What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ποιο είναι το καλύτερο Resident Evil;

Ποιο είναι το καλύτερο RE;

  • Resident Evil

  • Resident Evil 2

  • Resident Evil 3

  • Resident Evil - Cove: Veronica + Code: Veronica X

  • Resident Evil (2001) + HD Remaster (2015)

  • Resident Evil 0 + HD Remaster

  • Resident Evil 4

  • Resident Evil 5

  • Resident Evil 6

  • Resident Evil: Revelations

  • Resident Evil: Revelations 2

  • Resident Evil 7

  • Resident Evil 2 (2019)

  • Εκείνα του Paul Anderson...

  • Residen Evil 3 (2020)

  • Resident Evil: Village

  • Resident Evil 4 (2023)


Results are only viewable after voting.

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Δεν έχω παίξει ποτέ μου το Resident Evil 4, αλλά γνωρίζω αρκετά καλά πως δουλεύει ο χειρισμός του. Αν προσέξετε, θα δείτε ότι το αριστερά και δεξιά δουλεύουν λίγο όπως τα tank controls, ο χαρακτήρας στρίβει πάνω στον άξοαν του, δεν κάνει ούτε strafing ούτε ακολουθεί την κατεύθυνση που του έχετε δώσει.
Το παιχνίδι δεν έχει πραγματικό free look, η ιδέα είναι πως κοιτάζεις αριστερά και δεξιά ώστε να δεις αν σου έρχονται από τα πλάγια εχθροί.

Οι λόγοι που είναι φτιαγμένο έτσι είναι δύο:

α) Αρχικά, το παιχνίδι είναι Ιαπωνέζικο και φτιαγμένο για κονσόλα. Ακόμα και μέχρι το 2004 οι Ιάπωνες δεν είχαν ακόμη συνηθίσει κάμερες πλήρης ελευθερίας (ένα αναλογικό για κίνηση χαρακτήρα, δεύτερο αναλογικό για έλεγχο κάμερας), προτιμούσαν παιχνίδια με στημένες κάμερες/πλάνα ή δυναμικές κάμερες όπως τις εδραίωσε η Nintendo (βλέπε Ocarina of Time κλπ).
Και το Metal Gear Solid 3 στην αρχική του έκδοση δεν είχε κάμερα πλήρους ελέγχου, αλλά προαποφασισμένες κάμερες σε κάθε σημείο (όπως στο MGS1 και 2).

β) Η κάμερα έχει φτιαχτεί με γνώμονα το gameplay, που είναι αργό και μεθοδικό. Οι εχθροί σου έρχονται αργά αργά άλλωστε.

Πιστεύω πως αν η κάμερα/χειρισμός "διορθώνονταν" με γνώμονα keyboard-mouse, θα χαλούσαν αρκετά το παιχνίδι. Απλά παίξτε το με χειριστήριο, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Πολύ καλό review για το RE4 και γενικά την φιλοσοφία του για όποιον τον ενδιαφέρει. Εξηγεί σε μεγαλύτερο βάθος όσα περιγράφω συνοπτικά παραπάνω:
https://www.youtube.com/watch?v=urpHwgOujcw
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161


Adhan wrote:
Ρε παιδιά, συγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά στο RE5 από το λίγο που είχα παίξει διπλό με τον αδερφό μου (στο PS3) δε θυμάμαι να μπορείς να κινηθείς ενώ στοχεύεις!</blockquote>
Mάλλον έχεις δίκιο, άργησαν πολύ να το προσθέσουν αν και έπρεπε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα απο το RE4

 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Έχω παίξει μόνο το RE 4 από τη σειρά όταν πρωτοβγήκε σε PC. To παράτησα όταν από δικό μου λάθος έσβησα τα saves.

Ως προς τον χειρισμό, αυτά που θυμάμαι από τότε είναι πως δεν υποστήριζε καθόλου (?) ποντίκι παρά μόνο πληκτρολόγιο. Όταν σημάδευες με το Shift (!) o ήρωας έμενε στήλη άλατος, δεν κουνούσε ρούπι. Πυροβολούσες με το Enter (!) Ούτε που θυμάμαι πως στόχευες, οπότε μπορεί να είχε και λίγο ποντίκι μέσα. Το χειρότερο φυσικά ήταν στην αρχή που σου μάθαινε τα κουμπιά δείχνοντας σου τα αντίστοιχα του GameCube. Ούτε τα είχα ξαναματαδεί αυτά τα σύμβολα και με μαντεψιές έκανα την αντιστοίχηση. Το καλύτερο ήταν όταν με δάγκωνε ένα ζομπόσκυλο για πρώτη φορά και μου έβγαζε να πατήσω πολύ γρήγορα το analog (!?!)

