What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

PC-Gaming News

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
μαλλον δεν εγινα κατανοητος.<br>καποιος που αγοραζει παιχνιδια, δεν θα τα πειρατεψει ποτέ. άρα το ποιντ μου ειναι οτι αυτος δε χρειαζεται ντενουβο.<br>καποιος που πειρατευει παλι, οχι για δοκιμη προφανως (αυτος ειναι στην απο πανω κατηγορια) αλλα επειδη γουσταρει το τσαμπα, εστω κατα 90% τουλαχιστον (προσωπικη εκτιμηση) δεν θα αγορασει το παιχνιδι. αυτη ειναι η εκτιμηση μου (που προφανως μπορει να ειναι αυθαιρετη και λανθασμενη, δεν διεκδικω κανενα αλαθητο). οπότε ναι, το ντενουβο πετυχε το στοχο του, να μεινει ασπαστο το παιχνιδι, αλλά δεν αυξησε θεαματικα τις πωλησεις του παιχνιδιου, που θεωρω οτι ειναι και ο τελικος στοχος της εταιρειας.<br><br>και προφανως δεν ψαχνω καμια δικαιολογια για τιποτα. τα εχουμε ξαναπει, ειμαστε μεγαλα παιδια, δε χρειαζομαστε δικαιολογιες. ποσο μαλλον που απ οτι φανηκε, δεν υπαρχουν τελεια συστηματα προστασιας (ενδεικτικα αναφερω το πρωτο κυμα παιχνιδιων με ντενουβο που οι θειοι τα πηγαινουν εδω και καιρο δωρο στ ανηψια τους: φιφα 15, DA:I, lords of the fallen).
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Ε καλά . Ο Shredder όμως έχει πει ότι αγοράζει μόνο ότι έχει multiplayer γιατί δεν θα μπορεί να παίξει αλλιώς. <br><br>Και εγώ γενικώς της γνώμης είμαι ότι αν είναι να το πειρατίσει ο άλλος θα το πειρατίσει. Κάποια στιγμή θα το σπάσουν. Απλώς θα το παίξει κάπιους μήνες μετά. Δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί που θα το γουστάραν τόσο πολύ ώστε να το αγοράσουν day 1 full τιμή , ενώ έχουν συνηθίσει στην πειρατεία. Μηπως παραμένει τίποτα ασπαστο;
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
<blockquote><br>... αν τα τεραστια ποσα που ξοδευουν οι εταιριες ψαχνοντας το ασπαστο drm, πηγαιναν καθε φορα στη βελτιωση του εκαστοτε παιχνιδιου, τοτε νομιζω θα ειχαμε καλυτερα παιχνιδια...<br></blockquote><br><br>Εκεί είναι η ουσία, κατά την γνώμη μου. Τα έχουμε ξανασυζητήσει δεκάδες φορές στα αντίστοιχα τόπικς, οπότε ας μην το πλατιάσω. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είμαι υπέρ της πειρατείας, στηρίζω όποτε μπορώ το χόμπι μου οικονομικά κτλ. κτλ., μεγάλα παιδιά είμαστε ας μην ψάχνουμε δικαιολογίες όπως σωστά έγραψε ο BB, αλλά το να συνεχίζει μέρος της gaming βιομηχανίας αυτό το ανούσιο "κυνήγι μαγισσών" μόνο προβλήματα μας δημιουργεί.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
αλλά παλι με τετοιες κουβεντες, χανουμε το δασος που νομιζω οτι ειναι το εξης:<br><br>η καλυτερη μεθοδος εναντιον της πειρατειας, δεν ειναι το καθε ντενουβο, αλλά το να προσφερεις σαν εταιρεια παιχνιδαρες, μερακι, ειλικρινεια και υποστηριξη του καταναλωτη μετα την αγορα (ναι, την σιντιπι εχω στο μυαλο).
