What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πειρατεία, ρούμι και ξύλινα πόδια

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705


theonirvana wrote:


SHREDDER wrote:
Σε ολα τα παιχνδιαι που αργουν να βγουν στο pc με ενοχλει. Ελαχιστα αγοραζω τα περισσοτερα τα κατεβαζω οπως κανουμε οι περισσοτεροι εδω μεσα.</blockquote>
οσο πιο γρηγορα καταλαβεις οτι το να κατεβαζεις πειρατικα παιχνιδια ειναι το ιδιο πραγμα με το να πηγαινεις και να κλεβεις απο ενα super market επειδη απλα μπορεις,τοσο το καλυτερο και για σενα και για τους εργαζομενους στα διαφορα game studios.</blockquote>
Όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι τα περισσότερα game studios απλά σε εκμεταλλεύονται και σου ζητάνε ένα κάρο λεφτά για παιχνίδια γεμάτα με bugs που δεν παίζονται καν, τόσο το καλύτερο. Συνήθως, τα παιχνίδια που αξίζουν τα λεφτά τους είναι τα indie παιχνίδια. Δε θυμάμαι να έχω παίξει ποτέ indie παιχνίδι που να'ταν ακριβό και με bugs.



 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Δεν σε αναγκάζει κανείς να το αγοράσεις ή να το παίξεις όμως. Άμα είναι γεμάτο bugs γιατί να ασχοληθείς μαζί του; Είναι σαν να μου λες να αυτό το αμάξει είναι πανάκριβο και βγάζει και ηλεκτρικά προβλήματα συνέχεια, σιγά μην το αγοράσω άμα θέλω να το οδηγήσω.
 

theonirvana

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,230


Lucky Shamrock wrote:


theonirvana wrote:


SHREDDER wrote:
Σε ολα τα παιχνδιαι που αργουν να βγουν στο pc με ενοχλει. Ελαχιστα αγοραζω τα περισσοτερα τα κατεβαζω οπως κανουμε οι περισσοτεροι εδω μεσα.</blockquote>
οσο πιο γρηγορα καταλαβεις οτι το να κατεβαζεις πειρατικα παιχνιδια ειναι το ιδιο πραγμα με το να πηγαινεις και να κλεβεις απο ενα super market επειδη απλα μπορεις,τοσο το καλυτερο και για σενα και για τους εργαζομενους στα διαφορα game studios.</blockquote>
Όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι τα περισσότερα game studios απλά σε εκμεταλλεύονται και σου ζητάνε ένα κάρο λεφτά για παιχνίδια γεμάτα με bugs που δεν παίζονται καν, τόσο το καλύτερο. Συνήθως, τα παιχνίδια που αξίζουν τα λεφτά τους είναι τα indie παιχνίδια. Δε θυμάμαι να έχω παίξει ποτέ indie παιχνίδι που να'ταν ακριβό και με bugs.</blockquote>
Με καλυψε ο Arwindan.





 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Plus, είναι τεράστια υπεργενίκευση να λες "παιχνίδια γεμάτα bugs" λες και ΚΑΘΕ κυκλοφορία βγαίνει στο χάλι του Unity. Μικροπροβλήματα πάντα θα υπάρχουν, κανένα παιχνίδι δεν βγαίνει *τέλειο* από τεχνικής άποψης. Σου προσφέρει όμως ώρες απόλαυσης; Αν διαλέγεις να τις κλέψεις αυτές τις ώρες επειδή είναι εύκολο να κρυφτείς πίσω από την ανωνυμία ενός tracker, αυτό δείχνει πως ακόμη απλά δεν έχεις κουραστεί ποτέ για να δημιουργήσεις κάτι και ως εκ τούτου, δεν έχεις μάθει να σέβεσαι και τον κόπο των άλλων.

