What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πως ξεκινήσατε να ακούτε τη μουσική που ακούτε

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι που θα απαντήσουν εδώ θα είναι "metalheads" αλλά ωραίο θα ήταν να ακούσουμε και τους peas... τους υπόλοιπους συμφορουμήτες μας!

Ξεκινώ:
Οι γονείς μου πάντα είχαν μία κλήση προς τις τέχνες (ζωγραφική ο πατέρας, μουσική/τραγούδι/χορός η μητέρα) οπότε από μικρός ασχολήθηκα και εγώ. Στα 5 μου ξεκίνησα βιολί και πιάνο, θεωρία της μουσικής (αργότερα αρμονία κλπ), συμμετείχα σε ορχήστρες, έπαιξα σε συναυλίες κλπ κλπ. Μέχρι κάποια στιγμή σκεφτόμουν να ακολουθήσω επαγγελματικά το μονοπάτι αυτό αλλά η αυστηρότητα σε όρια παράνοιας κάποιων καθηγητών και οι ατελείωτες ώρες μελέτης που απαιτούνταν με ανάγκασαν να σταματήσω λίγο πριν τη 2α λυκείου.

Μπορεί να μεγάλωσα με Vivaldi, Bach, Bethoven, Carl Orf και άλλες μεγάλες μορφές της κλασικής μουσικής, το μικρόβιο της metal όμως είχε ήδη θρονιασθεί για τα καλά στο αίμα μου από την 1η γυμνασίου, από τη στιγμή που, παίζοντας Magic:The Gathering, ο μεγάλος αδερφός ενός οικογενειακού φίλου αποφάσισε να μας "κάνει ανθρώπους" όπως είχε χαρακτηριστικά πει. Μας έμαθε Magic, καταστρέφοντας οικονομικά τη ζωή του κυλικειάρχη ο οποίος δεν μας ξαναείδε να αγοράζουμε τυρόπιτες... όλα τα λεφτά πήγαιναν στον "σκοπό" και άρχισε να μας δίνει CD (προλάβαμε και τις κασέτες βασικά) από BlindGuardian, Gammaray και άλλες επικο-παουερο-μεταλλιές. Τον μικρό του αδερφό μάλιστα τον κλείδωνε στο δωμάτιο μέχρι να μάθει απέξω τους στίχους από το εκάστοτε κομμάτι. Η πλάκα είναι πως και οι δυο τους πλέον ακούν pop rock... τι να πεις.

Όλα λοιπόν τα "χρωστάω" σε κάποιον που πλέον δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο, και, θέλω να πιστεύω, στη μουσική παιδεία που είχα και με βοήθησε να κατανοήσω πως δεν είναι "θόρυβος αυτά τα μέταλ που ακούντε οι περίεργοι"
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Στο δημοτικό μου είχε δώσει κάποιο παιδί- να είναι καλά όπου βρίσκεται, μια κασέτα με το fear of the dark των Iron Maiden και με τον ίδιο τρόπο μου είχε δώσει κάποιος μια κασέτα με τα 4 πρώτα τραγούδια απο το άλμπουμ Give Me Convenience or Give Me Death των Dead Kennedys, πολύ δυνατά αλμπουμ και τα ιδανικά για να αρχίσω να ψάχνω περισσότερο και να ακούω την μουσική που ακούω ως τώρα :mosh:
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625


Steel_Havoc wrote:
το άλμπουμ Give Me Convenience or Give Me Death των Dead Kennedys..</blockquote>
Δισκάρα! :cheers:

Κι εγώ κάπως έτσι, θα ήταν γυμνάσιο νομίζω (εμείς οι επαρχιώτες έχουμε μια καθυστέρηση στα δρώμενα) οπου ένας φίλος μου έδωσε μια κασσέτα με διάφορες rock/metal επιλογές και μπήκαμε στο σωστό το δρόμο!

