asparagus_12
Hobgoblin Captain
Ακριβώς αυτό. Τώρα στα 46, με παιδία, γυναίκα, τρέξιμο καθημερινό και όλα αυτά τα ωραία που απαρτίζουν τη ζωή ενός ταλαίπωρου μεσήλικα, άνετα πήγαινα ξανά για κανά μήνα στη 2η ΜΣΕΠ στη Μαρώνεια. Και ας έκοβα όλη μέρα, όπως τότε, χόρτα με τη μεσινέζα ή ας κούρευα το γκαζόν ( τι γεωπόνος τι κηπουρός όπως είχε πει και ο διοικητής* όταν παρουσιάστηκα στο γραφείο του) ή ας πηγαινοέφερνα τους μονιμάδες με το πανάρχαιο λεωφορείο, που έμπαινες πλούσιος κι έβγαινες φτωχός από τα τάματα για να φτάσεις, από τη μονάδα στην Κομοτηνή. Εκείνα τα ηλιοβασιλέματα πάνω στον Ίσμαρο κάνοντας τσιγάρο και ατενίζοντας από τη μία τη μεγαλιθική πύλη της αρχαίας Ισμάρας και από την άλλη το Αιγαίο φτάνοντας το βλέμμα στη Σαμοθράκη, τη Θάσο ως πέρα (τις καθαρές ημέρες) στο Άγιο Όρος είναι από τις τελευταίες εντελώς ξέγνοιαστες στιγμές της ζωής μου. Το ίδιο και τα ψαρέματα με καρούλι σε εκείνη την παραλία της Μαρώνειας που καθόσουν, αντί σε πέτρες, πάνω σε αρχαίο κίονα που ήταν στην ακτή.Τώρα στα 40 με το καθημερινό άγχος και τρέξιμο, αν με ρωτούσε κάποιος άνετα ξαναπήγαινα να καθήσω ενα μήνα διακοπές.
* Fun fact: 11 χρόνια μετά το σκηνικό στο γραφείο του διοικητή μου γνώρισα στη Χάγη ένα κορίτσι που αποδείχτηκε ανιψιά του. Και κάπως έτσι πήρα τη μοναδική μου προαγωγή στο στρατό: από σμηνίτης στη Μαρώνεια σε σώγαμπρος στην Κομοτηνή.