What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πως ξεκινήσατε να ακούτε τη μουσική που ακούτε

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Ας πω κι εγώ την ιστορία μου.

Χειμώνας του 1998, σε τρυφερή :silly: ηλικία, ήμουν σε πάρτυ στο σπίτι μιας καλής μου φίλης. Στο σαλόνι ο πολύς ο κόσμος, με παιχνίδια, και εννοείται από μουσικές σχεδόν αποκλειστικά ελληνικά, άντε στο τσακίρ κέφι καμιά μακαρένα για το τζέρτζελο.
Κάποια στιγμή πάω τουαλέτα, η οποία ήταν δίπλα στο δωμάτιο της φίλης μου. Βγαίνοντας, παρατηρώ ότι ήταν κλειστή η πόρτα και αχνοακουγόταν μουσική. Περιέργεια kicked in, χτυπάω, μπαίνω, κάτι ξαδέρφια της φίλης μου δείχναν να γουστάρουν πολύ αυτό που ακούνε και τους ρωτάω τι ακούνε και γιατί δεν είναι στο σαλόνι. Ακούμε το Fear Of The Dark μου απαντάνε.
Λίγες στιγμές αργότερα, βρίσκομαι να το ακούω με ακουστικά, διαβάζοντας και τους στίχους από ένα βιβλιαράκι με ωραίες θυμάμαι εικόνες και κάπου εκεί δήλωσαν το παρών καμπόσα πρωτόγνωρα συναισθήματα. Μέχρι να φύγω δεν ξαναπήγα στο σαλόνι και άκουσα και 2-3 συγκροτήματα ακόμα, δεν θυμάμαι παραπάνω λεπτομέρειες.

Δεν έχασα χρόνο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα είχα επισκεφτεί το δισκοπωλείο κοντά στο σπίτι μου και είπα στον πωλητή να μου δώσει κάτι από Iron Maiden. Μου απαντάει ότι του έχουν τελειώσει τα πάντα από Iron Maiden, ξενερώνω εγώ, αλλά στα καπάκια μου προτείνει έναν πολύ καλό δίσκο απ' το αγαπημένο του συγκρότημα:
<div class="bbcode_center" style="text-align:center">
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://www.metal-archives.com/images/1/4/2/1/1421.jpg" alt="1421.jpg" class="bbcode_img" /></span>


Ήμουν τυχερός και με έπεισε και το πήρα τελικά. Και ήμουν τυχερός που ήταν κάτι που αγάπησα. Θα μπορούσε να μου είχε δώσει τίποτα Manowar και να ήμουν κανάς σάπιος σκυλάς τώρα. :silly:

Ε, από τότε τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Ακούω γενικά αρκετά και διάφορα είδη μουσικής, όλα οφείλονται στο μέταλ γενικά όμως (αρχικά κυρίως στους Savatage, καθώς για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα απ' την πρώτη μου επαφή μαζί τους άκουσα οτιδήποτε είχαν βγάλει μέχρι τότε) και τις πρώτες εντυπώσεις που μου προξένησε, καθώς μου άνοιξε τα μάτια και άρχισα να νιώθω σιγά σιγά ότι η μουσική προσφέρει τόσα πολλά στη ζωή ενός ανθρώπου (ή τουλάχιστον, στην δική μου) και είναι κάτι παραπάνω από το να έχεις κάτι να παίζει στο background όσο εσύ μόνος σου ή μαζί με άλλους κάνεις ό,τι μαλακία σου κατέβει στο κεφάλι.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488


Bathory wrote:

Ήμουν τυχερός και με έπεισε και το πήρα τελικά. Και ήμουν τυχερός που ήταν κάτι που αγάπησα. Θα μπορούσε να μου είχε δώσει τίποτα Manowar και να ήμουν κανάς σάπιος σκυλάς τώρα. :silly:
</blockquote>

https://www.youtube.com/watch?v=K3kzdhwiB00

<span class="bbcode_spoiler"> :lol: :lol: </span>

Πάντως απ' ότι βλέπω οι Maiden ήταν το συγκρότημα που μας έβαλε στη μουσική αυτή.
<span class="bbcode_spoiler">Ακόμα , 16 χρόνια μετά, τους προσκυνώ. :blush: :blush: </span>

