What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Υπάρχουν κάποιες λεπτές ακαδημαϊκές διαφορές, κυρίως ως προς το στρίψιμο του μύστακα <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
επισης MUST ειναι ενα μικρο mp3 player με την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ (αν εχει και ραδιοφωνακι ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)!
ειναι κριμα να πανε χαμενες οι μικρες αυτες αλλα υπερκαταπληκτικες στιγμες (πχ σαν αυτες που λεει ο Μπορατσος) χωρις λιγο καλη μουσικουλα.
ειναι μη ανιχνευσιμο και κανει τις σκοπιες απολαυση.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207


JonIrenicus13 wrote:
1) Χαρτιά υγείας (κοινώς κωλόχαρτα)
2) Μωρομάντηλα
3) Ωτοασπίδες
4) Υπνόσακος
5) Σεντόνι (αν είναι και πράσινο/ χακί, είναι καλύτερα)
6) Λουκετάκια

Αυτά μου' ρχονται προς το παρόν, αν θυμηθώ κάτι άλλο, θα το γράψω.</blockquote>

Μωρομάντηλα σκέτα αρκούν <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> Ωτασπίδες σου δίνουν στο κέντρο, υπνόσακος απαραίτητος (δεν χρειάζεται να στρώνεις και κρεβάτι), πάρε και κλειδοθήκη γιατί αν χάσεις κλειδί από λουκέτο ασφαλείας θα βλαστημήσεις (παθών, και στο λουκάνικο μάλιστα).

@headless. Το ελληνικό "κράτος" αντί να δημιουργήσει τις υποδομές και τις προυποθέσεις για να ανθήσει η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα παντού (και στην επαρχία) προτιμά να "ασκεί περιφερειακή κοινωνική πολιτική" με άχρηστα στρατόπεδα και ανώτατες σχολές της πλάκας στη μέση του πουθενά. Επίσης έτσι δημιουργούνται περισσότερες θεσεις για αξιωματικούς και πανεπιστημιακούς...Μελετημένο σύστημα.

 

archantwn

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 29, 2013
Messages
388
Το παντελόνι στο στρατό είναι σαν αυτό που φόραγε ο Guybrush. Χωραέι τα πάντα και μάλιστα τα κρύβει και τέλεια. Είχα μόνιμα κωλόχαρτο στην δεξιά πλαινή τσέπη (ακόμα και στην ορκομωσία) το οποιο δεν φαινόταν με τίποτα. Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε αλλά πάρε και ένα λουκέτο με μακρύ λαιμό για τον οπλοβαστό.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612


vtheofilis wrote:
Έχει πολλά στραβά ο στρατός, αλλά 1 πράγμα το κάνει. Σε μαθαίνει να εκτιμάς περισσότερο κάποιες ελευθερίες, γιατί στις στερεί για ένα διάστημα. Ακόμα και στην πιο χαλαρή μονάδα να είσαι, εντελώς όπως θες δεν θα είσαι.</blockquote>

Θα συμφωνήσω με αυτόν, φανταστείτε ότι αν υπάρχει μονάδα πιο χαλαρή από τη δική μου, ήταν η δική του, και όμως παρόλα αυτά ερχόταν σα κλαμμένο γατί όταν τον είχαν τον "καημένο" 3 μέρες μέσα.
Ο στρατός σε κάνει να εκτιμάς πάνω απ' όλα τον ύπνο, τη μεσημεριανή σιέστα. Και -ανάλογα το μάγειρα- το σπιτικό φαγητό.

 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Επίσης κάτι απαραίτητο για τον στρατό είναι μια σκόνη για κοριούς, ψύλλους κλπ, την εχεις μαζί σου πάντα και την απλώνεις κατευθείαν πάνω στο στρώμα του κρεβατιού σε όποια μονάδα πας και ετσι δεν ανησυχείς για τα μικρά ζιζάνια που συνήθως ταλαιπωρούν τους φαν, δοκιμασμένη για 12 μήνες τακτική απο εναν λαίουρα που η σειρά του δεν χτυπά τελική απο φεράρι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
FACT: Αν είσαι τριχωτός σαν αρκούδα, δε σε τσιμπάνε οι ψύλλοι. Μπορεί να γουστάρουν οι γυναίκες το μωρουδίσιο δέρμα σας, αλλά τουλάχιστον εμείς κοιμόμαστε ήσυχοι από τα ζιζάνια. Πλεξούδες στην πλάτη, ρεεεεεε! :trollface:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706


lelos kounelos wrote:
καμια φορα ειναι καλο να ακους.</blockquote>
:lol:
Από βολές είχα καβαντζώσει 2 ζευγάρια, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν τις χρησιμοποίησα ποτε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Γενικά η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονταν στο θάλαμο ένιωθαν και μετά από κανα 10λεπτο άντε τέταρτο βαριά- βαριά από τη στιγμή που έκλειναν τα φώτα δεν ακουγόταν κιχ, στο κέντρο μόνο είχαμε ένα παλικάρι που ροχάλιζε αλλά τον σκουνταγε ο διπλανός του και άλλαζε πλευρό :trollface:

 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336


Kuivamaa wrote:
Ωτασπίδες σου δίνουν στο κέντρο</blockquote>

Και αν δε σε πιάνει ο ύπνος γιατί σε ενοχλούν τα ροχαλητά έρχεται ο δεκανέας και σου παίζει την Moonlight sonata; Τελικά ίσως άλλαξαν κάποια πράγματα από τότε που υπηρέτησα.


Kuivamaa wrote:
@headless. Το ελληνικό "κράτος" αντί να δημιουργήσει τις υποδομές και τις προυποθέσεις για να ανθήσει η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα παντού (και στην επαρχία) προτιμά να "ασκεί περιφερειακή κοινωνική πολιτική" με άχρηστα στρατόπεδα και ανώτατες σχολές της πλάκας στη μέση του πουθενά. Επίσης έτσι δημιουργούνται περισσότερες θεσεις για αξιωματικούς και πανεπιστημιακούς...Μελετημένο σύστημα.</blockquote>

Συμφωνώ. Ακριβώς αυτό λέει και το λίνκ του Γεωργακόπουλου. Βέβαια μια κουβέντα είναι το «να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και να κάνουν την επιχειρηματικότητα να ανθίσει»
Εasier said than done.



 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Off topic
Kοίτα που έφτασε η κουβέντα επειδή ο Hellion παρουσιάζεται στα στρατά. Δεν υπάρχετε ρε guys.

On topic
Επαναλαμβάνω πως έχετε πολύ πλάκα. Εκεί που υπηρέτησα μας πετάγανε στην θάλασσα Νοέμβρη μήνα στις 5 το ξημέρωμα, επειδή... επειδή έτσι... Και επειδή έκανε καλό στο δέρμα... Και μετά μόνιμο χαμόγελο, ποιό Botox και μαλακίες...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ρε γατάκι, αν δεν νιώθεις τα δόντια σου να πέφτουν δεν είναι αρκετά κρύα τα νερά.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Η ζωή ξεκινάει στους -37 ρε. Το μοναδικό εκείνο αίσθημα του να ξέρεις πως αν από το έξω μπεις κατευθείαν σε κατάψυξη κρεοπωλείου θα ζεσταθεί το κοκκαλάκι σου.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Eίχα ένα χοντρό από πάνω που ροχάλιζε, αλλά με μερικές καλές σπρωξιές από κάτω, έστρωνε.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Σκέφτομαι να πάω για Κύπρο. Για να πάρω και κάνα λεφτό παραπάνω δηλαδή όχι τίποτ' άλλο.
Soldier Of Fortune ο Epitaph.

"ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ" θα πούνε κάποιοι! "Μιλάει για τον ευατό του στο 3ο ενικό!".

Σκεφτόμουν και για Έφεδρος (ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ!! ΟΜΑΓΚΑΝΤ!!!), αλλά ξενερώνω που είναι 5 μήνες παραπάνω και ό,τι αναπόφευκτα θα πρέπει να δίνω διαταΓ.Ε.Σ.
Ξέρει κανείς αν θα πρέπει να νοικιάσεις σπίτι αν σε πάρουν για Έφεδρο Αξιωματικό. Το διάβασα κάπου στο Ίντερνετ, αλλά ΓΙΑΤΙ είναι υποχρεωτικό;

Επίσης οι εξετάσεις που πρέπει να περάσεις τι ακριβώς περιλαμβάνουν; Είμαι λαπάς (ντάξει "Μαρμάρινα κωλομέρια" δεν είμαι) και χω μια βδομάδα να γυμναστώ για να μην είμαι σα μούμια κάθε μέρα εκεί.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Double Post γιατί [strike]διαβάζω[/strike] διάβασα το γιγαντοαφιέρωμα του Koutchakosh για τον ΣΤΡΑΤΟ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε :


High Warlord of Guerilla Warfare wrote:
Το φύλλο πορείας που σου ήρθε (το χαρτί με την πουλάδα που λέγαμε) λειτουργεί και σαν υπερ-πάσο για κάθε λογής τρένο, λεωφορείο και παπόρι που μπορεί να χρειαστεί να πάρεις για να φτάσεις στο Κέντρο που παρουσιάζεσαι. </blockquote>

