Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Το Blueberry δυστυχώς το είδα όλο. Το είχα φανταστεί καλύτερα από το trailer :D

YΓ Τα σοβαρά φίλμ, πάντοτε τα βλέπω ολάκερα προτού εκφέρω άποψη. Τώρα animation κατιμάδες και λοιπά κουτσοκουλόστραβα, μπορεί να πάρω και λίγη φόρα.
 
Ήλπιζα να έχει κάποια σχέση με τον ήλιο τον πράσινο, τον ήλιο π'ανατέλλει. Άλλα τζίφος.
 
To Green Knight με έχει ψήσει, κυρίως για το μαγικό ρεαλισμό που δείχνει ν'αναδίδει. Μένει να φανεί τώρα αν η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ του φτηνού και εφηβικού θεάματος ή αν θα έχουμε μια πιο αξιόλογη και φρέσκια προσέγγιση στο θρύλο.
 
Ωραίο αγόρι ο Sir Gawain, μελαμψός με μαύρα μαλλιά... Oh wait.
 
Θυμίζει λίγο Pan's Labyrinth το Green Knight, για αυτό και το περιμένω συντηρητικά και συγκρατημένα αισιόδοξος.
 
Σε παρακαλώ να κρατήσουμε ένα επίπεδο. Ο,τι έγινε στο χτες, έμεινε εκεί.

#punhangover
 
Σας προτείνω το silent film "The Cabinet of Dr. Caligari", του 1920. Το έχει στο youtube. Το ανατρεπτικό της τέλος κάτι μου θυμίζει, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ ποιά ταινία.

Edit: Το θυμήθηκα

Το Shutter Island, με το Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
 
Έσκασε το Beckett του Netflix, το οποίο, αν δεν έχεις διαβάσει τίποτε (εδώ που τα λέμε, δεν προμοταρίστηκε και καθόλου) θεωρείς πως είναι κάποια από αυτές τις μεταμοντέρνες 'μαύρες' αναγνώσεις στη βιογραφία του Μπέκετ.

Και μετά βλέπεις το τρέηλερ από περιέργεια, καθώς η περιγραφή μιλά για κατασκοπικό θρίλερ στη δυστοπική Ελλάδα του 2021 :



...και συνειδητοποιείς πως είναι όλο γυρισμένο στην σάπια καρδιά του Μήλου, το καμίνι που μας άνδρωσε, το Μεγάλο Μπορντέλο, αιώνια μούσα και αγάπη της καρδιάς μας, την Αθήνα. Και ξεκινάς ν'αναρωτιέσαι γιατί δεν έχουν βουήξει ακόμα όλα τα εγχώρια μέσα. Αν και φαίνεται αρκετά σάπιο straight-to-video B movie, θα το δω για να κλαίω με αναφιλητά όποτε εμφανίζεται βρωμερό πεζοδρόμιο της Μεταξούπολης.

Είναι σκληρό πράμα η ξενιτιά.
 
Για να καταλάβω δηλαδή. Ήρθε στην Ελλάδα για τα γυρίσματα η Alicia Vikander, η γυναίκα του Fassbender, με Bourne και Tomb Raider, και δεν ακούστηκε τίποτα;!!! Οι "σταρς" του Survivor είναι καλύτεροι δηλαδή και έχουν πετύχει περισσότερα πράγματα; Προτεραιότητες των ελληνικών καναλιών...
 
αμα το καλοσκεφτεις, τα τελευταια χρονια πολλοι τουριστες/τουριστριες/ζευγαρια ηρθαν για διακοπουλες και γυρισαν με ξυλινο παλτουδακι σπιτι τους. βγαινουνε και κατι τετοιες ταινιες, που σημαινει οτι το θεμα αυτο σιγα σιγα απασχολει πολυ κοσμο σε κεντρα αποφασεων.
τυφλα να χουν οι παπαντρεηδες κι οι μητσοτακηδες ωστοσο. συμβαινουν και στα χολυγουντς. Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, λεει, γιος του ντενζελ. σιγα τα ωα, λεω εγω.
μπεκετ λεγεται το ταινιακι.



α ρε μπορατσε. γι αυτο μου χες λειψει. γιατι αν και ειμεθα πολυ διαφορετικοι χαραχτηρες, εχωμε αρκετες παρομοιες αναφορες και κεραιες που εξιταρονται με παρομοια πραματα...
κι εγω ειδα στο τρέιλε περιοχες περπατημενες και βιωμενες, ενα με το πετσι μας πια, και σκεφτηκα οτι οσο b και να ναι το μουβι, κατι εχει να μας πει και να μας ξυπνησει απ τα μεσα μας.
 
