Ποια είναι τα 3 καλύτερα φαγητά σας

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
τωνη, απλη συνωνυμια.
δεν μ εχει τραπεζωσει ακομα ο νιτρος. ισως το τριτετραημερο να πεταχτω απ την ξυλοκαστράρα να δοκιμασω τις περιφημες (λειπεις, απατσού) σπεσιαλιτέ του στα καρβουνα.

καραφλοφονιά, ασε τις τρολιές. θ αρχισουμε παλι να θαβουμε την φετα και τα μανιταρια (2 τροφες χωρις λογο υπαρξης) και ξερουμε πως θα εξελιχθει αυτο. σε μπανς και διαγραφές.
 
1. κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα με ρύζι
2. κρεατόσουπα (με μπόλικο λεμόνι)
3. Ναπολιτάνα / Μπολονέζ


καλά που δεν έβαλες και χρονοβόρες συνταγές. Ελπίζω την ζύμη να την παίρνεις έτοιμη.

Ερώτηση κρίσεως προς όλους. Οσοι συχαίνεστε την πίτσα με ανανά, τρώτε καρπούζι με φέτα; Ηρεμα ρωτάω.
Παλιά η διαδικασία της ζύμης μου έπαιρνε μίνιμουμ ένα 24ωρο. Πλέον, την αφήνω να ξεκουραστεί ίσα ίσα για να μην βαρυστομαχιασω. Το μυστικό πάντως είναι να έχεις ζυμάρι στην κατάψυξη.

Για τα μακαρόνια, ετοιμάζεις τα ζυμαρικά, τα σουρωνεις και μετά στην ίδια κατσαρόλα φτιάχνεις τον κιμά ώστε να τα ανακατέψεις εκεί και να μην λερώνεις πολλά σκεύη. Θα σου έλεγα ότι τρώω κι από εκεί, αλλά μετά τρώω και παντόφλα...

Τέλος, το ψητό αν δεν το παίζεις μερακλής, το αλατιζεις ακριβώς πριν μπει στην σούβλα. Τρως με τα χέρια, οπότε γλιτώνεις σημαντική λατζα. Ο μόνος μπελάς είναι τα ξύλα και η φλούδα για να φτιάξεις κάρβουνα, αλλά κι αυτά σιγά σιγά θα γίνουν με αέριο.
 
αν πας ξυλόκαστρο πάντως δύσκολα θα με βρεις γιατί είμαι Αίγιο :p

Πάντως για τα φαγητά, δεν ξέρω τι με έχει πιάσει τελευταία, αλλά στο μυαλό μου είναι μόνο ψητούρα, ψητούρα και ψητούρα...
ίσως φταίει ότι βγήκε η δεύτερη σεζόν του American BBQ Showdown? Αλλά μέχρι χθες δεν το ήξερα ότι βγήκε, το σύμπαν έστελνε μήνυμα μάλλον.

  • Γενικά είμαι μεγάλος φαν του κοκκινιστού είτε κρέατος, είτε θαλασσινού, κατά προτίμηση με μακαρόνια (εκτός από σουπιά, μόνο ψιλικά με την σουπιά την κρασάτη).

  • Ακολουθούν τα γεμιστά, με ρύζι βάρβαροι, αλλά όχι αυτές τις αηδίες που σερβίρουν στα μαγαζιά που έχουν μόνο ντομάτα και πιπεριά. Εμείς εδώ βάζουμε ότι έχει το μποστάνι. Οπότε εκτός από ντομάτες και πράσινες πιπεριές, θα μπουν και αμπελόφυλλα, κολοκυθανθούς, κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές φλωρίνης.

  • Μετά φυσικά ψητούρα, ότι κρέας μπορεί να ψηθεί, με ότι μαρινάδα ή με μπαχαρικό θέλετε δεν έχω πρόβλημα, η κλασσική φάση είναι η αγαπημένη μου, πριν βάλω την φωτιά περνάω ένα λεμόνι τις μπριζόλες καλά να πάει παντού να ανοίξουν οι πόροι, μετά αλάτι και ρίγανη και λαδάκι και τα αφήνω να μουλιάσουν έτσι μέχρι να γίνει η φωτιά. Αλλά τελευταία πειραματίζομαι με τον τρόπο που ετοιμάζουν τα brisks οι μούρκανς, κυρίως με spare ribs χοιρινού, δηλαδή παίρνω το προς ψητούρα κρέας το προηγούμενο βράδυ, το περνάω το λεμονάκι του, μετά το καλύπτω όλο αλάτι, μαύρο πιπέρι, τριμένο σκόρδο και καπνιστή πάπρικα, περνάω και λίγο λαδάκι προσεκτικά να μην το ξεπλύνω, το τυλίγω ζελατίνα μέχρι το επόμενο πρωί που θα το ψήσω. Δεν καίει σαν την κόλαση όπως φοβόμουν, αντιλήφθηκα ότι το μαύρο πιπέρι, άσχετα με την ποσότητά του έχει ένα ορισμένο threshold στο πόσο θα σε κάψει, οπότε απλά η πλήρης κάλυψη δίνει γεύση παντού.

λέω να κλείσω το γραφείο να πάω μέχρι τον χασάπη τώρα :p
 
E μα, γεμιστά με αμπελόφυλλα λέει ο γουάιτ νίγκα μπρο. Είπα να ρωτήσω πως το γεμίζετε το αμπελόφυλλο γιατί με ενδιαφέρει πολύ η μέθοδος, κρατήθηκα.
 
Κιμάς από πεκινουά που είναι και βίγκαν;
 
Αντε κομμάτια να γίνει, ας γράψω κ εγώ ένα τοπ θρι να είμαι ον τοπικ.
1) Κοκορετσι
2) Παστίτσιο
3) Κοτόπουλο (σε όλες τις μορφές και τρόπους μαγειρέματος).
 
Με τοσες γενικευσεις να γραψω και γω αυτα που μου αρεσουν με σειρα προτιμησης...λοιπον μου αρεσουν με διαφορες μορφες και τροπους μαγειρεματος τα εξης:

1) Πρωτεινες
2) Υδατανθρακες
3) Λιπη

Ελπιζω να μη ξεχναω κατι
 
Ακολουθώντας την ολιστική θεώρηση του αγαπητού θαξισσιλια, αναθεωρώ την αρχική τριάδα με το εξής:

ΦΑΪ
 
Εγώ ως Έλλην είμαι γενικά καλοφαγάς. Και δυο μπουκιές τρώω στην καθισιά μου.

ggg.jpg
 
Εγω τα τελευται χρονια, λογω παιδιων, το εχω γυρισει στο "μαζεψε οτι εχεις, βαλτα σε ενα πιατο και καλη ορεξη"

Το κλασικο ειναι ο,τι μακαρονοϊδες εχει περισεψει + πεστο + βραστο αυγο + μπεϊκον/λουκανικο/τονο + πιπερι + ριγανη.



Ενα ακομα ειναι ζεστο αφρατο προζυμενιο ψωμι + λαδι + αλατι + ριγανη + λιαστη + γραβιερα.

Τα υπολοιπα ειναι τα κλασικα, κρετα ψητα, σχαρα, τηγανι κλπ
 
Back
Top