What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πως ξεκινήσατε να ακούτε τη μουσική που ακούτε

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Από παιδάκι που είχα ανακαλύψει κάτι κασέτες των Beatles, είχα ροπή προς τις κιθάρες με νεύρο γιατί είχα ξεχωρίσει τα Revolution και Can't buy me love που είναι πιο ροκάδικα. Τώρα μιλάμε '87.

https://www.youtube.com/watch?v=KrkwgTBrW78

Να θυμίσω ότι εκείνη την εποχή το Hard Rock και το Metal ήταν mainstream, τα έπαιζε και η τηλεόραση. Aπο beates σε Alice Cooper και από κει Helloween, Metallica κοκ.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Είχα κάνει κάτι αποτυχημένες προσπάθειες να ακούσω μέταλ στο γυμνάσιο. Δεν τα κατάφερα...

Άρχισα να ακούω στα 19 μου, από τον κολλητό μου. Μου έδωσε Sentenced και Moonspell ! Ε, από εκεί και έπειτα... κόλλησα... :mosh:
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
είχε γράψει ο βάγγος ένα σιντί μέηντεν για μια φερ μέηντεν που τελικά δεν του κατσε, και του είπα να γράψει και για μένα.
Καιρό έχω νακούσω μέηντεν, αλλά γενικά μέχρι τότε άκουγα μόνο έμινεμ.
και το 2ο είδος, τα σάουντρακ, το άρχισα από πολύ πιο μικρός, που ένας φίλος μ έγραψε σε κασέτα κομμάτια από Αόρατη απειλή και Στρατιώτες του Σύμπαντος \m/
 

asgardlord

Hobgoblin Captain
Joined
Aug 26, 2014
Messages
389
Aφίσα maiden στον τοίχο του ξαδέρφου κοντά 20 χρόνια πριν. Δε ρεστ ις χίστορυ!
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138
Υπήρχε στο πατρικό (και εξακολουθεί να υπάρχει) ενα πικ απ και μερικές εκατοντάδες βινύλια.

Tα πρώτα αλμπουμ που άκουσα αν θυμάμαι καλά ήταν το fireball και το powerhouse απο deep purple όταν ήμουν περίπου 15.
Στη συνέχεια κόλλησα άσχημα και σκάλισα σχεδόν όλη τη δισκοθήκη.
Ατέλειωτες ώρες ακρόασης κοιτώντας σαν αποχαυνωμένος τα εξώφυλλα: demons and wizards, aqualung, sabbath bloody sabbath, ritchie blackmore's rainbow, tempest κλπ.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Έχει ο πατέρας μου μια βιβλιοθήκη βινύλια με ότι βάζει ο νους σας από 60 μέχρι 80 που παντρεύτηκε. Μου τα έβαζε όταν ήμουνα μικρός και του έλεγα ότι είναι φασαρία. Μουσική δεν άκουγα ποτέ μου, παρόλο που έπαιζα σε φιλαρμονική και έκανα βυζαντινή μουσική. Κάποια στιγμή θυμάμαι άκουγα το τραγούδι της Παπαρίζου που κέρδισε στην γιουβιζιο και έναν καγκουράκο λίγο πιο μετά μπας και μαμήσω αλλά δεεεν <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Το 2005 όμως μαζί με τις εφημερίδες που παίρναμε για το μαγαζί έπεσε το μάτι μου σε ένα CD Schoolwave. Σαν σχολιαρόπαιδο το τσίμπησα και όταν πήγα σπίτι το άκουγα με αρκετό ενδιαφέρον, αλλά το κομμάτι 9 ήταν το Aces High. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε εδώ μέσα, ε Bathory? <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Παρόλο όμως που γούσταρα μεταλ στην αρχή δούλευα από δω κι από κει και αγόραζα ροκ δίσκους. Με καλύτερες αγορές τα The Battle Rages On, Argus, Led Zep 4

Ο πατέρας μου εννοείται πως όταν έμαθε την εξέλιξή μου με δούλευε για αρκετές μέρες, βέβαια μετά τον δούλευα εγώ γιατί όταν παντρεύτηκε τα ξέχασε όλα. Τουλάχιστον μου παραχώρησε τη συλλογή του όταν έφτασα 18.