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Όπως και να'χει ήταν ωραίες αγνές εποχές τότε που σου έδινε την κασέτα ο άλλος και πήγαινες και άκουγες κάτι νεο που ειδικά όταν σου άρεσε πωρωνόσουν, ανεκτίμητες αξίες που σήμερα δεν υπάρχουν καθώς, οσο κλισεδιάρικο και αν είναι είναι η αλήθεια, με το ιντερνετ πάνω-κάτω τα βρίσκουμε και τα ψιλοξέρουμε όλα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
Γιαννης Πετριδης, 1ο Προγραμμα, 4-5.
η μαγεια του ραδιοφωνου.
εχει δικιο ο χαβοκ, το μαρτυριο οταν ακουγες κατι που σου αρεσε μεχρι να το βρεις και να το αποκτησεις ηταν η μιση χαρά.
 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Δεν είμαι metalhead και δεν μπορώ καν να ακούσω metal. <img src="/laugh.gif" width="" height="" alt="XD" title="XD" class="bbcode_smiley" /> Ξεκίνησα να ακούω alternative rock - και γενικά να ακούω μουσική - όταν πρωτοείδα το video clip τού τραγουδιού Bones από τους The Killers στην τηλεόραση. Το λάτρεψα, πιθανότατα επειδή το σκηνοθέτησε ο Tim Burton και το τραγούδησε ο Brandon Flowers. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Την πάτησε ο πρώτος. Μία χαρακιά ακόμα στο δικράνι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Ξεκίνησα να ακούω την μουσική που ακούω, όπως όλοι (φαντάζομαι) εδώ μέσα.

<span class="bbcode_spoiler">Με τα αυτιά.</span>
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
/\
Όσο και να προσπαθήσεις δεν θα γίνεις ο Βασιλιάς των τρολ <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
χαιρω πολυ για το αυτι :nope:
Και αμα ειναι κουφος ο αλλος;
<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=WsJwSJWtLk4</span>
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
αν είναι κουφός ο άλλος δημιουργεί μουσική όπως ο Μπετόβεν.


Εγώ πάλι επί πολύ καιρό δεν άκουγα μουσική. Μύκονος βλέπετε και υπήρχε μία κλίση στην καλύτερη προς το κλαμπόβιο κομμάτι.. Οι γονείς Αλεξίου και ο κολλητός μου προσπαθούσε να διορθώσει το έγκλημα που δεν ακούω μουσική γράφοντάς μου κασέτες με Dj bobo και Peter Andre. Όλα άλλαξαν όταν ένας φίλος μου ήρθε σπίτι να παίξουμε The need for speed, και μιας και δεν μπορούσε να βρει το autodect με τίποτα την κάρτα ήχου μου ( Τα θυμάστε αυτά;;;<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> είπε βάλε αυτή την κασέτα να ακούμε τουλάχιστον τίποτα όσο τρέχουμε. Έτσι άκουσα τις πρώτες μεταλλικές πενιές υπό το χέρι των Manowar. Εκείνη τη στιγμή ήρθε η συνειδητοποίηση. Δεν ήταν ότι δεν μου άρεσε η μουσική. Απλώς δεν με τραβούσε ο συγκεκριμένος τύπος.

Πραγματικός άθλος η απόκτηση μέταλ εκείνη την εποχή στην Μύκονο.... Ακόμα και το δισκάδικο είχε μόνο δύο σειρές από μεταλλιές, οπότε ότι γράφαμε ο ένας από τον άλλο σε κασέτα ή όποιος πήγαινε Αθήνα έφερνε και στους άλλους τίποτα. Χαρακτηριστική περίπτωση , μία μέρα πήγα να αγοράσω κάνα cd και επειδή δεν έβρισκα τι να πάρω , πήρα ένα cd που μου άρεσε το εξώφυλλο, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πιο συγκρότημα ήταν ... το cd ήταν αυτό...
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://www.metallica.com/images/CD05.jpg" alt="CD05.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Στο μέλλον , όταν πια έβγαλα το άχτι μου, άρχισα να ακούω σχεδόν τα πάντα. Αλλά παραμένω να ακούω κυρίως Μεταλιές και ροκιές.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,268
δεν ξέρω πως να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, δεν θεωρώ ότι αν με ρωτήσει κάποιος τι μουσική ακούω μπορώ να του πω "το τάδε", ακούω πράγματα με βάση την διάθεση μου και μπορεί να είναι από Βιβάλντι μέχρι Sabbath και από εκεί Parov Stelar μέχρι Skrillex και κάτι άγνωστους ηλεκτρονικούς τυπάδες που πετυχαίνω εδώ και εκεί και γουστάρω.