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Η καλυτερη λυση ειναι το ντενουβο και το καθε ντενουβο. Οσο goty κι αν ειναι ενα παιχνιδι θα πειρατευτει και μαλιστα αγρια. Και αν υπαρχουν καπου τα νουμερα για το w3, ειμαι σιγουρος οτι θα αποδειξουν αυτο που λεω.<br><br>Αλλα ναι, παλι κυκλους θα κανουμε και δεν εχει νοημα η συνεχεια της συζητησης.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Βέβαια όταν είσαι στη μερίδα <b>καταναλωτή </b>(προσοχή, όχι χομπίστα-gamer), που αλλάζεις τις κάρτες γραφικών κάθε χρόνο, αν όχι εξάμηνο, αλλά μετά πειρατεύεις ό,τι υπάρχει εκεί έξω, κάπου ο γυαλός αρμενίζει στραβά.<br><br><blockquote><br>Αλλα ναι, παλι κυκλους θα κανουμε και δεν εχει νοημα η συνεχεια της συζητησης.<br></blockquote><br><br><img src="http://luben.tv/wp-content/uploads/2015/01/%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%824.gif" alt="%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%824.gif" class="bbcode_img" />
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Η λύση η οποία "λειτούργησε" σε αρκετούς γνωστούς μου είναι η προσθήκη leaderboards/achievements/CE (και προφανώς και το multiplayer κομμάτι του κάθε τίτλου, αν έχει). Αν θέλεις τα παραπάνω, θα πληρώσεις. Ίσως όχι full price, αλλά κάποιο χρηματικό ποσό, θα φτάσει στους devs. Αν το παιχνίδι είναι ποιοτικό, θα το χαρείς κιόλας και δεν θα καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή (βλέπε Pimp boy edition γνωστού τίτλου που αγοράσθηκε από γνωστό-άγνωστο μέλος του φόρουμ).<br><br>Προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να αγοράσω την εκάστοτε physical copy των παιχνιδιών που μου αρέσουν παρόλο που:<br>1.Δεν έχω καμία ιδιαίτερη οικονομική άνεση<br>2.Δεν είμαι κατά της πειρατείας, ιδεολογικά μάλλον υπέρ της είμαι, αν το δει κανείς ως μέσο πίεσης. Βέβαια στο ελλάντα το τζαμπατζή το Έλληνα για άλλος λόγους καταφεύγει εκεί, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.<br>Το όλο θέμα είναι το αν μπορεί μία εταιρεία να με κάνει να νιώσω ότι το προϊόν της πραγματικά αξίζει τα χρήματά μου και πως ο χρόνος που θα αφιερώσω στο παιχνίδι θα είναι ευχάριστος και όχι debugging session.<br><br>TL;DR Ποιοτικές δουλειές, ποιοτικές εκδόσεις και η δυνατότητα απόκτησης έγχρωμων εικονιδίων με τη βοήθεια των οποίων κάνω επιμήκυνση e-πε**ς λειτουργούν καλύτερα από οποιοδήποτε DRM.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
<blockquote><br>η καλυτερη μεθοδος εναντιον της πειρατειας, δεν ειναι το καθε ντενουβο, αλλά το να προσφερεις σαν εταιρεια παιχνιδαρες, μερακι, ειλικρινεια και υποστηριξη του καταναλωτη μετα την αγορα (ναι, την σιντιπι εχω στο μυαλο).<br></blockquote><br><br>http://www.eurogamer.net/articles/2011-11-29-the-witcher-2-pirated-4-5-million-times-reckons-cd-projekt" class="bbcode_url">Witcher 2 says hi.<br><br>Μερικοί άνθρωποι αδερφέ, δυστυχώς δε φιλοτιμούνται ό,τι και να τους προσφέρεις.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
