What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Περί B' Π.Π, Ναζί κτλ

Status
Not open for further replies.

$upr3m3

Gelatinous Cube
PCMaster Veteran
Joined
Dec 1, 2012
Messages
118
<span style="color:#000044"><span style="font-size:1">spam post #14</span></span>

Νομίζω ότι ο Σιθάρης αναφέρεται στο όρο "ναζίδια" που χρησιμοποιήθηκε, και όχι στο παιχνίδι.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Εγώ τώρα γιατί έχω την αίσθηση πως σε λίγο θα μιλάμε για συνταγές μαγειρικής σε αυτό το νήμα;
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


lelos kounelos wrote:


Sith_Ari wrote:
1. Δεν ασχολούμαι με σενάριο παιχνιδιών
2.Εγώ δεν ασχολούμαι με τις προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συγγραφέα. Υπάρχουν ιστορικά αντικειμενικά γεγονότα που είναι αδιαμφισβήτητα, απλώς το πολιτικό σύστημα φανατίζει τους ανθρώπους και δεν τους αφήνει να δουν καθαρά. ( Η απάντηση αυτή είναι και για το ερώτημα του αγαπητού<b><span style="color:#00ff00"> Brother Bruce</span></b>)
3. Nα σε ενημερώσω ότι η προπαγάνδα είχε προαχθεί σε τέχνη από την εποχή του Ναπολέοντα, και στον Α'ΠΠ τα ίδια, απλά και πάλι το πολιτικό σύστημα κατευθύνει τους ανθρώπους μόνο εκεί που επιθυμεί.
4.Τον πόλεμο ποιος τον ξεκίνησε αν θες θα το αναλύσουμε. Προς το παρόν απλά να σου πω πως το 1937 η Ιαπωνία εισέβαλε στην Κίνα, πολύ πριν η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία εμπλακεί σε πόλεμο, αλλά κανείς από τους "προστάτες της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" δεν νοιάστηκε να υπερασπιστεί την Κίνα !!
5. Μπα; Δεν βλέπω κανέναν να κυρήσει πόλεμο στο Ισραήλ το οποίο επί δεκαετίες κρατά σε γκετο 1.000.000 Παλαιστήνιους !! ( Γιατί άραγε; :whistle: )
6. Δεν αντιλέγω.
7.Πιθανώς άθελά τους να το έκαναν και αυτό. Χρειάζεται τεράστια εξειδικευση για να πεις κάτι τέτοιο με σιγουριά
8.Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το φασιστικό κόμμα ήταν δικτατορία, που πήρε την εξουσία με την βία (*και το οποίο προσωπικά απεχθένομαι). Αντίθετα, το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα το εξέλεξε ο λαός με εκλογές. Υπάρχουν τα προεκλογικά βίντεο στα οποία αποδεικνύεται ότι ο Χίτλερ είχε ενημερώσει τον λαό για τις προθέσεις του, για την δημιουργία μονοκομματικής κυβέρνησης. Δεν παραπλάνησε τον λαό, όπως κάνουν σήμερα σε εμάς οι "πολιτικοί τυχοδιώκτες" που άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν !! :sick:</blockquote>