Σήμερα ακούω σχεδόν τα πάντα. Τα μόνα που δεν ακούω είναι τα σκυλάδικα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628


Chronomancy wrote:
Σήμερα ακούω σχεδόν τα πάντα. </blockquote>

Κάτσε ρε μάγκα. Τη μία βάζεις να ακούσεις Χατζηγιάννη και στα καπάκια βάζεις Satyricon και Burzum?

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Αναφερόμουν σε μουσική <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Αλλά έχει τύχει να ακούω μπαλάντες και στα καπάκια Darkthrone.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Ακόμα αγνοώ την μουσική στα πόστς σου... :trollface:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Λογικό μου φαίνεται έτσι που βούλωσες τα αυτιά σου με φραπεδες
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Ηταν σαββατο βραδυ, γυριζα σπιτι με τα ποδια και σε καποια στιγμη σταματησε ενα φορτηγακι διπλα μου. Ο οδηγος ηταν ενας 50αρης με καραφλα και κοιλια που ακουμπουσε στο τιμονι. φορουσε ενα βρωμικο πουκαμισμο που εζεχνε ξινισμενο ιδρωτα. Μου εκανε εντυπωση η γενειαδα του, ενω ηταν ρυπαρη γυαλιζε. ειχε πιασει λαδι απο την απλησια.

Μου χαμογελασε και ειδα οτι του ελειπαν μερικα δοντια. οσα ηταν στην θεση τους ηταν υπο στενη πολιορκια απο την τερηδονα.
Κατι μου ειπε ομως δεν εδωσα σημασια. Το βλεμα μου ειχε καρφωθει στην παγωμενη απο την λιγδα και γεματη ψαλιδα χαιτα του. χαραζε το λιγδιασμενο μαυρο φρεναρισμα που υπηρχε στον γιακα του. Το βρωμικο σμιλευμα στον γιακα, δημιουργουσε σχεδιαστικα μοτιβα.

Μια διπλοπενια και μια εκνευριστικη φωνη που τραγουδουσε αλλαξε ο κολιες, με επανεφεραν στην πραγματικοτητα. Ο τυπος ειχε χαθει και ηθελε οδηγιες προς ναυτιλομενους. Ψαχνω το σπιτι ενος φιλου μου, του τακη, τονε ξερεις;
οχι του απαντω, σε ποια οδο μενει; μου λεει οτι δεν την θυμαται, απλα ηξερε πως ειναι σε αυτη την περιοχη. αν εβλεπε το σπιτι θα το θυμοταν.

Του ειπα πως δεν τον ξερω τον τυπο και ο χοντρος με την ξινιλα προσφερθηκε να με παρει μαζι του, μεχρι το τελος του δρομου.
Μπηκα στο σκουριασμενο φορτηγακι και παρατηρησα οτι τα τζαμια ηταν φιμε. Το καθισμα του συνοδηγου ηταν βρωμικο σαν λεκανη σε κεντρο δυσεντεριας.
Μετα απο 500 μετρα διαδρομης και μια ωρα φτασαμε στο σπιτι μου. Δεν μου εκανε τιποτα ο ανθρωπος, απλα οδηγουσε πολυ αργα.

Βγαινοντας μου εδωσε ενα cd, ειναι του ανηψιου μου, το ξεχασε μεσα στο αμαξι. Παρτο γιατι δεν ακουω τετοια μουσικη.
Εντελως ασυναισθητα απλωσα το χερι μου για να το παρω. ενα απο τα μαυρισμενα του νυχια μου γρατζουνισε το χερι. αμεσως με επιασε μια φαγουρα στο χερι. Ετρεξα στο σπιτι και απο ενστικτο ετριψα τα χερια μου με οινοπνευμα. Η φαγουρα σταματησε ομως η κοκκινιλα δεν εφευγε.

Ηθελα να αραξω ομως δεν μπορουσα να καθησω. Με επιασε μια υπερενταση η οποια μου απαγορευε να κανω κατι τετοιο. Προσπαθησα να φερω καμια βολτα μεσα στο σπιτι, ομως πονουσα. το ξεχαρβαλωμενο καθισμα εκανε τους καθιστικους μου μυς να πονανε. καθε μου βημα τους υποχρεωνε να τεντωνουν επωδυνα.
οπως στεκομουν μεσα στο δωματιο, ενοιωσα κατι στην τσεπη του μπουφαν μου. Ηταν το cd του ευγενικου τυπου.

