What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Pillars of Eternity II: Deadfire

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
δεν εχουν πει σχεδον τιποτα ακομα για το συστημα μαχης,κατι γενικολογιες οτι θα ξανασκεφτουν καποιες λειτουργιες οπως τα engagement zones,health/endurance.<br>το συστημα μαχης ηταν απολυτως βαρετο στο 1,τελειωσα το παιχνιδι σε POTD expert δυσκολια, το 99.9% των μαχων αποτελουσαν απο το να στελνω μπροστα 2 τανκς και το υπολοιπο παρτυ να βαραει απο πισω με μαγεια,μουσκετα κτλπ,συν το οτι δεν υπηρχαν σκληρες mage μαχες οπως στα baldurs gate ουτε hard counters(με το πατς 3.0 φερανε μερικες),το οποιο στην τελικη θεωρω κοροιδια.<br>δεν μπορεις να λες δηλ οτι το παιχνιδι που θες να φτιαξεις ειναι ο πνευματικος απογονος των ΙΕ παιχνιδιων και σε κρισιμους τομεις οπως το συστημα μαχων να ειναι σαν ΜΜΟ με cooldowns και per encounter αηδιες.
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
<blockquote><br>δεν εχουν πει σχεδον τιποτα ακομα για το συστημα μαχης,κατι γενικολογιες οτι θα ξανασκεφτουν καποιες λειτουργιες οπως τα engagement zones,health/endurance.<br>το συστημα μαχης ηταν απολυτως βαρετο στο 1,τελειωσα το παιχνιδι σε POTD expert δυσκολια, το 99.9% των μαχων αποτελουσαν απο το να στελνω μπροστα 2 τανκς και το υπολοιπο παρτυ να βαραει απο πισω με μαγεια,μουσκετα κτλπ,συν το οτι δεν υπηρχαν σκληρες mage μαχες οπως στα baldurs gate ουτε hard counters(με το πατς 3.0 φερανε μερικες),το οποιο στην τελικη θεωρω κοροιδια.<br>δεν μπορεις να λες δηλ οτι το παιχνιδι που θες να φτιαξεις ειναι ο πνευματικος απογονος των ΙΕ παιχνιδιων και σε κρισιμους τομεις οπως το συστημα μαχων να ειναι σαν ΜΜΟ με cooldowns και per encounter αηδιες.<br></blockquote><br>Απ&#039; τη μία έχεις δίκιο, από την άλλη ο κόσμος έχει βαρεθεί το vancian casting.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,775
Ρε Γάιε πρέπει να είσαι πολύ καλός εσύ (δεν το λέω ειρωνικά). Ναι το main game είχε μέτρια δυσκολία, με λίγες πραγματικά ανελέητες encounters, αλλά από την άλλη, αν όλες οι μάχες ήταν επιπέδου bounties και dragons, θα είχε χαθεί το μέτρο. Στο expansion που παίζω αυτόν τον καιρό στο normal, με το "high level content" ενεργό έχω πετύχει αντιπάλους που ρίχνουν πολύ ξύλο. Τα per encounter ούτε εμένα με ενοχλούν από τη στιγμή που δεν είναι τίποτα broken, έτσι κι αλλιώς με το σύστημα με το endurance και το health, πάλι φθείρεται η ομάδα σταδιακά και πρέπει να ρίχνεις και rest ενδιάμεσα αν θες να ζήσεις.<br><br>EDIT: λες και για 2 tanks, εμ παίζει ρόλο και η σύνθεση της ομάδας, εγω π.χ. είχα Eder tank μόνο και Pallegina dps μπροστά (άλλος dps ο cipher pc μαζί με τον Aloth πίσω και Kana με Durance utility-buffs)  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
του πηρα το σκαλπ οπως και στις υπολοιπες μαχες,τερμα lvl to party τα τανκς μπροστα και οι υπολοιποι απο πισω,συγκρινε την μαχη αυτη με τον fikgraag στο baldurs gate 2.<br>ακομη και αμονταριστο να εχεις το παρτυ ο φικραακ θα σε ξεσκισει αμα πας απροετοιμαστος,πρεπει πρωτα να του ριξεις τα stoneskin/protect from magic weapons και μετα να αρχιζεις να τον βαρας με τα σπαθια,στο αδρα δρακουλινι εκτος απο κατι immunities που εχει, απλα τον κοπανας μεχρι να ψοφησει.