Δηλαδή, με την επίδειξη αυτού του χαρτιού σε ελεγκτή (πολύ λεπτό και απαλό), δεν χρειάζεται να πληρώσω εισητήριο; Ή πρέπει να το δείξω στον Ταμία των ΚΤΕΛ ξέρω γω για να μην έχω θέματα;

Επίσης μετά από την είσοδο στο στρατό, ισχύει καμιά άλλη έκπτωση στα ΜΜΜ για τους προστάτες της χώρας;


High Warlord of Guerilla Warfare wrote:
μοιράζεις τσόντες </blockquote>

Αυτό ισχύει ή είναι μεταξύ σοβαρού κι αστείου;
Να ξέρω δηλαδή να αγοράσω 20 σάπια DVD και να αρχίσω την εγγραφή. Ίσως θα πρέπει να κατεβάσω και τσόντες με τραβέλια και να βγάλω πάγκο.



High Warlord of Guerilla Warfare wrote:
μελέτα πως λειτουργεί η μονάδα στην υπηρεσία του καθενός. Αν διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και δεν γυρνάς ωσάν το αγγαρειομαχικό κοτόπουλο με το κομμένο κεφάλι, πολύ σύντομα θα αρχίσεις να διαβάζεις το Φανταρομάτριξ και θα ξέρεις πάντα πού να κρυφτείς για να γλιτώσεις τα χειρότερα. </blockquote>

Δηλαδή, πείτε κάνα παράδειγμα για να καταλάβουμε και μεις οι μαλάκες ρε παιδιά. Πως κρύβεσαι και πως την σκαπουλάρεις; Εγώ ο μαχητής της ζωής και προστάτης των αδύναμων δεν έχω μάθει ποτέ να κρύβομαι σαν τον αρουραίο μέσα στους τοίχους.
ΓΙΑ ΞΗΓΗΘΕΙΤΕ.





 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Με σειρά προτεραιότητας :

1. Όταν πας ν'αγοράσεις εισιτήρια σε ΚΤΕΛ/ΟΣΕ/Γουατέβερ, δείχνεις το χαρτί ναι και λες ότι πας να παρουσιαστείς. Μετά που θα 'χεις φανταροταυτότητα, τα ΜΜΜ στην Αθήνα είναι όλα δωρεάν (τουλάχιστον αυτό ίσχυε το '06/07 που ήμουν εγώ φαντάρος, δεν φαντάζομαι να άλλαξε κάτι, αλλά καλό είναι να τσεκάρεις) και σε ότι άλλο εισιτήριο βγάζεις, ρώταγε για φανταροέκπτωση.

2. Σχετικά με τις τσόντες : μέτραγε παλιότερα. Τώρα που όλοι είναι με οχτώ σμαρτφόουν ανά χείρας, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, οπότε θεώρησέ το φρικτό χούμορ.

3. Εδώ ισχύει ο νόμος "Monkey See/Monkey Do". Επειδή κάθε μονάδα είναι στημένη αλλιώς και οι φιδότρυπες διαφέρουν και ποικίλλουν, στην αρχή θα φας όντως χοντρό και τεράστιο πακέτο. Άρχισε να παρατηρείς όμως που συχνάζουν οι παλιοί, που τριγυρνάνε όσοι "δεν τους πιάνει τίποτα", μάθε τις προτιμήσεις των αξιωματικών της μονάδας, έχε το νου σου όταν έχει υπηρεσία κάποιος ζαβός (Υπηρεσία=Το Στρατόπεδο γίνεται η Μικρή Κούβα το εν λόγω φυρερίσκου για ένα 24ωρο) και γενικά θα το μάθεις στην πορεία αφού χύσεις αρκετό αίμα, δάκρυα και ιδρώτα.

Από τα χρήματα της ΕΛΔΥΚ, να ξέρεις από τώρα, δεν θα σου μένει ΤΙΠΟΤΑ. Έχουν μόνο νόημα αν δεν θέλεις να επιβαρύνεις τους δικούς σου οικονομικά και είσαι παλλικάρι. Από τις φυλακές και την πίεση που θα τρως μέσα, όταν βγαίνεις θα σκορπάς χειρότερα από ναύτης. Ακόμα και στα κωλόμπαρα να μην τ'αφήνεις, θα τα τρως σε γκατζετάκια, βιβλία, καφέδες και λοιπά τεκμήρια νορμάλ και ανθρώπινης ύπαρξης για να ξεχνιέσαι.