Το εβαλα να παιξει ομως η συσκευη αδυνατουσε να αναγνωρισει το δισκακι. Το εβγαλα εξω και με ενα ξυραφι εβγαλα την μουργα που ειχε κολησει επανω του. Δοκιμασα ξανα και αυτη την φορα ξεκινησε κανονικα. αν θυμαμαι καλα, το κομματι λεγοταν ο Αχιλλεας απο το καιρο.
Σκεφτομαι δυνατα, τι μαμακιες ειναι αυτες; πεταω το δισκακι στα σκουπιδια και βαζω ραδιοφωνο. Ηταν αργα και ολοι οι σταθμοι επαιζαν δημοτικα τραγουδια. Αρχιζα να κουραζομαι απο την ορθοστασια, ομως δεν ηθελα να καθησω.
οπως εψαχνα τους σταθμους, σταματησα αποτομα. Ενας ανελεητος ηχος ηρθε και κουμπωσε στα αυτια μου.

[video width=425 height=344 type=youtube]rFODXWPCXdA[/video]

μετα απο μερικες νοτες δεν ειχα καμια διαθεση να καθισω. οι επομενες μερες που ηταν επισης επωδυνες, περασαν ακουγοντας αυτο το κομματι. ευτηχως ειχα φροντισει να το γραψω.
μετα μου εγινε συνηθεια και το εψαξα περισσοτερο, απο τοτε και οποτε θελω να καθισω, βαζω και ακουω τετοια μουσικη.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Θέλουμε νέα επεισόδια για τα ταξίδια του Κούνελου
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
κάπως έτσι ξεκινάνε οι σειρές με θέμα "απαγωγές και βιασμοί" :trollface:
 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316
Και εγω απο πιτσιρικας μεγαλωσα ακουγοντας στο σπιτι τη μουσικη του μπαμπα και της μαμας που ηταν κυριως Doors, Led Zeppelin, Beatles, The Clash και... Sting(?). Παλι καλα μειναν τα 3 πρωτα μονο. Παιζαν και αλλα πραματα γενικα, αλλα νομιζω ακομη και τοτε ειχα ξεχωρισει τα συγκεκριμενα, υπηρχε και ενα χαρακτηριστικο βιντεο με την παρτη μου με μια πλαστικη κιθαρα να "παιζω και τραγουδαω" το break on through.

Αργοτερα καπου στις αρχες του γυμνασιου που εκει στην ουσια αρχισα να ακουω-ακουω μουσικη (περα απο αυτα που επαιζα στην κλασσικη κιθαρα πιο μικρος), θες η εφηβορεμπελια, θες το sk8 or die attitude, αρχισα να ακουω punk, και παλια κλασσικα πραματα οπως rammones, dead kennedys, sex pistols αλλα και πιο νεα εφηβικη-κολλεγιακη punk, Green Day, NOFX, Jimmy eats the world, Blink182 ( :lol: :lol: +1 ιντερνετ σε οποιον θυμαται ποιος ακουγε blink182). Ε καπου στην 2α γυμνασιου αρχισα να ακουω ΦΑΝΑΤΙΚΑ slipknot για καποιο λογο και ετσι μπηκα σιγα σιγα στα πιο σκληρα ακουσματα.

Καπου κοντα στην 3η λυκειου αρχισα να σαχλαμαριζω με blues στην κιθαρα και εκει καταπιαστηκα με τα κλασσικα blues ακουσματα και το ενα εφερε το αλλο μιας και γενικα δεν ειμαι τοσο μα τοσο ρετρολαγνος και μαρεσει να ακουω και καινουρια μουσικη πηγα στην "αναβιωση της 70ικης ψυχεδελιας" (δικος μου ορος για μπαντες οπως Graveyard, blues pills), stoner, desert rock και ψαχνοντας ολο και περισσοτερο εφτασα και στο αγαπητο post (rock-metal οτι ναναι δε με νοιαζει).
 

volrath

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
820
Εκδρομή με το σχολείο. Κολλητός κουβαλάει κασετόφωνο. Βάζει το "Warrior's Prayer". Παθαίνω σοκ. Στο καπάκι έχει φυσικά το "Blood of the Kings". Δεύτερο σοκ.

