What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποιο είναι το καλύτερο Resident Evil;

Ποιο είναι το καλύτερο RE;

  • Resident Evil

  • Resident Evil 2

  • Resident Evil 3

  • Resident Evil - Cove: Veronica + Code: Veronica X

  • Resident Evil (2001) + HD Remaster (2015)

  • Resident Evil 0 + HD Remaster

  • Resident Evil 4

  • Resident Evil 5

  • Resident Evil 6

  • Resident Evil: Revelations

  • Resident Evil: Revelations 2

  • Resident Evil 7

  • Resident Evil 2 (2019)

  • Εκείνα του Paul Anderson...

  • Residen Evil 3 (2020)

  • Resident Evil: Village

  • Resident Evil 4 (2023)


Results are only viewable after voting.

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,237

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,082
Νομιζα θα δω κανα μινι σεντονακι-αποψη και τελικα ηταν 2 προτασεις.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779

Αρκετό bias, cherry picking και ανακρίβειες. Όπως πχ στη μάχη με τον Krauser, που αν κάποιος που δεν έχει παίξει το νέο, θα νομίζει ότι έβγαλαν τα qte και το έκαναν απλά μια cutscene, ενώ δε δείχνει τη μάχη που ακολουθεί. Το like/dislike ratio αρκετά ενδεικτικό.
Και τα 2 παιχνίδια έχουν τα δυνατά τους σημεία, για παράδειγμα στο original το soundtrack ήταν πιο καταθλιπτικό και σε έβαζε σε αυτή τη διάθεση ψυχολογικού τρόμου που είπε και ο @Bathory πιο πάνω, αλλά το να λέει souless το remake είναι αστείο.
Για να μην απλώνω σεντόνι, 2 βίντεο που έπεσα τυχαία πάνω τους και τον βάζουν στη θέση του.



 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,082
Ό,τι να 'ναι. Άκου souless το remake.

btw, μιας και το ανέφερες, οι μάχες με τον Κrauser είναι απ' τα χάιλαιτς του παιχνιδιού.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Τέλος. Έπειτα από περίπου 26 ώρες (καθαρό in-game time και καμιά 10αριά ώρες alt-tabing ενδιάμεσα μετά από κομβικά σημεία για ξεκούραση) στο normal επίπεδο δυσκολίας. Είχα παίξει παλιότερα την original έκδοση, θυμάμαι ελάχιστα και σίγουρα δεν είχα φύγει από την πρώτη περιοχή, Οπότε το Remake το αντιμετωπίζω ως νέα game εμπειρία.

Μου άρεσε πάρα πολύ! Τρόμαξα; Σε κάποια σημεία ναι, ήμουν σε ένταση όσο το έπαιζα; Σαφέστατα, όμως το απόλαυσα. Προχώρησα όλα τα επίπεδα με το πάσο μου. Σκότωνα όλους τους εχθρούς πρώτα (έπεφτε μπόλικο κυνήγι- είτε για να τους αποφύγω είτε για να μειώσω την απόσταση μου από τους εχθρούς όταν κατάλαβα πως δουλεύει το stun) και μετά έκανα εξευρεύνηση. Το level design του είναι φανταστικό, η ατμόσφαιρα και art direction υπέροχα και ο φωτισμός top tier. Το gameplay του ήταν πολύ καλό με ποικιλία στο οπλοστάστιο (maxαρα όλα τα όπλα που χρησιμοποίησα), οι επιθέσεις των εχθρών "καθαρές", γινόντουσαν εύκολα parry. Το ίδιο και τα boss battles, καταλάβαινες αμέσως τι έπρεπε να κάνεις. Αγαπημένη μου ήταν εκείνη που έγινε του parry το κάγκελο.

Το μόνο που δεν συνήθισα ήταν το quick turn, διότι πρώτα γυρίζει η κάμερα και μετά ο χαρ/ρας και με ζάλιζε ελαφρώς. Αρκετές φορές περνούσα έναν διάδρομο, έβγαινε εχθρός μπροστά και σχεδόν αμέσως γινόταν spawn κάποιος πίσω μου από το σημείο που είχα περάσει. Έκλεβε εκεί λίγο το παιχνίδι, αλλά δεν πειράζει. Oι γρίφοι είχαν το καλό πως λύνονταν με αντικείμενα εκεί γύρω που τους έβρισκες και δεν έκανες backtracking.

Γενικώς συνήθως ήμουν με τόσες όσες σφαίρες για να φτάσω στον merchant, είχα θέματα με τη ζωή στην αρχή αλλά μετά είχα 3-4 healing items σχεδόν πάντα πάνω μου. Νομίζω είχε καλή ισοροπία στις resources να μην είναι άφθονες αλλά και να μην καρδιοχτυπάς. Πρόσεχα πολύ και είχα ποσοστά ευστοχίας 80%+ σε κάθε chapter (δεν έχω τέτοια νούμερα σε κανένα shooter.)

