Περί περιοδικού PC Master

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Από το κακό στο χειρότερο. Έχουν ένα φόρουμ με 10 το πολύ ενεργά μέλη και κάθεται και μας λέει φούμαρα. Δεν βλέπω ούτε το τελευταίο τεύχος να παίρνω. Έβαλε η κοπιουπρες έναν άνθρωπο να φάει τα μπινελίκια του κόσμου ενώ αυτοί έχουν παραδώσει όπλα 2 χρόνια τώρα. Δεν τον ξέρω τον shadowcaster για να τον κρίνω θετικά ή αρνητικά, αλλά τουλάχιστον θα περίμενα μια πιο αντρίκια θέση

Εκείνο που πονάει περισσότερο είναι οτι το περιοδικό δεν κλείνει λόγω έλλειψης ταλέντου και όρεξης για δουλειά ακόμη και απο τους τωρινούς συντάκτες. Κλείνει λόγω αποκεφαλισμού του απο τα κεφάλια της κομπιουπρες...... χαρτογιακάδες fail again.

Δεν ξέρω τι φταίει περισσότερο. Αλλά φυτοζωούσε εδώ και καιρό παίδες. Κρίμα για όσους χάσουν τις δουλειές τους.

vtheofilis wrote:
Κρίμα για όσους χάσουν τις δουλειές τους.</blockquote>

Δεν υπάρχει κανείς τετοιος, ειδικά απ' τη στιγμή που ο αρχισυντάκτης του περιοδικού δήλωσε το εξής

"<i>Είτε κλείσει το περιοδικό είτε συνεχίσει να εκδίδεται, εγώ προσωπικά δεν επηρεάζομαι επαγγελματικά στο ελάχιστο</i>".

Παρακολουθώ σιωπηλά την πορεία ολοκλήρωσης του κύκλου ζωής του περιοδικού. Ένιωσα πολύ άσχημα διαβάζοντας την παρακάτω στιχομυθία

EvilEmperorZoRG GR: "<i>Βασικα καλο θα ηταν να υπαρχει και ενα σχολιο απο παλιους συντακτες ετσι για το τελος! Και κανα κομιξ του Κομιωτη. Αυτα ολα βεβαια αν μπορειτε να τους βρειτε και να τους πεισετε να συμμετασχουν</i>".

ShadowCaster: "<i>Ο χώρος είναι περιορισμένος καθώς δεν θα βγει ολόκληρο τεύχος "αφιερωμένο" σε αυτό το θέμα αλλά θ' αφαιρεθούν σελίδες που υπάρχουν ήδη για ν' αντικατασταθούν από άλλες. Για να καταλάβεις, η ύλη είναι κλεισμένη προ πολλού. Αυτό σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια παραείναι ασφυκτικά με τις αλλαγές που ήδη θα γίνουν ώστε να είναι δυνατή η εύρεση, η ανάθεση αλλά και η αναμονή για κείμενα από παλιούς συντάκτες, ιδιαίτερα μέσα στον Ιούλιο...</i>"

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η απάντηση δε μου φαντάζει καθόλου ειλικρινής και νομίζω είναι γνωστό ότι δεν έχω την παραμικρή σχέση με τον Shadowcaster, καθότι δεν έχουμε μιλήσε ποτέ. Το θέμα λοιπόν είναι ότι τόσο εδώ στο Ragequit, όσο και στο Byteme, υπάρχουν συντάκτες που περάσανε απ' το περιοδικό και που η επικοινωνία μαζί τους -φυσικά δε συζητάμε καν για... εύρεση- κάθε άλλο παρά δύσκολη και χρονοβόρα θα ήταν. Ο δε Αντρέας Τσουρινάκης θα μπορούσε πολύ άνετα να "βρεθεί" μέσω του Άλκη Πολυράκη, όπως το ίδιο ακριβώς θα μπορούσε να συμβεί και μ' άλλους συντάκτες που επίσης αρθρογραφούν σε gaming sites και έχουν επικοινωνία με κάποιους εκ των τωρινών συντακτών του περιοδικού.

Προσωπικά δε θα κρύψω ότι η συνειδητή απόφαση από μέρους των υπευθύνων να κρατήσουν τη συγκεκριμένη στάση όσον αφορά στο τελευταίο -και ήδη τελείως αργοπορημένο- τεύχος για εμένα συνιστά προσβολή στην ιστορία του ίδιου του περιοδικού. Ενός περιοδικού που διάβαζα απ' το 1993 και στο οποίο είχα την ευκαιρία να αρθρογραφήσω για κάτι παραπάνω από τρία χρόνια. Το ν' αγνοηθούν και να απουσιάζουν εκείνοι που κατά καιρούς δώσανε ό,τι καλύτερο μπορούσαν ώστε το PC Master να υπάρχει και να κυκλοφορεί επί 26 ολόκληρα χρόνια είναι κάτι που κρίνεται απ' τον καθένα μας. Και μ' αυτό που λέω φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στην RQ ομάδα, νομίζω είναι αυτονόητο και φάνηκε απ' όσα έγραψα παραπάνω.

Αφού όμως αποφασίστηκε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον θα έπρεπε να αιτιολογηθεί, στην ερώτηση που θέτηκε απ' τον EvilEmperorZoRG GR, με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Χτυπάει πολύ άσχημα στην εποχή του internet να λες ότι δε μπορείς ή δε προλαβαίνεις να εντοπίσεις τον τάδε ή τον δείνα, τη στιγμή που ένα e-mail αρκεί για να κάνει τη δουλειά. Με μία λέξη λοιπόν: Κρίμα.

Προσωπικά γέλασα λίγο με το "δυστυχώς έχει ήδη κλείσει η ύλη και απλά αφαιρούνται σελίδες για να αντικατασταθούν με άλλες". Δηλαδή, τελευταίο τεύχος ενός ιστορικού περιοδικού μετά από 25 χρόνια κυκλοφορίας ξερω΄γω, και μέσα απλά θα δούμε μερικά τυπικά reviews σα να μην τρέχει τίποτα και μεταξύ αυτών και 1-2 σελίδες για τα "α ξέρετε κλείνουμε λωλ, τα λέμε".

Εξίσου τραγικό και το άλλο, που άνοιξε thread όπου οι αναγνώστες θα γράφουν τις "χαιρετούρες τους", αλλά ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ γιατί έχει κλείσει η ύλη.

Η προχειρότητα που αντιμετωπίζεται το θέμα χτυπάει πολύ άσχημα ρε γαμώτο. Είναι λες και ο εκδότης έχει ήδη φύγει σε καμιά Καραϊβική ξέρω'γω, και έχει πει στον Shadowcaster "γράψε εκεί 2-3 πίπες περί συνδρομητικού μοντέλου και κλείστο το ρημάδι να ηρεμήσουμε".

Μάνος και Hellion νομίζω πιάσατε 100% το θέμα. Η κοροϊδία των τελευταίων μηνών απλά δεν παίζεται.

Όπως και να 'χει θα γράψω μια χαιρετούρα και θα αγοράσω το τελευταίο τεύχος και ας είναι αισχροί στην Compupress. Είναι το τελευταίο τεύχος ενός περιοδικού που με σημάδεψε όσο κανένα άλλο, και χωρίς αυτό δεν θα γνώριζα κανέναν από εδώ μέσα κατά πάσα πιθανότητα.

Ενα λεπτο ρε παιδιά. Αν κατάλαβα καλά στο τελευταίο τεύχος του ιστορικού PC Master θα έχει μέσα reviews, νέα και hardware υλικό;

Δεν υπάρχει περιπτωση. Αν δε το δω δε το πιστεύω.

Μάνο, δεν αναφερόμουνα στους συντάκτες. Αναφερόμουνα σε ανθρώπους που μπορεί να απασχολούνταν σε άλλους τομείς του περιοδικού ( πχ την σελιδοποίηση) , και τώρα που δεν θα βγαίνει το περιοδικό, μπορεί να χαθούνε οι δουλειές τους. Οι τρέχοντες συντάκτες τώρα δούλευαν δίχως αμοιβή, αν θυμάμαι καλά. Κρίμα και πάλι.

vtheofilis wrote:
Οι τρέχοντες συντάκτες τώρα δούλευαν δίχως αμοιβή</blockquote>
O tempora! o mores!

Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, μην το δένεις κόμπο. Απλά κάτι είχε ακουστεί, ότι ζητούσαν συντάκτες να δουλέψουν εθελοντικά, χωρίς αμοιβή.

Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον για το σύνολο της τελευταίας συντακτικής ομάδας. Ασφαλώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν υπήρχαν <u>και</u> άτομα που εντάσσονταν στην κατηγορία που ανέφερες, πάντως όσοι τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά δεν αρθρογραφούσαν αμισθί.

Μ' αυτό που είπα εγώ παραπάνω -και με το οποίο όντως αναφερόμουν στους συντάκτες- εννοούσα ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του, πολύ απλά διότι αφ' ενός η συγκεκριμένη απασχόληση δεν μπορεί επ' ουδενί να είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος για κάποιον, αφ' ετέρου η καταβολή των δεδουλευμένων γίνεται σε πολύ κατοπινό χρόνο σε σχέση με την περίοδο που γράφει κάποιος ορισμένα κείμενα. Συνεπώς δε μπορεί να θεωρηθεί "κανονική" δουλειά σε καμία περίπτωση.

Πάντως βουλιάζει άδοξα το περιοδικό, σιωπηλά σε μια σκοτεινή και κρύα θάλασσα... κρίμα πάντως :pope:
Μάλλον θα κάνουμε χρόνια να ξαναδούμε gaming Περιοδικό στην Ελλάδα, αν ξαναδούμε ποτέ.

Steel_Havoc wrote:
Πάντως βουλιάζει άδοξα το περιοδικό</blockquote>

Ισχύει.
Το Pixel με 133 τεύχη στο ιστορικό του (πριν την NG version) είχε πολύ πιο ένδοξο φινάλε. Το PC Master, με 300+ τεύχη, θα ολοκληρώσει -απ' όσα έχω καταλάβει απ' τις λίγες πληροφορίες που έχουν δοθεί- μάλλον πολύ άτσαλα τον κύκλο του. Αλλά οι αποφάσεις παίρνονται, όπως πάντα, απ' τους ιθύνοντες, οπότε εμάς, σε τελική ανάλυση, δε μας πέφτει και πολύς λόγος.

Η πλάκα είναι πως ενώ προσωπικά έχω να αγοράσω το περιοδικό πάνω από 1 χρόνο, ακόμα συνεχίζω και διαβάζω PC Master σχεδόν καθημερινά! Έχω στιβες τεύχη (το αγόραζα για πολλά χρόνια συστηματικά, δεν θυμάμαι αριθμό, αλλά θυμάμαι πως το πρώτο τεύχος που πήρα και είχε εξώφυλλο το tomb raider 2 , και ήμουν γυμνάσιο) και πολλές φορές πριν κοιμηθώ αρπάζω ένα τεύχος στην τύχη και το ξεφυλίζω! Πραγματικά κρίμα, όχι γιατί κλείνει (όλα κάνουν τον κύκλο τους) αλλά με τον τρόπο που γίνεται. Είναι χαλαρά το ιστορικότερο περιοδικό πληροφορικής στην χώρα μας, με δεκάδες αξιόλογους και παθιασμένους με το αντικείμενο ανθρώπους να έχουν περάσει από τις σελίδες τους, είναι εξοργιστικό να μην του προσφέρουν ένα αντάξιο τέλος με αφιερώματα κτλ. Τουλαχιστόν αυτό μου έδωσε και κατάλαβα το επίσημο post στα φόρουμ του PCM. Σκέφτομαι πάντως να το αγοράσω και εγώ, καθαρά για συναισθηματικούς λόγους.

Βούλιαξε κυριολεκτικά.
Πολύ άκομψη τελευταία κυκλοφορία, θα περίμενε κανείς ένα ποιό δυνατό φινάλε αλλά σίγουρα δεν είναι επιλογή του αρχισυντάκτη αλλά του εκδότη.

To μεγάλο κρίμα είναι πως δεν θα συνεχίσει σε ηλεκτρονική μορφή. Τα έντυπα πεθαίνουν παγκοσμίως ,άλλωστε, ειδικά όσα ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει μορφή εδώ και χρόνια. Αλλά είπαμε, εκδότης ειναι ο Μανούσος, από περιοδικά ξέρει. Μεγάλο κρίμα
.

Πραγματικα ειναι τραγικος ο τροπος με τον οποιο κλεινει.αμα το τελευταιο τευχος ηταν οπως επρεπε θα εκανε και τρελες πωλησεις.

Πραγματικά κρίμα...
Δυστυχώς, είχα αποκοπεί εντελώς από τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια και δεν είχα ιδέα τι ακριβώς γινόταν. Μάλιστα, ψάχνοντας τον Μάνο και τα άλλα παιδιά, μπήκα πριν λίγο καιρό στο PCmaster.gr και... σοκαρίστηκα. Είδα ένα ημιθανές φόρουμ, άτομα που δεν γνώριζα (λογικό) και μία φάση "time stands still here, oh fellow traveller...". Τελικώς, ψάχνοντας λιγάκι στα ιντερνετς, βρέθηκα εδώ στο RQ και πραγματικά ελπίζω να είμαι πιο δραστήριος και τακτικός επισκέπτης.

Όπως και να'χει, πραγματικά έχω στενοχωρηθεί με το PCM. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου υπήρξε το περιοδικό. Χρόνια και χρόνια αναγνώστης κι ακόλουθος, δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι μεγάλωσα με το περιοδικό. Σταμάτησα να το παίρνω μάλλον λίγο πρίν αποχωρήσουν ο Μάνος, ο Αλέξανδρος, ο Δέμπε και σία, λόγω του ότι έφυγα για τα ξένα. Δεν γνωρίζω τι γινόταν στο περιοδικό,ούτε ποιοι αρθρογραφούσαν, αλλά έχω την εντύπωση ότι ήταν μία πορεία προδεδιαγραμμένη. Δεν μπορώ να πω ότι έχω εκπλαγεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω στενοχωρηθεί βαθύτατα.

Εύχομαι τα παιδιά του RQ να συνεχίσουν το επάξιο έργο τους και να αναπληρώσουν το (όποιο, πια) κενό αφήνει πίσω του το PCM.

Όσο και αν με ενοχλεί το κλείσιμο (το περιοδικό το παίρνω από το 1ο τεύχος) τελικά δεν θα λυπηθώ που θα κλείσει ένα έντυπο που έχει δημιουργήσει παράδοση στο να μην πληρώνει τους συντάκτες του.
Ακόμα και στις πιο "καλές" εποχές, έβγαινε πραγματικά η παναγία στα παιδιά να πάρουν τα χρήματα τους, κάποιοι δεν άντεχαν άλλο την ταλαιπωρία και εγκατέλειπαν, κάποιοι δεν πήραν ποτέ τίποτα, κάποιοι με πολύ κόπο πήραν μέρος των χρημάτων τους κλπ.

Συγγνώμη αλλά το μοντέλο "γίνε εκδότης χωρίς να πληρώνεις τους γραφιάδες σου" δεν θα το επικροτήσω ποτε.
Χίλιες φορές να κλείσει - και λυπάμαι πολύ που το γράφω.

Παιδες καλησπερα ψαχνοντας στο φορουμ ειδα και εγω σημερα το thread που εχει ανοιχτει για το αγαπημενο μας περιοδικο και ειπα και εγω να πω την ταπεινη μου αποψη .Το περιοδικο το διαβαζω απο το 2000 θυμαμαι το πρωτο τευχος που πηρα ειχε εξωφυλο το diablo 2 ειμαι 30 αρα υπολογιστε τοτε ημουν γυρω στα 15.Αρχαριος οπως ημουνα τοτε στους Η\Υ διψαγα για γνωση οχι μονο για gaming θυμαμαι κατευθειαν με συνεπηρε το παρειστικο κλιμα που υπηρχε στο περιοδικο ειναι αληθεια οτι με καποιο τροπο αυτο εβγαινε προς τα εξω νομιζες οτι ηταν οι τυποι που αυτο που γουσταρουνε το κανανε επαγγελμα για να περνανε καλα .Μου θυμησαι μια παλια σειρα οι παλαιοτεροι ισως την γνωριζουνε το <b>ειμαστε στον αερα</b>.Απο τοτε περασανε χρονια και εβλεπα το περιοδικο να αλαζει συνακτες φευγανε συντακετες ερχοντουσταν και σιγα σιγα το κλιμα χαθηκε με αποκωρυφωση το τον τελευταιο 1,5 χρονο ητανε εμφνες οτι το πραγμα δεν τραβαγε πλεον και αυτο ειναι γεγονος νομιζω που κανενας δεν αμφισβητει.Απο κει και περα θελω να πω και μια αλλη γνωμη που δεν ακουστηκε μαζι με το περιοδικο μεγαλωσαμε και εμεισ (μιλαω για τους σημερινους 30αρηδες 35 αρηδες)η γενια δλδ που ανεδειξε το περιοδικο και ισως και εμεις να βλεπουμε τα πραγματα λιγο πιο μαυρα λιγο ποιο συναισθηματικα θελω να πω μηπως εχουμε λιγο το συνδρομο του παλιου του ρομαντικου το pc master αλαξε σιγουρα αλλα αλλαξαμε και εμεις μαζι του και πιστεω οτι κατα καποιο τροπο ακομα και προς το καλυτερο να ειχε αλαξει το περιοδικο εμας ακομα και αυτη η αλλαγη θα μας ξενιζε τεσπα αυτα τα ολιγα(μαλον πολλα) ηθελα να πω ελπιζω να μην βγηκα εκτος θεματος απλα ηθελα να εκφραστω και εγω για το περιοδικο που τοσα χροννια μου κρατησε συντροφια.

Back