1. Το σεναριο του παιχνιδιου ειναι αυτο που σε βαζει στο κλιμα. χωρις σεναριο δεν υπαρχει παιχνιδι. εχεις δει παιχινιδι χωρις σεναριο;
2. τα ιστορικα γεγονοτα μπορουν να γινουν αμφιλεγομενα
3. η προπαγανδα υπηρχε απο παντα. οι ναζι την εκαναν πολυ αποτελεσματικη και χρησιμοποιησαν νεες μεθοδους, οι οποιες χρησιμοποιουνται εως σημερα.
4. τον πολεμο στην ευρωπη τον ξεκινησαν οι γερμανοι. στην αλλη ακρη του πλανητη τον ξεκινησαν οι ιαπωνες. επισης οι ιταλοι φασιστες ξεκινησαν πολεμο στην αφρικη. σε ολες τις περιπτωσεις τον ξεκινησαν δικατορικα-φασιστικα καθεστωτα. απο τους ναζι πηγαμε στην ιαπωνια.
οι ιαπωνες "ειχαν" κτηματικες διαφορες στην περιοχη. δεν τους επαιρνε να κανουν κατι γιατι δεν ηταν ετοιμοι για πολεμο. αυτο φανηκε και στην πορεια αφου οι ιαπωνες εδιωξαν τους αγγλους απο την περιοχη, με μεγαλη ανεση.
<u>Να σου θυμισω οτι οι γερμανοι κατεκτησαν ανενοχλητοι την μιση ευρωπη, ΠΡΙΝ ξεκινησει ο πολεμος.</u>
5. Με ποια δικαιολογια να γινει πολεμος με το ισραηλ; γινονται τρομοκρατικα χτυπηματα. ποιος θα βγει και θα πει, δεν μας νοιαζει που σκανε βομβιστες καμικαζι, εμεις θα ανοιξουμε πολεμο με το ισραηλ. φιλε που ζεις; οι πολεμοι γινονται για το κερδος και εκει δεν υπαρχει κερδος. για το κερδος ξεκινησαν και οι ναζι τον πολεμο, το ιδιο και οι ιαπωνες, το ιδιο και οι ιταλοι. για το κερδος μπηκε και η αμερικη στον πολεμο. ολοι οι αλλοι ηθελαν δεν ηθελαν τους πηρε η μπαλα.
7. εγινε με μεγαλη σιγουρια και υπαρχουν και αποδειξεις ιστορικες. αμερικανικα καυσιμα και ανταλλακτικα κτλ. ναζι εγκληματιες πολεμου που εγιναν κατασκοποι των αμερικανων.
8. το εθνικοσοσιαλιστικο κομα ανεβηκε στην εξουσια επειδη υποσχοταν οτι και το δικο μας εθνικοσοσιαλιστικο κομα. εξω οι κακοι ξενοι, δουλειες για ολους κτλ σε μια χωρα που μαραζωνε απο την οικονομικη κριση, ντροπιασμενη απο τον Α' παγκοσμιο πολεμο που παλι οι ιδιοι ξεκινησαν.
πιαστηκαν απο τις ψευτικες υποσχεσεις. επειδη το οικονομικο τους πλανο ηταν λανθασμενο, μονο με πολεμο και κατακτησεις μπορουσε να συντηρηθει.</blockquote>

2. Τα συμπεράσματά μου τα βγάζω μόνο από αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα. Π.Χ. είναι αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός πως την Πολωνία Δεν την κατέκτησε η Γερμανία, <span style="color:#ff0000">αλλά από κοινού η Γερμανία με την Ρωσία,</span> όμως κανείς δεν νοιάστηκε να κυρήξει πόλεμο στους Ρώσους παρά μόνο στους Γερμανούς (*και μόνο του αυτό αρκεί για να βγάλεις συμπεράσματα σχετικά με την "ηθική νομιμοποίηση" των Συμμάχων !!)
3.Με την διαφορά ότι οι Γερμανοί δεν έκρυβαν αυτό που έκαναν, για αυτό άλλωστε ο Γκαίμπελς είχε δώσει όνομασία στην εν λόγω υπηρεσία ως "Υπουργείο Προπαγάνδας" . Εγώ σιχαίνομαι την υποκρισία, όταν κάποιος προσπαθεί με εύσχημα λόγια να παραπλανήσει, αντίθετα ο Γκαίμπελς ονόμασε την υπηρεσία καθαρά ως ήταν, δεν παραπλάνησε κανέναν !!
4.Τον πόλεμο στην Ευρώπη τον κύρηξαν οι Σύμμαχοι , όταν Γερμανία και Ρωσία εισέβαλαν στην Πολωνία. Όπως είπα παραπάνω όμως, ενώ η δικαιολογία του Τσάμπερλεν, για την κύρηξη του πολέμου ήταν "η προάσπιση της ακεραιότητας της Πολωνίας" εντούτοις αυτό αποτελεί ψέμα καθότι η "ακεραιότητα της Πολωνίας απειλήθηκε και από τους Ρώσους, στους οποίους οι Σύμμαχοι ΔΕΝ κύρηξαν τον πόλεμο, <b><span style="color:#00ff00">μιλάμε δηλαδή για προπαγάνδα της πλάκα</span></b><span style="color:#00ff00">ς</span> <span style="color:#00ff00">!!! </span>
5. Όπως το Ισραήλ θεωρεί δικαιολογημένο να κρατά σε γκέτο έναν ολόκληρο λαό με το πρόσχημα της Εθνικής τους ασφάλειας, τα ίδια έκαναν και οι Γερμανοί με τους Εβραίους τους οποίους θεωρούσαν ως απειλή για την Εθνική τους ασφάλεια. Μην ξεχνάς ότι στον Α'ΠΠ οι Γερμανοί δεν ηττήθηκαν στο πεδίο της μάχης αλλά θεωρούσαν ότι προδώθηκαν από την πολιτική τους ηγεσία η οποία ήταν χειραγωγούμενη από το εβραϊκό κεφάλαιο. <b><span style="color:#ff0000">Eσύ λοιπόν από πού και ως πού κρίνεις το θέμα της Εθνικής Ασφάλειας ενός λαού πιο δικαιολογημένο από αυτό ενός άλλου λαού; Τα ρεσάλτα που κάνουν οι Ισραηλινοί κομμάντος στα πλοία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, σκοτώνοντας πολίτες σε διεθνή ύδατα τους δίνεις ηθικό άλλωθι για να καταλάβω; </span></b>
7.Εντελώς άκυρο το σχόλιό σου. Το ότι πολυεθνικές εταιρείες όπως η Ford, η Standard Oil, Davies Oil, κλπ, έκαναν οικονομικές συναλλαγές με την Γερμανία σημαίνει ότι η Γερμανία ήταν "τσιράκι" τους; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Και εγώ με το ίδιο σκεπτικό μπορώ να πω ότι οι εταιρείες αυτές ήταν "τσιράκια" των Εθνικοσοσιαλιστών . Φοβερή ιστορική συζήτηση !! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
8. Πάλι εντελώς άκυρο το σχόλιο, μιας και από την στιγμή που οι Εθνικοσοσιαλιστές ανέλαβαν την εξουσία η ανεργία εκμηδενίστηκε, και περιττό να σου πω για την υποστήριξη του λαού προς το καθεστώς. Απλά να σε παραπάμψω στο Anscluss, την ένωση Αυστρίας-Γερμανίας όπου εκατοντάδες χιλιάδες Αυστριακών πολιτών έκλαιγαν από την χαρά τους ψηφίζοντας στο δημοψήφισμα υπερ της ένωσης σε ποσοστό 98% !!!!



