Μακάρι βέβαια να ήταν οι σχολές μας στο επίπεδο της Οξφόρδης από πλευράς υποδομών, χρηματοδότησης και προοπτικών για τους σπουδαστές και τους αποφοίτους, για να λέμε πως θέλουμε να έχουμε και σεκιούριτι σαν τη δική της.
Προφανώς το θέμα όσον αφορά εμένα που έχω φάει τα νιάτα μου στο "ελληνικό πανεπιστήμιο" είναι αρκετά πολύπλοκο (οποία έκπληξις), άσχετα που άπαντες τείνουν να το βλέπουν άσπρο-μαύρο για τους δικούς τους λόγους.
Τα πανεπιστήμια χρειάζονται πράγματι μια άλφα φύλαξη, "ισχυρότερη" από τους επιστάτες με γιλέκα που υπάρχουν τώρα και που είναι υπεύθυνοι μόνο για το άνοιγμα το πρωι και το κλείσιμο το βράδυ. Τα περιστατικά κλοπών, ληστείων, βανδαλισμών, βιασμών, διακίνησης ουσιών κτλ μέσα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ είναι πάμπολλα και μιλούν από μόνα τους. Πήγαινα στη σχολή μου να ανέβω στο σπουδαστήριο να διαβάσω, και έπρεπε να κόβω δρόμο μέσα από κτίρια άλλων σχολών για να μην μπλέξω με τα τζάνκια και τα μπουλούκια διακινητών που τη στήνανε στα πάρκα της πανεπιστημιούπολης. Καλά ειδικά αν νύχτωνε, μόνο με παρέα και μόνο από καλά φωτισμένα μονοπάτια, και όσο πιο γρήγορα στην έξοδο. Συνθήκες πανεπιστημιούπολης τώρα αυτές.
Αλλά αυτό προφανώς δεν σημαίνει πως μοναδική λύση είναι να ιδρύσουμε ΑΠΘ Police Department και να βγάλουμε στους διαδρόμους των σχολών τα τάνξ και τον Ρόμποκοπ.
ΥΓ. Μεταφέρω τα ποστ στο καφενείο.