Η παραγωγή βλέπω είναι ουσιαστικά Ιταλική, οπότε, αν δεν χώθηκε κανένας λαμπερός 'ημέτερος', ενδέχεται να έπεσε 'πεφωτισμένο καλλιτεχνικό μποϊκοτάζ'. Γι'αυτό και το Χόλιγουντ θα συνεχίσει να φιλμάρει σε Ιταλίες και Μάλτες και οι Υπουργοί Πολιτισμού μας θα τρέχουν να φωτογραφίζονται δίπλα σε πευκάκια με πανώ 'ΣΙΓΟΥΡΑ, ΣΤΑΝΤΑΡ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΚΟΥ'.

Μετά το Μελινάκι, το χάος γαμώτο.
 
Πέτυχα το τρέηλερ προ ημερών και λέω τι τζενέρικ βλαχοαμερικανιά είναι αυτή. Μετά διάβασα κάτι σε εξολοκλήρου γυρισμένο στην Ελλάδα, είδα και τους τσομπαναραίους στο τρέηλερ να κάνουν δύσκολη τη ζωή του μαυρούλη, το έβαλα στο πρόγραμμα.
 
Έλα ρε, αυτά τα είχα διαβάσει σκόρπια, αλλά όταν τα βάζεις όλα μαζί, είναι πραγματικά ελπιδοφόρα!
 
Εμείς εδώ Θεσσαλονίκη για κανένα εικοσαήμερο το ζούσαμε πάντως το θέμα, από τα σοβαρά (ποιες οδοί θα είναι κλειστές ποιες μέρες και ώρες για τις ανάγκες των γυρισμάτων), casting calls για εκατοντάδες κομπάρσους, τα επικοινωνιακά (άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να καμαρώνουν, η αντιπολίτευση που δεν είχε ή δεν ήθελε να πει κάτι αρνητικό, να υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης των απαραίτητων υποδομών άρχισε επί των ημερών τους), τα lifestyle κουτσομπολιά (ωριαία updates για το πού έφαγε ο Μπαντέρας, πού κοιμήθηκε ο Μπαντέρας, πόσο απλός και φιλικός με τον κόσμο ήταν ο Μπαντέρας).

Έχουν την πλάκα τους όλα αυτά, από την ουσία κρατάω πως δούλεψε πολύς ντόπιος κόσμος ειδικά στην κατασκευή των σκηνικών (δεν κουβαλήσαν δικούς τους μάστορες από το Χόλυγουντ) και πως φαίνεται να έχει γίνει όντως καλή δουλειά στην δημιουργία σύγχρονων studio και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να μην αποδειχθεί πρόσκαιρο πυροτέχνημα α λα Ελληνικά η όλη φάση.
 
To deal με τα ντόπια συνεργεία έχει καθιερωθεί από πολύ παλιά. Είναι ο 'Δούρειος Ίππος' προκειμένου να εξασφαλιστούν εύκολα οι σχετικές άδειες, ελληνιστί 'Κοίτα φιλαράκι, να γυρίσεις εσύ, αλλά να δουλέψουμε κι εμείς!'. Θετικότατο φυσικά το πρόσημο, καθώς πρόκειται και για 'καθαρά' μεροκάματα, δεν ψάχνουν νταήδες ή εγκληματίες-σκαπανείς.

Μακάρι να έχουμε και αντίστοιχη συνέχεια, καθώς η Ελλάδα έχει μοναδική ομορφιά και χαρακτήρα και είναι καιρός να ξεφύγει από την κάλτ φυλακή του 'Α, μια φορά στα 10 χρόνια πάμε και γυρίζουμε στην Ελλάδα, ΟΠΑ ΟΠΑ ΣΥΡΤΑΚΙ!'. Να αναδειχθεί τόσο η ομορφιά της αντίστασής μας, όσο και η ζοφερή δυστοπία της Ελλάδας των 20'ς. Οι περισσότεροι ξένοι νομίζουν πως είμαστε όλοι αρντάν σε μια παραλία, με τσιπουράκι και Σπυρομακρυτουνάκια να μας κάνουν αέρα, απορούν και που μεταναστεύουμε από τον 'παράδεισό' μας.
 
Back
Top