What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προσφορά Cosmote "Απεριόριστα Data για 30 ημέρες"

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Έχει ενεργοποιήσει κανένας αυτήν την προσφορά που είναι σε ισχύ εδώ και κάνα μήνα για "απεριόριστα ντάτα έναντι 10,90"? Γνωρίζετε αν τα Data είναι όντως και πλήρως απεριόριστα χωρίς ναι μεν αλλά? Ή υπάρχει κανένα κρυφό και μη δηλωθέν όριο και αν πχ καταναλωθούν πάνω από 10 GB μέσα σε μια μέρα θα έρθει μήνυμα φραγής/λήξης/whatever?

Επομένως, αν, πχ, κάνω το κινητό hotspot με ενεργοποιημένα τα απεριόριστα data, και παράλληλα το κάνω tethering με ένα πισή χωρίς εύκαιρη πρόσβαση στο ίντερνετ σε έναν μακρινό νομό της χώρας (Κοζάνη πχ), θα μπορέσω να παίζω Την Πύλη του Μπαλντούρου 3 στο πισή μέσω του hotspot ή θα έρθει η κοσμοτέ με έναν ματρακά και θα μου πυρπολήσει την ψυχή?

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Πέρυσι την είχα πατήσει και στα 5 γίγα με έκοψαν. Ήταν 5 με περιαγωγή, κάτι παραπάνω αν ήμουν στην Ελλάδα. Με τα πολλά, έμαθα ότι αν βλέπεις από κάτω ότι εφαρμόζεται πολιτική ορθής χρήσης, τα δεδομένα δεν είναι απεριόριστα.Όποτε δες αυτό για αρχή.

Sugamoto Panagia

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Πέρσι για εμένα ήταν όντως απεριόριστα τα gigabyte. Φέτος δεν παρατήρησα γιατί εν τέλη δεν έκανα τρελή χρήση.

maladroid

Mind-flayer
Την έχω ενεργοποιήσει κι εγώ για όσο είμαι Ελλάδα και προς το παρόν δεν παρατήρησα κάτι ύποπτο...
...εκτός από εκείνη την υποσημείωση που λέει ότι το πακέτο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα. Εφόσον είναι(?) απεριόριστο, τι να τις κάνεις τις δύο ενεργοποιήσεις, οεο;;;
Εκτός αν το βάλανε για το roaming, όπου το όριο είναι 10GB.

Last edited:

bald_killer

Death Knight
Χμ, μπορεί ίσως να εχουν όριο που δεν το γράφουν όμως, που απλά μόλις το ξεπεράσεις η ταχύτητά σου πέφτει στα "56kb" οπότε θεωρητικά "μπαίνεις" ακόμη στο ίντερνετ.

The Nameless One

Mind-flayer
Το έχω βάλει στην γυναίκα μου (ίσα που πρόλαβα το quote στο δίπλα θέμα) ενεργοποιήσει στην γυναίκα μου που είναι στο νησί με τα παιδιά και εδώ και σχεδόν ένα μήνα, δεν έχει πρόβλημα. Και σίγουρα καταναλώνει πολλά gb (Netflix, YouTube κτλ)
Έχει κάρτα, όχι συμβόλαιο εάν παίζει ρόλο

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Την έχω ενεργοποιήσει κι εγώ για όσο είμαι Ελλάδα και προς το παρόν δεν παρατήρησα κάτι ύποπτο...
...εκτός από εκείνη την υποσημείωση που λέει ότι το πακέτο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα. Εφόσον είναι(?) απεριόριστο, τι να τις κάνεις τις δύο ενεργοποιήσεις, οεο;;;
Εκτός αν το βάλανε για το roaming, όπου το όριο είναι 10GB.
καλά cosmote απλά έχουν απολύσει όλους τους copywriters για αυτό λέει πίπες για ενεργοποίηση ξανά.
Εδώ έκανα ανανέωση συμβολαίου στον πατέρα μου και το πακέτο μου έδινε απεριόριστες κλήσεις προς όλους και δώρο 1000 λεπτά προς όλους...

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΚΟΣΜΟΤΕ.
ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ.

(τιποτα. κατι δικα μου. απλα εξαφανισανε το πιο φτηνιαρικο προγραμμα καρτοκινητου των 7,20 € ανα μηνα και τωρα το φτηνοτερο και σχετικα αντιστοιχο του παλιου κανει 11,5 €. ποσο ειν αυτο? 50 με 60% πανω? ετσι, γιατι μπορουν. οπότε καπως ετσι φτανουμε στην πρωτη φραση του ποστ.)

δεν εχει μεγαλη σχεση το θρεντ, απλα εχει την λεξη κλειδι που με τριγκαρε και διαολε, ΚΑΠΟΥ πρεπει να τα γραψω....

vlad

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Ναι οι μπάσταρδοι, και όχι μόνο κοστολογούν πλέον το φθηνότερο πρόγραμμα στα 11,50€ αλλά αύξησαν και την ελάχιστη κατάθεση χρημάτων που μπορείς να κάνεις στα 13,00€. Ήρθε η ώρα να ψάξω τον ανταγωνισμό αν και ξέρω οτι θα είναι μάταιο επειδή καρτέλ αφού.

The Nameless One

Mind-flayer
Ναι οι μπάσταρδοι, και όχι μόνο κοστολογούν πλέον το φθηνότερο πρόγραμμα στα 11,50€ αλλά αύξησαν και την ελάχιστη κατάθεση χρημάτων που μπορείς να κάνεις στα 13,00€. Ήρθε η ώρα να ψάξω τον ανταγωνισμό αν και ξέρω οτι θα είναι μάταιο επειδή καρτέλ αφού.
Και η Vodafone στο cu έκανε τα ίδια. Ούτε συννενοημενοι να ήταν :mad:

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Στη Wind f2g τώρα που τσέκαρα η ανανέωση υπολοίπου ξεκινάει από 12 ευρώ

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
μαλλον ειναι η "τιμωρια" μας γιατι δεν εχουμε "κανονικο" συμβολαιο, αλλά καρτοκινητή.

οσο το ψαχνω, τοσο χειροτερο γινεται. αν εχω καταλαβει καλα, γιατι μονο με μισολογα τα επικοινωνουν αυτα, αν πηγαινεις λεει σε μαγαζι κινητης να ανανεωσεις (μιλαμε για καθε μηνα, ετσι?) η χρεωση ειναι 8 ευρω, αλλά ονλαιν παει στα 11,5. ειναι αυτο που λεμε ελλαδα 2.0.... γυρναμε στις εποχες της φυσικης παρουσιας, του γκισέ, της ουράς και της ταλαιπώριας αντι να δωσουμε κινητρα για ονλαιν επικοινωνια με τον καταναλωτη.

τραγικο. το αντιθετο θα επρεπε να συμβαινει, πιο φτηνα το ονλαιν για να ελαφρυνει και το εργο των υπαλληλων της η κοσμοτε και για να δινει κινητρα στους πολιτες να μειωσουν τον ιντερνετικο αναλφαβητισμο τους, οπως γινεται με τα ραντεβου σε γιατρους, εμβολια, μαρκετ πας, γιουθ πας, υποβολη φορολ. δηλωσεων κλπ.

και, απ οτι καταλαβαινω παλι, ΑΝ ειχες προλαβει λεει να κανεις ανανεωση του "φτηνου" πακετου λιγο πριν την ημερομηνια οροσημο (13/11/23, ουτε που το πηρα πρεφα, πουθενα δεν "ακουστηκε"), μπορεις να το διατηρησεις αρκει να εχεις βαλει επιλογη για αυτοματη ανανεωση καθε μηνα ουσιαστικα δηλαδη, με το μικρο iq που μου δωκε ο θεουλης, οτι πιο κοντινο σε συμβολαιο. γιατι εκει θενε να μας μαντρωσουνε, προφανως. βρε να παν να αμηθουν, λεω γω.
ρηντ μαι λιπς, γαμωκοσμοτε: ΔΕΝ. ΘΑ. ΣΥΜΒΕΙ.

με μια επιφυλαξη ολ αυτα παντως, γιατι τα διαβασα σε φορουμ χρηστων... αλλά βλεποντας τον τροπο που κινουνται οι εταιρειες τηλεφωνιας, λετζιτ μου ακουγεται.

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Ακόμα και στις ανανεώσεις συμβολαίων υπάρχει εσάνς απάτης για να σε αναγκάζουν να ανανεώνεις όλο και ακριβότερα κάθε φορά.

Πχ έχεις καρτοκινητή, σε παίρνουν τηλ να στο κάνουν συμβόλαιο με 15 ευρώ το μήνα συν πόσα bonus λεπτά gigabyte sms κτλ κτλ, λες οκ καλή φάση.
Λήγει το συμβόλαιο, οι μοναδικές προσφορές που έχεις για ανανέωση ξεκινάνε από τα 17μιση ευρώ. Λες νταξ οκ, 2μιση ευρώ πάνω, σιγά, κερδίζω και 1-2 gigabytes έξτρα.
Λήγει ξανά το συμβόλαιο, μοναδικές προσφορές για ανανέωση ξεκινάνε από τα 20 ευρώ. Λες νταξ τώρα, 2μιση ευρώ πάνω, σιγά, κερδίζω και 1-2 gigabytes έξτρα.
Λήγει πάλι το συμβόλαιο, οι μοναδικές προσφορές για ανανέωση ξεκινάνε από τα 25 ευρώ. Λες νταξ τώρα, 2μιση ευρώ πάνω, συν 2 ευρώ ταρίφα επειδή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ.
Και βρίσκεσαι σε βάθος 5-6ετίας να σκας τα διπλάσια λεφτά χωρίς λόγο.

nitro912gr

Tarrasque
Εγώ μόλις το γύρισα vodafone καρτοσυμβόλαιο σε CU και μου λέει θέλουμε ένα μήνα για να γίνει η αλλαγή... αλλά αφού έχετε ένα μήνα ακόμα στο πρόγραμμα θα σας κοστίσει 5€...

Τεσπά από τα 17€ που δίνω κάθε μήνα βρέξη χιονίσει, καλύτερα θα είμαι... και ας έχουν ανεβάσει τις τιμές.

Το να πάω στο κατάστημα με βολεύει για να πληρώνω με τα μαύρα που φοροδιαφεύγω σαν ελεύθερος επαγγελματίας που είμαι :D

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Το να πάω στο κατάστημα με βολεύει για να πληρώνω με τα μαύρα που φοροδιαφεύγω σαν ελεύθερος επαγγελματίας που είμαι
Όλοι ξέρουμε ότι τυπώνεις λεφτά στο μαγαζί. Στοκαρεις μακαρόνια, περιμένεις να σου δώσουν τσάμπα τα γκεημς. Τι θα τα κάνεις τόσα λεφτά ωρε; Μαζί σου θα τα πάρεις;

nitro912gr

Tarrasque
Όλοι ξέρουμε ότι τυπώνεις λεφτά στο μαγαζί. Στοκαρεις μακαρόνια, περιμένεις να σου δώσουν τσάμπα τα γκεημς. Τι θα τα κάνεις τόσα λεφτά ωρε; Μαζί σου θα τα πάρεις;

bald_killer

Death Knight
Η εταιρείες κινητής Ελλάδα είναι καρτέλ.
Στην Γερμανία, στην καρδιά της καπιταλιστικής Ευρώπης κ της ελεύθερης αγοράς, πληρώνω καρτοσυμβόλαιο απεριόριστα σε σταθερά κ κινητά σε όλη την Γερμανία +7gb internet τα οποία από τον περασμένο Μάιο έγιναν 10 χωρίς αύξηση τιμής των 10€ το μήνα.

erevos

Blackguard
Ακόμα και στις ανανεώσεις συμβολαίων υπάρχει εσάνς απάτης για να σε αναγκάζουν να ανανεώνεις όλο και ακριβότερα κάθε φορά.

Πχ έχεις καρτοκινητή, σε παίρνουν τηλ να στο κάνουν συμβόλαιο με 15 ευρώ το μήνα συν πόσα bonus λεπτά gigabyte sms κτλ κτλ, λες οκ καλή φάση.
Λήγει το συμβόλαιο, οι μοναδικές προσφορές που έχεις για ανανέωση ξεκινάνε από τα 17μιση ευρώ. Λες νταξ οκ, 2μιση ευρώ πάνω, σιγά, κερδίζω και 1-2 gigabytes έξτρα.
Λήγει ξανά το συμβόλαιο, μοναδικές προσφορές για ανανέωση ξεκινάνε από τα 20 ευρώ. Λες νταξ τώρα, 2μιση ευρώ πάνω, σιγά, κερδίζω και 1-2 gigabytes έξτρα.
Λήγει πάλι το συμβόλαιο, οι μοναδικές προσφορές για ανανέωση ξεκινάνε από τα 25 ευρώ. Λες νταξ τώρα, 2μιση ευρώ πάνω, συν 2 ευρώ ταρίφα επειδή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ.
Και βρίσκεσαι σε βάθος 5-6ετίας να σκας τα διπλάσια λεφτά χωρίς λόγο.

Να σας πω πως δουλεύει το σύστημα "από μέσα".
Ας πούμε ότι έχεις ένα παλιό πρόγραμμα με 1000 λεπτά ομιλίας και 1500MB με 14€. Έχουν βγει προγράμματα με απεριόριστη ομιλία και 2GB με 13€ το μήνα. Δεν πρόκειται να στο δώσουν γιατί είναι downgrade (παρά το γεγονός ότι έχει πιο πολλές παροχές) και τα καταστήματα δεν βγάζουν cent από αυτό και ούτε μετράει στην στοχοποίηση του μήνα. Θα σπρώξουν τα προγράμματα των 15€ και πάνω.

Γενικώς η αγορά κινητής στην Ελλάδα δουλεύει με την φιλοσοφία του upsell (δηλαδή να σου δώσουν πιο ακριβό πακέτο) και των νέων συνδέσεων. Επίσης θέλουν να ελαχιστοποιήσουν την καρτοκινητή, γι' αυτό και οι καλύτερες προσφορές είναι πάντα στην αλλαγή από καρτοκινητό σε συμβόλαιο.
Γενικώς, το management των 3 εταιρειών έχει διαχρονικά χεσμένο για το customer retention. Δεν μετράει πουθενά, με εξαίρεση κάτι ψίχουλα που δίνουν μηνιαία στους συνεργάτες (δηλαδή στους ιδιοκτήτες καταστημάτων) ανά σύνδεση, οπότε δεν τους νοιάζει.

Από την πλευρά των καταναλωτών, η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι κάθε 2 χρόνια που λήγει το συμβόλαιο, αλλαγή εταιρείας.

Top Bottom