Κατά κύριο λόγο ψάχνω τυχαία πράγματα στο net, πχ αν έχω όρεξη να ηρεμήσω πετάω ένα "ambient" στο youtube ή στο spotify και όπου με βγάλει ο δρόμος.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
..βασικα..ακουγα οτι να ναι..stevie wonder..duran...οτι πιο ευπεπτο κ χαρουμενο :rofl:
..μεχρι που στην τριτη δημοτικου μου εδωσε ο κολλητος μου δυο κασσετες..κατσε να δεις..καινουργιες κυκλοφοριες της χρονιας εκεινης..
να δεις,να δεις ποιες ηταν...(σιγα μη δεν θυμαμαι :trollface: )
το <span style="color:#ff0000">holy diver</span> :worship: :worship: και το <span style="color:#ff0000">number of the beast</span>. :worship: :worship: .
..
..
...το νερο μπηκε στο αυλακι...period!
μαλιστα η κασσετα των maiden επαιζε καθε πρωι με το πρωινο γαλα πριν παω σχολειο :mosh: :worship:
κ η μητερα μου μεσα στη τρελα με την πρωινη φασαρια :trollface: :trollface:
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Ήταν την εποχή που πήγαινα δευτέρα γυμνασίου.. Μέχρι τότε άκουγα mainstream pop και hip hop τύπου eminem και τέτοια, ότι ήταν στην μόδα και άκουγαν οι φίλοι μου..

Εκείνη την χρονιά λοιπόν, ήρθε στο τμήμα μας ένα παιδί από άλλο σχολείο.. Ήταν λίγο διαφορετικός, απόμακρος, όλη τη μέρα με τα ακουστικά στα αυτιά και το discman στην τσέπη.. Φόραγε κάτι περίεργες μπλούζες με κάτι τέρατα πάνω..

Σε ένα κενό που είχαμε, τον πλησιάζω και γνωριζόμαστε... Τι ακούς του λέω? Maiden μου λέει.. Θέλεις να ακούσεις? Ναι για βάλε (ανίδεος εγώ).. Βάζω το ακουστικό στο αυτί... Και σκάει το number of the beast... ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!!!

Το απόγευμα μας βρήκε σπίτι μου να ακούμε όλα τα cd που είχε... Από εκείνο το απόγευμα δεν έχουμε χωρίσει ποτέ (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, έχουμε αληθινό bromance εδώ)....

Από τότε μέχρι σήμερα έχω περάσει όλο το φάσμα του power, epic, progressive, grunge κλπ.. και ακόμα πορώνομαι.. Βέβαια μπήκαν στο μενού και classic και alternative rock πινελιές για την γνωριμία με αξιέπαινους καλλιτέχνες...

Το μόνο είδος που ποτέ δεν χώνεψα και δεν συμπάθησα τελείως είναι το black/death metal.. Όσα και αν άκουσα δεν με τράβηξαν να κάτσω και σε αυτό..
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
το επομενο θρεντ του pain θα εχει τιτλο...
δειξτε μας τα picture disc που εχετε;;; :cheers: :cheers:
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326


vagelis_h wrote:
Το μόνο είδος που ποτέ δεν χώνεψα και δεν συμπάθησα τελείως είναι το black/death metal.. Όσα και αν άκουσα δεν με τράβηξαν να κάτσω και σε αυτό..</blockquote>
σε αυτο το ειδος δεν καθεσαι. σε ξαπλωνουν σε μια μαρμαρινη ταβλα και.................

