What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Κατά την γνώμη μου είναι τραγικό και βαθιά αντικοινωνικό ένα εισόδημα 14.000 να αποτελεί φορολογητέα ύλη. Όσοι αμοίβονται σε επίπεδο βασικού μισθού, υπάλληλοι και επαγγελματίες, θα έπρεπε να βρίσκονται στο αφορολόγητο.

captain kal

Death Knight

Σχεδόν μπορώ να φανταστώ το προφίλ του ιδιοκτήτη μπαρ που δηλώνει πως μπαίνει μέσα κάθε μήνα.

Θα μπορούσαν κάλλιστα στις κατηγορίες που ενδιαφέρονται να πατάξουν την φοροδιαφυγή, να επιστρέφουν άμεσα τον ΦΠΑ, εφόσον η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά. Θα έχουν (θεωρητικά) απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ, αλλά θα αυξηθούν τα δηλωμένα εισοδήματα.

Great0ldOne

Kraken
Κατά την γνώμη μου είναι τραγικό και βαθιά αντικοινωνικό ένα εισόδημα 14.000 να αποτελεί φορολογητέα ύλη. Όσοι αμοίβονται σε επίπεδο βασικού μισθού, υπάλληλοι και επαγγελματίες, θα έπρεπε να βρίσκονται στο αφορολόγητο.

Εδώ είναι και το βασικό πρόβλημα, πως κανείς (όχι κυριολεκτικά, αλλά almost) δεν δηλώνει πάνω από 14.000 ευρώ το χρόνο. Και ενώ για κάποιους (λίγους; πολλούς; Δεν ξέρω, αλλά δεν διεκδικώ και την ψήφο των συμπολιτών μου ισχυριζόμενος ότι θα τα διορθώσω όλα) είναι απλά η αλήθεια, για κάποιους άλλους δεν είναι ούτε μηνιάτικο, και δεν μιλάω για τον Πρόεδρο και τον αρχιποινικολόγο της καρδιάς μας, αλλά για μαστόρους που ξέρω και συνεργάζομαι. Θα μου πεις, γιατί δεν τους δίνεις; Πρώτον, δεν ξέρω τι δηλώνουν και τι όχι, εμένα τιμολόγιο μου έκοψαν, οπότε τι; Απλά ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρθηκαν στην επίμαχη ανακοίνωση. Δεύτερον και να μην μου έκοβαν, όλοι ξέρουμε πως έχουμε μεγαλώσει με την νοοτροπία "μην είσαι καρφί", ακόμα και όταν είναι αντικοινωνική, και εγώ δεν ντρέπομαι να πω πως δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα στα σαρανταφεύγα μου.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Εδώ είναι και το βασικό πρόβλημα, πως κανείς (όχι κυριολεκτικά, αλλά almost) δεν δηλώνει πάνω από 14.000 ευρώ το χρόνο. Και ενώ για κάποιους (λίγους; πολλούς; Δεν ξέρω, αλλά δεν διεκδικώ και την ψήφο των συμπολιτών μου ισχυριζόμενος ότι θα τα διορθώσω όλα) είναι απλά η αλήθεια, για κάποιους άλλους δεν είναι ούτε μηνιάτικο, και δεν μιλάω για τον Πρόεδρο και τον αρχιποινικολόγο της καρδιάς μας, αλλά για μαστόρους που ξέρω και συνεργάζομαι. Θα μου πεις, γιατί δεν τους δίνεις; Πρώτον, δεν ξέρω τι δηλώνουν και τι όχι, εμένα τιμολόγιο μου έκοψαν, οπότε τι; Απλά ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρθηκαν στην επίμαχη ανακοίνωση. Δεύτερον και να μην μου έκοβαν, όλοι ξέρουμε πως έχουμε μεγαλώσει με την νοοτροπία "μην είσαι καρφί", ακόμα και όταν είναι αντικοινωνική, και εγώ δεν ντρέπομαι να πω πως δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα στα σαρανταφεύγα μου.