http://www.pcmaster.gr/forum/viewtopic.php?f=10&t=33848&p=446360&hilit=witcher+2+pirated#p446360<br><br>άδαν, ειχε συζητηθει παλιοτερα σ ενα αλλο φορουμ.<br>το οτι το νουμερο ειναι εντελως αυθαιρετο, το εξηγουν και πολλοι απο κατω αν εχεις την υπομονη να διαβασεις τα σχόλια στο λινκ που ποσταρες. <br>παντως, ναι, και τα μισα να ειναι, ειναι πολλα.<br>οπως και να χει και το 2 πουλησε πολυ καλα και το 3 ακομα καλυτερα, αν θυμαμαι καλα απο ενα ποστ στο γκεραλτοθρεντ.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Eμενα αυτο που με ενοχλει στο καθε συστημα denuvo η always online που εχουν μερικα παιχνιδια για την καταπολεμηση της πειρατειας, ειναι οτι δημιουργουνται προβληματα στους χρηστες που πληρωνουν. Δεν εξεταζω κατα ποσο ειναι επιτυχημενα ως προς την πειρατεια, με ενοχλει που για παραδειγμα στο always online diablo 3, δε μπορω να παιξω hardcore γιατι θα σπασω το pc οταν (το εννοω το οταν) πεθανω απο lag. Με ενοχλει που σε καποια οπως το gta IV (αν θυμαμαι καλα) εχω χασει τα saves μου σε single player παιχνιδι γιατι ετσι.<br>Aρα ενα συστημα που δημιουργει, μικρα εστω, προβληματα στους καταναλωτες σου, δε το παραδεχομαι ρε γαμωτο. Να βρουν αλλο τροπο να κυνηγησουν τους πειρατες, τι τους φταινε οι καταναλωτες;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,426
<blockquote>οπως και να χει και το 2 πουλησε πολυ καλα και το 3 ακομα καλυτερα, αν θυμαμαι καλα απο ενα ποστ στο γκεραλτοθρεντ.<br></blockquote><br><br>Δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα της πειρατείας, αλλά η CDPR δεν είναι ευχαριστημένη με τα ένα κόμμα κάτι εκατομμύρια αντίτυπα που πούλησε το W3, και δεν έχει και λόγο να είναι όταν το Fallout 4 κόντεψε να φτάσει τα τρια μύρια τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας (δεν κάνανε ξεκάθαρα την σύγκριση, αλλά η δήλωση "εντάξει, δεν σπάσαμε και κάνα ρεκόρ πωλήσεων, το 2016 θα επικεντρωθούμε στο να προωθήσουμε περισσότερο το W3" λίγο μετά την κυκλοφορία του F4 <u>σε εμένα</u> αυτό δείχνει).
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Πόνε, μέσο πίεσης είναι η αδιαφορία. ή μπουκοτάρεις ή κοροϊδεύεσαι.<br>Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον σνάιπερ και το μπράδα. Ειδικά κάτι εποχές αγόραζες κάτι και μπορεί να μην το έπαιζες ποτέ, αν δεν είχες ιντερνέτι.<br>Επικό μέσο προστασιας το patch day two στο GTA και το βάζε το δισκάκι κάθε 3 μέρες στο Loki!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Στις εποχές όπου το internet δεν ήταν διαδεδομένο (πόσο μάλλον διαθέσιμο σε ορισμένες περιοχές) το καλύτερο anti-piracy tool ήταν: πληκτρολόγησε την 4η λέξη της πρώτης παραγράφου της 10ης σελίδας του manual (true story, για το Disney&#039;s Aladdin - NO SHAME).
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,633
Θυμάμαι και τα παλιά games της Lucasfilm/LucasArts που συμπεριλάμβαναν στο κουτί έξτρα σελίδες με την αποκωδικοποίηση του copy protection, μέχρι που οι μερακλήδες αντιγραφάδες άρχισαν να τις δίνουν κι αυτές εκτυπωμένες κατά την αντιγραφή του παιχνιδιού. Μετά το 95-96 βέβαια άρχισαν απλά να διαδίδονται περισσότερο τα Cracks.<br><br>To κορυφαίο σκηνικό που θυμάμαι ήταν ένα obscure racing game με μηχανές που έπαιζα γύρω στο 1994 (το ίδιο το γκεημ πρέπει να ήταν πολύ παλαιότερο πάντως, 88 ή 89), που ουσιαστικά σου ζητούσε να γράψεις σε ποια σελίδα του Manual αντιστοιχεί το εκάστοτε όνομα οδηγού μηχανής που σου πετούσε στην οθόνη κατά την εκκίνηση. Προφανώς δεν είχα το manual, ούτε κρακ, οπότε σε μια πεφωτισμένη κίνηση μια φορά απλά πάτησα τυχαίους αριθμούς (44 αν θυμάμαι καλά) και με έβαλε στο παιχνίδι! Έκτοτε κάθε φορά που ξεκινούσα το game απλά πατούσα "44" σε κάθε όνομα που μου έβγαζε, μέχρι να μου ζητηθεί το ίδιο όνομα που είχε πέσει και την φορά που το είχα πετύχει τυχαία.