ειδα το γκλαντιέιτο 2 και το Δε Ριτέρν.
μ αρεζανε και τα 2. ενταξει, δεν εσχισα και την ρομπ ντε σαμπρ μου, αλλά δεν εκλαψα και το 4ωρο που εφυγε.
προφανως οι τιανιες ειναι εκατοτακατό διαφορετικες, αντιδιαμετρικες θα ελεγα.
το γκλαντ2 ειναι βαβουριαρικο, "θεαματικο", εξωστρεφες. δεν φαινεται για ταινια τεραστιου μπατζετ, αν και θαθελε να ειναι. επισης ο πρωταγωνιστης ειναι κουραμπιες ιμχο (ασορτι με τας εορτας) και δεν ξερω γιατι γινεται τοσο θορυβος μ αυτον τελευταια, μιας και ουτε ως ηθοποιος μου γεμισε το ματι. οκ, ξεραμε τι να περιμενωμε απ την ταινια: σπαθια, κετσαπ, χιτωνες και ντενζελ (σα να βαριοταν μου φανηκε). και αυτα πηραμε. στο χειρομαλαχτόμετρο: 6,5/10
η επιστροφη αντιθετως ειναι στημενη σχεδον θεατρικα, δεν εχει σκηνες πληθους, ειναι χαμηλοφωνη κι ο παζολίνης παιζει ωραια με το φως, το σκοτος και τις σκιες, εξωτερικα αλλά και εσωτερικα.
ο οδυσεας του ειναι ενας τσακισμενος αθρωπος, διαλυμενος απ τις τυψεις γιατι γυρισε μονάχος καθως ολοι οσοι ειχαν παει μαζι του, αφηκαν τα οστάκια τους στην τροια ή στο ενδιαμεσο διαστημα και κρυβεται απο τους παντες, καθως δεν εχει καμια ορεξη ουτε καν για εκδικηση. ενταξει, καταλαβαινετε, οσοι τον αναγνωριζουν ουσιαστικα τον λενε δειλο, μαλακα και τσομπανη και στο τελος παιρνει τα πραματα στα χερια του.
ο μεγαλυτερος λογος να δει καποιος την ταινια ειναι προφανως ο φαινς. δεν ειναι απ τους αγαπημενους μου, αλλά εδω δινει ρεσιταλ. εμεινα αλαλοθ. και βεβαια για να μπει ακομα περισοτερο στον ρολο, προφανως δεν δεχτηκε κανενος ειδους σταντμαν η προσθετικο εφε, αλλά μαμηθηκε στην γυμναστικη και στην νηστεια και οταν δειτε ειδικα τα χερια του, θα μεινετε ξεροι. τεραστιος.
ωραια κι η ζυλιετ, εδωκε μια πηνελοπη που δεν περιμενει τον αντρουλη της ως ερωτοχτυπημενη μαθητριουλα, αλλά του χει πολλα μαζεμενα και μαλλον δεν θα περασει οσο καλα θα περιμενε ο γιουλίσυς στο αμεσως προσεχες μελλον.
ο τηλεμαχος κεφτές, αναξιος λογου. παιζει κι ο τσακιρογλου σε κανα δυο σκηνες.
σηλ οφ απρουβαλ. 7,5/10