 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Εμένα με έχωσε στην ροκ μουσική ο διπλανός μου στην 5η Δημοτικού (και για πολλά χρόνια ύστερα κολητάρι). Δανεικές οι πρώτες κασσέτες τότε : Guns n Roses, Nirvana, Bon Jovi θυμάμε! Στην αρχή είχα φάει σκλάλωμα με τον Bon Jovi ( :blush: ) αλλά νομίζω πως σε τόσο μικρή ηλικία είχα μπει σε καλό δρόμο <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> Ε, μετά από 1-2 χρόνια αγόρασα και τις πρώτες μου κασσέτες : Kings of Metal και Fighting the World από Manowar! Γούσταρα τα εξώφυλα, ιδέα δεν είχα! Θυμάμαι πως τα έκριβα από τους γονείς μου, γιατί αν τα βλέπανε θα έπεφτε μεγάλη κατσάδα! Ε, μετά το κολητάρι μου έγραψε και μια κασσέτα best of από Iron Maiden... μετά δεν υπήρχε επιστροφή! Την μεγάλη μου αγάπη (τους Savatage ντε!) τους γνώρισα 2α Γυμνασίου από τον μεγάλο αδερφό μου , να 'ναι καλά! Πρέπει να κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε ένα group σταθμός για μένα : Paradise Lost! Στο λύκειο τους άκουσα, με το εξαιρετικό Draconian Times, και τα ημι-brutal φωνητικά του τεράστιου Holmes (και συγκεκριμένα στο Forever Failure) ήταν αυτά που άνοιξαν το μυαλό μου σε ποιο extreme ήχους και ένας νέος κόσμος απλώθηκε μπροστά μου!

Μιας και το αναφέραμε :
<span class="bbcode_spoiler">

</span>
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
:lol: Αυτό με τα εξώφυλλα των cd...
Θυμάμαι ζητούσα να μου αγοράσουν το piece of mind των maiden και όλη η προσπάθεια αφορούσε το εξώφυλλο οπου παραήταν επικίνδυνο για ανήλικους σύμφωνα με τους αμύητους :silly: πάλι καλα που ήταν ο μπαμπάς που κάτι ήξερε απο maiden και καθάρισε για να το πάρω :mosh:
 

xenofonos

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
425
Μεγαλώνοντας στο "γκέτο" του ρέντη ήταν φυσικό επακόλουθο να μυηθώ στη χιπ χοπ και μετέπειτα στη ραπ (των νάιντις πάντα). Φυσικά όπως και οι περισσότεροι σας είχα και εγώ αυτόν τον κολλητό που πήγαινα μέρα παρά μέρα σπίτι του και λιώναμε στο AoE 2 και κάπου εκεί άκουσα το όνομα μετάλικα... Φυσικά και μου έγραψε ένα δισκάκι με ότι hard rock/μεταλ άσματα βρήκε (από alice cooper μέχρι μποτζόβι) αλλά χωρίς ιντερνέτι και χαρτζιλικάκι μέχρι εκεί έφτασα μέχρι που μια αίσια μέρα πριν 7-8 χρονάκια γυρνάει ο πατέρας μου από τη δουλειά με αυτό εδώ το αριστούργημα.
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://superhypeblog.com/wp-content/uploads/2011/08/led-zep-iv.jpg" alt="led-zep-iv.jpg" class="bbcode_img" /></span>
Περιττό να πώ πως κόντεψα να δακρύσω όταν άκουσα τη μαγεία του Stairway to Heaven... Και έτσι φτάνουμε στο σήμερα που ακούω από κλασική μέχρι ντέβιντ γκέτα αλλά κυρίως αγαπώ τη ροκ και εμπλουτίζω τις γνώσεις μου σε μέταλ αλλά Μεταλλά δε με λες.