Οι τιμές των παιχνιδιών, ειδικά των παιχνιδιών για PC με τα απανωτά και ατελείωτα sales είναι απίστευτα χαμηλές, πάντα σε συνάρτηση με τις ώρες απόλαυσης και διασκέδασης που μπορούν να προσφέρουν. Αυτό ανταμείβουμε όταν επιβραβεύουμε τον κάθε developer με τα χρήματά μας.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Κλέβω γιατί μπορώ, απλά. Και θα θέσω το επιχείρημα του Μαέκιους ή όπως διάλα τον λένε.
Αν μπορούσε το σουπερμάρκετ να βγάζει ακρινή αντίγραφα των ψωμιών του τότε θα ήταν αλλιώς τα πράματα. Δες μπορεί. Θεωρείται κλοπή. Αλλά με το να αντιγράφεις κάτι που έχεις αγοράσει (γιατί και τα τόρεντ στο φινάλε κάποιος τα πρωτοαγόρασε για να έχει τα αρχεία να ανεβάσει) δεν χάνει κανείς τίποτα. Ναι ναι ναι, ξέρω, τις γνωστές μαλακίες, "μα είναι παράνομο"
Ε στ' αρχίθκια μου, ηθικά μια χαρά νόμιμο είναι, ούτε η EA ούτε η Activision θα πεινάσουνε άμα κατεβάσω torrent. Ήδη το θεωρώ υπερβολική ανταμοιβή την χάρη που τους κάνω να ξοδέψω GB και χρόνο για ένα ακόμα "Modern Warfare" π.χ.
Aλλά τα indie games τα στηρίζω όταν το αξίζουν. Ακόμα και τους AAA τίτλους, όπως New Vegas, που τους παίζω πρώτα πειρατικούς, άμα μ' αρέσουν τους αγοράζω.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
<blockquote>το θεωρώ υπερβολική ανταμοιβή την χάρη που τους κάνω να ξοδέψω GB και χρόνο</blockquote>
Καμία χάρη δεν τους κάνεις, το μόνο που κάνεις είναι κακό στον ευατό σου. Όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω, αν δε σου αρέσει κάτι δεν το αγοράζεις. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως κάποιος θα ρίξει τον ευατό του τόσο χαμηλά όταν νιώθει εξαπατημένος και προδομένος από μια εταιρία ώστε να της κάνει το χατίρι να ασχοληθεί με το παιχνίδι της.
Αυτό που τελικά μένει για αυτούς είναι ψυχροί αριθμοί, νούμερα πωλήσεων (και τα reviews αλλά σε μικρότερο βαθμό). Η μείωση σε αυτά είναι που θα τους τσούξει. Αυξημένα νούμερα στα τορεντάδικα τους λένε ότι "άρεσε στον κόσμο το παιχνίδι τους απλά υπήρχαν πολλοί τζαμπατζήδες". Έτσι όχι μόνο μυαλό δε θα βάλουν αλλά θα επαναπαυθούν και στα sequel θα φάμε (μαζί με τους πειρατές και οι υπόλοιποι στη μάπα) το ίδιο, αν όχι περισσότερο, streamlining και κακό optimization.
Προσωπικά το κατέβασμα το βλέπω ως χάσιμο χρόνου. Θα εμπαινα στην διαδικασία μόνο αν δεν υπήρχε καταρχάς demo και: 1) δεν υπήρχαν αρκετά reviews/ gameplay videos (έχω και μια εμπειρία πλέον να διακρίνω αν κάτι απευθύνεται έστω και ελάχιστα σε μένα, χωρίς να είμαι αλάνθαστος), 2) οι απόψεις για το πως τρέχει ήταν "all over the place" οπότε θα ήθελα να επιβεβαιώσω τι ισχύει στο δικό μου pc πριν προβώ σε αγορά.
Τέλος η δικαιολογία του Σρέντερ "καθυστήρησε στα pc και θα τους τιμωρήσω" ίσως είναι ότι πιο φαιδρό έχω δει. Τα Alan Wake και Lords of Shadow επίσης καθυστέρησαν αρκετά, είχαν όμως αρτιότατες και λειτουργικές εκδόσεις και τέτοιες προσπάθειες που με σέβονται θα συνεχίσω να τις στηρίζω. Over and out.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167


Stamatimenos wrote:
<b>Κλέβω γιατί μπορώ</b>, απλά. Και θ<b>α θέσω το επιχείρημα του Μαέκιους</b>.
</blockquote>

<img src="http://i.imgur.com/6VQ7LsC.jpg" alt="6VQ7LsC.jpg" class="bbcode_img" />

 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Δεν είναι θέμα ηθικής για μένα το να μην κατεβάσω πειρατικό ένα παιχνίδι. Αλλά λογικής.

