Νομίζω ότι δεν θα ήταν τόσο οξύ το πρόβλημα αν η αγορά των GPUs δεν είχε τέτοια χάλια. Αν δηλαδή μετά την 1060, που ήταν για μένα η τελευταία midrange κάρτα με ουσιαστική βελτίωση επιδόσεων, είχαν ακολουθήσει 2060, 3060 και 4060 με αντίστοιχη βελτίωση, τώρα η μίνιμουμ απαίτηση για 2060 δεν θα ήταν τόσο τραγική.
Με την τρέχουσα κατάσταση όμως, οι επιδόσεις στο midrange κομμάτι έχουν μείνει στάσιμες εδώ και μια πενταετία και οι τιμές αυξήθηκαν. Ο συνδυασμός των απαιτήσεων και της αποκλειστικότητας στο EGS πιθανότατα σημαίνει ότι η έκδοση του Alan Wake 2 για PC θα βυθιστεί αύτανδρη.
Ναι οκ, αλλά τι μας νοιάζει εμάς; Θέλω να πω, ο κόσμος έχει τις κάρτες που έχει και δεν τον βλέπω να ψήνεται να αναβαθμίσει όπως δείχνουν και τα στατιστικά του τι έχουν οι χρήστες του Steam.
Πως είναι δυνατόν οι developers να βγάζουν παιχνίδια που δεν μπορούν να παίξουν οι χρήστες;
Πως είναι δυνατόν να θεωρούν ότι ο κόσμος θα αναβαθμίσει να παίξει το παιχνίδι τους.
Πως είναι δυνατόν να μπορούν να κάνουν optimization για να τρέχουν τα σκατοπαίχνιδα τους σε κονσόλες επιπέδου R5 5600X+3060/6650XT αλλά για PC ζητάνε πολλά περισσότερα;
Πως είναι δυνατόν να αφήνουν ολόκληρες γενιές από πρόσφατες κάρτες γραφικών εκτός; (RX5000)
Πως είναι δυνατόν να κάνουν περισσότερες πωλήσεις από όσες έκανε η 4090?
imho? μπαναγαμηθουν. Με τέτοιες απαιτήσεις ούτε στην επόμενη αναβάθμιση μου σε κανά 2 χρόνια δεν θα μπορώ να παίξω κάποιους τίτλους που βγαίνουν τώρα. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα με τις αναβαθμίσεις που έκανα μπορούσα να παίξω παιχνίδια που είχαν βγει ΑΑΑ πριν 4-5 χρόνια.
Με αυτούς τους ρυθμούς προσωπικά, παρατάω το PC gaming, εκτός αν γίνει στάνταρ το steam deck settings και δεν είναι γτπ καβάλα.