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Όχι, οι κανονικοί ακόλουθοι θα συμμετέχουν στο σύστημα σχέσεων με εσένα και θα έχουν περισσότερο lore πάνω τους. Οι άλλοι απλά θα είναι για ποικιλία στη σύνθεση της ομάδας. <br><br>Τώρα για το κουλ.. Για λόγους. μάρκετινγκ.. Φαντάζομαι.. <br><br>Όσον αφορά τις μάχες προσωπικά τις απόλαυσα στο 1.δε με ενόχλησαν πράματα που πείραξαν πολλούς άλλους, οπότε δεν αγχώνομαι  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,423
<blockquote><br>...τι έχεις να πεις;<br></blockquote><br><br>Dude, spoilers.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
Τι να πω, εμένα μου έβγαλε την παναγια. Τόσο που κάθισα και μάζεψα το καλύτερο δυνατό αντικείμενο για κάθε έναν ξεχωριστά. Το τανκ μου το έριχνε για πλάκα και τελικά τον έφαγα με πετριφαι και μετά από πολλές προσπάθειες.<br><br>Οκ, γκου, σποιλερς.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote><br>Ρε Γάιε πρέπει να είσαι πολύ καλός εσύ (δεν το λέω ειρωνικά). Ναι το main game είχε μέτρια δυσκολία, με λίγες πραγματικά ανελέητες encounters, αλλά από την άλλη, αν όλες οι μάχες ήταν επιπέδου bounties και dragons, θα είχε χαθεί το μέτρο. Στο expansion που παίζω αυτόν τον καιρό στο normal, με το "high level content ενεργό" έχω πετύχει αντιπάλους που ρίχνουν πολύ ξύλο. Τα per encounter ούτε εμένα με ενοχλούν από τη στιγμή που δεν είναι τίποτα broken, έτσι κι αλλιώς με το σύστημα με το endurance και το health, πάλι φθείρεται η ομάδα σταδιακά και πρέπει να ρίχνεις και rest ενδιάμεσα αν θες να ζήσεις.<br></blockquote><br><br>οι μαχες στα baldurs gate ηταν ποιο ρευστες,και σχεδον ολα τα (σοβαρα) parties ειχαν απο εναν μαγο/ιερεα που ακομη και σε αμοδαριστο παιχνιδι μπορουσαν να σε διαλυσουν με ενα spell αμα τα μελη του παρτη σου χαναν τα saves,συν το οτι δεν υπηρχαν τανκς/dps/healing κτλπ που ειναι καθαρα νοοτροπιας ΜΜΟ.οι melee οχθροι δεν κολαγαν με το τανκ και περναν τους μαγους στο κυνηγι?<br>νο προμπλεμο,ο μαγος ριχνει ενα σαντοου ντορ και ξαφανιζεται/ενα contigency με stoneskin-blur και μπορει να σταθει μεχρι να ρθουν τα τανκς να ξεκαθαρισουν την κατασταση.<br>στο πιλλαρς αμα οι οχθροι προσπερασουν τα τανκς οι μαγοι/ιερεις ειναι νεκροι.<br><br>εδιτ<br>εδω στο πιλλαρς δεν εχει pre-buff στις μαχες τι να συζηταμε τωρα.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote><br>Τι να πω, εμένα μου έβγαλε την παναγια. Τόσο που κάθισα και μάζεψα το καλύτερο δυνατό αντικείμενο για κάθε έναν ξεχωριστά. Το τανκ μου το έριχνε για πλάκα και τελικά τον έφαγα με πετριφαι και μετά από πολλές προσπάθειες.<br><br>Οκ, γκου, σποιλερς.<br></blockquote><br><br>sorry γαι το διπλο ποστ,δεν θα ηταν ποιο ενδιαφερον αμα η μαχη ειχε περισοτερη στρατηγικη εκτος της ωμης δυναμης?αμα ο δρακος εριχνε μερικα μαγια για να γινει παντελως ατρωτος και συ να χρειαζεσαι τα καταλληλα αντι-μαγια απλα και μονο να τον κανεις τρωτο στο melee ξυλο?στο bg2 επρεπε πρωτα να ριξεις 2-3 breach και μετα να μπορεις να τον χτυπησεις με σπαθια τσεκουρια κτλπ.<br>για το SCS ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΥΤΑΩ ΚΑΝ,επρεπε να πας στην μαχη με το φιγκραακ με 2 μαγους τουλαχιστον και να χουν τουλαχιστον απο 3-4 breach,spell thrust,secret word κτλπ.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,628
Όσον αφορά τις μάχες, έχουν πει ευθέως πως αναγνωρίζουν ότι στο Pillars (αλλά και στο Tyranny, άσχετα που η ομάδα ήταν διαφορετική) υπάρχουν πάρα πολλές "filler" μάχες με trash mobs και ότι έλειπαν μερικές έξτρα πραγματικά αξιομνημόνευτες αναμετρήσεις. Οπότε θεωρητικά τουλάχιστον, στο 2 θα επιχειρήσουν να το σιάξουν κάπως αυτό.
