Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Δολοφονικά κοπρόσκυλα

Δολοφονικοί κορκόδειλοι

Και μία με μονόκερους

Δεν έχω δει καμία ακόμα, αλλά δεν βλέπω κάτι που μπορεί να πάει στραβά.

Εξαιρετικά αφιερωμένο στη λατρεία μου τον @Admiral :

O Ντε Νίρο παίζει όχι έναν, αλλά ΔΥΟ άσχημους γέρους μαφιόζους, σε μια απρόσμενα νευρώδη εξιστόρηση της διαμάχης Κοστέλο-Τζενοβέζε στα τέλη της δεκαετίας του '50. Είχα σκιαχτεί κομμάτι με το γκίμικ του 'διπλού ρόλου', φοβόμουν μήπως είχαμε καμιά πειραματική ευγενή αποτυχία, αλλά το φιλμ στάζει ποιοτική μαφιοζογεροντίλα.

Πάω να φέρω το αλουμινόχαρτο για μαύρισμα και έρχεται και η σφολιατέλα μου.

ΔΥΟ. ΓΕΡΟΙ. ΜΑΦΙΟΖΟΙ 'Χούκο.

Τρέμε.

Δολοφονικά κοπρόσκυλα

Δολοφονικοί κορκόδειλοι

Και μία με μονόκερους

Δεν έχω δει καμία ακόμα, αλλά δεν βλέπω κάτι που μπορεί να πάει στραβά.

Το Bayou είναι φτηνή ταινία βίντεοκλαμπ, θα χάσεις άδικα μιάμιση ώρα από την ζωή σου. Το Death of a Unicorn δεν είναι ταινιάρα, αλλά έχει αρχή, μέση, τέλος και μηνύματα και γίνονται και ωραία σκηνικά από ένα σημείο και μετά, σίγουρα βλέπεται.

Είδα το Predator: Killer of Killers (2025) ⭐ 7.7 | Animation, Action, Adventure, αρκετά ενδιαφέρον, η αισθητική μου θύμισε έντονα Arcane, η μόνη μου κριτική ότι όλα εξελίσσονται υπερβολικά ευνοικά για τους πρωταγωνιστές μας, αλλά οκ, η ώρα πέρασε ευχάριστα και το όλο project ειναι προς την σωστή κατέυθυνση.

Είδα Sinners. Πολλάν έξοχο, μουσικάρες και κοινωνικοί παραλληλισμοί αφομοίωσης, εγκλωβισμού και φυλετικής/εθνικής ταυτότητας. Πονεμένοι πληθυσμοί (λαοί) βορά στην κρεατομηχανή. 9/10

Προσυπογράφω για το Predator: Killer of Killers, ειδικά οι πρώτες δύο ιστορίες έχουν και τρομερά χορογραφημένες σκηνές μάχης. Γενικά το κυρίαρχο στοιχείο της ταινίας είναι ο αγνός, πατροπαράδοτος σκληροκαριολισμός, μην περιμένετε δηλαδή τρομερή ανάπτυξη χαρακτήρων, σεναριακό βάθος, φιλοσοφημένους διαλόγους, και άλλα τέτοια φλούφλικα. Επίσης, πέρα από το μίθριλ plot armor που όντως φορούν οι τρεις πρωταγωνιστές, δεν γίνεται να μη σχολιάσω ότι ο Predator-πιλότος είναι ουσιαστικά ο Garrus Vakarian, λογικά αφού ολοκλήρωσε τα αιώνια calibrations. Βάζω ένα 8/10.
Μου αρέσει γενικά το σύμπαν που χτίζουν με επίκεντρο τους Predators και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο end game σε όλο αυτό (όχι ότι χρειάζεται, κουβέντα να γίνεται). Ελπίζω και το επερχόμενο Badlands να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Σε άλλα νέα, έκατσα και είδα επιτέλους το Nightmare Alley του Ντελ Τόρο. Υποβλητική φωτογραφία και "απόκοσμη" αισθητική (κάποιες φορές σε υπερβολικό βαθμό, όπως η αφύσικα γατίσια φάτσα της Μπλάνσετ), το σενάριο έχει ενδιαφέρον αλλά πλατιάζει κάπως - 2.5 ώρες νομίζω ήταν υπερβολικές. Καλός ο Cooper και όλοι οι υπόλοιποι τσιρκολάνοι, με απογοήτευσε λίγο ο ρόλος της Rooney Mara, πολύ διακοσμητικός και χωρίς ουσιαστική εξέλιξη. Ωραίο και το πικρό αλλά ταιριαστό φινάλε.
Τίμιο 7.5/10.

Last edited:
Είχα αναφερθεί κάποια στιγμή στο Nightmare Alley. Μεγάλη διάρκεια όντως, δε μπορώ να πω πάντως ότι με κούρασε, λόγω των εξελίξεων στην ιστορία που κράταγαν το ενδιαφέρον. Το φινάλε προσωπικά το βρήκα ταιριαστό, καθώς η ηθική κατάπτωση του μέην, δε θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη θεωρώ.

Ναι, το Nightmare Alley ήταν τρελά βαϊμπιάρικο, ξετυλιγόταν σαν φρικτός εφιάλτης που δεν σ'αφήνει να ξυπνήσεις.

Πάβελ χαίρομαι που γούσταρες το Σίνερς, το 'χω στη λίστα για αύριο.

Δίνει "πολλά" στο θεατή, με μία απλή ιδέα να ακουμπάει πολλά κοινωνικά φαινόμενα (ρατσισμός, μετανάστευση, ατομική υπόσταση στο σύνολο). Πανέξυπνο.

Χορεύαμε χτες το βράδυ.

ΔΥΟ. ΓΕΡΟΙ. ΜΑΦΙΟΖΟΙ 'Χούκο.

Τρελή πρωτοτυπία, η επόμενη ταινία προτείνω να είναι το Avengers των μαφιόζων, να μαζευτεί όλη η συμμορία.

'Xoυκο ξεκίνησες τις παρέες με Σρέ στον παιδότοπο βλέπω έτσι; Πήρε να σου φουσκώνει τα μυαλά με τις ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΤΕ ΝΙΝΤΖΑ του;

'Xoυκο ξεκίνησες τις παρέες με Σρέ στον παιδότοπο βλέπω έτσι; Πήρε να σου φουσκώνει τα μυαλά με τις ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΡΑΤΕ ΝΙΝΤΖΑ του;

Είδαμε τόνους από καράτε νίντζα βιντεοκασέτες στα 80s, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του είναι μας.

Back