Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Πωωωω! Στραβογιανναρια μαζεμενη, εδω μεσα. Παω στοιχημα οτι θυμοσαστε ακομα το Α-ΓΑ-ΜΙ σας.
Δεν λεω τελειως αχρηστους του 32 μηνες της θητειας μου, γιατι υπηρετησα σαν κελευστης μηχανικος σε πλοιο και μετρησαν τα 2/3 στον επαγγελματικο μου χρονο. Επισης ειχα την ευκαιρεια να ασχοληθω απο κοντα με steam boilers/turbines.
Στα ταξειδια παντως επεφευγα να ανεβω πανω απο το μηχανοστασιο, μονο και μονο για να μην ερθω σε επαφη με τα σκατοπιλαφα. Οι μηχανικοι δεν πηγαιναμε σε κλησεις/αναφορες γιατι καναμε 6ωρες βαρδιες.
Ακου 1 χρονο θητεια? Εσεις, ρε δεν πηγατε φανταροι, διακοποες πηγατε

Last edited:
ειχα την ευκαιρεια να ασχοληθω απο κοντα με steam boilers/turbines.
Κι εγώ με steam
cards και sales. Thank you based Gaben.

Για τους νεώτερης ηλικίας που μπορεί να έχουν ακόμα την εκρεμμότητα της στρατιωτικής θητείας.

Το μυστικό μας όπλο απέναντι στους Οθωμανούς.

Έρχεται ετούτη η στιγμή που λες να ρίξεις αναβολή στα σχέδια του μεταπτυχιακού σου και να δώκεις τον όβολο σου στη μαμά πατρίδα (ΜΠΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ), να φύγει και το βάρος/υποχρέωση της συνέχειας.

(Το παρακάτω παίζει να το έχω πει/δείξει σε όπχιον ζει σε ετούτο τον γαλαξία. ΚΟΙΤΑ ΜΠΑΜΠΑ, ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΑΠΣΑΛΑ ΠΑΙΔΙ!)
Screenshot 2024-07-05 191518.png

Εντιτόρε:

polemo-spirtokouto.gif

Τουλάχιστον στο στρατό δε θα πληρώνεις ρεύμα.

Πάντως με πιάνει ολίγον αυτό του "Θα έχεις τώρα τον κάθε καβλέα πιτσιρικά να σου λέει το μακρί του και το κοντό του". Λογαριάζεις και τις περιπτώσεις του φαντάρου, που είχε γράψει κάποτες ο Χελιον (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ άρθρο).
Πάει, έδεσε το γλυκό...

Το βλέπεις λίγο σαν RP βασικά μετά από ένα σημείο. Είναι γεγονός πως ο στρατός είναι ένας μικρόκοσμος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και πως στο στρατό συνειδητοποιείς (αν είσαι και λίγο εναλλακτικός τύπος, τουτέστιν όχι σκυλάς ελληναράς κομματόσκυλο) πως τελικά όντως ανήκεις σε μια πολύ μικρή μειοψηφία δημογραφικά. Έχει και τις φιλοσοφικές προεκτάσεις του το όλο πράμα δηλαδή.

Αλλά θα δείξει κιόλας ανάλογα με το πού θα παρουσιαστείς. Μπορεί να σε στείλουν τίποτα Υλικού Πολέμου ξερω'γω (με κέντρο εκπαίδευσης ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ) και να κάνεις θητεία-παρωδία.

Πάντως με πιάνει ολίγον αυτό του "Θα έχεις τώρα τον κάθε καβλέα πιτσιρικά να σου λέει το μακρί του και το κοντό του". Λογαριάζεις και τις περιπτώσεις του φαντάρου, που είχε γράψει κάποτες ο Χελιον (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ άρθρο).
Πάει, έδεσε το γλυκό...
καλά οι μόνιμοι είναι σε φάση "έλα παιδιά να κάνετε την θητεία, να κάνουμε την δουλειά μας, να πάμε όλοι σπίτια μας".
Μόνο γίδια που μπήκαμε μαζί είναι ταβλωμένοι, νομίζουν ότι είναι COD εδώ ξέρω εγώ, μέχρι να φάνε τις τάπες τους να ηρεμήσουν.

@Tony Corvus τελικά σε τι μονάδα παρουσιάστηκες? Σε στείλανε Έβρους κτλ με τη μία?