Χωρίς να θέλω να πετάξω σπόντα achievement στη σκοποβολή είναι κάπως πιο εύκολο να γίνει όταν το παιχνίδι χρησιμοποιεί auto-aim. Πρέπει να υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που στην έκδοση για κονσόλες το χρησιμοποιούν, ενώ στην έκδοση για PC το αφαιρούν.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Διαλεχτέ απέθαντε, το Witcher 1 βγήκε μόνο για PC. Χλωμό ένα point and click, όπως πολύ σωστά είπε ο Adhan, παιχνίδι, να έχει υποστήριξη για gamepad. Το στήσιμο του παιχνιδιού είναι τέτοιο, που θα το έκανε πολύ άβολο. Από το 2 και έπειτα, μπήκε υποστήριξη για gamepad, αλλά υπήρχε μέριμνα εξαρχής για κυκλοφορία σε κονσόλα.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
To RE4, σε ένα πράγμα με χάλασε: quick time events. Εκεί στην αρχή κοντά, που πρέπει να ξεφύγεις από ένα βράχο που κατρακυλάει. Ε, δοκίμασα μία, δύο, πέντε φορές, δε μπορούσα άλλο να πατάω Κοντρόλ σαν τρελός και να μην κάνει τίποτα, νευρίασα και το παράτησα, μετανιώνοντας που δεν είχα πάρει την έκδοση για Γουίί.

Η κίνηση του χαρακτήρα δε με χάλασε καθόλου, εξάλλου το Ραν Εν Γκαν είναι για Άκτιον παιχνίδια, όχι Σαρβάιβα-Χόρο.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Tα quick time events το RE 4 τα έβαλε για τα καλά στην πιάτσα, τότε ήταν ενα απο τα ελάχιστα παιχνίδια που είχαν qte, πιστεύω οτι κούρασαν τώρα πια, ειδικά μετά τα απάλευτα του RE6 .
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,082


vtheofilis wrote:
Διαλεχτέ απέθαντε, το Witcher 1 βγήκε μόνο για PC. Χλωμό ένα point and click, όπως πολύ σωστά είπε ο Adhan, παιχνίδι, να έχει υποστήριξη για gamepad. Το στήσιμο του παιχνιδιού είναι τέτοιο, που θα το έκανε πολύ άβολο. Από το 2 και έπειτα, μπήκε υποστήριξη για gamepad, αλλά υπήρχε μέριμνα εξαρχής για κυκλοφορία σε κονσόλα.</blockquote>

Θα είχε τρελό γέλιο πάντως.
Φαντάσου να έχεις δίπλα δίπλα έναν που παίζει με gamepad και δίπλα άλλον που παίζει όπως πρέπει. Ζήτα απ' τον πρώτο πχ να φτιάξει necrophage oil και να το αλείψει στο σπαθί. Μέχρι να καταφέρει, παίζει να το τερματίζει ο δεύτερος.

 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,531
@vtheofilis
Yπάρχει συγκεκριμένη κάμερα που είναι behind the soldier και χρησιμοποιείς και mouse & keyboard. Ανετα θα μπορούσε να στηθεί πάνω της χειρισμός με χειριστήριο. Nαι ΟΚ πλέον είναι παλιό παιχνίδι αλλά θα μπορούσαν σε επανέκδοση ίσως για κονσόλες να το έκαναν. Ανέφερα το παιχνίδι για τον λόγο ακριβώς που είπες τι παίζει στα 2 και 3. Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω θέμα να παίζω με κανένα τρόπο χειρισμού. Το ίδιο μου κάνει. Απλά αν έχει ς ενώσει το pc σε μεγάλη τηλεόραση βολεύει καλύτερα (το έχω ενώσει σε 32'') κάτι να το παίζεις με χειριστήριο. Οσά δεν υποστηρίζουν τέτοιο χειρισμό απλώς τα παίζω στο 17" μόνιτορ του pc με το παραδοσιακό τρόπο. Λόγω του τεράστιου ονόματος που έχει το παιχνίδι απλώς μου προκαλεί έκπληξη που δεν το έχουν βγάλει και σε κονσόλες. Αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Μπορεί να δούμε κανένα remake στο μέλλον


Sketch wrote:
To RE4, σε ένα πράγμα με χάλασε: quick time events.</blockquote>
Που να δεις στο 6... :throw:

@f2bnp
Μην ξεχνάμε πως ήταν το πρώτο παιχνίδι που είχε τέτοιου είδους κάμερα/χειρισμό σε action game. Καθόρισε μια ολόκληρη γενιά παιχνιδιών το gameplay του. Αξίζει άπειρα ρισπέκτ (ή και hate you choose <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> )

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161


kara wrote:
Έχω παίξει μόνο το RE 4 από τη σειρά όταν πρωτοβγήκε σε PC. </blockquote>
Οφείλεις να παίξεις τουλάχιστον και το remake του πρώτου, γνήσιο αληθινό RE και παιχνιδάρα, κάντο και μετά θα ξεχάσεις τα FF και πάει λέγοντας... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Διαχείρηση inventory, level up, να δω πως θα τα κάνει ένα χειριστήριο αυτά στο Witcher 1, αν δεν έχει έστω touchpad, όπως ο Steam controller. Επίσης εσένα μπορεί να σου άρεσε η over the shoulder, αλλά σε πολλούς άρεσε η ισομετρική, μεταξύ αυτών και εμού.
Η μηχανή του Witcher 1 είναι μια έκδοση της Aurora Engine του Nerwinter Nights, με αλλαγές στον renderer. Η Aurora φτιάχτηκε για PC, μόνο. Και τα PC έχουν πάντα πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά δεν έχουν πάντα χειριστήριο. Αν με τα Steam Machines αλλάξει αυτό, ναι, μπορώ να καταλάβω γιατί ένας μικρός developer, με περιορισμένους πόρους, θα ξοδέψει κάποιους από αυτούς για να ενσωματώσει χειρισμό με χειριστήριο, σε ένα είδος παιχνιδιού που παίζεται κυρίως με πληκτρολόγιο και ποντίκι.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Πιθανόν δεν βγήκε στις κονσόλες επειδή θα ήθελε ρύθμιση για τον χειρισμό απο το μηδέν, είχε πάντως μια γοητεία ο χειρισμός του Witcher 1 με m/k εμένα δεν με χάλαγε καθόλου.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,531


vtheofilis wrote:
Επίσης εσένα μπορεί να σου άρεσε η over the shoulder, αλλά σε πολλούς άρεσε η ισομετρική, μεταξύ αυτών και εμού.</blockquote>

Στις μάχες προτιμούσα την ισομετρική, στην εξερεύνηση την άλλη <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095


Steel_Havoc wrote:


kara wrote:
Έχω παίξει μόνο το RE 4 από τη σειρά όταν πρωτοβγήκε σε PC. </blockquote>
Οφείλεις να παίξεις τουλάχιστον και το remake του πρώτου, γνήσιο αληθινό RE και παιχνιδάρα, κάντο και μετά θα ξεχάσεις τα FF και πάει λέγοντας... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή! Απλώς μεγαλώνοντας απέκτησα λίγο θέμα με τα τέρατα που έχουν στόμα και μέσα κι άλλο στόμα κοκ (ντάλα μεσημέρι κόβω να γίνεται η δουλειά). Άσε που κάποια shooter μετά έχω γίνει large στη διαχείριση των πυρομαχικών και τα RE απ' όσο ξέρω είναι τσιγκούνικα. Μου μένουν και κάποιες από τις ταινίες, έχω δρόμο ακόμα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />



 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Έχοντας παίξει τα 2 και 3 τα θεωρώ στυλοβάτες των horror games. Και αυτό κυρίως λόγω του immersion της Ρακούν Σίτι και των αστικών περιβαλλόντων. Όταν μετά το γύρισαν σε παρα-μετα-φυσικά και σε κουλά setting δεν με τράβαγε για να ασχοληθώ.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Ό, τι είπε ο grotenfrod. Στο 2 και στο 3 πραγματικά ένιωθες τη νεκρική σιγή και τη σαπίλα της Ρακούν Σϊτυ. Μια χαρά δούλευαν τα mechanics και το στόρυ καλούτσικο ήταν, αλλά αυτή η ατμόσφαιρα ήταν το μεγαλύτερο προσόν των RE 2,3.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Το τερμάτισα. 17 ώρες στο normal. Μεγαλούτσικο μπορώ να πω.