 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Όλοι οι ναζί ήταν σκ@τ@νθρωποι. Χαιρόμουν να τους πυροβολώ στο Wolfenstein. <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207


Hellion wrote:
Λογομαχία για την ιδεολογία και την υπόσταση των Ναζί, λίγες ώρες πριν την πρωτοχρονιά.

Το φόρουμ μας είναι και γαμώ, σοβαρά τώρα :cheers:</blockquote>

Το ντιμπέιτ ξεκινησε από το Wolfenstein TNO στο μεταξύ :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=t2dJiO_0TCU

 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


Kuivamaa wrote:


Hellion wrote:
Λογομαχία για την ιδεολογία και την υπόσταση των Ναζί, λίγες ώρες πριν την πρωτοχρονιά.

Το φόρουμ μας είναι και γαμώ, σοβαρά τώρα :cheers:</blockquote>

Το ντιμπέιτ ξεκινησε από το Wolfenstein TNO στο μεταξύ :lol: </blockquote>

Το ντιμπέιτ ξεκίνησε από τα λόγια του Tyrion.
Θα το πω άλλη μια φορά, τα χαζοσενάρια τέτοιου είδους παιχνιδιών με αφήνουν αδιάφορο.



 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,889


Grmadness wrote:
Εγώ τώρα γιατί έχω την αίσθηση πως σε λίγο θα μιλάμε για συνταγές μαγειρικής σε αυτό το νήμα;</blockquote>

Nαζίδ...ε, Nationalsozialisten στα κάρβουνα από flamethrower του Wolfenstein... :silly:

Άντε καλή μας χρονιά παίδες! Και ψύχραιμα. :kiss:

 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,741
<i> τα ανηψια του αδολφου
η σαβουρα του ντουνια
θυμηθηκανε του θειου τους
τον ανωμαλο χαβα. </i>