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
Ρε Γάιε τώρα μου θύμισες τα εφηβικά μου χρόνια και με ψήνεις πολύ να ξανά παίξω τα bg  :pcmr: :w00t:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,775
<blockquote><br>στο πιλλαρς αμα οι οχθροι προσπερασουν τα τανκς οι μαγοι/ιερεις ειναι νεκροι.<br></blockquote><br><br>Δε θα το λεγα, για το druid δε γνωρίζω γιατί δεν πήρα στην ομάδα αλλά οι άλλοι casters έχουν spells να τη γλυτώσουν, συν ότι δεν γίνονται interrupt από ένα πετραδάκι όπως στα BG.  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br><blockquote><br>με 2 μαγους τουλαχιστον και να χουν τουλαχιστον απο 3-4 breach,spell thrust,secret word κτλπ.<br></blockquote><br><br>υπερβολές (για το "τουλάχιστον" και τον όγκο των memorized spells), ένα stoneskin κάνανε, ένα haste, άντε και απλό/improved invisibility κάνας μερακλής (για τους δράκους μιλάμε πάντα), τα οποία αν έδιωχνες δεν ξανακαστάρανε για τη διάρκεια της μάχης. Εναλλακτικά, lower resistance ->malison-> finger of death. Κιλ γουιθ εξτρα τσιζ αλλά αποτελεσματικό  :silly:<br><br>Συμφωνώ ότι καλό θα ήταν να έχει περισσότερα pre-combat spells στο pillars (νομίζω τα μείωσαν κι άλλο από το &#039;15 που είχα τελειώσει το main story) αλλά είναι κι αυτό που λέει ο Μάβερικ και το γενικότερο meta που το συνοδεύει.<br>Τεσπα θα δούμε τι μας επιφυλάσσουν.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote>υπερβολές (για το "τουλάχιστον" και τον όγκο των memorized spells), ένα stoneskin κάνανε, ένα haste, άντε και απλό/improved invisibility κάνας μερακλής (για τους δράκους μιλάμε πάντα), τα οποία αν έδιωχνες δεν ξανακαστάρανε για τη διάρκεια της μάχης. Εναλλακτικά, lower resistance ->malison-> finger of death. Κιλ γουιθ εξτρα τσιζ αλλά αποτελεσματικό    </blockquote><br><br>αυτα τα χρειαζεσαι στο SCS μοδ,Sword Coast Stratagems,τα δρακουλινια οταν ξεκιναει η μαχη ριχουν stoneskin/pfmw και εχουν πολυ υψηλο magic resistance,και εχουν και contigency που σημαινει οτι τους ριξεις τις αμυνες σε λιγους γυρους τα ξανανεβαζουν γιαυτο χρειαζεσαι πολλα breach/secret word κτλπ.στο βανιλα χρειαζεσαι μονο το breach δεν αντιλεγω.μιλαμε βεβαια παντα για τιμια μαχη στα ισια,οχι να χρησιμοποιεις τα δεκαδες glitches/cheats κτλπ.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Καθίστε διότι το BG2 το έπαιξα "πρόσφατα" με το Ascension mod που έκανε τις μάχες δυσκολότερες (τουλάχιστον Irenicus και όλο το Throne of Bhaal). Με τον Firkraag δεν συνάντησα κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν τον έλιωσα στο εντελώς gimmicky τρόπο που ήταν "omg, ρίξε cloudkill στο fog of war και θα ψοφίσει" ούτε "βγάλε 5-6 elementals/nishruu για να φάνε ξύλο". Το ίδιο και με τη μάχη στα Docks. <br><br>Αντιθέτως στο Pillars, σε αρκετά σημεία στην αρχή ένιωσα να με τεντώνουν αρκετά καλά μερικά trolls πριν το Defiance Bay. Η δε μάχη στο Raedric&#039;s Hold με τέντωσε τόσο πολύ με full party που έριξα ένα big NOPE και προτίμησα να ξαναεπισκεφτώ όταν θα είμαι μεγαλύτερο level.