Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
δεν αντιλεγω μπορατσε, ουτε δυναμαι ν ακυρωσω το συναισθημα σου.
αλλά εγω ειμαι μπρουσάς. θελω να πω, θα παω οπωσδηποτε να δω μια ταινια, υποτιθεται γυρω απ τον μπρους, αλλά δεν θα πηγαινα ποτέ να δω μια ταινια για την καταθλιψη. ετσι ειμαι φτιαγμενος, με ανωριμα υλικα.
οπότε μεχρι κι εξοργιζομαι, μπορω να σου πω, που μιστερ κουπερ θες να πεις μια ιστορια γυρω απ την καταθλιψη και την απομονωση και χρησιμοποιεις τον μπρουσακο ως αφορμη.

κι ενω εισαι τοσο βαρύς και αρτιστίκ και καλα, πως και μου πετας μεσα και μια γκομενοιστορια που δεν υπηρξε ποτέ? φτηνο τρυκ, απολυτα "εμπορικο", που δεν προσθεσε απολυτως τιποτα στην αφηγηση.
και αυτο που μου την βαρεσε πιο πολυ, ειναι οτι στον βωμο αυτου που ηθελε να πει, αλλοίωσε το υποτιθεται, θεμα του. ο αρκουδος γυριζε 2 ωρες γυρω γυρω στην οθονη με την μουροχαβλέ φατσα του αηδιασμενου με ολα. καθολου ετσι δεν ηταν ο μπρους. η φαση με το νεμπρασκα ηταν περισοτερο καλλιτεχνικη επιλογη, αφτερθωτ, και οχι αυθορμητη, εσωτερικη παρορμηση οπως εδειχνε η ταινια. και τα επεισοδια της καταθλιψης τον βαρεσαν πολλα χρονια μετα. την εποχη που δειχνει η ταινια, ανεξαρτητα με τα θελω του σκηνοθετη, ηταν εξωστρεφης, χαρουμενος, εγραφε ροκεντρολακια κι ειχε ετοιμασει ηδη το μισο bitusa με τις "χαρουμενες" απτεμπο ενορχηστρωσεις που ξερουμε. καθολου στο χειλος της αυτοκτονιας σχεδον δεν ηταν, οπως μας δειχνει ο κουπερ.

λεπτομερειες? ισως. αλλά οπως το βλεπω, σ ενα και καλα biopic, ειναι απαραδεκτο να υπαρχουν, επειδη ο αλλος θελει σωνει και ντε να δωσει ενα μηνυμα. ας εφτιαχνε μια ταινια μ ενα δικο του στορυ σε οτι θεματικη ηθελε. το να φευγεις τοσο μακρια απ την πραγματικοτητα σε μια "βιογραφια", ειναι τελειως ακυρο στα χαρτια μου.

σαν μπρουσας θα μιλησω τωρα, οχι ως σινεφιλ, δεν εχω τετοια κρεντενσιαλς. οποτε, ναι, ΤΡΑΓΙΚΟ, τον βρηκα τον αρκουδο. ειδικα στις φασεις του "λαιβ" με πληγωσε πιο πολυ η ασχετοσυνη κι η τσαπατσουλια του κουπερ που υποτιθεται ειναι και μπρουσοφαν, τρομαρα του.
οκ, ηδη επελεξες εναν ηθοποιο που δεν εχει καμμια φυσικη ομοιοτητα με το θεμα σου, ηδη ξεκωλιασες την πραγματικοτητα, με ανυπαρκτα επεισοδια που βολευουν το αφηγημα σου, τουλαχιστον ρε ανθρωπε σεβασου λιγο τον μπρους εστω στο λαιβ του. καμμία σχεση με την πραγματικοτητα. σκηνικη παρουσια που δεν συνεβη ποτές, ατσουμπαλες κινησεις, προχειροτητα.... κριντζαρα την ζωη μου.

επισης ρε μπρο, αποθεωνεις ολο το υπολοιπο καστ και δεν γραφεις μια κουβεντα για τον συγκλονιστικο γκραχαμ? ο μονος, μαζι με τον στρονγκ ισως, που σταθηκε με σεβασμο και φανερη σπουδη/μελετη, απεναντι στο υλικο του.

Το Χαλβάη 5-0 είναι το Citizen Kane του 21ου αιώνα

Μ'αρέσει πάρα πολύ που αποκομίσαμε τόσο διαφορετικές εμπειρίες από τη θέαση του ίδιου φίλμ. #ΜόνοΚαφενείο, η πεμτπουσία του φόρουμ.

O Graham σε ένα δίκαιο κόσμο, θα είχε τσιμπήσει ΗΔΗ το Όσκαρ του, θεωρώ είναι θέμα χρόνου. Όλες οι σεκάνς που απεικόνιζαν τη σχέση με τον πατέρα του, ήταν απλά συγκλονιστικές. Ξεκάθαρα ο συναισθηματικός πυρήνας του φίλμ.

Τώρα εκεί δεν ήμουν το '82, ήμουν απασχολημένος να ταλαιπωρώ την έρμη την μάνα μου και δεν προσποιούμαι πως ξέρω τί έπαιζε στο κεφάλι του Μπρούς κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Δεν γράφεις όμως το State Trooper ή το Atlantic City ως χαλαρή άσκηση ύφους όταν όλα βαίνουν καλώς. Ο Λαντάου στο φίλμ έλεγε κάπου πως ο Μπρούς ένιωθε ότι άφηνε πίσω του ολόκληρη την παλιά ζωή του και το Nebraska ήταν η επανάστασή του, η απελπισμένη απόπειρά του να κρατήσει κάτι από το παρελθόν. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό και με χτύπησε βαθιά. Είναι άκαρδοι αυτοί οι αποχαιρετισμοί εντελώς και η νέα ζωή δεν είναι ποτέ το παραμυθένιο ζήσαμε όλοι καλύτερα που φαίνεται απέξω.