<span class="bbcode_spoiler">P.S: Ο φίλος που παίζαμε AoE έχει γίνει πλήρες κλαρίνο εδώ και 3-4 χρονάκια (δεν το περιμένατε ε; :trollface: )</span>
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
ΑοΕ και μέταλ είναι απολύτως ταιριαστά και κάνουν έναν ατσάλινο, μαγικό συνδυασμό :worship:
 

archantwn

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 29, 2013
Messages
388
Η αρχή ψιλοέγινε, νομίζω, έκτη δημοτικού όπου ένας φίλος μου έγραψε μια κασέτα με Τρύπες και Αντίδραση, οπού και ήταν ότι ποιο γαμάτο είχα ακούσει τότε :mosh:
Αλλά το μεγάλο μπάμ ήταν, ένα χρόνο μετά, στη 1η Γυμνασίου. Μας είχαν πάει "εκδρομή" να δούμε μια θεατρική παράσταση. Ο διπλανός είχε walkman (όποιος γεννήθηκε μετά το 1995 να το κάνει google <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> ) και μου δάνεισε το ένα ακουστικό. Κλασσικά έπαιζε maiden και η κασέτα ήταν το Fear of the Dark.
Μετά απο μερικές μέρες πήρα και το πρώτο cd (Metallica - And Justice for All) με γνώμονα το εξώφυλλο καθώς δεν είχα ιδέα.
Επειδή όμως το χαρτζιλίκι δεν έφτανε για να πάρω ότι ήθελα έγινα mini pirate και αντέγραφα ότι μου δανείζαν σε 90" κασέτες.
Οι 2 μεγάλες μου αγάπες ήρθαν από random επιλογή. Μια μέρα με πήγε ο θείος μου σε ένα cdάδικο και μου είπε πάρε ότι θες και διάλεξα Acdc - The Razors Edge ενώ κάπου στην 1η Λυκείου μου έκανε κλικ (λόγο εξωφύλλου πάλι) το Fatal Portrait από King Diamond
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Κάπου αρχές β Λυκείου άλλαξα άρδην μονοπάτι από κλασική, ηλεκτρονική, house, pop κτλ. (όχι ότι έχω ξεκόψει εντελώς) τα οποία είδη με προετοίμαζαν για την αλήθεια της ροκ/μέταλ. Απ΄οσο διαβάζω πρέπει να είμαι από τους λίγους που η πρώτη επαφή δεν έγινε με Maiden ή κάτι παρόμοιο αλλά με τους 4 συγκεκριμένους δίσκους (κειμήλια του πατέρα μου και φυσικά οι πρώτοι της συλλογής μου) που βρήκα στο υπόγειο ανάμεσα στα highμαλιά και τα βότανα...

1) <span class="bbcode_spoiler"><img src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e7/Black_Sabbath_-_Master_of_Reality.png" alt="Black_Sabbath_-_Master_of_Reality.png" class="bbcode_img" /></span>

2) <span class="bbcode_spoiler"><img src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/1d/Jethro_Tull_-_This_Was_fron_cover.jpg" alt="Jethro_Tull_-_This_Was_fron_cover.jpg" class="bbcode_img" /></span>

3) <span class="bbcode_spoiler"><img src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/54/Deep_Purple_in_Rock.jpg" alt="Deep_Purple_in_Rock.jpg" class="bbcode_img" /></span>

4) <span class="bbcode_spoiler"><img src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/76/666_Aphrodite%27s_Child.jpg" alt="666_Aphrodite%27s_Child.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Τον 4 τον εκτίμησα αρκετά χρόνια αργότερα, ο 2 πήρε λίγο χρόνο κι αυτός. Οι 1 και 3 love at first listening!
Γενικά βρήκα αρκετούς "θησαυρούς" από τις ίδιες αλλά και άλλες μπάντες και κυκλοφορίες άσχετες με το είδος π.χ. Bowie :worship: .
Αλλά τα συγκεκριμένα που παρέθεσα ήταν αυτά που ακούστηκαν με διαφορά ημερών από τα υπόλοιπα. Στην πορεία ήρθαν και οι ανταλλαγές/ αντιγραφές σε κασσέτες, σε μια πορεία που έμοιαζε προκαθορισμένη... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Ω ρε μπράβο ο μπαμπάς :mosh:
Βρήκες στα βότανα και κανα γεμιστό τσιγάρο για να συνοδεύσεις καλύτερα το άκουσμα; να τα ακούσεις double stereo; είμαι σίγουρος <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Εγώ, κυρίως, ακούω περισσότερο Trance (vocal, emotional) και κομμάτια από 80s. Παρόλο που ούτε καν άγγιξα αυτή την δεκαετία, μου αρέσει πολύ.

Γενικά πάντως είμαι ανοιχτός σε σχεδόν όλα τα είδη, αρκεί να ακούγεται καλό στα αφτιά μου. Μπορεί να είναι παραξενιά, αλλά αν κάτι δεν μου ακούγεται καλό (με τα δικά μου ηχητικά κριτήρια) δεν υπάρχει περίπτωση να το ακούσω κι ας είναι πχ ο "ύμνος" του είδους που ακούω.

Τα παραπάνω αφορούν ξένες γλώσσες. Με τα ελληνικά τραγούδια (του σήμερα) έχουμε χωρίσει. Δεν άντεχα τόση ποιότητα. Άρα, σπάνια ακούω ραδιόφωνο (καμιά φορά βάζω kiss 92.2).
<span class="bbcode_spoiler">Εξαιρείται ο mini fm φυσικά, καθώς όταν μπορώ τον έχω να σιγοπαίζει στο background.</span>
<span class="bbcode_spoiler">Σκεφτόμουν να πω και για κάποια άλλα τραγούδια που ακούω αυτή την περίοδο και έχω κολλήσει, αλλά με τόσους metalάδες εδώ μέσα μάλλον θα αρχίσει war.</span>
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,268


jimmy213 wrote:
Εγώ, κυρίως, ακούω περισσότερο Trance (vocal, emotional) και κομμάτια από 80s. Παρόλο που ούτε καν άγγιξα αυτή την δεκαετία, μου αρέσει πολύ.

Γενικά πάντως είμαι ανοιχτός σε σχεδόν όλα τα είδη, αρκεί να ακούγεται καλό στα αφτιά μου. Μπορεί να είναι παραξενιά, αλλά αν κάτι δεν μου ακούγεται καλό (με τα δικά μου ηχητικά κριτήρια) δεν υπάρχει περίπτωση να το ακούσω κι ας είναι πχ ο "ύμνος" του είδους που ακούω.

Τα παραπάνω αφορούν ξένες γλώσσες. Με τα ελληνικά τραγούδια (του σήμερα) έχουμε χωρίσει. Δεν άντεχα τόση ποιότητα. Άρα, σπάνια ακούω ραδιόφωνο (καμιά φορά βάζω kiss 92.2).
<span class="bbcode_spoiler">Εξαιρείται ο mini fm φυσικά, καθώς όταν μπορώ τον έχω να σιγοπαίζει στο background.</span>
<span class="bbcode_spoiler">Σκεφτόμουν να πω και για κάποια άλλα τραγούδια που ακούω αυτή την περίοδο και έχω κολλήσει, αλλά με τόσους metalάδες εδώ μέσα μάλλον θα αρχίσει war.</span></blockquote>

<span class="bbcode_spoiler">Να κάνουμε μια ομάδα αντίστασης, με κοινό παρονομαστή την ηλεκτρονική μουσική γενικά και να σπάσουμε την τρομοκρατία των μεταλάδων :trollface: </span>

Με αυτό το thread πάντως μου ήρθε και μια "λύπη", τότε που ήμουν μικρός και είχα χρόνο να ψάξω τα πάντα από μουσική, μακάρι να είχα το shazam.
Τι τυχεροί που είναι οι νεότεροι σήμερα.

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045


jimmy213 wrote:
<span class="bbcode_spoiler">Σκεφτόμουν να πω και για κάποια άλλα τραγούδια που ακούω αυτή την περίοδο και έχω κολλήσει, αλλά με τόσους metalάδες εδώ μέσα μάλλον θα αρχίσει war.</span></blockquote>