Ας πούμε ότι αποφασίζω να μην αγοράσω το τάδε ΑΑΑ παιχνίδι μιας μεγάλης εταιρίας, για τον οποιονδήποτε λόγο. Μεγάλη εταιρία είναι.. Μια χαρά στέκεται μόνη της στα πόδια της. Και γιατί να την στηρίξω άλλωστε; Αφού τα παιχνίδια της είναι επαναλαμβανόμενα κλπ κλπ

Αντιθέτως όμως μια πονοψυχιά θα με πιάσει για τα indie, γιατί... κρίμα οι καημένοι οι developers. Μένουν στην σκιά των μεγάλων εταιριών.

Που καταλήγουμε έτσι; Στην καλύτερη εδώ:
http://www.ragequit.gr/editorials/borrachos-cantina/item/no-more-retro-crap?category_id=6

Έρχεται ο κάθε Gilbert και ζητάει ΤΑ χιλιάρικα, γιατι..... Γιατί το indie like πουλάει. ( ή έτσι νομίζει ο κάθε developer τέλος πάντων με αυτά που βλέπει)

Έλα όμως που αν αρχίσουμε να πειρατίζουμε και τα indie, εκεί και αν θα χαθεί αυτή η βιομηχανία. Έχουν βγει και πολλοί τίτλοι που αξίζουν , οπότε κρίμα.


Το καλύτερο από όλα για εμένα είναι το παν μέτρον άριστον. Και το indie θα πάρει κανείς και τον ΑΑΑ τίτλο όμως. Gamer είμεθα. Θέλουμε λίγο επικίλα ρε αδερφέ!!! Στο χέρι μας είναι να στρώσουμε τις μεγάλες εταιρίες. Έχουν κάνει μέτριο παιχνίδι ή την κλασική βλακεία υψιστη τιμή , ενώ έχει κυκλοφορήσει χρόνια πριν για κονσόλα; Αναμονή. Το παίρνουμε όταν αναγκαστικά θα ρίξουν την τιμή. Στην τελική τα Pc τα έχουν στην μπούκα επειδή μπορεί κάποιος να αντιγράψει πολύ εύκολα ένα παιχνίδι. Θεωρώ ότι άλλη αντιμετώπιση θα έχουμε αν δουν ότι αγοράζουμε ένα μέτριο παιχνίδι όταν πέσει η τιμή του και άλλη αν παίξουμε ένα παιχνίδι πειρατικό με το που βγει .


Όσο για το super market. Ας πούμε ότι όντως μπορούμε να αντιγράψουμε ένα αγαθό από το super market, χωρίς να το κλέψουμε από εκεί. Στην προκειμένη περίπτωση το Super Market δεν θα πουλήσει το προιόν του , με αποτέλεσμα να κλείσει. Αν κλείσει όμως, από που θα αντιγράψεις νέα προιόντα;
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Ο περισσότερος κόσμος που ξέρω και παίζει πειρατικά είναι σε φάση 2-3 παιχνίδια το χρόνο εκτός από το FIFA. Μερικοί εκπλήσονται όταν τους λέω πόσο φθηνά μπορούν πλέον να βρουν τα παιχνίδια. Γενικά μεγάλα παιδιά είμαστε, τα επιχειρήματα του τύπου δεν θα πεινάσει η ΕΑ ή η σταυροφορία ενάντια στην πειρατεία εξ ολοκλήρου τα έχουμε ξεπεράσει νομίζω.
Από τη στιγμή που μπορώ πλεον να βρω παιχνίδια σε πολύ καλές τιμές που θα μου προσφέρουν πολλές ώρες και που μπορώ να τα αγοράσω το κάνω. Αν οι ταινίες κόστιζαν σε blue ray κάτω των 5 ευρώ ή αν μπορούσα να κατεβάσω επεισόδια σειρών με 0,50 ευρώ θα το έκανα από το να εκτίθομαι στο κάθε μολυσμένο αρχείο του ίντερνετ. Όντως ως ενήλικας καταναλωτής επιθυμώ services όχι content και πάνω απ όλα λογικές τιμές για την εποχή που ζούμε. Μπορεί η ψυχαγωγία να είναι μετά από την επιβίωση αλλά δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη για τις κοινωνίες.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


grotenfrod wrote:
τα επιχειρήματα του τύπου δεν θα πεινάσει η ΕΑ ή η σταυροφορία ενάντια στην πειρατεία εξ ολοκλήρου τα έχουμε ξεπεράσει νομίζω.</blockquote>

Προφανώς όχι όλοι, όπως αποδεικνύει το παρόν topic.