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Γάιο, σαπώ, φαίνεσαι μεγάλο αρρωστάκι της trVe Infinity μάχης. <br><br>Εγώ ένας ταπεινός γιωτάς της Νόρμαλ δυσκολίας είμαι που έτσι και καστάρω δυο σωστά σπέλς με τους μάγους μου πανηγυρίζω πέντε μέρες. Ο Άντρα με ταλαιπώρησε κανένα δίωρο μέχρι να βρω τα κατάλληλα σπέλια και να έρθουν τα σωστά ρόλς. Δεν ξέρω αν έχεις παίξει το White March, αλλά <span class="bbcode_spoiler">έχεις μερικές κολασμένα δύσκολες μάχες (περιττό να πούμε, την τύπισσα με τους δυο δράκους προφανώς την έκανα φιλενάδα και ήπιαμε τα ουισκάκια μας, το ίδιο και τον Alpine Dragon </span>. Δηλαδή αν και αυτό σου φανεί ευκολούτσικο, πάσο, θα σε προκαλέσω μονάχα στην κόλαση του Σκοτεινότατου, αν και μιλάμε για διαφορετικό τύπο παιχνιδιού εντελώς.<br><br>Ον άδερ άκτς οφ γιουνιβέρσαλ ράντομνες, το Νουμενέρα είναι...μαγκιόρικο πολύ. Σχηματίζω άποψη ακόμη. Οπτικά μου τα χαλάει μόνο,τα Πίλαρς και Τύρανυ του ρίχνουν στ&#039;αυτιά αλλά δημιουργεί ένα βάιμπ και ένα στύλ, περιμένω να δω πώς θα το εξελίξει. Μάχες προφανώς είναι εντελώς αστείες και δεν είναι το θέμα να δέρνεσαι. Να πω ότι είναι καθαρά turn based, δεν υπάρχει δηλαδή real time with pause σύστημα, παραπέμπουν στις αντίστοιχες των Fallout 1, 2 & Wasteland 2 με άτυπα action points. Μου αρέσουν, αλλά είμαι φρέσκος από το Σκοτεινότατο και το θεωρώ νορμάλ τελείως τώρα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br><br>ΥΓ Και &#039;γω θυμάμαι δεν είχα παιδευτεί με Φίκρααγκ. Έπεσε άνετα σχετικά και απόλαυσα τη μάχη. Αντίθετα, ο τελικός πόσης του Throne of Bhaal με είχε κάνει να ουρλιάζει υστερικά για ώρες και να ξεριζώνω τούφες-τούφες την ακόμη-τότε-πλούσια κόμη μου <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Ultimus

Umber Hulk
Joined
Nov 30, 2012
Messages
884
<blockquote><br>Γάιο, σαπώ, φαίνεσαι μεγάλο αρρωστάκι της trVe Infinity μάχης. <br><br>Εγώ ένας ταπεινός γιωτάς της Νόρμαλ δυσκολίας είμαι που έτσι και καστάρω δυο σωστά σπέλς με τους μάγους μου πανηγυρίζω πέντε μέρες. Ο Άντρα με ταλαιπώρησε κανένα δίωρο μέχρι να βρω τα κατάλληλα σπέλια και να έρθουν τα σωστά ρόλς. Δεν ξέρω αν έχεις παίξει το White March, αλλά <span class="bbcode_spoiler">έχεις μερικές κολασμένα δύσκολες μάχες (περιττό να πούμε, την τύπισσα με τους δυο δράκους προφανώς την έκανα φιλενάδα και ήπιαμε τα ουισκάκια μας, το ίδιο και τον Alpine Dragon </span>. Δηλαδή αν και αυτό σου φανεί ευκολούτσικο, πάσο, θα σε προκαλέσω μονάχα στην κόλαση του Σκοτεινότατου, αν και μιλάμε για διαφορετικό τύπο παιχνιδιού εντελώς.<br><br>Ον άδερ άκτς οφ γιουνιβέρσαλ ράντομνες, το Νουμενέρα είναι...μαγκιόρικο πολύ. Σχηματίζω άποψη ακόμη. Οπτικά μου τα χαλάει μόνο,τα Πίλαρς και Τύρανυ του ρίχνουν στ&#039;αυτιά αλλά δημιουργεί ένα βάιμπ και ένα στύλ, περιμένω να δω πώς θα το εξελίξει. Μάχες προφανώς είναι εντελώς αστείες και δεν είναι το θέμα να δέρνεσαι. Να πω ότι είναι καθαρά turn based, δεν υπάρχει δηλαδή real time with pause σύστημα, παραπέμπουν στις αντίστοιχες των Fallout 1, 2 & Wasteland 2 με άτυπα action points. Μου αρέσουν, αλλά είμαι