Εδώ μάλλον κάνεις λάθος. Τουλάχιστον όσοι είμαστε εδώ μέσα δεν έχουμε δείξει ότι είμαστε τίποτα κολλημένοι μεταλλάδες. Τσέκαρε και άλλα τόπικς, το τι ακούτε τώρα και ένα τόπικ με μπλουζ, θα παρατηρήσεις ότι οι μεταλλάδες εδώ μέσα έχουμε ποστάρει πολλές φορές σε αυτά τα τόπικς και ότι έχουμε ευρεία γκάμα προτιμήσεων. Εγώ πχ, έχω ποστάρει από Micheal Jackson και Ρόδες μέχρι Jennifer Lopez και Katy Perry. Και όπως έγραψα και παραπάνω, το μέταλ με βοήθησε πάρα πολύ στο να έχω "open mind" στη μουσική. Εντάξει, αν έβαζες κάτι σε μπίμπερ θα έκραζα, δεν το αρνούμαι. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Και μιας και είπες για '80ς, την Κυριακή θα πάω σε 80ς παρτάρα στο Death Disco στου Ψυρρή με σκοπό να μην βάλω κώλο κάτω και να ιδρώσει το βαρκί απ' το χορό. :mosh:

Και ένα γενικό σχόλιο: Σίγουρα υπάρχουν κολλημένοι μεταλλάδες που δεν καταλαβαίνουν πώς μπορεί να υπάρχουν άτομα που ακούν κάτι διαφορετικό και κάποιοι από αυτούς το δείχνουν και άσχημα προς τα έξω. Αλλά αυτοί που δεν ακούν μέταλ και έχουν επιθετικότητα του στυλ "Μέταλ ακούνε βρωμιάρηδες μαλλιάδες που ακούν τυπάδες να ουρλιάζουν και όχι να τραγουδάνε" είναι πολύ περισσότεροι και πολύ χειρότεροι.

Ξέφυγα όμως χωρίς να το θέλω, συνεχίστε. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Eντάξει σχεδόν όλοι έχουμε είδη που μισούμε αλλα και κρυφές αμαρτίες, όσο οι μεταλλάδες είναι περισσότεροι πάντως μην φοβάστε θα σας αφήνουμε να τριγυρνάτε απο εδω και απο εκεί και αν τα πράγματα αγριέψουν βάλτε λίγο πλούταρχο να ηρεμήσουν :lol:
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Αστειευόμενος το είπα (ξέχασα να βάλω emoticon γαμώτο) <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Τόσο καιρό σας ξέρω (από τα γραφόμενα σας) δε "φοβήθηκα" μήπως με κυνηγήσετε...
<span class="bbcode_spoiler">...εξάλλου θα είχατε instant-ban :trollface: </span>

Όχι και μπιμπερό βρε. Ντάξει υπάρχουν όρια :lol:
<span class="bbcode_spoiler">Κάτι πιο kawaii σκεφτόμουν :spiteful: </span>
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Ενώ εσύ ξεκίνησες με Βέμπω; :trollface:

Καλημερούδια. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
ΜΠΑΟΚ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ SEPULTURA.

Υπάρχουν όντως κολλημένοι, πόζεροι, δήθεν ψαγμένοι και παρωπιδηκοί στο χώρο της μεταλ, όπως και σε κάθε άλλο είδος μουσικής. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι οποίοι αισθάνονται καλύτερα όταν νιώθουν πως ανήκουν σε κάποια "κλίκα", κράζοντας παράλληλα τις υπόλοιπες.

Η αλήθεια είναι πως και εγώ κάνω κάποιους διαχωρισμούς: Διαχωρίζω πολλές φορές ακούσματα σε "τραγούδια" και "μουσικά κομμάτια". Δεν σημαίνει πως δεν θα ακούσω κάποιο αν μου αρέσει, ούτε πως θεωρώ ότι η μέταλ δεν έχει "τραγούδια" και ότι όλα τα συγκροτήματα είναι αξιέπαινα (π.χ. τα περισσότερα hardcore συγκροτήματα γράφουν τραγούδια. Ναι, τα ακούω, ναι είναι γαμάτα για να βγάλεις τα νεύρα σου, αλλά ως εκεί. Δεν θα θαυμάσω την έμπνευση του κάθε πιθηκιού επειδή κατάφερε να γράψει μισό riff και να βάλει και ένα beatdown). Στην τελική, πολύ καλύτερη μουσική παίζει ένα "καλό" pop συγκρότημα, παρά ένα "κακό" metal.