επειδη σιθ αρι τυχαινει να εχω διαβασει και γω αντιστοιχα βιβλια που λες και συ,να πω μονο οτι βριθουν νεο και απολογητες των ναζι.αμα θες να σου πω και ονοματα δεν εχω προβλημα
σιμπλ ας δατ.
υπηρχε εποχη που με ενδιεφερε να διαβαζω για την υπεροχη στη μαχη των SS,ποσο υπεροχος ηταν ο γερμανικος στρατος και αλλα εθνικοφρονα,αλλα μετα βρηκα γκομενα και μου λυθηκε το μυαλο.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Χρόνια καλά καρντάσια. Δεν βλέπω κάποιο δόλο προσωπικά. Η ζωή φυσικά και είναι γκρίζα αλλά δεν είναι όλες οι καταστάσεις ίσες και γι αυτό τις εξετάζουμε χωριστά. Δεν βλέπω δόλο και προπαγάνδα μιας και η δεδηλωμένη φιλοσοφία των ναζήδων όπως προκύπτει από την αγωνιστική τους βίβλο είναι κατάπτυστη ευθύς εξ αρχής. Και οι κομμουνισταί έπραξαν πλείστα εγκλήματα όπως και οι σύμμαχοι. Μπορεί όμως να συγκριθεί με το outright μίσος και υπεροπτικότητα που φώλιαζε στη Γερμανία από τις αρχές του αιώνα;
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Ας το πιάσουμε από πιο παλιά, από τον Μπίσμαρκ, τον Μέγα Φρειδερικο της Πρωσίας, μην σου πω από τον Μάγιστρο Φον Ζάλτσα των Τευτόνων Ιπποτών. Μην πέσει τίποτα χάμω.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Νταξ αν και ήταν κάργα επεκτατικοί ακόμα και από την εποχή των γερμανικών σταυροφοριών ,κυρίως μιλάω για το μίσος του εθνικοσοσιαλισμού και τις φυλετικές αντιλήψεις που βρίσκονται διάσπαρτες στην λογοτεχνία και φιλοσοφία που έστρωσαν την αποδοχή του Ναζισμού από τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
Ρε εδώ μάθαμε ότι ο Γάιος βρήκε γκόμενα, εσείς με τα εθνικά φρονήματα των αγροτών την εποχή του Κάρολου του Ε' ασχολείστε ακόμη?

<span class="bbcode_spoiler">Necessary trollface</span>
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Κουβέντα που κρατάει έναν ολόκληρο χρόνο!!! Αυτά είναι. Εν τω μεταξύ, η σημερινή Γερμανία είναι μέσα στην δημοκρατία,έ;

Ιν αδερ νιουζ, Γάιε, pics or it didn't happen.

Bόρειε, τι μου θύμησες τώρα...

<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=RQQ8d4V8iis

Στο 0:35 ξεκινάει</span>
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Ήρθε η στιγμή να μιλήσει η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ.
Η μοναδική διάνοια και η υπέρατη αρχή ορθής σκέψης.

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ.

Gaius : ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.
Sith Aris : BEROLINO O TAFOS ΤΟΥ ΝΑCHΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΕΝ.
Brother Bruce : δες αυτό και δες τι χαρακτήρας ήταν ο ΤΖΟΙ ΣΟΥ.
https://www.youtube.com/watch?v=pCdMPbTc_G8
Άννα Διαμαντοπούλου : Όμορφο και έξυπνο κορίτσι. Επενδύστε

https://www.youtube.com/watch?v=NXXh2OCauNk

Ρουφάτε τώρα ΝΥΧΤΙΑΤΙΚΑ
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


gaius germanicus wrote:
<i>
επειδη σιθ αρι τυχαινει να εχω διαβασει και γω αντιστοιχα βιβλια που λες και συ,να πω μονο οτι βριθουν νεο και απολογητες των ναζι.αμα θες να σου πω και ονοματα δεν εχω προβλημα
σιμπλ ας δατ.
υπηρχε εποχη που με ενδιεφερε να διαβαζω για την υπεροχη στη μαχη των SS,ποσο υπεροχος ηταν ο γερμανικος στρατος και αλλα εθνικοφρονα,αλλα μετα βρηκα γκομενα και μου λυθηκε το μυαλο.</blockquote>

