Για να βοηθησω την συζητηση, ισοτητα και ισα δικαιωματα δεν θα δουμε ποτε. Αυτο που θα δουμε και βλεπουμε ειναι χαμενα δικαιωματα.
Για οτι θεωρουμε δεδομενο πρεπει να πεθανουν φουκαραδες και για καθε επιτυχια ενα καινουργιο προβλημα.
Ο σημερινος επαναστατης ειναι ο αυριανος δικτατορας, δεν διαβαζεται τους τοιχους;
δεν εχετε παρατηρησει την ιστορια των δικαιωματων; την διαστροφη που βγαζει αυτη η ιστορια και το παραλογο;
οι μαυροι της Αμερικης, θεωρητικα, απεκτησαν δικαιωμα ψηφου, που ειναι βασικο ανθρωπινο δικαιωμα, μετα τον αμερικανικο εμφυλιο. Το χολυγουντ εχει δωσει την εντυπωση οτι αυτος ο εμφυλιος εγινε για τα δικαιωματα των μαυρων ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
Στην ουσια οι μαυροι της Αμερικης καταφεραν να ψηφισουν κανονικα, την δεκαετια του 60. Οι γυναικες καταφεραν να ψηφισουν την δεκαετια του 20. Στην Ελλαδα την δεκαετια του 30; και υπο ορους. Ισα δικαιωματα υπο ορους, αυτο ναι, το καλυτερο που μπορει να γινει.
Δεν μπορει να υπαρξει δυναμη χωρις κακομοιρους, πλουσιοι χωρις φτωχους και ευτηχως ειμαι ετσι και οι γιουβετσι. Οπως ελεγε και ενας φιλος
και φταις κεφτες. ο καθενας παιρνει τα πραγματα οπως τους αρεσει γιατι ο τυπος που κατεβαζει το παραθυρο του αυτοκινητου και φωναζει, μουναααρααααα σε οποιαδηποτε δει στον δρομο, πιτσιρικα εως κουγκαρ, ειναι αυτος που θα γραψει στο fb, για τις pride φασεις, τι μας νοιαζει τι κανετε στο κρεβατι σας.
Η νεα γενια εχει καταγραψει και προβαλει την ουσια της προηγουμενης γενιας. Οι γονεις μου δεν εδιωξαν κανενα απο την εξωπορτα του σπιτιου τους, πλην μιας φορας που εδιωξαν μια επιτροπη Ιεχωβαδων. πρωην βαρυποινιτες εχουν πιει καφε και εχουν αστειευτει με τους γονεις μου.
ναι, εχω παιξει παρτιδες νταμας με ανθρωπο που καταδικαστηκε για ανθρωποκτονια και με αφηνε να κερδιζω. μετα απο τοσα χρονια καταλαβα οτι αυτες οι στιγμες ηταν σημαντικες για αυτον τον ανθρωπο και οχι μονο για αυτον. κανενας δεν μας ενοχλησε με το παρελθον του.
πολλοι εντιμοι μας ενοχλησαν, πραγμα ανεντιμο αλλα για την κοινωνια ειναι εντιμοι επειδη δεν ειναι διαφορετικοι.
Με αφηνε να κερδιζω και μετα απο πολλα χρονια καταλαβα οτι και θυμαμαι πιτσιρικας, ο πατερας μου εφερε εναν φουκαρα πακιστανο να κανει πασχα μαζι μας, να λαδωσει λιγο το αντερακι του. αυτο πριν η μεταναστευση γινει προβλημα μεγαλο.
θυμαμαι μια οικογενειακη φιλη που τα πηρε στο κρανιο με την παρουσια του και ως πιτσιρικας δεν καταλαβαινα το γιατι. ακομα δεν ειχα μαθει οτι το απο που ερχεσαι ειναι προβλημα. Αυτα δεν μου τα εμαθαν οι γονεις μου.
αυτο σημαινει οτι δεν ειχαμε επισκεπτες να μας πουν οτι ολα ηταν καλα επι χουντας. επειδη οι γονεις μου δεν ειχαν θεμα με κανεναν, δεν τους αρεσε η παρεα τους. Σημερα, την χρυση εποχης της χουντας την σχολιαζουν ατομα που δεν εζησαν εκεινη την εποχη. Να πω οτι δεν διδασκουν στα σχολεια την μαυρη περιοδο της χουντας; Οι πρωτοι δασκαλοι ειναι οι γονεις.
Αφου βρωμαει η κοινωνια, πως θα γινουν τα αυτονοητα; Ε;