Σύμφωνα με το GoG Galaxy 2 έχω 444 παιχνίδια.
Πάρα πολλά από αυτά είναι τζαμπέ από promos. Προσπαθώ να δω τι είναι και δεν είναι αλλά δεν βγάζει κάπου μια σούμα.
Κάποια λίγα είναι παιχνίδια που δεν ξέρω γιατί τα μάζεψα, ίσως τότε σκεφτόμουν για steam cards να βγάλω κανά λιανό να πάρω κανά άλλο. Η αλήθεια είναι ότι έχω σταματήσει να μαζεύω όλη την σαβούρα πλέον (κάτι τελειωμένα pixel crap που είναι ντεφάκτο τζαμπέ πχ).
Κάποια λίγα είναι παιχνίδια που τα είχα λιώσει σε δισκάκια παλιά και τα τσίμπησα για να τα έχω και ψηφιακά (Alien VS Predator, World of Goo, Freespace 2,
LBA 2 (nop αυτό το είχα αγοράσει τελικά), NWN 1 etc). Δεν τα έχω αποκλείσει, θέλω κάποια στιγμή να τα ξαναπαίξω, όπως πχ έκανα με το Dungeon Keeper που παρόλο που το είχα λιώσει στον καιρό του έκατσα και έγραψα 59h ακόμα γιατί ναι, είναι σπάνια περίπτωση του δεν τα κάνουν όπως τότε.
Και είναι και κάποια λίγα που τα πήρα τζαμπέ που τους έχω αλλάξει τον αδόξαστο πλέον. Πχ Civ5 από κάποιο promo game awards, Team Fortress 2 που ήταν πακέτο με το Orange Box και με άφησε παγερά αδιάφορο τότε,
Έφαγα μισή ώρα από όταν άρχισα να γράφω κοιτάζοντας το μαζεμένο μου library, δεν βλέπω κάτι που δεν θα ήθελα να παίξω είναι η αλήθεια. Ακόμα και τα τελειωμένα πιξελοgames, ή το Neverwinter Nights που έχω ξεκινήσει 10 φορές από την εποχή του και το έχω παρατήσει σε διάφορα στάδια, ότι υπάρχει θα ήθελα να το παίξω σε κάποια φάση ή αν ήμουν 15 χρονών θα τα είχα παίξει όλα σίγουρα.
Το τραγικό που παρατηρώ είναι ότι τα περισσότερα παιχνίδια δεν τα έχω παίξει γιατί λόγο έλλειψης χρόνου είμαι πολύ επιλεκτικός με το τι θα παίξω και αρκετά συχνά επιλέγω παιχνίδια που δεν τελειώνουν ή τα έχω ξαναπαίξει. Κάτι που με είχε κρατήσει μακριά από διαμάντια όπως τα witcher για χρόνια (μόλις πέρυσι τέτοια εποχή ξανά έπιασα το 1 με σκοπό να το πάω μέχρι τέλους, που από ότι είδα τελικά το είχα αγοράσει και δεν ήταν το promo του gog όπως νόμιζα).
Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι κάποια που έχω παρατήσει ή δεν πιάνω γιατί ξέρω ότι θα τα παρατήσω, δεν τα παρατάω γιατί δεν μου άρεσαν, αλλά γιατί τα αφήνω για μέρες λόγο υποχρεώσεων και όταν τα ξαναπιάνω δεν θυμάμαι που ήμουν, τι έκανα, πως παίζει το game, τίποτα brain dead.... το έπαθα με το Crysis 2 μια βδομάδα πριν που και σιγά το μεγάλο παιχνίδι, αλλά το άφησα 3-4 μέρες γιατί έπαιζα λίγο spore, μετά έμπλεξα με τη δουλειά και όταν το έπιασα μετά από μια βδομάδα ξανά δεν θυμόμουν τίποτα από τις βασικές λειτουργίες της nanosuit.
Καταλήγω νομίζω ότι όλα θα ήθελα να τα παίξω και τελικά παίζω μόνο το πουλί μου. Θα το βάλω new year resolution να πιάσω τα παιχνίδια που έχω 1-1 και να τα τελειώνω κανονικά.
Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Και δεν λέω μόνο για τα free αλλά και για προσφορές, bundles κ.λπ. Έλα μωρέ ας το πάρω και αυτό κάποια στιγμή θα το παίξω. Και κάπως ξαφνικά μένεις με ένα backlog με παιχνίδι από το 2012 τα οποία τα πήρες γιατί κάποια στιγμή θα τα παίξεις, αλλά αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα (true story).
Μόνο 2012; Καλά είσαι
