Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Την ίδια ακριβώς ιστορία έχω ακούσει από όλους όσους ξέρω που είχαν παίξει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όλοι ανεξαιρέτως ήταν παικταράδες που η πορεία τους προς την παγκόσμια καταξίωση κόπηκε από τραυματισμό/άλλους που έπαιζαν με μέσο/τον ύπνο προπονητή που δεν τους έβαζε. Ούτε ένας δεν μου έχει πει "έπαιζα αλλά ήμουν ψιλοάμπαλος οπότε σταμάτησα".

Εγώ από την άλλη, ήθελα να παίζω (μπάσκετ), ήμουν αρκετά εύστοχος, είχα ψυχή, αλλά ποτέ δεν με έβαλαν στην ομάδα του σχολείου, γιατί δεν ήμουν δημοφιλής (ούτε σπασαρχίδης). Ήμουν πάντα χαμηλών τόνων και αυτό μάλλον μού στοίχισε (σε διάφορους τομείς της ζωής).

Ο 11χρονος Daniel βρίσκει τον πατέρα του αιμόφυρτο στο έδαφος. Αυτοκτόνησε ο Samuel πηδώντας από το παράθυρο της σοφίτας ή κάποιος τον έσπρωξε? Και ποιός? Μόνο η γυναίκα του, Sandra, ήταν στο σπίτι την στιγμή του κακού.

Κατά την διάρκεια της δίκης, ξεδιπλώνεται όλη η ζωή δύο ανθρώπων που κάποτε αγαπιόντουσαν αλλά ο έρωτας είχε πια αντικατασταθεί από βία, χρέη, κατηγορίες, σαπίλα. Και ανάμεσα σε όλα αυτά ο μικρός τυφλός Daniel. Και οι συνήγοροι, οι δικαστές, οι ενορκοι, η τηλεόραση, εμείς. Η σκηνοθέτης δεν χρησιμοποιεί κανένα μελoδραματικο τρικ, δεν υπάρχει καθόλου μουσική (εκτός από ένα κομμάτι του 50cent που έχει τον λόγο του), δεν υιοθετεί καμία θέση και καμία ατζέντα. Υπέροχο, δείτε το guys, όχι μόνο γκοτζίλες και μαρβελ.

Το Anatomy of a fall μαζί με το The zone of interest θεωρούνται οι σπουδαιότερες ευρωπαϊκές ταινίες για το 2023.

Και πρωταγωνιστεί και στα δύο η Sandra Hüller.

Και πρωταγωνιστεί και στα δύο η Sandra Hüller.
Η Σαντρα Μπουλοκ να μην ειναι και ολα καλα. Ειδα το bullet train. Καθαροαιμη ταινια διασκεδασης. Δεν ειναι για δευτερη προβολη αλλα περασε η ωρα χωρις προβληματισμους. Μεχρι που εσκασε η Μπουλοκ.
Η ατεχνιλα της και το κρυοκωλιασμενο υφος της, χαλασε στο τελευταιο λεφτο την ατμοσφαιρα.
αι σιχτιρ, μουχριτσα. Τι σκτ την φωναζουν; Τι σκτ εκανε στην ταινια; την ανατροπη;
Αχωνευτη.

Η Σαντρα Μπουλοκ να μην ειναι και ολα καλα. Ειδα το bullet train. Καθαροαιμη ταινια διασκεδασης. Δεν ειναι για δευτερη προβολη αλλα περασε η ωρα χωρις προβληματισμους. Μεχρι που εσκασε η Μπουλοκ.
Η ατεχνιλα της και το κρυοκωλιασμενο υφος της, χαλασε στο τελευταιο λεφτο την ατμοσφαιρα.
αι σιχτιρ, μουχριτσα. Τι σκτ την φωναζουν; Τι σκτ εκανε στην ταινια; την ανατροπη;
Αχωνευτη.