"Τι είναι αυτό ρε;"
"Manowar!"
"Γράψε μου το album σε μια κασέτα."

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία... :cheers:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Θα στείλω τον Κούβελο να σε σπάσει
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326


lelos kounelos wrote:
Ηταν σαββατο βραδυ, γυριζα σπιτι με τα ποδια και σε καποια στιγμη σταματησε ενα φορτηγακι διπλα μου. Ο οδηγος ηταν ενας 50αρης με καραφλα και κοιλια που ακουμπουσε στο τιμονι. φορουσε ενα βρωμικο πουκαμισμο που εζεχνε ξινισμενο ιδρωτα. Μου εκανε εντυπωση η γενειαδα του, ενω ηταν ρυπαρη γυαλιζε. ειχε πιασει λαδι απο την απλησια.

Μου χαμογελασε και ειδα οτι του ελειπαν μερικα δοντια. οσα ηταν στην θεση τους ηταν υπο στενη πολιορκια απο την τερηδονα.
Κατι μου ειπε ομως δεν εδωσα σημασια. Το βλεμα μου ειχε καρφωθει στην παγωμενη απο την λιγδα και γεματη ψαλιδα χαιτα του. χαραζε το λιγδιασμενο μαυρο φρεναρισμα που υπηρχε στον γιακα του. Το βρωμικο σμιλευμα στον γιακα, δημιουργουσε σχεδιαστικα μοτιβα.

Μια διπλοπενια και μια εκνευριστικη φωνη που τραγουδουσε αλλαξε ο κολιες, με επανεφεραν στην πραγματικοτητα. Ο τυπος ειχε χαθει και ηθελε οδηγιες προς ναυτιλομενους. Ψαχνω το σπιτι ενος φιλου μου, του τακη, τονε ξερεις;
οχι του απαντω, σε ποια οδο μενει; μου λεει οτι δεν την θυμαται, απλα ηξερε πως ειναι σε αυτη την περιοχη. αν εβλεπε το σπιτι θα το θυμοταν.

Του ειπα πως δεν τον ξερω τον τυπο και ο χοντρος με την ξινιλα προσφερθηκε να με παρει μαζι του, μεχρι το τελος του δρομου.
Μπηκα στο σκουριασμενο φορτηγακι και παρατηρησα οτι τα τζαμια ηταν φιμε. Το καθισμα του συνοδηγου ηταν βρωμικο σαν λεκανη σε κεντρο δυσεντεριας.
Μετα απο 500 μετρα διαδρομης και μια ωρα φτασαμε στο σπιτι μου. Δεν μου εκανε τιποτα ο ανθρωπος, απλα οδηγουσε πολυ αργα.

Βγαινοντας μου εδωσε ενα cd, ειναι του ανηψιου μου, το ξεχασε μεσα στο αμαξι. Παρτο γιατι δεν ακουω τετοια μουσικη.
Εντελως ασυναισθητα απλωσα το χερι μου για να το παρω. ενα απο τα μαυρισμενα του νυχια μου γρατζουνισε το χερι. αμεσως με επιασε μια φαγουρα στο χερι. Ετρεξα στο σπιτι και απο ενστικτο ετριψα τα χερια μου με οινοπνευμα. Η φαγουρα σταματησε ομως η κοκκινιλα δεν εφευγε.

Ηθελα να αραξω ομως δεν μπορουσα να καθησω. Με επιασε μια υπερενταση η οποια μου απαγορευε να κανω κατι τετοιο. Προσπαθησα να φερω καμια βολτα μεσα στο σπιτι, ομως πονουσα. το ξεχαρβαλωμενο καθισμα εκανε τους καθιστικους μου μυς να πονανε. καθε μου βημα τους υποχρεωνε να τεντωνουν επωδυνα.
οπως στεκομουν μεσα στο δωματιο, ενοιωσα κατι στην τσεπη του μπουφαν μου. Ηταν το cd του ευγενικου τυπου.