Εφόσον κανείς δεν δηλώνει παραπάνω και άρα γνωρίζεις πως φοροδιαφεύγουν, κάνε στοχευμένους ελέγχους σε αυτούς. Ας πούμε ότι η αναλογία είναι 90-10, φοροδιαφεύγοντες και μη. Για να πιάσεις οριζόντια το 90%, διότι είσαι ανίκανο ως κράτος να ελέγξεις δίκαια, οδηγείς το 10% στην εξαθλίωση.

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Σοβαρή ερώτηση, οι πληρωμές με καρτα, ασχέτως του αν κοπεί η απόδειξη ή όχι, δεν πάνε αμέσως στο δηλωθέν εισόδημα;

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Σοβαρή ερώτηση, οι πληρωμές με καρτα, ασχέτως του αν κοπεί η απόδειξη ή όχι, δεν πάνε αμέσως στο δηλωθέν εισόδημα;

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι κάθε ηλεκτρονική πληρωμή (με κάρτα, σμαρτφόνι, τσιπάκι στο χέρι ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος) χρησιμοποιείται και καλά για το "χτίσιμο του αφορολόγητου". Οπότε, φαντάζομαι ότι (έστω εμμέσως) υπάρχει μια σύγκριση μεταξύ δαπανών και δηλωμένου εισοδήματος.

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
γιατί υπάρχει σύστημα να κάνει συγκρίσεις αυτόματα; αν αρχίσουν να σε ψάχνουν τα τσεκάρουν χειροκίνητα.
υποτίθεται ότι για αυτό μας έχουν φεσώσει με τόσα συστήματα επί συστημάτων και έχουμε δώσει ένα σωρό λεφτά, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στις συναλλαγές.

Παπάρια όμως όταν δεν είναι συνδεδεμένα και αυτοματοποιημένα τα συστήματα από πίσω για να δει το σύστημα πχ ότι ε ο Καράμπελας μόλις έβαλε 50€ στον λογαριασμό του και δεν έχει κόψει πουθενά 50€, τι έγινε;

Για αυτό και μόνο τα μεγάλα ψάρια κυνηγάνε με αυτά, δεν μπορούν να ψάξουν τα 50€.

bald_killer

Death Knight
@Chronomancy
@Χειρομαλάχτης

460516395_1043502770753620_2237314662213444590_n.jpg

bald_killer

Death Knight
Προσλαμβάνουν λέει άτομο με σύμβαση 2 ετών κ με μισθό 1550€ το μήνα για να σβήνει φώτα κ κλιματιστικά. Αυτοί είσται. Να φανταστώ όταν θα είναι να λήξει η σύμβαση θα κάνει κ πορεία με αίτημα την μονιμοποίηση.

Η Περιφέρεια Ηπείρου προσλαμβάνει άτομο για να κλείνει φώτα και παράθυρα.

lucinos

Death Knight
Πολ'υ καλύτερα από το να τον βάλλουν σταθμάρχη. Οπότε μια χαρά θα έλεγα. Δεν το βρίσκω τόσο τραγικό. Αλλά μού αρέσει στην απάντησή τους
Στο ερώτημα «γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο», απάντησε ότι «αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο».
Έχουν γίνει σχολή αυτού τού είδους οι απαντήσεις.

Eaglos

Mind-flayer
Έχουν γίνει σχολή αυτού τού είδους οι απαντήσεις.
Οταν στο μυαλο του ερωτηθεντος το ωφελιμο ισουται με σβηνω γκραφιτι απο κτηριο, το δικο μου κτηριο, αναπτερωνονται οι ελπιδες σου για το μελλον του τοπου....