Ηρέμησε κουνέλι μου, δε φταίει η Μπούλοκ για την κρυοκωλίασή της (ΟΚ, ποτέ δεν ήταν η σούπερ ηθοποιός). Ο πλαστικός της φταίει. ;Ρ

Άκυρο, αλλά χθες βράδυ είδα για πρώτη φορά την Παναγία των Παρισίων της Ντίσνεϋ και μου έσπασε τα μούτρα. Εξαιρετική.

τι εννοείς για πρώτη φορά;

Γιατι σου φαινεται παραξενο; Ουτε γω την εχω δει, οπως ουτε και τον Τιτανικο

Είδαμε χθες το Top Gun Maverick, ευχάριστη αμερικανιά με πραγματικά πολύ εντυπωσιακές αερομαχίες, όπως έχετε τονίσει πολλοί στο παρελθόν.

Τέσσερις απορίες όμως. Μπορούν αμερικανικά αεροσκάφη να κάνουν την cobra maneuver? Γιατί ο Θωμάς δείχνει πιό νέος από τους μαθητές του? Πως έχει καλύτερα αντανακλαστικά από τους νεολαίους? Γιατί δεν φοράει ποτέ κράνος πάνω στην μηχανή?

Είδαμε χθες το Top Gun Maverick, ευχάριστη αμερικανιά με πραγματικά πολύ εντυπωσιακές αερομαχίες, όπως έχετε τονίσει πολλοί στο παρελθόν.

Τέσσερις απορίες όμως. Μπορούν αμερικανικά αεροσκάφη να κάνουν την cobra maneuver? Γιατί ο Θωμάς δείχνει πιό νέος από τους μαθητές του? Πως έχει καλύτερα αντανακλαστικά από τους νεολαίους? Γιατί δεν φοράει ποτέ κράνος πάνω στην μηχανή?

Το μποτάκι σάς απαντά:

Μπορούν αμερικανικά αεροσκάφη να κάνουν την cobra maneuver?
Γιατί όχι; Μια δοκιμή θα τους/μας πείσει.

Γιατί ο Θωμάς δείχνει πιό νέος από τους μαθητές του?
Λόγω μπότοξ.

Πως έχει καλύτερα αντανακλαστικά από τους νεολαίους?
Γιατί είναι έμπειρος πιλότος ενώ εκείνοι είναι Κασελάκηδες.

Γιατί δεν φοράει ποτέ κράνος πάνω στην μηχανή?
Γιατί έχει μεγάλη μύτη.

Σύμφωνα με την wikipedia ένα, Cobra maneuver - Wikipedia
σύμφωνα με τον τραβαδούρο της google όλα τα μοντέρνα.
Yes, there are several U.S. aircraft that can perform the cobra maneuver. These include:

* **F-22 Raptor:** The F-22 Raptor is a fifth-generation fighter jet that is known for its agility and maneuverability. It has been reported that the F-22 can perform the cobra maneuver, but this has not been officially confirmed by the U.S. Air Force.

* **F-35 Lightning II:** The F-35 Lightning II is another fifth-generation fighter jet that is capable of performing the cobra maneuver. The F-35's control system is designed to allow the pilot to increase the angle of attack to a high level without stalling. The F-35 has been demonstrated performing the cobra maneuver in public several times.

* **F-15 Eagle:** The F-15 Eagle is a fourth-generation fighter jet that is also capable of performing the cobra maneuver. The F-15 was not originally designed for this maneuver, but modifications have been made to some F-15 variants to allow them to do so.

* **F-16 Fighting Falcon:** Some F-16 Fighting Falcon variants have been modified to make them capable of performing the cobra maneuver. The modifications typically involve a modified control system and a strengthened airframe.

It is important to note that the cobra maneuver is a very demanding maneuver that can be dangerous if not performed correctly. It should only be attempted by highly experienced pilots in modified aircraft that are specifically designed for this maneuver.

Back