Το κακό είναι πως ένα πολύ μεγάλο μέρος της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, κατατάσσεται (για εμένα) στην κατηγορία των τραγουδιών: Πρόκειται για αρπαχτές με μόνο σκοπό να βγάλουν λεφτά οι καλλιτέχνες/δισκογραφικές/δεν ξέρω και εγώ ποιος άλλος, οι οποίες θα ξεχαστούν μετά από 1-2 χρόνια.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625


Steel_Havoc wrote:
Eντάξει σχεδόν όλοι έχουμε είδη που μισούμε αλλα και κρυφές αμαρτίες, όσο οι μεταλλάδες είναι περισσότεροι πάντως μην φοβάστε θα σας αφήνουμε να τριγυρνάτε απο εδω και απο εκεί και αν τα πράγματα αγριέψουν βάλτε λίγο πλούταρχο να ηρεμήσουν :lol:</blockquote>

Aς ξαναποστάρω αυτά τα θρυλικά αποσπάσματα του περιοδικού MAD (εν έτη 1995-97)

Προτάσεις για clubbing...

<img src="https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0-8/p843x403/341329_10150514905143621_955130866_o.jpg" alt="341329_10150514905143621_955130866_o.jpg" class="bbcode_img" />
<img src="https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0-8/p843x403/327761_10150514907268621_1377985184_o.jpg" alt="327761_10150514907268621_1377985184_o.jpg" class="bbcode_img" />
:cheers:

 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,223
φοβερο thread re πόνε δωσε πόνο :p

Κι εγω πιτσιρικας ήμουν τελείως ´αμουσος. Κάποια στιγμη τη δεκατ´ια του 90 ´επεσε στα χ´ερια ένα παιχνιδι(comic zone) για μεγκαντράιβ 2 που ειχε δωρο και το soundtrack σε σιντι περικαλω. Ο hard rock ηχος αποτυποθηκε στην παιδικη μου ψυχούλα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> και έθεσε τις βάσεις. Αργότερα εποχες νέας χιλιετίας άρχισα να διαβάζω tolkien. Όταν ο μεγαλύτερος αδερφός μου με ενημ´ερωσε ´οτι υπ´αρχουν μπάντες που ´εχουν "μελοποιήσει" κομμ´ατια των ιστοριών ´εγινε η πρώτη μεταμόρφωση. Απο τότε και στο εξής τα μόνα ακούσματα μου ´ηταν power- epic metal, άφησα αλογουρα και όσα χνουδια είχα στο πρόσωπο για μουσια. Μεχρι και την δευτέρα λυκείου παρ´εμεινα πορωμένος μεταλ χεντ έχοντας πια διευρύνει το ρεπερτόριο και στα άλλα μονοπ´ατια του μεταλοήχου. heavy, deth, black, gothic... Κάπου εκεί αποφ´αςισα ´οτι ´ηθελα να μάθω να παίζω κι εγ´ω, μιας και περικικλονόμουν απο κιθαρήστες και πληκτράδες. Ετσι ´ενα ωραίο πρωί, πηγα στο οδείο και γραφτηκα σε μαθήματα ντραμς. Προχορώντας την ύλη των τυμπάνων πάντα επριζα τον δασκαλο να μάθουμε διπέταλο γιατι βασικα αυτ´ος ηταν ο κύριος λόγος που ´ημουν εκεί <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Ετσι ο δασκαλος προσπαθώντας να μου αλλάξει μυαλά μου έδειξε κάποιους βασικούς ρυθμόυς ροκ και μου πρότεινε κ´αποια ακούσματα κλασικ´ης ροκ μουσικής. ´Ετσι μπήκαν στο παιχν´ιδι οι pink floyd, led zeppelin, deep purple, camel και δίαφορα ´αλλα μεγαθ´υρια της περίοδου 60'-70'. Απο τότε δεν ´εχω αλλάξει ριζικ´α ακούσματα. classic rock ftw :thumbsup:
 

castorsia

Umber Hulk
Joined
Dec 9, 2012
Messages
805
Όπερα και δημοτικά/τσιγγάνικα.

Μη ρωτάς γιατί.
 
Top Bottom