What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποια διανομή χρησιμοποιείτε;

lucinos

Death Knight
Είναι τότε που άλλαξαν desktop στο δικό τους;
ναι το 2011 έγινε αυτός ο χαμός. Αλλά συνέχισαν δυνατά με άπειρα λάθη.

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
ναι το 2011 έγινε αυτός ο χαμός. Αλλά συνέχισαν δυνατά με άπειρα λάθη.
Να πω την αλήθεια μου άρεσε η αλλαγή, αλλά μετά από εκεί σταμάτησα και εγώ να ασχολούμαι με Linux γενικότερα. Κρίμα που το χάλασαν :(

lucinos

Death Knight
Να πω την αλήθεια μου άρεσε η αλλαγή, αλλά μετά από εκεί σταμάτησα και εγώ να ασχολούμαι με Linux γενικότερα. Κρίμα που το χάλασαν :(
Το ubuntu το άφησα ήδη το 2011 αλλά με τα snaps έχω προχωρήσει από την θέση ότι δεν είναι για μένα στην θέση δεν πρέπει να είναι για κανέναν, Τα snaps πρέπει να πεθάνουν.

Για την ιστορία ουσιαστικά όπως έχουν τα πράγματα τώρα τι ακριβώς προτείνω γενικά.

Σε όποιον θέλει να ασχοληθεί λίγο ο ίδιος: EndeavourOS. (δεν είναι δύσκολο απλά δεν προσπαθεί να είναι Mint)

Αν κάποιος απλά θέλει να βάλει σε κάποιον ελαφρώς παλιό υπολογιστή λίνουξ για τα βασικά (και μάλλον όχι για τον εαυτό του): Mint

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές εξίσου αποδεκτές επιλογές αλλά ας μην τα ξανα-αναλύω. Επίσης αν κάτι δεν πάει καλά ή απλά δεν αρέσει σε μία εγκατάσταση βγάζει περισσότερο νόημα να δοκιμάσει κάποια άλλη διανομή παρά να προσπαθήσει «να το φτιάξει».

Last edited:

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ και το elementery OS πάντως που έβαλα "παίζοντας" στο παλιό macbook 2009 που έχω.

Το δικό του store είναι κάπως φτωχό, αλλά έχει flatpak οπότε δεν μου έλειψε κάτι.

captain kal

Death Knight
Υπενθύμιση στούς χρήστες Arch

Όταν η ενημέρωση αποτυγχάνει

View attachment 8756

Σήμερα ήταν μια τέτοια μέρα. Ψύχραιμα πάμε στο
και ναι πάνω πάνω έχει την απάντηση Arch Linux - News: Cleaning up old repositories

Καλά, μην νομίζεις ότι και το Fedora πάει πίσω!! Τη δεύτερη φορά το επανέφερα, αλλά την πρώτη το διέγραψα τελείως!!!

lucinos

Death Knight
Καλά, μην νομίζεις ότι και το Fedora πάει πίσω!! Τη δεύτερη φορά το επανέφερα, αλλά την πρώτη το διέγραψα τελείως!!!
Δεν χρειάστηκε να επαναφέρω τίποτα.
Απλά δεν γινόταν η ενημέρωση και πέταγε σφάλμα.

Το μόνο που χρειαζόταν για να γίνει κανονικά η ενημέρωση ήταν να βγάλω το community αποθετήριο και όλα καλά. Μια φορά τον χρόνο και αν συμβαίνει να χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο απλό («χειροκίνητη παρέμβαση»). Το fedora στο ίδιο διάστημα έχει αλλάξει 3-4 εκδόσεις. Απλά το θέμα είναι να μην φρικάρεις με το παραμικρό και να θυμάσαι να πας εκεί που πρέπει να δεις πιο είναι το θέμα.

Last edited:

lucinos

Death Knight

κάτι που εγώ θα έλεγα είναι ότι δεν προσπαθεί να κάνει επιπλέον πράγματα. Απλά λειτουργεί ως εργαλείο για να εγκαταστήσεις το λογισμικό όπως το φτιάχνουν οι δημιουργοί στην πιο καθαρή τους (vanilla) μορφή.

Παλίοτερα θα έβαζα και και το AUR σαν απίστευτα σημαντικό προταίρημα.. Εξακολουθεί να είναι προταίρημα φυσικά αλλά όχι τόσο σημαντικό, Συνήθως πια προτιμώ τα flatpaks από το AUR.

Και φυσικά υπάρχει το Arch wiki που παραμένει η καλύτερη τεκμηρίωση για το λίνουξ ντέσκτοπ,

Top Bottom