<br><br>Κάτι παρόμοιο είχα κάνει και στο Fate of Atlantis θυμάμαι, το οποίο αν ήταν ακρακάριστο σου ζητούσε στην αρχή να διατάξεις τις Worldstones με συγκεκριμένη διάταξη. Κι αυτό μια φορά το είχα πετύχει στην τύχη για κάποιο λόγο.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Το anti-piracy σύστημα με τις λέξεις από manual το είχαν προσπαθήσει αρκετά games. Θυμάμαι πως ακόμα και στην Amiga 500 είχα πετύχει 2-3 games να μου ζητάν λέξεις κλειδιά από το manual για να συνεχίσεις. Ακόμα και σε επαρχιακή πόλη που για να βρεις τύπο να ασχολείται με υπολογιστές γενικά ήταν κάτι το εξαιρετικά σπάνιο αργά ή γρήγορα βρισκόταν οι πολυπόθητες λέξεις (από γνωστό γνωστού που έχει θείο Αθήνα που ο κουμπάρος του ζει στο εξωτερικό και έχει το παιχνίδι original! Μιλάμε για τέτοιες φάσεις!)
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
<blockquote><br>Το anti-piracy σύστημα με τις λέξεις από manual το είχαν προσπαθήσει αρκετά games. <br></blockquote><br>Το Alone in the dark της infogrames ζητoύσε θυμάμαι να ταιριάξεις κάποιο αντικείμενο και UFO:Enemy Unknown επίσης λέξη απο το μανουαλ...<br><span class="bbcode_spoiler">Τα είχα παίξει και τα δύο "δανεισμένα" απο το Χάρη...  :blush1:</span>
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
καλα, μακραν το εξυπνοτερο και πιο χαβαλεδιαρικο drm τα τελευταια χρονια, για μενα ηταν αυτο:<br><br>http://www.dsogaming.com/news/serious-sam-3-bfe-drm-introduces-immortal-scorpion/<br><br>ξερανε κι οι ιδιοι στην κροτήμ οτι νομοτελειακα θα κρακαριστει, απλα δειξανε το χιουμορ τους κι "εκθεσανε" τους πειρατες που μπαινανε στα φόρα του παιχνιδιου και ρωταγανε πως διαλο θα νικησουνε αυτον τον κοκινο σκορπιο..  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /><br>(διαολε, το αλτσχαιμερ πλησιαζει... νομιζω οτι το ειχα γραψει και σ ενα αλλο φορουμ, αλλά μπορει και οχι... δε βαριεσαι..)
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,410
Eχουμε εξελιξεις γυρω απο το Mortal Kombat x . Ρωσοι pc gmaers ειπαν οτι εχουν αυτες τις μερες το ετησιο πρωταθλημα Mortal kombat στη Ρωσια το οποιο γινεται στο pc!!! Ενω εμεις εδω στην Ελλαδα ακομα εχουμε μονο πρωταθληματα mmo και rts στο pc. Δηλαδη τι? Οι Ρωσοι ειναι εξυπνοι και εμεις χαζοι? Αν ειναι δυνατον!!!
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
<blockquote><br>Eχουμε εξελιξεις γυρω απο το Mortal Kombat x . Ρωσοι pc gmaers ειπαν οτι εχουν αυτες τις μερες το ετησιο πρωταθλημα Mortal kombat στη Ρωσια το οποιο γινεται στο pc!!! Ενω εμεις εδω στην Ελλαδα ακομα εχουμε μονο πρωταθληματα mmo και rts στο pc. Δηλαδη τι? Οι Ρωσοι ειναι εξυπνοι και εμεις χαζοι? Αν ειναι δυνατον!!!<br></blockquote><br><br>Ναι
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,410
Ερχεται και σε pc http://www.dsogaming.com/news/quantum-break-has-been-rated-for-the-pc-by-the-brazilian-classification-board/<br><br>Οχι οτι υπηρχε περιπτωση να μην βγει αφου ειναι παιχνιδι της Remedy.
 
Top Bottom