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Νοέμβρης 1998. Είχαμε πάρει (αντεγραμμένο) το Carmageddon 2 : Carpocalypse Now. Το έβαζα να παίξει και κόλλαγε.
Μετά από κάτι μήνες κάνουμε αναβάθμιση σε Viper V550 16 MB RAM. Έπαιζε όμορφα...

Εκεί που έπαιζα όμως άρχισα να λατρεύω ένα κομμάτι. Ο δίσκος είχε 8-9 τραγούδια. Εγώ είχα κολλήσει με το συγκεκριμένο. Έψαχνα να βρω επί μήνες ποιο είναι. Internet τότε δεν είχαμε. Πολύ περισσότερο δεν ήξερα να χρησιμοποιώ google και να κάθομαι να βγάζω στίχους και να τους ψάχνω. Έτσι κι αλλιώς είχα φτάσει Class A (μετά από τη Junior <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> και είχα άλλες 5 τάξεις μέχρι να πάρω το Lower.

Μη σας τα πολυλογώ, έψαχνα μάταια. Μέχρι και αυθεντική κόπια είχα κάνει φύλλο και φτερό για να δω ποια μουσική είναι. Και είχα βρει τα εξώφυλλα των Maiden, στο manual, αλλά ήταν πολύ μικρά για να βγάλω γράμματα. Κάτι τέρατα όμως τα χα δει.

Είχα απελπιστεί και πίστευα ότι δεν θα έβρισκα ποτέ το τραγούδι και το group.
Ώσπου μια μέρα τον Σεπτέμβρη του 1999, ήμσταν στο μαγαζί του πατέρα μου και βοηθούσαμε, και λέει η μάνα μου δεν ανοίγετε το ραδιόφωνο. Ανοίγει, άλλαζε σταθμούς. Και κει που άλλαζε μπααπ! Το τραγούδι! "ΑΣΤΟΟΟΟ" Ρωτάω τι συχνότητα ήταν.

Ε απο κει και έπειτα άκουγα Ατλαντίς (90.0 FM) και έμαθα ότι το τραγούδι ήταν "Iron Maiden - The Trooper".

:popcorn:
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Άντε, ας το πάρει το ποτάμι (όχι αυτό που είναι της μόδας, το κλασσικό).

Το 1982, ένας ξαδερφούλης δέκα χρόνια μεγαλύτερος έβαλε κάτι που ήταν ωραίο, και ξεκίναγε με μπάσο. Δεν σας κρύβω πως μου άρεσε πολύ. Τόσο, που 33 χρόνια μετά (δηλαδη τώρα) παραμένει το πιο σημαντικό μουσικό κομμάτι που έχω ακούσει. Tο παραθέτω σε spoiler.

:mosh: :mosh: :mosh: :mosh: :mosh: :mosh: :mosh:
<span class="bbcode_spoiler">https://www.youtube.com/watch?v=rwY3Ftfdy6M</span>
 

Havanezos

Death Knight
Joined
Aug 3, 2013
Messages
2,524
94-95.. Ο κολλητός του σκυλά αδερφού μου φέρνει σπίτι ένα δισκάκι με μια αγελάδα πάνω για να γράψουν μια κασέτα(?) με επιλογές!
https://www.youtube.com/watch?v=ZyM_u4i8mR8
Ε δεν ήθελε και πολύ για το μικρό Αβανέζο να βρει το δρόμο του! Αργότερα ροκ/μέταλ μονοπάτια ανοίχτηκαν μπροστά του! Όλο το χαρτζιλίκι του το ακούμπαγε στα σιντάδικα όπου περνούσε ώρες ολόκληρες ψάχνοντας το επόμενο άκουσμά του! Φυσικά το συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν και το πρώτο που αγόρασα!
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Ούτε καν θυμάμαι για να πω την αλήθεια, αλλά μάλλον κάτι θα ήταν ανάμεσα σε bon jovi,aerosmith ή scorpions δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά όμως
 
Top Bottom