<blockquote><br>Blade Runner 2049 και το hype στα κόκκινα.<br><br>Κατ'εμέ αδικαιολόγητο. Καλή ταινία αλλά ούτε ρηξικέλευθη ούτε ιδιαίτερα τολμηρή ή νεωτερική. Στα θετικά το εκπληκτικό cinematography, η στυλιζαρισμένη σκηνοθεσία, οι στιβαρές (κατά κύριο λόγο) ερμηνείες και οι "οικονομικοί" διάλογοι.<br><br>Στα αρνητικά η άνευρη μουσική (ειδικά άμα τη βάλουμε δίπλα στο soundtrack-ορόσημο του Vangelis), o αδικαιολόγητα νωχελικός ρυθμός που πλασάρεται ως "ατμόσφαιρα" και το εν τέλει ψιλο-απογοητευτικό story. Βάλτε και το γεγονός ότι προφανέστατα και ξεδιάντροπα αφήνει αιχμές και ανοίγματα για να μετατραπεί το Blade Runner σε franchise (είτε με ταινίες, είτε με κόμικ, videogames, σειρά - θα φανεί). Οι διάλογοι (αν και όπως είπα οικονομικά γραμμένοι) γενικά δεν φτάνουν την οξυδέρκεια του αυθεντικού, ενώ υπάρχουν και 1-2 αρκετά cheesy σκηνικά που μοιάζουν παράταιρα με το υπόλοιπο φιλμ.<br><br>Ως έχει θα της έβαζα ένα 7/10. Αν ο Βιλνέβ ένιωθε και την περνούσε ακόμα ένα χέρι μοντάζ ψαλιδίζοντας κάνα 20λεπτο-μισάωρο θα πήγαινε για 7.5-8/10. Τα "άριστα" που τσιμπάει δεξιά κι αριστερά θεωρώ ότι είναι κυρίως βαθμοί ανακούφισης από κόσμο που πανικοβλήθηκε ότι θα δούμε μια ιερόσυλη μπούρδα που κανείς δεν ζήτησε κι ενθουσιάστηκε βλέποντας ότι τελικά πρόκειται για αξιοπρεπές σίκουελ. Αξίζει μια θέαση αλλά δεν θ'αφήσει εποχή.<br></blockquote><br><br>Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το post του maladroid. Στην πρώτη ταινία είχε κοντέψει να με πάρει ο ύπνος, μου είχε αρέσει η ατμόσφαιρα αλλά η βασική σεναριακή ιδέα φώναζε BSG από παντού. Ίσως να μου άρεσε περισσότερο αν την είχα δει στον καιρό της. <br><br>Τώρα το sequel το είδα λόγω Ryan αλλιώς δε με πολυενδιέφερε η συνέχεια στο συγκεκριμένο σύμπαν. Η ταινία κρατάει 2 ώρες και 40 λεπτά και η αίσθηση που σου δίνει είναι άνω του 3ωρου. Όλες οι σκηνές είναι τραβηγμένες πολύ παραπάνω απ΄ όσο έπρεπε. Δε θα αναφέρω παραδείγματα για λόγους spoiler αλλά έχω πολλά κατά νου. Ο ρυθμός της ταινίας είναι ανύπαρκτος, προχωράει η ιστορία αλλά η ταινία συνεχίζει και "περπατάει" δεν ένιωσα πουθενά την κορύφωση. Έχουμε 1-2 άλματα γιατί κάπως έπρεπε να προχωρήσει/κλείσει η ταινία. Συνολικά μου άρεσε η πλοκή αν και πάλι αυτό που θέλουν πιο πολύ οι replicants το χουμε δει σε άλλο franchise. Οι χαρ/ρες, αν εξαιρέσουμε τον Ryan που ήταν τίμια επιλογή και ουσιαστικά όλη η ταινία είναι γυρισμένη πάνω του, απλώς αδιάφοροι. Εκνευριστική η κοπέλα που ήταν Terminator 3 rip-off και για τον Leto και να μην έπαιζε καθόλου δε θα μου έλειπε ο χαρ/ρας του αφού δε με έπεισε ποτέ. Ο Ford τα έβγαλε τα λεφτά του, αν και με άλλο μικρότερο cameo ενθουσιάστηκα πολύ περισσότερο αφού είχα ξεχάσει πως έπαιζε ο συγκεκριμένος. <br><br>Σε κάποιον φαν του σύμπαντος νομίζω θα αρέσει, οι φανς του Ryan σίγουρα θα περάσουν καλά (ισοκατανεμημένα κοντινά πλάνα σε όλη την ταινία). Τώρα σε newcomers μπορεί να να τους πάρει και λίγο ο ύπνος). Προτείνω να τη δείτε με official ελληνικούς υπότιτλους. Ακόμα γελάω με μία μετάφραση.