φρέσκος από το Σκοτεινότατο και το θεωρώ νορμάλ τελείως τώρα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br><br>ΥΓ Και &#039;γω θυμάμαι δεν είχα παιδευτεί με Φίκρααγκ. Έπεσε άνετα σχετικά και απόλαυσα τη μάχη. Αντίθετα, ο τελικός πόσης του Throne of Bhaal με είχε κάνει να ουρλιάζει υστερικά για ώρες και να ξεριζώνω τούφες-τούφες την ακόμη-τότε-πλούσια κόμη μου <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /><br></blockquote><br><br>Μερακλής όπως πάντα, περιγράφεις και εμένα. Φιλφθι καζουαλς. <br><br><span class="bbcode_spoiler">ετοιμάζεις ριβιου για νουμενερα; αναμένω στο πληκτρολόγιο με αγωνία  :thumbsup:</span>
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
<blockquote>Καθίστε διότι το BG2 το έπαιξα "πρόσφατα" με το Ascension mod που έκανε τις μάχες δυσκολότερες (τουλάχιστον Irenicus και όλο το Throne of Bhaal). Μ  </blockquote><br> <br>το ascension δεν δυσκολευει τις μαχες με τους δρακους του bg2,μονο τις μαχες με τα baalspawn και τον τελικο κακο στο throne of baal.<br>επισης δεν ειμαι κανας μεγας ειδικος στα ΙΕ παιχνιδια,γενικα γκασμας ειμαι αλλα αμα παιξεις μια μαχη 50 φορες σερι ε θα μαθεις τι πρεπει να κανεις σωστα για να κερδισεις.<br>απλα δεν μου αρεσουν τα απλοποιημενα συστηματα.<br><br>
 

armatvlos

Gelatinous Cube
Joined
Sep 11, 2014
Messages
127
Εγω βρηκα τις μαχες στο hard επιπεδο αρκετα δυσκολες με την εννοια οτι θα επρεπε να ξερεις τα spells και τις ιδιοτητες <br>Ολα αυτα φυσικα εξαρτωνται και απο το επιπεδο σου σε σχεση με τους αντιπαλους <br>Πχ δοκιμασα το expansion σε σχετικα μικρο επιπεδο και θυμαμαι οτι μου πηρε ενα πρωινο να καθαρισω την αρχικη περιοχη<br><br>Οπωσδηποτε ομως λιγες ξεχωριστες με χαρακτηρα μαχες θα ηταν καλοδεχουμενες<br><br>Μια μικρη συμβουλη απο την αρχη εως το τελος του παιχνιδιου <br>Slicken spell-χρησιμο παντου και παντα ικανο να βγαλει εκτος μαχης για λιγα πολυτιμα δευτερολεπτα τους παντες
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,628
Ανακοίνωσαν και επίσημα αυτό που λέγαμε, πως το stronghold μας θα είναι πλοίο αυτή τη φορά. Και προφανώς θα είναι customizable τα πάντα πάνω του γιατί ΡΟΖ ΠΑΝΙΑ <img src="/heart.gif" width="" height="" alt="<3" title="<3" class="bbcode_smiley" /> <img src="/heart.gif" width="" height="" alt="<3" title="<3" class="bbcode_smiley" /> <img src="/heart.gif" width="" height="" alt="<3" title="<3" class="bbcode_smiley" /><br><br>Επίσης έθεσαν ένα πλάνο για stretch goals μέχρι τα 5 εκατομμύρια. Πρέπει να έλαβαν στα χέρια τους τίποτα εκτιμήσεις της πορείας του campaign και συνειδητοποίησαν πως θα τα πιάσουν άνετα μάλλον.<br><br><br><br>
e-Vp_SetbBH4ydOB-ImmCZmg536tBy7cXv4ulLFvufC7ryQw4pbOupuIg31RuVSmrC1c-QADmJyY9l5N9qhan6q6C76NF0PRgrAvXR37mLg83uBBsIiFrBPsqAQd5YaaPtkQsyRizqBho1z4zGa35R1GcR1k-m88kOqnGgNUsBNHwnFpE36p0G2a2rJnu0FZdBsJDPahUB-_ctysJvCE-kEvIIwpk09RFtD6wZqndcGAPr8yRGy5w4-UyyxWZw0J7GqKG-MPkuKtGcF26Jy6PlwWxR7sW6jCwQH34tjqHsKtAaaeU-TzgXsm2fC0vk0sW-UoevSRLLm-STvY8eyWL_KSs9xRXSPSQoAU_hfjMNVWBBTbWooD1QLoAnGnp-OuOZa6=s0-d-e1-ft
 
Top Bottom