Γάιε ,..
-πρώτον. Εγώ ξέρω να σου πω άλλους τόσους που βρίθουν από την προπαγάνδα των νικητών του πολέμου.
-Δεύτερο, μάλλον δεν έχεις προσέξει ένα post μου εδώ, με βάση δικό σου σχόλιο. Στο ίδιο βιβλιοπωλείο πηγαίναμε και οι 2 !! ( http://www.ragequit.gr/forum/off-topic/185?start=285 )
-Και τρίτο και σημαντικότερο, όπως έχω πει ήδη 2-3 φορές παραπάνω, δεν ασχολούμαι <b><span style="color:#ff0000">ΚΑΘΟΛΟΥ</span></b> με την άποψη που εκφράζει ο εκάστοτε συγγραφέας. Να είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω πολύ καλά τις αρχές προπαγάνδας και δεν επιρεάζομαι, από τον κάθε συγγραφέα. Έχω μάθει κάποια γεγονότα τα οποία είναι ιστορικά ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ (* όπως αυτό που έχω ήδη γράψει, ότι την Πολωνία την κατέκτησαν από κοινού Γερμανία και Ρωσία ), και έχω πλέον βγάλει τα δικά μου πολιτικά συμπεράσματα τα οποία είναι ακλόνητα.</i>

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Ρε σίθαρι...2 πράγματα :

Καταρχάς μην είσαι τόσο ψείρας. Τι εννοώ;
Χωρίς παρεξήγηση, απλά θέλω να σου πω, επειδή είχα διαβάσει τις προάλλες το επίμαχο σχόλιο που έχεις στο πρώτο ποστ, εγώ δεν ένιωσα σε καμία περίπτωση ότι από το συγκεκριμένο σχόλιο παραποιείται η αλήθεια. Και είναι άσκοπο για πολλούς λόγους. Και αυτό στο λέω γω που έχω ΠΙΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ άπειρες φορές με τον Γαίο (χωρίς να είμαι υποστηρικτής του Χίτλερ ή να λέω "ο Χίτλερ θα κριθεί από την ιστορία"... Ήταν ο ηθικός και πρακτικός αυτουργός ενός πολέμου).

Επίσης ο λόγος που είναι άσκοπο όλο αυτό, είναι η μαρμαροποίηση των κωλομεριών και απόψεων των περισσότερων τύπων εδώ μέσα. Αν κάτσεις να μιλήσεις με Γαίο όχι μόνο δεν θα του αλλάξεις γνώμη (γιατί όπως ειπώθηκε έχει διαβάσει άλλα βιβλία που γι'αυτόν περιέχουν την αλήθεια), αλλά θα φας στη μάπα και ένα κάρο συνθήματα (έναα τη φορά συνήθως) ή νοοτροπία πορείας του ΠΑΜΕ, όπου εκεί επιστήμη,θρησκεία και αχαλίνωτος αυνανισμός σηκώνουν τα χέρια ψηλα.
Ο Γαίος απλά διάβασε όλα τα βιβλία που υπάρχουν (είτε από κομμουνιστές είτε από δεξιούς) και αποφάσισε πως οι αριστεροί λένε την αλήθεια (<---- εδώ το δεξιός και αριστερός το χρησιμοποιώ με κάπως αόριστη έννοια, για να τελειώνω το σχόλιο, επειδή και γω ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ με άχρηστες κουβέντες πρωτοχρονιάτικα...Πάω να φάω βασιλόπιτα και να ξεκινήσω κάνα game).

<img src="/heart.gif" width="" height="" alt="<3" title="<3" class="bbcode_smiley" />
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


Epitaph wrote:
Ρε σίθαρι...2 πράγματα :
Καταρχάς μην είσαι τόσο ψείρας. Τι εννοώ;
Χωρίς παρεξήγηση, απλά θέλω να σου πω, επειδή είχα διαβάσει τις προάλλες το επίμαχο σχόλιο που έχεις στο πρώτο ποστ, εγώ δεν ένιωσα σε καμία περίπτωση ότι από το συγκεκριμένο σχόλιο παραποιείται η αλήθεια. </blockquote>

Εσύ μπορεί να μην προσβάλεσαι, γιατί -προφανώς- δεν έχεις αφιερώσει τόσα χρόνια στη μελέτη του Β'ΠΠ όπως εγώ.
Για εμένα που ως επί το πλείστον με ενδιαφέρει η αντικειμενικότητα, δεν μπορώ να δεχτώ προπαγανδιστικές φράσεις του στυλ "καθαρίζω ναζίδια".
Πιστεύω κανείς από εσάς, είτε παλιότερα στο forum του pcmaster είτε τώρα εδώ, δεν με έχει δει να αναφέρομαι σε οποιαδήποτε είδους μορφή προπαγάνδας για τον Β'ΠΠ, ούτε βγήκα ποτέ να πω κάτι αντίστοιχο με αυτό του Tyrion "να καθαρίζω κομμούνια", διότι σαν χαρακτήρας, τέτοιου είδους εκφράσεις ποτέ δεν πρόκειται να δεχτώ να τις πω !!
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μένω σιωπηλός όταν ο άλλος με προσβάλλει !!

