Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Είδα κάμποσες ταινίες αυτές τις μέρες:

Poor Things --> 7.5/10
Fallen Leaves --> 7,5/10
Saltburn --> 5.5/10
Silent Night --> 6/10

Ίσως ρίξω κάνα update, με 2-3 λογάκια για τη κάθε μια.

Poor Things --> 7.5/10
Fallen Leaves --> 7,5/10
Saltburn --> 5.5/10
Silent Night --> 6/10

Εμενανε μου αρεσει που εχεις ποικιλια. Poor things και Silent night. Κλεφτης ποδηλατων και chainsaw massacre.

Θαρρώ πως ένας "σινεφίλ" (ποτέ δε μου άρεσε αυτή η ορολογία, αλλά ενιγουεη) θα πρέπει να βλέπει τα πάντα. Κωμωδία, δράση, περιπέτεια, ταινίες της Troma και το τρίπτυχο του Μπολυγουντ.
Αυτό το δήθεν με το μπακαρντι στο χέρι και τα γελάκια του στυλ "ΧΕΧΕ, ΜΟΝΟ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΚΙΣΛΟΦΣΚΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ. ΤΙ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΣ ΕΜΕΝΑ? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΝΕΦΙΛ! ", ολίγον το προσπερνάω...

Ο Τζον Γου είναι μεγάλη λατρεία και γούσταρα που επέστρεψε. Τίμια ταινία το Silent Night, αλλά σίγουρα έχει βγάλει και καλύτερες.
Θα περάσεις καλά και that's it.

Αν και πάσχουν λίγο από ερμηνειες και ρυθμό, νομίζω ότι είναι ταινίες που πρεπει να δει κανεις, Αν δεν τις δεις, τουλάχιστον να διαβάσει για τον Τσε, προτού πεθάνει.

Η μεν πρώτη πραγματεύεται την περίοδό του στην Κούβα, η δε δεύτερη για την δράση του στην Βολιβία και το τέλος του.
Τον Del Toro τον ήξερα από το Sicario όπου δεν του είχα δώσει πολλη σημασία ως ηθοποιό, στις συγκεκριμένες και ειδικά στην πρώτη, στις σκηνές στην Νέα Υόρκη τον εκτίμησα.

Τον Del Toro τον ήξερα από το Sicario όπου δεν του είχα δώσει πολλη σημασία ως ηθοποιό, στις συγκεκριμένες και ειδικά στην πρώτη, στις σκηνές στην Νέα Υόρκη τον εκτίμησα.

Ο Del Toro ειναι αξιοπρεπεστατος ηθοποιος. Τα εχουμε δει αυτα μαναμ μου, πως νομιζεις οτι προκοβουμε στην ζωη μας;

Poor Things --> 7.5/10
Fallen Leaves --> 7,5/10
Saltburn --> 5.5/10
Silent Night --> 6/10

Δεν το λες και καλό σερί, δες τώρα λίγο Μαρβελάρα να καθαρίσεις τον ουρανίσκο σου με λίγη ποιότητα.

Αυτό είναι Sony, δεν είναι Marvel. Την πάτησες πάλι!

sideshow-bob-rakes.gif

Poor Things --> 7.5/10
Fallen Leaves --> 7,5/10
Saltburn --> 5.5/10
Silent Night --> 6/10

Saltburn.

Η σκηνοθέτης είχε παραδώσει μια εξαιρετική ταινία προηγουμένως (κατεμέ), οπότε είχα υψηλές προσδοκίες γι' αυτήν εδώ.
Ωστόσο, παρά την άριστη φωτογραφία, το μοντάζ και τα λοιπά τεχνικά στοιχεία, το σενάριο απογοητεύει, επιδιώκοντας εύκολο "shock value", δίχως κάποιο ιδιαίτερο λόγο.
Έχουμε να κάνουμε με ένα "ήθελα να είμαι το Talented Mr Ripley των gen Z".
Μια ταινία που ενδεχομένως θα ξεχάσεις γρήγορα και θα ρίξεις άλλη μια παραγγελία στη Pizza Fan.