Και φυσικά ο λόγος είναι



grotenfrod wrote:
Γενικά μεγάλα παιδιά είμαστε, </blockquote>

Προφανώς όχι όλοι.



 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Δηλαδή, για να καταλάβω κάτι.

Δεν αγοράζω το game, επειδή.
1. Είναι buggy, άρα το κατεβάζω τσαμπέ επειδή τι; Δεν έχει bugs η πειρατική κόπια; Βρές το λάθος σε αυτή την φράση.
2. Άργησε να βγεί σε PC. Οπότε πάρτα για να μάθεις κακέ Publisher, σου έκανα την μούρη κρέας, να να να. Είσαι πολύ κακός publisher, μα εγώ αντί να γυρίσω την πλάτη στο προιόν σου για να δείξω την δυσαρέσκεια μου, βάζω στο pc μου κάτι που μπορεί να μου προκαλέσει πολλά προβλήματα (να βγάλει ουρά, φλύκταινες, μούσι ξέρω 'γω).
3. Κατεβάζω τσαμπέ επειδή μπορώ. Και επειδή αποφεύγω το απεχθές DRM, συμπληρώνω εγώ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ DRM δημιουργήθηκε ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή εσύ που μπορείς, κατεβάζεις τσαμπέ. Και την πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι.
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Είχα αγοράσει πειρατικό το diablo 2 σε τιμή αρκετά πιο μεγάλη απ το αν θα το αγόραζα αυθεντικό,που πολύ απλά δεν μπορούσα να το βρω.Βέβαια μιλάω για αρκετά χρόνια πριν, τότε που δεν είχαμε όλοι internet και αγοράζαμε ακόμα και τα πειρατικά :smash: :throw:
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138
Πάντως δεν είναι και λίγες φορές που πέταξα αδικοχαμένα λ7 σε παιχνίδια που έφαγαν rageuninstall στο δεκάλεπτο.

Κατευάζω --> Δοκιμάζω --> Αν μου αρέσει αγοράζω.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


grotenfrod wrote:
Μερικοί εκπλήσονται όταν τους λέω πόσο φθηνά μπορούν πλέον να βρουν τα παιχνίδια. </blockquote>

Ρε, εδώ έχω γνωστό ο οποίος είναι αποκλειστικός πειρατής και δεν γνωριζε καν την ύπαρξη τού στημ, μέχρι να του το πω. :facepalm:

Όσο για την κουβέντα σας. :popcorn:

Άκρη δεν βγαίνει. Εδώ δεν παραδέχονται ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος, τι συζήτηση να κάνεις μαζί τους?

 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Όντως, cyrclejerk μέχρι να ματώσουμε. So be it.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138
Ρε παιδιά σειρές και ταινίες πως βλέπετε; Πάτε dvd club;
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


elric wrote:
Ρε παιδιά σειρές και ταινίες πως βλέπετε; Πάτε dvd club;</blockquote>

Άλλο αυτό
<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: :trollface: :trollface: </span>

Seriously, ταινίες αγοράζω το DVD, games θα κατεβάσω από Ατμό, θα κερδίσω σε giveaway (με τη προυπόθεση πως θα έχω πετάξει τον Pain στον Ινδικό αλυσοδεμένο και μέσα σε κοπάδι σφυροκέφαλων προηγουμένως), σειρές αμα με ενδιαφέρει καμία θα βρω Box Set με όλα τα καλούδια. Retro FTW. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,330


elric wrote:
Ρε παιδιά σειρές και ταινίες πως βλέπετε; Πάτε dvd club;</blockquote>
online παιζουν απειρες σελιδες.

 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167


Grmadness wrote:
</blockquote>

mass effect
nuff said :trollface:

 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


tony crow wrote:


Grmadness wrote:
</blockquote>

mass effect
nuff said :trollface:</blockquote>

Τις retail εκδόσεις δεν τις θυμάσαι, ε;



 
Top Bottom