Κατα τα αλλα αναρωτιεμαι εαν με 35000Ε στηνεται συστημα αυτοματισμου με χρονοδιακοπτες και φωτοκυτταρα.

lucinos

Death Knight
Κατα τα αλλα αναρωτιεμαι εαν με 35000Ε στηνεται συστημα αυτοματισμου με χρονοδιακοπτες και φωτοκυτταρα.
ένα σύστημα αυτοματισμού εννοείται ότι θα είναι ευκαιρία να φαγωθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Επιμένω ότι μια αργομισθία για έναν 50χρονο που αυτό που θα κάνει δεν θα είναι μεν «αποδοτικό» αλλά θα είναι τουλάχιστον κάπως χρήσιμο, είναι σιγά τα ωά. Το «μου αρέσει» είναι προφανώς ειρωνικό. Για την ακρίβεια με ενοχλεί απ´απίστευτα περισσότερο ότι δίνονται τέτοιας φιλοσοφίας απαντήσεις από το ότι δίνουν μια αργομισθία. Απόλυτη απουσία ντροπής.

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Πάμε λίγο.

"Μεγάλη συμμετοχή" οι 100.000. Κάποτε 100.000 μαζεύονταν στα καφενεία της Πάτρας όταν ο Κατσιφάρας κατέβαινε να πιει καφέ.

nitro912gr

Tarrasque
Αυτό πέρασε στα ψιλά λίγο, αλλά αν έχεις αμάξι 1600+ κυβικά, δεν πάει να είναι 30ετίας μηδενικής αξίας, σόρι, πελούσιε, δεν παίρνεις επίδομα.
Ας είχες λεφτά για τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικό.

captain kal

Death Knight
Αυτό πέρασε στα ψιλά λίγο, αλλά αν έχεις αμάξι 1600+ κυβικά, δεν πάει να είναι 30ετίας μηδενικής αξίας, σόρι, πελούσιε, δεν παίρνεις επίδομα.
Ας είχες λεφτά για τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικό.

Καλως ήρθατε στο κλάμπ!!!! Μπορώ να πω ότι δεν ήμουν δικαιούχος για κανένα επίδομα/pass που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια!!! Μόνο στο Gamepass της Microsoft, αλλά εκεί πληρώνω!!!

nitro912gr

Tarrasque
Καλως ήρθατε στο κλάμπ!!!! Μπορώ να πω ότι δεν ήμουν δικαιούχος για κανένα επίδομα/pass που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια!!! Μόνο στο Gamepass της Microsoft, αλλά εκεί πληρώνω!!!
βασικά εμείς πήραμε 2 τρίμηνα game pass με 2€ :ROFLMAO:

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Εσείς οι πληβείοι μιλάτε για μερικά ψωροκατοστάρικα ενώ την ίδια ώρα άλλοι ρίχνουν πραγματικά λεφτά στην οικονομία:

Great0ldOne

Kraken
Οργή Μητσοτάκη για αγορά σπιτιού 1.1εκ; Ακριβώς τόσα δεν πούλησε το πατρικό του πρόπερσι, και μάλιστα σύμφωνα με το πόθεν έσχες του δεν ξεχρέωσε κανένα από τα δάνεια του αλλά τα κρατάει για επενδυτικούς σκοπούς; Όταν αγοράζεις είσαι προκλητικός, όταν πουλάς είσαι σεμνός;

Βασικά δεν πιστεύω λέξη πέρα από το γεγονός της αγοραπωλησίας.

Επί της ουσίας, αν και εφόσον τα φορολογημένα εισοδήματά του όντως δικαιολογούν τέτοιες κινήσεις, με γεια του με χαρά του. Άλλα πράγματα θέλω από τους πολιτικούς οποιασδήποτε παράταξης, όχι να παραστάνουν τους ρακένδυτους για να μη νιώσει άσχημα το πόπολο.

akarthis

Half-Ogre
Καθηστε ρε παιδια, εδω ζητανε 450.000 για διαμερισμα στην αγια παρασκευη του 2008. Τοσα μου ζητησε οταν τον ρωτησα να το αγορασω πριν ενα χρονο. Ποσα θα ζητησουν στη καλυτερη περιοχη.

P.s. Του ιδιοκτητη του ειπα να το αφησουμε στο μισο μυριο για να μη μπλεκουμε με ψιλα. Απο τοτε δε μου λεει καλημερα(μενουμε στην ιδια πολυκατοικια)

Top Bottom