Το εβαλα να παιξει ομως η συσκευη αδυνατουσε να αναγνωρισει το δισκακι. Το εβγαλα εξω και με ενα ξυραφι εβγαλα την μουργα που ειχε κολησει επανω του. Δοκιμασα ξανα και αυτη την φορα ξεκινησε κανονικα. αν θυμαμαι καλα, το κομματι λεγοταν ο Αχιλλεας απο το καιρο.
Σκεφτομαι δυνατα, τι μαμακιες ειναι αυτες; πεταω το δισκακι στα σκουπιδια και βαζω ραδιοφωνο. Ηταν αργα και ολοι οι σταθμοι επαιζαν δημοτικα τραγουδια. Αρχιζα να κουραζομαι απο την ορθοστασια, ομως δεν ηθελα να καθησω.
οπως εψαχνα τους σταθμους, σταματησα αποτομα. Ενας ανελεητος ηχος ηρθε και κουμπωσε στα αυτια μου.

[video width=425 height=344 type=youtube]rFODXWPCXdA[/video]

μετα απο μερικες νοτες δεν ειχα καμια διαθεση να καθισω. οι επομενες μερες που ηταν επισης επωδυνες, περασαν ακουγοντας αυτο το κομματι. ευτηχως ειχα φροντισει να το γραψω.
μετα μου εγινε συνηθεια και το εψαξα περισσοτερο, απο τοτε και οποτε θελω να καθισω, βαζω και ακουω τετοια μουσικη.</blockquote>

To rape train είχε brakes? Συνήθως δεν έχει για αυτό ρωτάω.

 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
Εποχη 2ας - 3ης Γυμνασιου, το μακρινο 2005. Ο νεαρος Zombiecow, επηρεασμενος απο τα υπολοιπα ανιδεα πλασματα του σχολειου, ακουγε Hip-Hop και λιγο Prodigy.

Οι μερες κυλουσαν ομορφα, ο Zombiecow φοραγε μπλουζακια NoFear και το επαιζε MC.

Μεχρι που μια μερα πηγα στο σπιτι του κολλητου μου και ετυχε να ειναι εκει ο μεγαλος του αδερφος, Τασος και ο ξαδερφος του, Γιωργος. Μιλαγαμε εμεις για τα δικα μας (λογικα για κανενα μεγαλο game release της εποχης) ενω οι αλλοι δυο ηταν στο PC, παιζανε Football Manager και ακουγανε κατι σαν μουσικη. Μιας και ειχε αρχισει να με τρωει η περιεργεια για το τι ακριβως ακουνε (το οποιο δεν θυμιζε Hip-Hop), ειπα να ρωτησω τι ειναι αυτο που παιζει στο background.

Εγω: Τι ακουτε ρε Τασο;
Τασος: Blind Guardian ρε αγορι!
Εγω: Τι ειναι αυτο ρε Τασο;
Γιωργος: Τι; Τι μουσικης ακους Στεφανε;
Εγω: Eεε Hip-Hop και τετοια.
<b>*γελοια*</b>
Τασος: Ελα δω να ακουσεις σωστη μουσικη...

Και εκει ειναι η στιγμη που ακουω για πρωτη φορα το Mirror Mirror των βαρδων και παθαινω πλακα...
Η μερα συνεχιστηκε με τις νοτες των τιτανων Blind Guardian και τον νεαρο Zombiecow να εχει παθει απανωτα πολιτισμικα σοκ.
Ο υπολοιπος μισος χρονος συνεχιστηκε με καθημερινες ακροασεις των Nightfall in Middle Earth και A Night at the Opera (οι δυο πιο αγαπημενοι μου δισκοι των βαρδων) και γενικο ψαξιμο στα υδατα της Thrash.

Μεγαλος φαν των Big Three ( τους Anthrax δεν μπορουσα να τους χωνεψω ποτε, hence no Big Four για μενα ) μεχρι που πηγα στη μαμα Σερβια για σπουδες. Λιγο το κλιμα (πολυ κρυοι χειμωνες που δεν οφελουσαν συχνες εξοδους), λιγο το οτι σαν φοιτητης πρωτου ετους ειχα απειρο χρονο μπροστα μου, ξεκινησα να ψαχνωμαι σε πιο extreme ειδη της metal.

Απο τοτε μεχρι και σημερα, εχω μπει για τα καλα στη Death/Black/Doom/Sludge κουλτουρα, με το Progressive Death να το θεωρω ως την φυσικη εξελιξη του Metal ειδους και τους Gojira θεους πανω στη Γη. Μετα τους Blind Guardian φυσικα.

:mosh:
 
Top Bottom