Την κάμερα την συνηθίζεις, αλλά επιμένω ότι χάνει πόντους όσον αφορά το exploration. Και κουράζει όλη αυτή η μανούρα που πρέπει να ελέγχεις όλες τις πλευρές με δυσκολία.

Όμορφο παιχνίδι και μου άρεσε η αλλαγή με την Cult αλά Blood (Monolith) τροπή.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Ρε σεις...Δεν γίνεται αυτό!

Οι τύποι στην CAPCOM είναι ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΙ!
Ξέρω γω οκ, μεγάλο σε διάρκεια το game (για Resident Evil πάντα) και ατμοσφαιρικό. Όλα καλά.
Έβαλα να παίξω και τα extra game modes για να ξεκλειδώσω costumes, guns και achievements.

Παίζοντας λοιπόν το mode "Seperate Ways" που δείχνει λίγα πράγματα παραπάνω για το πως εξελίσσεται η ιστορία, είδα κάτι εντελώς ΓΕΛΟΙΟ.
Ίδια cutscene videos που είχε και το main game σε 720p (ή άντε στην χειρότερη 480p) στο Seperate ways τα χε σε 360p και κάτω.
Μιλάμε ΟΛΑ μα ΟΛΑ ΠΙΞΕΛΙΑΖΑΝ άσχημα. Και επαναλαμβάνω : Μιλάμε για ακριβώς ΙΔΙΕΣ σκηνές.
Δεν υπάρχουν οι τύποι λέμε.

22 ώρες συνολικά και θέλει άλλο ένα playthrough για να βγάλω το Hard Mode και να πάρω το τελευταίο achievement.

EDIT : Επίσης μια παρατήρηση.

ΕΙΔΑ, ότι το RE4 δεν έχει το ΓΑΜΑΤΟ feature με τα chests τα οποία από το 1 εώς το 3 ήταν οικουμενικώς προσβάσιμα.
Δηλαδή, έβαζες ένα Rocket Launcher και 8 herbs στο πρώτο σεντούκι; Ε, μπορούσες όταν έφτανες στο τελευταίο boss άμα έβρισκες σεντούκι εκεί κοντά να τα πάρεις και να τα βάλεις στο inventory σου.
Και τώρα έρχονται οι ερωτήσεις :

1) Στα 5, 6 Revelations το χουνε βγάλει πάλι;
2) Στο HD Remaster υπάρχει ή και κει το αντικαταστήσανε;
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,531
Και γω άλλο ένα playthrough θέλω στο hard ωστόσο δεν είπες το πιο άθλιο από όλα που έχουν κάνει. Αν το τερματίσεις στο normal ότι κάνεις δεν πάει στο ng+ σε hard mode παρά μόνο σε ng+ normal :malakas:
http://www.exophase.com/game/resident-evil-4-xbox-360/achievements/#306084
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Στο 5 είσαι οκ. Κάθε φορά που περνάς συγκεκριμένο checkpoint έχεις πρόσβαση σε ότι όπλο έχεις αφήσει στο storage όπως επίσης και σε μαγαζί.

Στο 6 πολύ φοβάμαι ότι δεν θα χρειαστείς κιβώτιο.... Σφαίρες θα χρειαστείς που δεν δίνει ιδιαίτερα.... Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο για τους αντιπάλους. Με λίγα λόγια το κάναν περισσότερο shooter , αλλά άφησαν την survival νοοτροπία στις σφαίρες...

Στο zero πάλι κάναν το εξής. Δεν έχει κουτί αλλά σου έχει δώσει επιλογή να πετάς τα πράγματα κάτω , αλλά να βλέπεις στον χάρτη που βρίσκονται. Τώρα αν αλλάξεις περιοχή και έχεις αφήσει κάτω κάνα bazooka πχ επειδή δεν χώραγε μάλλον load ή κλάμα....

Για το revelations θα απαντήσει ο κύριος undead. Αυτό μου έχει ξεφύγει για την ώρα...
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,531
στο revelations είχε κουτί. Στο revelations 2 πάλι δεν ξέρω το έχω παίξει λίγο, θα ασχοληθώ αργότερα μαζί του. Στο 4 το έκανες αναβάθμιση πάντως να χωράει περισσότερα, παλεύονταν η κατάσταση. Στο 6 κουβαλούλες πολλά πράγματα πλάκα πλάκα, δεν υπήρχε όριο...ήσουν ο ίδιος σεντούκι :rofl:
 
Top Bottom