<b><span style="color:#00ff00">Και επειδή και εγώ δεν θέλω άλλο να επεκταθώ στο forum, θέλω απλά να πω στον North, ο οποίος από ότι έχω καταλάβει, έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα, αν ενδιαφέρεται, μπορώ να του στείλω σε ηλεκτρονική μορφή τις προσωπικές μου σημειώσεις ( σχετικά με το θέμα), και κατόπιν να μας πει την γνώμη του για το κατά πόσο τις θεωρεί αντικειμενικές ή ανακριβείς <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> </span></b>

 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Πόλεμος και αντικειμενικότητα δεν πάνε μαζι,απλά δεν γίνεται.Πολλά πράγματα μπορεί να παραποιηθούν δεν μπορείς να ξέρεις τι είχε στο κεφάλι του ο Χίτλερ και κάθε άλλος ηγέτης της εποχής(εκτός φυσικά από αυτά που έγραψε ο ίδιος)Και ευτυχώς ή δυστυχώς (ανάλογα με το ποια πλευρά είσαι) η ιστορία έγραψε αυτό που έγραψε.

<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=xogn5SSgrFI</span>

<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=tWXCEX6CCFs</span>

<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span>
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,741
βασικα ο νικητης γραφει την ιστορια,αλλα και παλι.

δεν υπαρχει λογος να υπερασπιστεις τους ναζι,αφοτου μαθεις για τους θαλαμους αεριων.
πηγαν και ελληνες εκει.

<blockquote> Ο Γαίος απλά διάβασε όλα τα βιβλία που υπάρχουν (είτε από κομμουνιστές είτε από δεξιούς) και αποφάσισε πως οι αριστεροί λένε την αλήθεια (<---- εδώ το δεξιός και αριστερός το χρησιμοποιώ με κάπως αόριστη έννοια </blockquote>

εδω κανεις λαθος μαι φρεντ
δεαρ ιζ ονλι ουαν τρουθ
εντ γκειμπεν ιζ ιτς προφετ.

αμην.
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


Myrmidonas wrote:
Πόλεμος και αντικειμενικότητα δεν πάνε μαζι,απλά δεν γίνεται.Πολλά πράγματα μπορεί να παραποιηθούν δεν μπορείς να ξέρεις τι είχε στο κεφάλι του ο Χίτλερ και κάθε άλλος ηγέτης της εποχής(εκτός φυσικά από αυτά που έγραψε ο ίδιος)Και ευτυχώς ή δυστυχώς (ανάλογα με το ποια πλευρά είσαι) η ιστορία έγραψε αυτό που έγραψε.</blockquote>