Στα αρνητικά θα βάλω την όψη των εχθρών που σταδιακά γινόντουσαν όλο και πιο σιχαμένοι (όχι τρομακτικοί). Πολύ πολύ σκορπιός ουρές και δαγκάνες, ενώ τον τελευταίο εχθρό νομίζω τον έχω δει κάπου στο Star Trek. Τέλος η Asley (η companion AI) ήθελε λίγη δουλίτσα. Όταν της έλεγα κάτσε λίγο πίσω, έτρεχε πανικόβλητη μέχρι να σταθεί σκυφτή ανάμεσα σε εμένα και τους εχθρούς. Πήγαινα σιγά σιγά stealth εκείνη κάπου ξέμενε πίσω, έτρεχε και μετά καθόταν σκυφτή πίσω, ο ήχος από τα τακούνια κι αυτή να ανεβοκατεβαίνει πίσω μου χάλαγε το immersion. Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού ήταν όταν χωριζόμασταν, αφού σε κάποια σημεία ήθελα να πάω να πληρώσω τους εχθρούς να τη πάρουν.

TL;DR Πολύ όμορφη εμπειρία πιο action από αυτό που είχα στο νου, αυτό που προσφέρει το κάνει εξαιρετικά σε όλους τους τομείς συμφωνώ σε όλα με το review του @Adhan.

#outsideofmyconfortzone
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779
Νομίζω είχε καλή ισοροπία στις resources να μην είναι άφθονες αλλά και να μην καρδιοχτυπάς.
Όντως. Δεν ξέρω αν λειτουργεί κάποιο adaptive diffuculty όπως στου 2005, αλλά μετά από 5 play δικά μου και κάνα δυο που έχω δει YT, εκεί που πας να ξεμείνεις βρίσκεις σφαίρες λίγο πιο πέρα σε κάνα κουτί κλπ. Τόσο όσο, ώστε να μπορείς να τα βγάλεις πέρα για λίγο ακόμα.

Όταν της έλεγα κάτσε λίγο πίσω, έτρεχε πανικόβλητη μέχρι να σταθεί σκυφτή ανάμεσα σε εμένα και τους εχθρούς.
Ναι κάποιες φορές αντί να πάει δεξιά ή αριστερά, τρέχει ανάμεσα. Υποθέτω έχει να κάνει με το που τη βρίσκει η εντολή. Για παράδειγμα αν ήταν πίσω μου και εγώ αντίκριζα τους εχθρούς τότε τις περισσότερες φορές όταν της έλεγα να απομακρυνθεί πήγαινε σε μια μεριά, χωρίς να με εμποδίζει. Η καλύτερα τακτική πάντως βρήκα πως ήταν να με ακολουθεί από κοντά, λιγότερο πιθανό να την αρπάξουν.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,082
Με την Ashley εγώ πάντως, μετά τις πρώτες δοκιμές με τις "οδηγίες" και αφού είδα ότι δεν λειτουργούν, δεν ξανασχολήθηκα και έγινε όντως πιο εύκολο με το να σε ακολουθάει από κοντά παντού.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Η καλύτερη τακτική ήταν σε λίγα σημεία που είχε ντουλάπα, έμπαινε εκεί και ησυχάζαμε.

Όταν ήταν από κοντά μου μερικές φορές έτρωγε ξανάστροφες από την μετάλλαξη όταν έσκαγε το κεφάλι των ερχθρών που είχε κάτι μάτια και έκανε περιστροφικές επιθέσεις
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779
@bald_killer_clone σιγά μη μου ξέφευγε :p
Ωραίο ήταν, μου άρεσε η ατμόσφαιρα του θυμάμαι. Παίζεται άνετα ακόμα. Και αδικημένο γιατί βγήκε λίγο μετά το RE4 και δεν ασχολήθηκαν πολλοί μαζί του.
 

Getta Robo

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Joined
Nov 21, 2022
Messages
164
@Adhan μιας και είσαι horror addict, το Cold Fear της Ubisoft από το μακρινό πλέον 2006 έτυχε να το παίξεις?
Οπως αναφερει και ο φιλτατος @Adhan το παιχνιδι ειναι πολυ καλο, ειχε ομως την ατυχια να κυκλοφορησει σε μια ευρυτερη περιοδο οπου υπηρχε ηδη στον οριζοντα το αριστο Resident Evil 4, και ουκ ολιγα μεσα τοτε, ας πουμε οτι εβγαλαν ολο το παθος τους για να κατακεραυνωσουν το Cold Fear.....

Εδω σηκωνει βεβαια θεμα συζητησης, ποτε και πως περασε η λογικη οτι μπορει κανεις να παιζει μολις ενα παιχνιδι τρομου η αθλητικου περιεχομενου το χρονο, αυτο με τις καλυτερες βαθμολογιες, και τα αλλα ειναι αναξια λογου.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,883
Θυμάμαι είχε γαμάτη ατμόσφαιρα γενικά και σηκώνει άνετα sequel αλλά αυτό μόνο έτσι στο άκυρο από κάποιον όπως προχθές με το Shadowman.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779
Νέο ερωτηματόλογιο από Capcom. Έχει κάτι άκυρα μέσα αλλά στο τέλος ρωτάει ποια άλλα RE games θα θέλατε να δείτε remade.
Έβαλα Code Veronica και Outbreak (πέθανα με κάτι typos μέσα, όπως μας hintάρει και το url)

 
Top Bottom