1. "Ας βάλουμε τον πρωταγωνιστή να κάνει στοματικά κόλπα στην αδερφή του φίλου μου, ενώ βρίσκεται στο μήνα της και μετά παρέα να την βρούμε με το αίμα που περίσσεψε"

2. "Το φιλαράκι μου ρίχνει χειρονακτική εργασία στη μπανιέρα; Κάτσε να πιω τα σαπουνόνερα, παρέα με τους απογόνους που περίσσεψαν."

3. "Πέθανε ο φίλος μου και τον θάψαμε στην οικογενειακή αυλή; Κάτσε να ξεγυμνωθώ και να χώσω το μόριο μου στο χώμα που θάφτηκε"

Για μια στιγμή πίστεψα πως ο Καρανταην ήταν ζωντανός και το γύρισε στη συγγραφή.

Meg 2 (και το 1). Ευχάριστα δυοράκια, για ποκ πορν και μπύρα!!! Πολύ καλύτερα από τα τελευταία Godzilla!!

Meg 2 (και το 1). Ευχάριστα δυοράκια, για ποκ πορν και μπύρα!!! Πολύ καλύτερα από τα τελευταία Godzilla!!

Αλήθεια; Πολύς κόσμος αποθεώνει online τα τελευταία Godzilla, αν και δεν έχω προσωπική άποψη γιατί έχω μείνει 3-4 ταινίες πίσω.

Το Godzilla Minus One δεν είναι στο σύμπαν του αμερικανικου universe. Είναι αυτόνομη ταινία και αξίζει μια θέαση.

Ντισκλεημερ. Έπρεπε να ρίξω λεφτό στο Duolingo, για να μιλήσω στη μαρβελική σου γλώσσα...

δες τώρα λίγο Μαρβελάρα να καθαρίσεις τον ουρανίσκο σου με λίγη ποιότητα.
Αυτο ταιριαζει για τις φαστ φουντ ταινιες που τρως με ορεξη. Εμεις, οι αλλοι, οχι το 41%. Τις ταινιες τις βλεπουμε, δεν τις τρωμε σαν σανο. Οι ταινιες Marvel και οι υποκατηγοριες, αποτυπωνονται θαυμασια στο βιντεο.
Η Marvel εχει το καταστημα, την διαφημιση και το μπεργκερ ειναι το προιον της.

Για να δεις και τον κοσμο απο τα ματια μας.
Το ταινιακι το εχω προτεινει και το προτεινω παλι. Falling Down λεμε.

Αλήθεια; Πολύς κόσμος αποθεώνει online τα τελευταία Godzilla, αν και δεν έχω προσωπική άποψη γιατί έχω μείνει 3-4 ταινίες πίσω.

Για Τέρατα (kaiju στα Ιαπωνικά), για μένα πολύ καλά έιναι το King Kong του 2006, το Skull Island και το Godzilla!! Μετά άρχισε και πλάτιασε!! Honorable Mention: Pacific Rim (To πρώτο!! Το δεύτερο δεν έλεγε).

Αυτο ταιριαζει για τις φαστ φουντ ταινιες που τρως με ορεξη. Εμεις, οι αλλοι, οχι το 41%. Τις ταινιες τις βλεπουμε, δεν τις τρωμε σαν σανο. Οι ταινιες Marvel και οι υποκατηγοριες, αποτυπωνονται θαυμασια στο βιντεο.
Η Marvel εχει το καταστημα, την διαφημιση και το μπεργκερ ειναι το προιον της.

Για να δεις και τον κοσμο απο τα ματια μας.
Το ταινιακι το εχω προτεινει και το προτεινω παλι. Falling Down λεμε.

Το Falling Down το έχω δει πολλές φορές και είναι πράγματι πολύ καλή ταινία, με μήνυμα όμως που εύκολα μπορεί κάποιος να μην εκτιμήσει στην ολοτητά του. Όση κριτική γίνεται στο ψέμα του αμερικανικού ονείρου και στην αδυσώπητη πίεση που ασκεί η καθημερινότητα στον μέσο άνθρωπο, άλλη τόση είναι και η προσοχή που εφιστά η ταινία στον θεατή για να μην ξεφύγει από τα όρια και καταστρέψει την ζωή του κατηγορώντας λάθος πράγματα. Η πραγματική πηγή της δυστυχίας του δεν είναι το μπέργκερ ή η κίνηση ή ο μετανάστης.

Αντίστοιχα, όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, το πραγματικό πρόβλημα των σινεφίλ δεν είναι η Marvel, λες και η Marvel ήταν που ανακάλυψε τα μπλοκμπάστερ. Το πρόβλημα τους είναι ότι αρνούνται να δεχθούν την πραγματικότητα, ότι το σινεμά είναι μέσο σε παρακμή, και ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους.

Όση κριτική γίνεται στο ψέμα του αμερικανικού ονείρου και στην αδυσώπητη πίεση που ασκεί η καθημερινότητα στον μέσο άνθρωπο,

Οι αμερικανικες ταινιες ακολουθουν καποιους κανονες.
Παραδειγμα. Σε ταινιες, συνηθως δρασης. Ειναι πολυ συνηθισμενο να βλεπουμε δεκαδες περιπολικα να ερχονται στο μερος που πεθανε ο "κακος", οπως εμφανιζοταν το ιππικο στις παλιες γουεστερν ταινιες. Αυτη η σκηνη στο τελος δεν ηταν ποτε τυχαια. Ο Προεδρος πρεπει να ειναι ενας ευγενικος τυπος με πραγματικα αμερικανικα ιδεωδη.

Δεν ξερω που την βλεπεις την παρακμη, εννοεις τα εισιτηρια που κοβονται;

Οι αμερικανικες ταινιες ακολουθουν καποιους κανονες.
Παραδειγμα. Σε ταινιες, συνηθως δρασης. Ειναι πολυ συνηθισμενο να βλεπουμε δεκαδες περιπολικα να ερχονται στο μερος που πεθανε ο "κακος", οπως εμφανιζοταν το ιππικο στις παλιες γουεστερν ταινιες. Αυτη η σκηνη στο τελος δεν ηταν ποτε τυχαια. Ο Προεδρος πρεπει να ειναι ενας ευγενικος τυπος με πραγματικα αμερικανικα ιδεωδη.

Δεν ξερω που την βλεπεις την παρακμη, εννοεις τα εισιτηρια που κοβονται;

Ναι, 100%. Όσον αφορά τις ίδιες τις ταινίες πιστεύω ότι υπάρχει τρομερός πλούτος περιεχομένου για όλα τα γούστα. Απλώς δεν βγαίνουν πλέον στις αίθουσες.

Στο κεφαλαιο εισιτηρια, εαν ησουν ανθρωπους που προσπαθει να εχει σχεση με τον κινηματογραφο, θα ηξερες οτι ο κινηματογραφος εχει τα πανω του και τα κατω του. χρονο με τον χρονο. Εξαιρεση αποτελει η περιοδος γνωστης και ως τα χρονια της αρρωστιας.
Τα περισσοτερα αρθρα για το τελος του κινηματογραφου, ειναι click bait και να ειχαμε να γραφαμε.

Πολλες ταινιες δεν τα καταφερνουν μεχρι την αιθουσα και ακομα περισσοτερες δεν πηραν τα παρασημα που αξιζουν.
Συμβαινει. Αυτο που ειναι αδιανοητο ειναι οταν συμβαινει σε σειρες της τηλεορασης. Για μια ταινια πρεπει να τραβηχτεις, να παρεις και τα ρισκα σου. Για μια σειρα, που εχεις κολλησει τον πισινο σου στον καναπε για να δεις μια και πατας τα πληκτρα του χειριστηριου σαν να ειναι χειριστηριο του play, αμαρτια απο τον θεο, μπροστα σου ειναι, απο τα ματια σου περασε.
Δηλαδη, μια σειρα εχει τρια δευτερολεπτα προθεσμια για να σε τραβηξει. Αν αυτο δεν ειναι παρακμη, τοτε τι ειναι;

EDIT
Η παρακμη ειναι για τις streaming υπηρεσιες και ακομα δεν ξεκινησαν.

Back