Λογικά ναι. Τόσες ώρες εκπαίδευση σε Sekiro κ Elden Ring έχει, είναι φουλ μάχιμος. Σολάρει άνετα Τούρκους Ταξίαρχους. Οι Υπαξιωματικοί δε, είναι απλά mobs για αυτόν.

@Tony Corvus τελικά σε τι μονάδα παρουσιάστηκες? Σε στείλανε Έβρους κτλ με τη μία?
Έχω κάμποσο υλικό από τη φιέστα της πρώτης βδομάδας. Αύριο θα παραδώσω τα πρώτα γραπτά.

#9ο Καλαμάτας

Η συγκομιδή αυτού του κειμένου γίνεται σε ένα κινητό, δίχως ταπατολκ (μη σκούζι για το "άναρχο" γραπτό μου.)

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Δήλωση του μεταπτυχιακού και έτοιμοι για τα αποτελέσματα.
Πέφτει η έγκριση και ξαφνικά σκάει και το σημείωμα κατάταξης. Οδηγούμαστε στην απόφαση του "ρίξε αναβολή στο μεταπτυχιακό και σβήσε κι αυτή τη γραμμή από το bucket list".
Ερωτήσεις, απαντήσεις, ιστορίες και στιχομυθίες σε "TOP 10 ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ". Όλα λάθος, μα συνάμα και όλα σωστά, διότι ο καθένας βιώνει και επεξεργάζεται την κάθε κατάσταση διαφορετικά.

Το σημείωμα γράφει για το 9ο ΚΕΝ Καλαμάτας. Πρώτη φορά σε αυτή την πόλη και τελευταία στιγμή τακτοποιώ τις εκκρεμότητές μου.
Το ταξίδι Λαμία - Καλαμάτα έγινε σε δύο δόσεις, διότι δεν προλάβαινα άλλες μέρες. Φτάνω στην Αθήνα και από εκεί τραβάω πλώρη για τα ΚΤΕΛ. Φυσικά, υπήρχε όλο το INSOMNIA μαρκετπλεης για εκπληκτικές προσφορές σε γυαλιά, ακουστικά και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά των Αγίων Σαράντα.
Μπαίνω στο ΚΤΕΛ και μου σκάει δίπλα θεούσα ΕΛΛΗΝ, η οποία έπιανε αρκετό χώρο με τα πράγματα της.
Φυσικά και άλλαξε θέση, όταν μύρισε το μπασταρδεμένο DNA μου ή μπορεί να φταίει το σουβλάκι που άνοιξα και δάγκωσα μπροστά της, για να της τη σπάσω και να αλλάξει θέση (μπας και κοιμηθώ μες στο ΚΤΕΛ, διάολε).
Ο μπροστινός παρακολουθούσε φιλοσοφικές διαλέξεις του Βελόπουλου, σε κάτι αρχαίες εκπομπές του και γενικά, το όλο κλίμα ήταν έτοιμο να πάρει την Πόλη.

Φτάνω αργάμιση στην Καλαμάτα και ψάχνω μέρος να κοιμηθώ (παρουσιαζόμουν πουρνό πουρνό). Βρίσκω ένα διαμέρισμα στην προνομιακή τιμή των 57 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του καταλύματος ήταν ελπιδοφόρος καθηγητής πληροφορικής σε δημόσιο σχολείο (δεν ήξερε απολύτως τίποτες) "χαίρομαι που βλέπω ελληνικά επίθετα. Έχω βαρεθεί να δίνω το διαμέρισμα μου σε αλλοδαπούς"
Ο τύπος ήταν πχιο μαύρος και από τη σκιά του Λουκυ Λουκ, το άσπρο σπορτεξ, με τη λευκή ιδρωμένο επένδυση για φανελάκι, σου έδινε vibes Μενιδίου και πάνω. Τον ενημέρωσα πως είναι να αφήσω τις επόμενες μου μέρες στο κέντρο της Καλαμάτας. Τα μάτια του άστραψαν και άρχισε να ρίχνει προσφορές για τα υπόλοιπα διαμερίσματα που έχει "αν σου σκάσει η οικογένεια, ρίξε ειδοποίηση για να τους τακτοποιήσω. Ααα, και μην ανησυχείς για την καθαριότητα εδώ πέρα. Γιαυτό έχουμε τις αλλοδαπές στη πόλη."
Fast forward και μετά από κάτι ατασθαλίες, φτάνω στη μονάδα και αρχίζουμε να παίρναμε τα προκαταρκτικά.
"Έχεις το παιδικό βιβλιάριο υγείας;"
ΟΥΧΙ
"Οκ, θα σου κάνουμε 2 εμβόλια"
Κάνουμε στάση Ιησού Χριστού και αρχίζει να πέφτει το υγρό ύδωρ στις φλέβες μας. Κάμποσοι κομάντος, ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν, μιας και υπήρχε φοβία στις βελόνες.
Μετά υπήρχε ένα χαρτί που σημείωνε κάνεις με "λίγο-πολύ" τα ψυχολογικά του, έπειτα πήγαινες με αυτό το χαρτί στον ψυχίατρο/ψυχολόγο και κάνατε talk-talk.
Για κάνα τέταρτο μιλάγαμε περί ανέμων και υδάτων. "ΚΑΛΑ ωρέ, δε θα πούμε τίποτες για αυτά που σημείωσα στο χαρτί; ", ο γιατρός ανασηκώνει το βαριεστημένο πρόσωπο του και μου λέει "πίστεψε με, είσαι μια χαρά. Πέρνα καμιά βόλτα, κερνάω καφέ" και φύγαμε.
Ρουχισμός, θάλαμος, αου-αου και πρώτες γνωριμίες με τα παιδιά.
7 νομα σε ένα δωμα. Είχε παιχτεί απαγόρευση για τη χρήση της πάνω κουκέτας.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν οι αναμενόμενες:

"Μαμά, το φαγητό δεν είναι καλό εδώ. Μας δώσανε αναλατα μακαρόνια"

"Έλα μπαμπά. Βάλε τον αρχιεπίσκοπο να με μεταθέσουν σπίτι μου. Εδώ φωνάζουν και είναι στρατόκαυλοι"

"Μπήκε μια ακρίδα στο δωμάτιο. ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ! "

"Ξέρετε που είναι η ντουλάπα μας για να βάζουμε τα ρούχα μας; "

"POS δεν έχει το ΚΨΜ? Δεν υπάρχει κάνα wifi εδώ; "

"Σκέφτομαι να κάνω παράπονα για τους θαλάμους. Πρέπει να βάλουν τουλάχιστον κάνα ανεμιστήρα εκεί μέσα. Δεν είναι πράματα αυτά! "

Στα παραπάνω δεν έλειψαν οι σφιχτερμανς που ήταν φουλ στο "ΨΙΤ, ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΩΡΑ", όπου στη πρώτη τους επαφή με τις τούρκικες, έπαιξε λιποθυμία και επείγοντα (ένας μαλάκας, χτύπησε το κεφάλι του και είπε πως καλύτερα νεκρός, παρά να δεχτεί να κάτσει σε στρατόπεδο με τούρκικες).

Σε γενικές γραμμές έπαιξαν μπόλικες λιποθυμίες, κλάματα, σπαραγμοί και κραυγές αγωνίας.
Μετά από 2-3 μέρες, μας την έκαναν αρκετοί για τον κρουαζιερόπλοιο του Baphomet.

Αυτά τα ολίγα με το 1ο μέρος.
Ξέρω πως ήταν ένα φλύαρο τίποτα, αλλά ευελπιστώ να το βρω στη συνέχεια με τις λοιπές μέρες.
Στις οποίες τα θέματα, θα είναι ολίγον πχιο επικεντρωμένα και όχι τόσο πασπαρτού
(Τουαλετοφύλακες, Ρουφ από τις πρώτες μέρες, διανυκτέρευση στο 401 και τα λοιπά που μέλλει γενέσθαι).

Η διαχρονικότητα του έλληνα φαντάρου είναι εκπληκτική. Αυτά τα πρώτα τηλέφωνα "έλα μαμά η σάλτσα στα μακαρόνια έχει μέσα φύλλα δάφνης, δεν είναι σα τη δική σου, είμαι κυριολεκτικά στην κόλαση εδώ" ειδικά, είναι γροθιά στο στομάχι every singl tiem.

Αυτό με τις πάνω κουκέτες πάλι πρώτη φορά το ακούω. Τι διάολο, φοβούνται μήπως οι απόγονοι του Περικλέους πέσουν από πάνω και σπάσουν κάνα πλευρό? Ή απλά μειώνουν τον κόσμο για λόγους συνοστισμού, πανδημίας κτλ.

Back