Τώρα αν πας για δόκιμος (ΔΕΑ), τρως ένα εξάμηνο υποχρεωτικής εκπαίδευσης στη ΣΕΑΠ στην Κρήτη, που κατά γενική ομολογία είναι ένας σπέσιαλ εφιάλτης. Δεν είναι ακατόρθωτο, καθότι άπειροι χαλβαδογιωτάδες πήγαν και αποφοίτησαν (υπάρχει και απελπιστική έλλειψη ΔΕΑ στα στρατά, οπότε δεν κόβουν αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη) αλλά θα σου κάνουν το γλυκό σου κωλαράκι ΝΤΟΖΟ με το 'ζμπάθειο.

Και αν και πολύ, ΠΟΛΥ θεωρητικά όντως μπορείς να μένεις στην μονάδα, θα δεις πως στην πράξη κάτι τέτοιο θα είναι αδύνατο, γιατί θα σιχαίνεσαι τη ζωή σου εκεί μέσα. Σου βρίσκουν και σπίτι έξω πολύ φτηνά, παίρνεις και διπλό μισθό ως ΔΕΑ, γενικά εις την Τσύπρον κάμεις ζωή αξιωματικού. Μέσα, το στρατόπεδο, όταν "σχολάνε" οι αξιωματικοί στις 2μμ , μετατρέπεται είτε σε χημείο είτε σε προσωπικό εφιάλτη, ανάλογα ποιός έχει υπηρεσία. Όπως και να έχει, δεν θες να είσαι εκεί μέσα ούτε δευτερόλεπτο πέρα από τα απολύτως απαραίτητα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
<blockquote> Πως κρύβεσαι και πως την σκαπουλάρεις;</blockquote>
γιαυτο σε εκπαιδευουν, για να γινεις αορατος. να μην ξεχνας οτι πρεπει και να σε θελει.
μπορει να κρυφτεις στον υπονομο και να πετυχεις ταξιαρχο να κανει επιθεωρηση γλυτσας στα τοιχωματα.
πρεπει να αυτοσχεδιαζεις και να αποφευγεις τα μπουλουκια. αυτοι ειναι κινητοι στοχοι ομαδικης αγγαρειας.

κουνελισιος χειρισμος καταστασεων.
ειχε βγει ανακοινωση οτι οποιος δωσει αιμα, θα αραξει ολη μερα. οποιος ΔΕΝ, θα ελειωνε στην οικιακη οικονομια.
δηλωσα "εθελοντης" αιμοδοτης, και δεν πηγα. θα πηγαινα, αλλα ειδα τι επαθαν οι πρωτοι και ειπα ασε καλυτερα.

σε τετοιες περιπτωσεις να ξερεις οτι οι ελεγχοι χαλαρωνουν.
απεφυγα ομαδα κοπανατζηδων και την επεσα μεσα σε θαμνους με παρελκομενα διακοπων.
ειχα τον νου μου στο στρατιωτικο ηχοσυστημα για να δηλωσω παρων με δικαιολογια, με απηγαγαν εξωγηινες ανεραστες γκομενες.

σε μιση ωρα οι κοπανατζηδες ειχαν εντοπιστει και εσκαβαν λεκανες. μολις τελειωσε το γλεντι, βγηκα και εξοδουχος, γιατι με ηθελε.

"του φευγατου η μανα, δεν εκλαψε ποτε".
αν κανεις το σκηνικο να ειναι αλεξισφαιρο σε εκφρασεις "τι κανεις εσυ εδω, γιατι δεν εισαι με τους αλλους. εισαι οκ.
ειναι και θεμα εμπειριας.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Χαχαχα θεικές απαντήσεις <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />

Borracho τα λεφτά γι'αυτό το λόγω τα θέλω, για να πάρω καμιά GTX 750TI και να τα σκάσω σε GOG.COM, STEAM, Carmageddon και World Of Darkness!
Θα δουλεύω μια ζωή για να τα σκάω σε games και PC ρε μουνιά!

Να στε καλά για τις απαντήσεις παιδιά μου <img src="/heart.gif" width="" height="" alt="<3" title="<3" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
παρε μαζι σου εναν σουγια , δυναμιτακια και ενα mp3 γεμισμενο με παουερ μεταλ
<span class="bbcode_spoiler">http://www.youtube.com/watch?v=-lHXxNicdkw</span>
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Τι παίζει με την "κινητοαπαγόρευση" μέσα στα στρατόπεδα;
Ισχύει και σου κάνουν κατάσχεση το κινητό άμα σε δουν ή απλά δεν πρέπει να βγάζεις selfies σαν αδερφή και να το κουνάς γύρω γύρω λάηκ α fegget?
Το ρολόι το χω αντικαταστήσει με κινητό και αν το χάσω κι αυτό θα φαρμακωθώ <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom