What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προτάσεις για ταινία

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
@maladroid Ως προς τους γονείς μου άρεσε που είδαμε τον πατέρα να μην μπορεί να επικοινωνήσει με τον έφηβο γιο ή να μην μπορεί να ακολουθήσει την εξυπνάδα του (η σκηνή με την σχολική σύμβουλο που εξηγούσε ο Miles τι θέλει να σπουδάσει), ακόμα γελάω με την αντίδραση της μάνας για τον βαθμό στα ισπανικά μου φάνηκε βγαλμένη από την πραγματική ζωή. Η σκηνή στην ταράτσα ουσιαστικά κατεύθυνε την αντίδραση του Miles αργότερα όταν του επιτέθηκε ο Miguel, αλλά ναι οκ ήταν κάπως πρώιμη και επιτηδευμένη μιας και είναι δευτεροετής και ήθελε να σπουδάσει στη δίπλα γειτονιά και όχι σε πολιτεία στην άλλη ακρή του χάρτη.

Γενικά όμως πιστεύω πως η ταινία έκανε καλή διαχείρηση των χαρ/ρων της και είχε σφικτή ιστορία να πει. Συνέχισε δυνατά από το momentum της πρώτης και στον τεχνικό τομέα πάντρεψε πάρα πολλά διαφορετικά πράγματα. Δεν ήταν απλώς cameo fan service fest. Σε αντίθεση με το No way Home που η όλη υπόθεση ήταν απλώς μια αφορμή να φέρουν και τους 3 Spider-man (με τον Dr. Strange να είναι τόσο out of character) για να παίξουν μπουνιές.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,340
Δεν πειράζει. Όπως είπαν κάποιοι, δεν είναι όλοι Τομ Κρουζ. Αν το θέλουν οι εταιρείες παραγωγής, θα το βγάλουν μετά.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,963
Μόνο δύο ταινίες αυτή την εβδομάδα, έπεσε κάπως ο ρυθμός.

Venom: Let There Be Carnage: Ίσως ό,τι χειρότερο έχω δει σε υπερηρωική ταινία από καταβολής του είδους. Κακό pacing, βεβιασμένο σενάριο, cringy "χιούμορ", ερμηνείες-αγγαρεία, απολύτως κανένας λόγος ύπαρξης. Ίσως ένας: να δώσει πολεμοφόδια στον Μποράτσο.
2/10

Layer Cake: Βλέποντας το βιογραφικό του δημιουργού, οι ομοιότητες με τις Δύο Καπνισμένες Κάνες ή την Αρπαχτή φαντάζουν απολύτως λογικές. Ένα κλικ πιο συγκρατημένη και συγκροτημένη από τις ξέπνοες ταινίες του Guy Ritchie αλλά εξίσου απολαυστική κι ενίοτε βίαιη. Γνωστές φάτσες στους ρόλους των μικροαπατεώνων και γκάνγκστερ κι ένας Daniel Craig έτοιμος για την οντισιόν του 007, που ενσάρκωσε δύο χρόνια αργότερα. Έξυνπο μοντάζ, γρήγορος αλλά όχι ιλιγγιώδης ρυθμός, ωραίο soundtrack κι ενδιαφέρον σενάριο. Το έχει το Νέτφλιξ.
7.5-8/10
 
Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,473
Πραγματικά το δεύτερο Venom ήταν χάλια, το παράτησα στην μέση αν και ο Carnage είναι από τους χαρακτήρες που έχω μεγάλη νοσταλγία.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,695
Τον είδα μέσα στο αεροπλάνο όσο περιμέναμε να απογειωθουμε. Οριακά έκανε την αναμονή μικρότερη....
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,548
To κινηματογραφικό μας κλάμπ είχε προβολή του Those Who Wish Me Dead σήμερα.



Το σνόμπαρα κανά χρόνο, καθότι πέρα από τον ιντριγκαδόρικο τίτλο, οι επιλογές του Αντζελινακίου δεν εμπνέουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη εδώ και χρόνια. Το όνομα του σκαπόη γίγαντα (sic) Taylor Sheridan στο σενάριο και τη σκηνοθεσία, όφειλαν να με είχαν ψυλλιάσει. Χορταστική ταινία δράσης, όπως δεν τις φκιάνουν πια. Θρίλερ καταδίωξης βγαλμένο μέσα από τις καλύτερες σελίδες της δεκαετίας του '90 δίχως ίχνος πολιτικά ορθής αρλούμπας να χαλάει το γλυκό. Έξτρα πόντοι για την τρομακτική απεικόνιση των πυρκαγιών, που δυστυχώς βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην καθημερινότητά μας απ' όσο θα 'πρεπε.

ΥΓ Μαζί σου για το Layer Cake, μαλαντρουά, το θυμάμαι ως φοβερά ευχάριστο αντιπρόσωπο της Ριτσικής σχολής ευφυούς γκαγκστερίλας.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,365
Guardians of The Galaxy, Vol. 3: Δεν ήταν και άσχημο, καλύτερο από το 2, με πολύ καλό soundtrack (Και τραγούδια και ορχηστρικά)!!!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,473
Οι αμερικάνοι εκμεταλλεύτηκαν την ταυτόχρονη κυκλοφορία των Barbie και Oppenheimer για να δημιουργήσουν το meme "Barbenheimer":

rahal-nejraoui-barbenheimer-poster-by-rahalarts.jpg


Ωστόσο οι γιαπωνέζοι δεν το βρήκαν καθόλου αστείο και για να περάσουν το μήνυμα ότι το memefication ενός εγκλήματος πολέμου είναι σιχαμερό, δημιούργησαν μια εκδοχή με την 11 Σεπτεμβρίου;

F2eu7WAbQAE9OOh


Μια νορμάλ ημέρα στο internet.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,863
Τα πράγματα είναι απλά

-Υπάρχει η ιντεράκτιβ εκδοχή του Oppenhausπωςτολεν και λέγεται Braid (ουπς σποίλερς, ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 12ΕΤΙΑΣ ΞΕΡΩ ΓΩ), προτιμήστε αυτή.
-Σκληρό μπόικοτ στη μπίμπο από το Μούρικα, δώστε στις κόρες σας να παίξουν με ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα όπως την Μπιπι-πό και τον Τσον-τσον.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,548
Εύσημα αξίζουν στους είλωτες του μάρκετινγκ που επινόησαν, έσπρωξαν κι έκαναν βάιραλ το 'Μπαρμπενχάιμερ' τούτο το άνυδρο κινηματογραφικά καλοκαίρι πάντως. Πήγε κόσμος στα σινεμά και φάγανε τα λυσσακά τους οι απανταχού Αλέκυθοι. Μετά τους παντόφλιασαν οι γουάι-φου τους πως δεν τις πάνε πουθενά και η μαμά δεν κάνει καλό ουνάγκι και στρώσανε χαρακτήρα.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Βασικά το marketing της Barbie ήταν τόσο πετυχημένο που προώθησε 2 ταινίες. Επιπλέον σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι εκτιμήσεις λένε πως θα βγάλει και τα σπασμένα για την WB από το Flash. Your turn Transformers.

Είδα το Oppenheimer σε IMAX, δεν ξετραλάθηκα. Δεν ξέρω αν φταίει το συγκεκριμένο σινεμά ή ήταν η ταινία έτσι όμως η μουσική ήταν x10 σε ένταση και μάλλον απευθυνόταν σε άτομα με προβλήματα ακοής. Έπεφτε πάνω στους διαλόγους (για να δημιουργήσει αγωνία) και ήταν δύσκολο να καταλάβεις τι λένε δίχως υπότιτλους. Με κούρασε.

H Barbie θα πάρει σειρά την επόμενη βδομάδα.

Θέλω να δω Dune pt 2 σε IMAX αλλά αν είναι να κουφαθώ τελείως τότε ας το καλύτερα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,548
@kara Η μίξη του ήχου στο σινεμά γίνεται αποκλειστικά για εμάς τα Σκορσεζικά παππούδια των δεύτερων αντακάτι. Η νεολαία δεν κάμει να κάθεστε μπροστά, οι αισθήσεις σας λειτουργούν ακόμη φυσιολογικά!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,695
Ο Nolan έχει αποκτήσει έναν τεχνοκρατικό ελιτισμό στις ταινίες του χωρίς να βάζει νερό στο κρασί του. Το Oppenheimer, όπως και το Tenet, έχει γυριστεί με το IMAX 70mm κατά νου. Αυτό έχει επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της παραγωγής λόγω του μεγαλύτερου (μη συμβατικού) φιλμ, με την πιο ηχηρή (pun intended) να είναι στον τομέα του ήχου. Δυστυχώς έχει πει ότι δεν κάνει διπλή μίξη και όποιος θέλει να δει την ταινία όπως πρέπει να πάει σε μια από τις 30 αίθουσες παγκοσμίως.

Ίσως λίγο ειρωνικό ότι ο πλέον αναγνωρισμένος σύγχρονος auteur (Borracho-approved director) στην προσπάθεια του να σπρώξει μπροστά την τεχνολογία απωθεί το κοινό από τις αίθουσες.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Τότε μπορεί να πάω στο Dune με ακουστικά με noise cancellation μπας και κόψει κάτι. Κρίμα γιατί οπτικά είναι πολύ εντυπωσιακή εικόνα.

Στο Cineworld είδα τη μπόμπα @Northlander
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,649
Ο ήχος με την εικόνα που κολλάει; Για αυτό ήταν τόσο σκατά ο ήχος στο dune? Εϊμαι κουφός και με ενόχλησε...
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ο ήχος με την εικόνα που κολλάει;

Αν επιλέξω να πάω IMAX είναι γιατί θέλω να δω την ταινία σε Γιγαντοοθονη. Η εικόνα με τραβάει στα IMAX. Κι από το φαίνεται ο ήχος θα με διώξει στο ίδιο σινεμά είχα δει musical πάλι στα όρια της κώφωσης, εκεί νόμιζα πως έφταιγε πως καθόμασταν τέρμα πίσω και ήμασταν κοντά στα ηχεία.
 
Top Bottom