το backlog.
Θα αγοράσω μόνο τίτλους που θα λιώσω πχ Age of Empires, Kingdom Come etc, αλλά όχι ότι απλώς μου αρέσει. Συγκεκριμένα είχα να αγοράσω τόσον καιρό που μου είχαν κλειδώσει το μάρκετ.

Να το θέσω αλλιώς. Έστω ότι τα παιχνίδια είναι καρβέλια και μπορείτε να καταναλώσετε ένα καρβέλι σε δύο μέρες. Ποιός ο λόγος να παίρνετε έξτρα από την στιγμή που θα μπαγιατεψουν; Και αν τα τσάμπα καρβέλια είναι ψωμιά που δεν σας αρέσουν, πχ πολυσπορο, ποιός ο λόγος να ασχοληθείς μαζί του;

οπότε θα παιχθούν έτσι κι αλλιώς.
Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Και δεν λέω μόνο για τα free αλλά και για προσφορές, bundles κ.λπ. Έλα μωρέ ας το πάρω και αυτό κάποια στιγμή θα το παίξω. Και κάπως ξαφνικά μένεις με ένα backlog με παιχνίδι από το 2012 τα οποία τα πήρες γιατί κάποια στιγμή θα τα παίξεις, αλλά αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα (true story).

Γι αυτό δεν σκέφτεσαι ποτέ έτσι. Και λεφτά δεν χαλάς και το backlog είναι κάπως καθαρό.
Χωρίς να είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι σε όλα τα ψηφιακά μαγαζιά, έχω ολοκληρώσει στον βαθμό που το επιθυμητό πάνω από το 50% των τίτλων.

Περισσότερα σε επερχόμενο θρεντ

Και θα μου πεις μα καλά γιατί δεν το αγοραζες τόσον καιρό; Γιατί πολύ απλά δεν αγοράζω αν δεν καθαρίσω το backlog.
Θα αγοράσω μόνο τίτλους που θα λιώσω πχ Age of Empires, Kingdom Come etc, αλλά όχι ότι απλώς μου αρέσει. Συγκεκριμένα είχα να αγοράσω τόσον καιρό που μου είχαν κλειδώσει το μάρκετ.

Η καλύτερη στρατηγική για να εξοικονομούμε χρήματα.

Είμαι μερακλής.. Απλά βλέπω το backlog να γεμίζει και δεν παίζω τίποτες.

για να συνεχισω την αναλογία του χρονό, εχω εναν φιλο που δεν τον ξερετε βεβαια, και που ΚΛΕΒΕΙ το ψωμι.
με αποτελεσμα να το εχει μπουχτισει σχεδον και να κοντευει να μην τρωει σχεδον ποτέ.
οπότε εξοικονομει χρημα και χανει και κιλα. ειναι μια λυση κι αυτο....

:trollface:
μου σαι και περιεργος, παναθεμα σε....

(ιν μπηφορ: "ναι, αλλα ετσι θα κλεισει ο φουρναρης και δε θα μπορει ο ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ σου να κλεβει μετα το ψωμι" 😄😛 )

Κλέβει τις πετσέτες,σαμπουάν,μαξιλάρια και έχει τάπερ για τα φαγιά του ξενοδοχείου;

c6ff410b9409426ef6334bc672f2b7a5.jpg

αστα τωνη. μεχρι κι εκεινες τις γελοιες παντουφλες - χαρτι που εχουνε σε ναιλον σακουλες στα χοτελ για να βγαινεις απ το ντους ασορτι με την ρομπ ντε σαμπρ με τα αρχικα σου πανω. λαμογιο κανονικο. θα του κοψω την καλημερα του λεβητα, δεν τον μπορω.

παιζει να μην εχω παρει ποτε δωρεαν παιχνιδια,μονο εναν κωδικο απο giveaway του τσοκ πριν χρονια αν θυμαμαι καλα.
σπανια βεβαια να προκειται για παιχνιδι που θελω να παιξω,πχ το gog εδωσε το wasteland 2 προσφατα αλλα το χα ηδη στο στιμ απο οταν βγηκε.

Σύμφωνα με το GoG Galaxy 2 έχω 444 παιχνίδια.

Πάρα πολλά από αυτά είναι τζαμπέ από promos. Προσπαθώ να δω τι είναι και δεν είναι αλλά δεν βγάζει κάπου μια σούμα.

Κάποια λίγα είναι παιχνίδια που δεν ξέρω γιατί τα μάζεψα, ίσως τότε σκεφτόμουν για steam cards να βγάλω κανά λιανό να πάρω κανά άλλο. Η αλήθεια είναι ότι έχω σταματήσει να μαζεύω όλη την σαβούρα πλέον (κάτι τελειωμένα pixel crap που είναι ντεφάκτο τζαμπέ πχ).

Κάποια λίγα είναι παιχνίδια που τα είχα λιώσει σε δισκάκια παλιά και τα τσίμπησα για να τα έχω και ψηφιακά (Alien VS Predator, World of Goo, Freespace 2, LBA 2 (nop αυτό το είχα αγοράσει τελικά), NWN 1 etc). Δεν τα έχω αποκλείσει, θέλω κάποια στιγμή να τα ξαναπαίξω, όπως πχ έκανα με το Dungeon Keeper που παρόλο που το είχα λιώσει στον καιρό του έκατσα και έγραψα 59h ακόμα γιατί ναι, είναι σπάνια περίπτωση του δεν τα κάνουν όπως τότε.

Και είναι και κάποια λίγα που τα πήρα τζαμπέ που τους έχω αλλάξει τον αδόξαστο πλέον. Πχ Civ5 από κάποιο promo game awards, Team Fortress 2 που ήταν πακέτο με το Orange Box και με άφησε παγερά αδιάφορο τότε,

Έφαγα μισή ώρα από όταν άρχισα να γράφω κοιτάζοντας το μαζεμένο μου library, δεν βλέπω κάτι που δεν θα ήθελα να παίξω είναι η αλήθεια. Ακόμα και τα τελειωμένα πιξελοgames, ή το Neverwinter Nights που έχω ξεκινήσει 10 φορές από την εποχή του και το έχω παρατήσει σε διάφορα στάδια, ότι υπάρχει θα ήθελα να το παίξω σε κάποια φάση ή αν ήμουν 15 χρονών θα τα είχα παίξει όλα σίγουρα.

Το τραγικό που παρατηρώ είναι ότι τα περισσότερα παιχνίδια δεν τα έχω παίξει γιατί λόγο έλλειψης χρόνου είμαι πολύ επιλεκτικός με το τι θα παίξω και αρκετά συχνά επιλέγω παιχνίδια που δεν τελειώνουν ή τα έχω ξαναπαίξει. Κάτι που με είχε κρατήσει μακριά από διαμάντια όπως τα witcher για χρόνια (μόλις πέρυσι τέτοια εποχή ξανά έπιασα το 1 με σκοπό να το πάω μέχρι τέλους, που από ότι είδα τελικά το είχα αγοράσει και δεν ήταν το promo του gog όπως νόμιζα).

Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι κάποια που έχω παρατήσει ή δεν πιάνω γιατί ξέρω ότι θα τα παρατήσω, δεν τα παρατάω γιατί δεν μου άρεσαν, αλλά γιατί τα αφήνω για μέρες λόγο υποχρεώσεων και όταν τα ξαναπιάνω δεν θυμάμαι που ήμουν, τι έκανα, πως παίζει το game, τίποτα brain dead.... το έπαθα με το Crysis 2 μια βδομάδα πριν που και σιγά το μεγάλο παιχνίδι, αλλά το άφησα 3-4 μέρες γιατί έπαιζα λίγο spore, μετά έμπλεξα με τη δουλειά και όταν το έπιασα μετά από μια βδομάδα ξανά δεν θυμόμουν τίποτα από τις βασικές λειτουργίες της nanosuit.

Καταλήγω νομίζω ότι όλα θα ήθελα να τα παίξω και τελικά παίζω μόνο το πουλί μου. Θα το βάλω new year resolution να πιάσω τα παιχνίδια που έχω 1-1 και να τα τελειώνω κανονικά.

Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Και δεν λέω μόνο για τα free αλλά και για προσφορές, bundles κ.λπ. Έλα μωρέ ας το πάρω και αυτό κάποια στιγμή θα το παίξω. Και κάπως ξαφνικά μένεις με ένα backlog με παιχνίδι από το 2012 τα οποία τα πήρες γιατί κάποια στιγμή θα τα παίξεις, αλλά αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα (true story).

Μόνο 2012; Καλά είσαι :p

Last edited:
Καταλήγω νομίζω ότι όλα θα ήθελα να τα παίξω και τελικά παίζω μόνο το πουλί μου. Θα το βάλω new year resolution να πιάσω τα παιχνίδια που έχω 1-1 και να τα τελειώνω κανονικά.

Καλά, μη φας, έχουμε γλαρόσουπα :p.

Αυτό το new year's resolution το έχω πάρει καμιά 10αριά φορές. Και εντάξει, έπαιξα κάποια παιχνίδια που ήθελα, αλλά τελικά κι αυτό ψυχαναγκασμός είναι. Πλέον δεν ασχολούμαι, άμα θέλω θα παίζω το τελευταίο AAA, άμα θέλω θα παίζω κάτι που κυκλοφόρησε το 1993 ή κάποιο καμένο indie που βγήκε χτες αλλά μοιάζει σαν να κυκλοφόρησε το 1993, κι άμα γουστάρω θα βγάλω τη χρονιά λιώνοντας μόνο Heroes of the Storm, πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως αρνούμαι να αντιμετωπίσω το backlog σαν υποχρέωση. Υποχρεώσεις έχω πολλές, το gaming είναι για να γουστάρω, και άμα ξόδεψα και μερικά φράγκα παραπάνω για παιχνίδια που δεν θα παίξω ποτέ, κλάιν, μακάρι αυτή να είναι η χασούρα στη ζωή μου. I'd do it all over again.

Last edited:
Back