Kαλά ρε παιδιά, με το συμπάθειο, αλλά τι είναι αυτά που λέτε;
<b><span style="color:#00ff00">Υπαρχουν γεγονότα του B'ΠΠ που είναι απολύτως αντικειμενικά, συνεπώς μετρήσιμα.</span></b>
-Είναι αντικειμενικό γεγονός ότι και η Ιταλία και η Ιαπωνία πραγματοποίησαν εισβολές πολύ πριν την Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τους κυρήξει πόλεμο.
-Είναι αντικειμενικό γεγονός, ότι η Σοβιετική Ρωσία δολοφόνησε και βασάνισε εκκατομύρια πολιτικών της αντιπάλων, πολύ πριν την άνοδο της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να την σταματήσει, το αντίθετο μάλιστα, δεν είχαν κανένα ηθικό κώλυμμα να συμμαχίσουν μαζί της.
-Είναι αντικειμενικό ότι η εισβολή στην Πολωνία έγινε και από την Γερμανία και από την Ρωσία, αλλά κύρηξαν πόλεμο -όλως τυχαίως-, μόνο στην χώρα η οποία τα είχε βάλει με τους Εβραίους.
-Είναι αντικειμενικό ότι οι Σοβιετικοί, πέραν της εισβολής τους στην Πολωνία εισέβαλαν ακόμα και σε Φιλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, ενώ έκλεψαν και εδάφη από την Ρουμανία, χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί -πάλι όλως τυχαίως-, να κάνει κάτι.
-Είναι αντικειμενικό ότι οι Βρετανοί όταν τους βόλευε δεν ενδιαφερόντουσαν να τηρήσουν τα Δημοκρατικά τους προσχήματα, παραβιάζοντας συστηματικά τα ουδέτερα χωρικά ύδατα της Νορβηγίας, ναρκοθετώντας τα.
-Είναι αντικειμενικό ότι εκτός από τα εκατοντάδες χιλιάδες γυναικόπαιδα που σκότωσαν στις Γερμανικές πόλεις, δεν είχαν κανένα "ηθικό κώλλυμμα να σκοτώνουν και Γάλλους πολίτες ( 2.000 Γάλλοι νεκροί- Καέν 18/07/44, 3.000 Γάλλοι νεκροί 28+29/05/44 ). Επίσης το 44 βομβάρδισαν και το λιμάνι του Πειραιά, σκοτώνοντας πολλούς Έλληνες πολίτες.
-Είναι αντικειμενικό ότι ο Χίτλερ είχε πολλάκις δηλώσει ότι δεν επρόκειτω να επιτεθεί στην Ελλάδα αν διώχναμε τους Βρετανούς από την χώρα και τερματίζαμε τις εχθροπραξίες με τους Ιταλούς.
-Είναι αντικειμενικό το ότι όσο ζούσε ο Μεταξάς δεν άφηνε τους Βρετανούς να μπούνε στην Ελλάδα, γιατί θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πόλεμο με την Γερμανία.
-Είναι αντικεινικό ότι ο υπασπιστής του Μεταξά Σ. Παξινός, δήλωσε ότι ο Μεταξάς δολοφονήθηκε από τον Βρετανό γιατρό που τον επέβλεπε ( οι λόγοι είναι ευνόητοι)
-Είναι αντικειμενικό ότι μετά τον θάνατο του Μεταξά ο φιλοβρετανός βασιλιάς άφησε τους Βρετανούς να μπούνε στην Ελλάδα, οδηγώντας τελικά σε πόλεμο με την Γερμανία
-Είναι αντικειμενικό ότι στις 2 Μαϊου 1941, εκδόθηκε διαταγή του Χίτλερ, σύμφωνα με την οποία, οι 270.000 Έλληνες αιχμάλωτοι στρατιώτες αφήνονταν ελεύθεροι, σε αντίθεση με τους στρατιώτες άλλων χωρών που κατέληγαν σε στρατόπεδα αιχμαλώτων.
-<span style="color:#00ff00"><b>Είναι αντικειμενικό ότι το Νο2 στην τάξη, στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, ο Rudolph Hess, πέταξε στην Αγγλία να καταθέσει ο ίδιος προτάσεις ειρήνευσης, στις οποίες εμπεριεχόταν και η αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, αν γίνονταν αποδεκτές. Τον Hess τον κράτησαν αιχμάλωτο για όλη του την ζωή!! Οι προτάσεις δημοσιεύτηκαν εν μέσω Β'ΠΠ to 1943, από το περιοδικό The American Mercury.</b></span>
-<span style="color:#ff0000">Eίναι αντικειμενικό ότι εγκλήματα κατά την διάρκεια της κατοχής έκαναν και οι Ιταλοί αλλά και οι Βούλγαροι. Ας μου εξηγήσει κανείς για ποιον λόγο, σήμερα , στα Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης, δεν ακούγεται ούτε κιχ για αυτά τα εγκλήματα, παρά ΜΟΝΟ για τα εγκλήματα των Γερμανών (* που όπως είπα και παραπάνω, όλως τυχαίως, ήταν οι μόνοι που τα είχαν βάλει με τους Εβραίους. Οποιοσδήποτε έχει ελάχιστη νοημοσύνη καταλαβαίνει τι θέλω να πω !!)</span>
Τέλος,
-Είναι αντικειμενικό ότι σήμερα το Ισραήλ έχει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης επί δεκαετίες έναν ολόκληρο λαό, χωρίς κανείς από τους "πονόψυχους" του Β' ΠΠ να κάνουν οτιδήποτε για να το σταματήσουν !!

 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom