What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Περί περιοδικού PC Master

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
@ Brother Bruce

Eίμαι τόσο μακριά απ' όσα γράφεις και τα μεταφράζω αυθαίρετα, αλλά, απ' ότι φαίνεται, δεν είμαι ο μόνος που τα εκλαμβάνω λανθασμένα. Άρα κάτι δε πάει πολύ καλά μ' αυτά, ή τον τρόπο που τα έγραψες, έτσι δεν είναι; Τ' αντίθετο μίας επικρατούσας άποψης ουδέποτε εμποδίστηκε να εκφραστεί εδώ μέσα, οπότε δε κατανοώ το σχετικό σχόλιο και τον αρχικό δισταγμό σου να εκφράσεις τις σκέψεις σου.

Οι οποίες σκέψεις, με τον τρόπο και το ύφος που δόθηκαν, όντως φαντάζουν πικρόχολες κι επειδή γνωρίζω καλά την ετυμολογία της λέξης τη βασίζω στην πικρία σου για τον τρόπο φυγής Τσουρινάκη, πιθανώς δε και του δικού μας, όπως εσύ είπες. Είναι απόλυτο δικαίωμά σου να νιώθεις έτσι και να κρίνεις έναν άνθρωπο για τη στάση που κράτησε σ' εκείνες τις δύο περιστάσεις, είναι τουλάχιστον unfair όμως να σπεύδεις να χαρακτηρίσεις κάτι άλλο που κάνει ακριβώς λόγω του πώς ένιωσες τότε και τί μερίδιο ευθύνης του καταλόγισες. Αν θυμάσαι μάλιστα ήμουν εγώ εκείνος που είχα δημοσίως εκφράσει αντίθετη άποψη με τον τρόπο που παρουσιάστηκε απ΄τον Χρήστο η αποχώρησή μας απ' το περιοδικό, οπότε και δε θα είχα τον παραμικρό λόγο να τον υπερασπίζομαι σήμερα. Μία τότε διαφωνία μας όμως δεν αναιρεί την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό του, ούτε και θα μ' έκανε ποτέ να γίνω άδικος μαζί του.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το πού μπορεί να οδηγηθεί το εγχείρημα του PCMrace, αν θα καθιερωθεί σε μόνιμη βάση, ποιος ακριβώς θα είναι ο χαρακτήρας του. Πιστεύω ότι είτε έχει τον χαρακτήρα του αποχαιρετισμού στο περιοδικό είτε όχι, αυτό ακριβώς που προσπαθεί να επιτύχει είναι ν' αποτελέσει τον πνευματικό του διάδοχο, με κληρονομιά έναν μεγάλο αριθμό συντακτών που περάσανε απ' αυτό. Τώρα, για τη ζεστασιά που λες κι όλα τα υπόλοιπα, προφανώς δεν είναι εις γνώσιν σου ότι και τις εποχές της συνοχής που εσύ περιγράφεις έτσι ακριβώς γινόταν η δουλειά, με καθέναν να γράφει απ' το σπίτι του, στέλνοντας εν συνεχεία το κείμενό του. Το παρεΐστικο κλίμα που αγάπησες εσύ λοιπόν σε μία τέτοια διαδικασία βασιζόταν. Περιττό φυσικά ν' αναφέρω ότι και το RQ δεν έχει ευτυχήσει να διαθέτει κεντρικά HQs μέχρι στιγμής, όσο κι αν θα το επιθυμούσαμε.

Το γιατί θεωρείς εριστικό το post μου δεν το καταλαβαίνω, αλλά δικαίωμά σου να το εκλαμβάνεις ως τέτοιο, δε θα προσπαθήσω να σου αλλάξω άποψη, δε χρειάζεται κιόλας άλλωστε. Τέλος, προφανώς και καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από μεριάς σου για τον συγκεκριμένο συντάκτη, άλλωστε τρέφω κι εγώ μεγάλο σεβασμό για το έργο και την τεράστια προσφορά του στο χώρο. Αλλά δε μπορεί για μία ακόμη φορά να φτάσει να γυρίζει η συζήτηση γύρω απ' το άτομό του, τη στιγμή που ένα μεγάλο επιτελείο άλλων συντακτών ετοιμάζει κάτι νέο, εντελώς ανιδειοτελώς και με περίσσεια όρεξη. Και εν τέλει το να μεταφέρουμε το αν είπε και τι είπε, πώς απάντησε, με ποιον τρόπο και τί ύφος, μόνο δική μας δουλειά δεν είναι.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Καταρχάς, online PC Master Race "έντυπο" χωρίς τον υποφαινόμενο που στέλνει αιτήματα σε όλους μας στον Ατμό δεν γίνεται.

Δεν συμφωνώ 100% με τις 2 πλευρές, οπότε θα εκφράσω τη δικιά μου σκέψη. Ποιός ο λόγος να δημιουργηθεί κάτι τόσο μεγάλο όταν πρόκειται για ένα αντίο; Και ποιός ο λόγος να μονιμοποιηθεί, ή έστω να υπάρχουν βλέψεις. Ο καθένας πήρε το δρόμο του. Ο Χαλκίδης στο byteme.gr εσείς στο RQ, ο vtec δεν ξέρω που έχει χαθεί, καλά να είναι όπου είναι και τον ευγνομονώ γιατί από αυτόν έμαθα πολλά περί τεχνολογίας.

Είναι σα να έχω τον Ολυμπιακό και παράλληλα να ελέγχω και τον ΟΦΗ ή τον Λεβαδειακό <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Κατά τη γνώμη μου αν θέλουν οι παλιοί συντάκτες ας γράφαν ένα κείμενο ο καθένας και τέλος. Αφιερώματα μπορεί να κάνει ο καθένας και στην σελίδα του.

Αυτό που μου βγάζει εμένα και ναι δεν ξέρω τι παίζεται στα εσωτερικά, είναι ότι ο Κουβόπουλος προσπαθεί να έρθει στα πράματα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
manos426f,
μαλιστα.
καταπληκτικη η πρωτη παραγραφος. αν καταλαβα καλα, κρινεις σ εναν διαλογο ποιος εχει δικιο η αδικο απ τον αριθμο των θενκγιους που παιρνει το ποστ του. υπεροχα. προτεινω να αφαιρεθει το κουμπακι, γιατι ειναι προφανες οτι καπου τα χουμε μπερδεψει τα πραγματα. εγω οταν εχω αποψη για κατι, συνηθως γραφω. το θενκγιου που εγω τουλαχιστον δινω σ ενα ποστ μπορει να εχει 50 εννοιες και δεν μεταφραζω ποτε την προθεση καποιου που το δινει.
περα απ αυτο, πρεπει να σου πω οτι αδιαφορω, μα τελειως ομως, για το ποσοι καθε φορα διαφωνουν με οσα γραφω η οχι. τρομερο αλμα λογικης να συμπεραινεις οτι "κατι δεν παει πολυ καλα μ αυτα η με τον τροπο που τα εγραψα" επειδη δεν πηρα θενκγιου και πηρες εσυ. εμπρος, ας τα βγαλουμε (τα θενκγιου) να τα μετρησουμε. ωραιο επιχειρημα.

τον ανθρωπο δεν τον ξερω. ξερω την παρουσια που ειχε στο φορουμ και αυτη, οπως και τα 2 γεγονοτα που εγραψα, αρκουσαν για να μην τον "συμπαθω". μαλιστα για το 1 απ αυτα, μου δινεις δικιο, μιας και λες οτι κι εσυ συμφωνεις για τον τροπο που παρουσιασε την αποχωρηση σας.
μ αρεσει που εισαι σιγουρος " για την πικρία μου για τον τρόπο φυγής Τσουρινάκη" αλλά "<span style="font-size:4">πιθανως</span>" για τον δικο σας τροπο φυγης. ναι, σας αντιπαθω εσας, δεν το χεις καταλαβει τοσο καιρο?

λογικο ειναι και οχι πικροχολο να εχω δευτερες σκεψεις οταν βλεπω οτι παιρνει πρωτοβουλιες να συνεργαστει με ανθρωπους που δεν υπερασπιστηκε αρκετα σθεναρα οταν εγινε το θεμα στο πισι μαστερ κι οταν εκεινες τις μερες στα ποστς του <i>αφηνε εντελώς αδιευκρίνιστα και αόριστα κάποια ουσιώδη σημεία, όπως τα περιθώρια που ουσιαστικά υπήρχαν από μεριάς σας προκειμένου να συνεχίσετε, την όρεξη και τον ενθουσιασμό που επιδεικνύατε πάνω στη δουλειά σας, το αν είχατε μέχρι τέλους αίσθημα ευθύνης και αν τελικά κάνατε και περισσότερα πράγματα από εκείνα που επέτασσαν οι υποχρεώσεις σας ως συντάκτες</i>.
σιγουρα τ αναγνωριζεις τα italics.
βεβαια αφου βλεπω οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν προβλημα σημερα μαζι του, δεν μπορω παρα να χαιρομαι.

μην ανησυχεις, δε θα γινει το θρεντ ακομα μια συζητηση γυρω απ τον "συγκεκριμενο συντακτη" :lol: :lol: , ουτε ειχα καμμια τετοια επιδιωξη. μια απλη ερωτηση εκανα. προφανως ηταν λαθος, επρεπε να κεντραριστω μονο στο μεγαλο επιτελειο που δινει το παρων, κι οχι στον αποντα.


εντιτ: π.χ. το θενκ γιου που εδωκα στον χρονό σημαινε: "α, γεια σου ρε αθρωπε. νιωθεις."
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640


Chronomancy wrote:
Είναι σα να έχω τον Ολυμπιακό και παράλληλα να ελέγχω και τον ΟΦΗ ή τον Λεβαδειακό <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.</blockquote>

Μα γίνονται αυτά στην Ελλάδα?

Οn topic, γελάω λίγο προσωπικά όταν βλέπω να γράφονται τέτοια κατεβατά για "παρεξηγήσεις" που μπορούν να λυθούν μέσα σε 2 γραμμές. Τέσπα. Kumbaya.

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Έπιασες τι ήθελα να πω οπότε είμαι ευχαριστημένος.

και όχι, δεν γίνονται γιατί είναι και 2-3 ακόμη ομάδες μαζίμε μια επο, δεν ξερω τι κατηγορία παίζει όμως.

Ερώτηση: Όταν Κηπουρόπουλος, Κάδης και Χαλκίδης ξεκίνησαν το byteme τους είπαν να φύγουν από το περιοδικό. Από την ανακοίνωση τότε δεν ξέρω τι ρόλο έπαιξε ο Κουβόπουλος, αλλα τώρα το ίδιο δεν γίνεται;

Επίσης, αν συνεχίσει το pcmasterrace.gr το ragequit τι ρόλο θα έχει;
 

topareaki

Gelatinous Cube
Joined
Sep 11, 2015
Messages
188
<blockquote> manos426f,
μαλιστα.
καταπληκτικη η πρωτη παραγραφος. αν καταλαβα καλα, κρινεις σ εναν διαλογο ποιος εχει δικιο η αδικο απ τον αριθμο των θενκγιους που παιρνει το ποστ του. υπεροχα. προτεινω να αφαιρεθει το κουμπακι, γιατι ειναι προφανες οτι καπου τα χουμε μπερδεψει τα πραγματα. εγω οταν εχω αποψη για κατι, συνηθως γραφω. το θενκγιου που εγω τουλαχιστον δινω σ ενα ποστ μπορει να εχει 50 εννοιες και δεν μεταφραζω ποτε την προθεση καποιου που το δινει.
περα απ αυτο, πρεπει να σου πω οτι αδιαφορω, μα τελειως ομως, για το ποσοι καθε φορα διαφωνουν με οσα γραφω η οχι. τρομερο αλμα λογικης να συμπεραινεις οτι "κατι δεν παει πολυ καλα μ αυτα η με τον τροπο που τα εγραψα" επειδη δεν πηρα θενκγιου και πηρες εσυ. εμπρος, ας τα βγαλουμε (τα θενκγιου) να τα μετρησουμε. ωραιο επιχειρημα. </blockquote>

μαλλον εννοει τα ποστ του μπορατσου και του κουιβαμαα που συμφωνησαν με τις θεσεις του.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,140


Chronomancy wrote:
Επίσης, αν συνεχίσει το pcmasterrace.gr το ragequit τι ρόλο θα έχει;</blockquote>

Ποιος το πηδάει το pcmasterrace.gr?

Ragequit forever ρε μονιάαααααααααα!

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,535
Η φιλική μας συμμετοχή στο side project (bold, italics, underlined) PCMR γίνεται με την προοπτική πως πρόκειται για 3-4 ετήσιες εκδόσεις, όπου ο καθένας συμμετέχει με ένα άρθρο άποψης, για το rock, την φάση και επειδή μπορούμε.

Σε καμία περίπτωση δεν παίρνει για εμάς θέση πρωτεύοντος έργου, ούτε έχουμε πλάνα για την πορεία του. Είναι λίγο σαν να έρχεσαι στο στούντιο για να παίξεις γκέστ κιθάρες στο άλμπουμ του φίλου σου. Ούτε γράφεις το άλμπουμ, ούτε περιμένεις να δοξαστείς από δαύτο, ούτε τίποτα. Πας για τη φάση, γιατί ξύπνησες και είπες "Χμμμμ...ΟΚ, γουάι νότ." Αν περπατήσει, αυξάνει ο προσωπικός σου θρύλος γιατί έχεις παίξει εκεί, εκεί και παρακεί. Ο λόγος που θα σε θυμούνται οι ορδές των λυσσασμένων κορασίδων όμως, είναι για το αγνό country soul μεγαλείο της προσωπικής σου μπάντας.

Δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού δηλαδή, καθώς η δέσμευσή μας βρίσκεται 2002% στο Ragequit. Ένα γκεστάκι κάθε μπλε πανσέληνο, το ρίχνουμε για το ονόρε δώθε κείθε. Έτσι, για την ποικιλία του πράγματος <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095


Chronomancy wrote:
Επίσης, αν συνεχίσει το pcmasterrace.gr το ragequit τι ρόλο θα έχει;</blockquote>


Hellion wrote:
Εξυπακούεται επίσης πως η όποια συμμετοχή συντακτών του RQ στο fanzine δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τo site μας και την ύλη του. Αυτονόητο, αλλά ας αναφερθεί καλού-κακού.</blockquote>

Έχετε κάνει την τρίχα τριχιά σήμερα. Θα βγει το pdf κι όποιος θέλει θα το διαβάσει, όποιος δεν θέλει μπορεί να το προσπεράσει δεν έγινε και κάτι. Η ζωή στο RQ θα συνεχιστεί. Τώρα τι γίνεται σε άλλα sites με άλλους συντάκτες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τους ρωτήσουν απευθείας, κανάλια επικοινωνίας υπάρχουν.

Προσωπικά δεν έμπαινα στο pcmaster forum και μπαίνοντας στο RQ έχω μαζέψει υλικό για 3 μεξικάνικα και 1 τούρκικο. Φτάνει πια. 50 σελίδες το ίδιο δράμα.



 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


Borracho wrote:

Δκαθώς η δέσμευσή μας βρίσκεται 2002% στο Ragequit. </blockquote>

Αυτό σας έλειπε. :evil:

 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,239
We are gamers, we are πισαδες... Ενα expendables reunion; Νοτ μπαντ.
Στην πραξη του ολου εγχειρηματος θα δωσουμε τα θενκαρικια η τα γιουχαρισματα μας.. Τωρα απλα λεμε τις σκεψεις μας (και τα θελω μας).
Χαλαρωστε!!!!!
<span style="font-size:1">
0011101011011100</span>
 

topareaki

Gelatinous Cube
Joined
Sep 11, 2015
Messages
188
<blockquote> αφηνε εντελώς αδιευκρίνιστα και αόριστα κάποια ουσιώδη σημεία, όπως τα περιθώρια που ουσιαστικά υπήρχαν από μεριάς σας προκειμένου να συνεχίσετε, την όρεξη και τον ενθουσιασμό που επιδεικνύατε πάνω στη δουλειά σας, το αν είχατε μέχρι τέλους αίσθημα ευθύνης και αν τελικά κάνατε και περισσότερα πράγματα από εκείνα που επέτασσαν οι υποχρεώσεις σας ως συντάκτες. </blockquote>

αυτα μπορει να τα εγραφε απλα για να τα δει η διοικηση,και για να πεταξει το μπαλακι των ευθυνων της αποχωρησης ολοκληρης της συντακτικης ομαδας στην εξεδρα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640


Chronomancy wrote:
Επίσης, αν συνεχίσει το pcmasterrace.gr το ragequit τι ρόλο θα έχει;</blockquote>

Όπως γράψαμε όλοι ως τώρα (και το θεωρούσα και αυτονόητο, τρομάρα μου), δεν έχει απολύτως καμμία σχέση το ένα με το άλλο.

Το RQ είναι αυτό που είναι, και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Γράφουμε αυτοί που γράφουμε, θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και όλα καλά.

Το PCMR είναι απλά ένα side-project παρόμοιας φύσης με το I Am Retro Magazine στο οποίο συμμετείχαν με άρθρα τους 3-4 συντάκτες μας. Μαζεύεται ένα ρόστερ από καμιά 25αριά πρώην συντάκτες του PCM, γράφουν οι 20 από αυτούς ένα άρθρο 500 λέξεων (του στυλ "έπαιξα αυτό το γκεημ, μου δημιουργήθηκαν αυτές οι σκέψεις, καλή φάση") ή κάποιο ειδικό θέμα, και κυκλοφορεί η συνολική δουλειά ως ηλεκτρονικό fanzine μια φορά το τρίμηνο.

Δεν επηρεάζει το ένα το άλλο, σε κανένα βαθμό. Ούτε θα κόβονται θέματα από το RQ για να μπουν στο τεύχος Ιανουαρίου του PCMR για παράδειγμα, ΑΝ βγει κιόλας (εδώ καλά καλά δεν βγήκε το πρώτο, και το κάναμε το υπερθέμα του αιώνα). Συμμετέχουμε όσοι θέλουμε απλά για το ρωκ, και μέσω αυτού διαφημίζουμε και το RQ παραέξω (μιας και ΟΛΟΙ όσοι γράψαμε κάτι για το PCMR, το γράψαμε με tagline "πρώην συντάκτης PCM, νυν συντάκτης RageQuit.gr, βρείτε τον στην τάδε διεύθυνση"). Ούτε μας έκανε ιδιαίτερο κόπο να συμμετάσχουμε, ούτε στείλαμε στο PCMR κείμενα που προορίζονταν για το RQ.

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Εντάξει τώρα που ο Στέφανος είπε ότι δεν έχει θέση για άλλο webzine στην καρδιά του και σκέφτεται μόνο ΕΜΕΝΑ ηρέμησα!

Καρα, η ερώτηση βασιζόταν στο γεγονός ότι ο Κουβόπουλος σκοπεύει να το συνεχίσει και όχι επειδή πσιτεύω ότι έταξε αλκοόλ στα παιδιά και θα μας πουλήσουν
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
@ το παρεακι,
λες? μα οι ανθρωποι συμμετεχουν στο προτζεκτ, πως να μη συμφωνησουν μαζι του?

ακομα να πω οτι ολοι μας μπαινουμε σε οσα θρεντς μας ενδιαφερουν. π.χ. εγω δεν εχω μπει ποτε στο στημ - ο ναος του τετοιου, ή ξερω γω στο ατσιβμεντ χωρς. οποτε δεν εχω ιδεα τι γινεται σ αυτα, ουτε μ ενδιαφερει. νομιζω ειναι μια καλη τακτικη.
 

topareaki

Gelatinous Cube
Joined
Sep 11, 2015
Messages
188
μπορει να μην γραφεις χρησιμα ποστ εκει που μπαινεις ποιος ξερει.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
δεν ειπα ποτε οτι γραφω χρησιμα ποστς, τοπαρεάκι.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095


Brother Bruce wrote:
επισης να πω οτι ολοι μας μπαινουμε σε οσα θρεντς μας ενδιαφερουν. π.χ. εγω δεν εχω μπει ποτε στο στημ - ο ναος του τετοιου, ή ξερω γω στο ατσιβμεντ χωρς. οποτε δεν εχω ιδεα τι γινεται σ αυτα, ουτε μ ενδιαφερει. νομιζω ειναι μια καλη τακτικη.</blockquote>

Ωπ μάλλον για μένα πάει αυτό. Συμφωνώ κι εγώ έτσι κάνω στο περίπου. Εδώ ο τίτλος λέει "Περιοδικό" αυτό διάβαζα αυτό ήξερα και μαθαίνοντας για το φόρουμ/παρασκήνιο/τρόπο λειτουργίας μου το χαλάσατε :cry: όχι εσύ μόνο Brother Bruce. Αλλά πραγματικά έχετε κουβεντιάσει πάρα πολλές φορές κάποια συγκεκριμένα θέματα και το έχετε κουράσει θαρρώ, τα ίδια ανακυκλώνετε δεν υπάρχει εξέλιξη. Και με ξέρεις τα θυμάμαι

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Εδώ στο άλλο κουβενιτάζουν γιατί ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα εδώ και 20 χρόνια, αυτό μας πείραξε;
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
τα ανακυκλωνουμε για να σε βοηθαμε.
φαντασου να λεγαμε ολο διαφορετικα και καινουρια.
ενω οταν λεμε τα ιδια, πρεπει κι εσυ να θυμασαι λιγοτερα απ οξω. :facepalm:

το σωσα?


μπα, ε?
 
Top Bottom