Με την ίδια λογική μου άρεσε και ο χαρακτήρας της Φέι. Ένα σύνθετο των 'φτωχών πλήν τίμιων' κορασίδων με τις οποίες νταλαβεριζόταν στα νιάτα του, πριν γίνει τεράστιος. Έδενε άριστα με την κεντρική θεματική της εξέλιξης κόντρα στα προσωπικά σου θέλω.

Προσωπικές μου ερμηνείες όλ'αυτά, αλλά μ'έπιασε πολύ το έργο, γούσταρα.

Song Sung Blue αύριο για να κλείσει η τριάδα βαριών κι ασήκωτων, μετά οφείλω να βουτήξω σε Criterion Collection Σόδα για να στανιάρω θαρρώ.

καλα, ναι, κι εγω διασκεδαζω που εχουμε διαμετρικα αντιθετες αποψεις στο θεμα.

καταλαβαινω ακριβως τι λες αλλά νομιζω πως στο βαθος καπου θα συμφωνησεις οτι δεν μπορω να δω το φιλμ ως ενας "τριτος" που απλα μπαινει σε μια αιθουσα. δυστυχως η ευτυχως (ευτυχως, θα ελεγα...) εχω και το επιπεδο του πετσακια οπαδου που ισως ναι, να πλακωνει και να σκεπαζει την ταινια. οπότε δεν μπορω να δεχτω ετσι απλα τις "ευκολιες" που χρησιμοποιει ο κουπερ και τα ομορφα οπως λες κομματια αφηγησης που ομως δεν συνεβησαν ποτέ. το biopic δεν ειναι φιξιον, πως να το κανουμε. αυτο σου εγραψα πιο πανω. καλλιτεχνικα ισως και να ειναι ενα σχετικα αρτιο αποτελεσμα, αλλά ρεαλιστικα μπαζει απο πολλες μεριες.
και ουτε γω ημαντε το 82 στο νιου τζέρζι, και προφανως υπηρχαν και σ εκεινη την εποχη οι ριζες της καταθλιψης, απλα δεν ηταν ολα τοσο μονοσημαντα μαυρα, οπως δειχνει ο κουπερ. το αγριο κριντζ ηταν η και καλα "ειμαι στα ορια της αυτοκτονιας" σεκάνς. ΠΟΤΈ. never, jamais, ο μπρους. ενα μισαωρο να χει αφιερωσει καποιος στην ακροαση της μουσικης του η καποιας συνεντευξης του, το καταλαβαινει.

επισης ο μπρους δεν εκλεισε με το νεμπρασκα τους λογαριασμους του με το παρελθον. μην σου πω, απ οτι καταλαβαινω απ τα λογια και τους στιχους του, οτι ακομα ανοιχτοι ειναι καποιοι, οσο ολιστικα κι αν το απεικονιζει ο κουπερ "ψεκασαμε/σκουπισαμε/τελειωσαμε/προχωραμε παρακατω".

και για να τελειωσω με μια αισιοδοξη νοτα, και μονο απ το τρειλερ εχω γουσταρει τρελλα song sung blue κι ελπιζω/πιστευω να σ αρεζει εντονα. δεν ειναι για οθονη πισι τετοιες ταινιες. περιμενω πως και πως να το δω σε αιθουσα μαυρη, σκοτεινη. θελω να γκαρίσω μεσα απ τα γερικα πνευμονια μου ο ρεμπεσκες ΣΟΥΗΗΗΗΗ ΚΑΡΟΛΑΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ,Ω, Ω, ,ΩΩΩΩΩ μεσα στο αδειο (δυστυχως) σινεμα και να με κοιταει ο ΠΕ απελπισμενα.

Είδα χθες με τη φαμίλια το In your dreams (Κάνε όνειρα) στο Νετφλιξ.

Πολυ ωραίο ταινιακι, με έξυπνο χιούμορ και στιγμές γέλιου που πέρασε κάτω από τα ραντάρ μου. Περίμενα άλλη μια ανιμεησο ταινία του σωρού αλλά εξεπλάγην ευχάριστα!

Ενδείκνυται για όσους σέρνουν το ζυγό της φαμίλιας!

+1 για το In Your Dreams, ποιοτικότατο παιδικό που νιώθει και τον άμοιρο γονιό.

Εντύπωση μου έκανε πόσο άρτιο είναι και το Kpop Demon Hunters που έτσι χαλαρά κι όμορφα ξηγιέται νέο Φρόζεν. #ΒλεπωΤαινίεςΓια6ΧροναΚορίτσια #ΣτείλτεΒοήθεια

Μπρού καταλαβαίνω φουλ τι λες. Σα φουλ βαμμένος 'Ορθόδοξος' οπαδός, λογικό να τσίνησες. Εγώ το είδα πολύ πιο αποστασιοποιημένα και γούσταρα, μπήκα μέσα πολύ περισσότερο απ'ότι περίμενα.

βοηθατε, δεν εβγαλα ακρη αν ειναι γνησιο ολο αυτο. ειναι δυνατον να υπαρχει τετοιας ποιοτητας φουτατζ απ τα 70s?? στάνινγκ, λέμε.
η φυσικη συνεχεια του αρωστακίου μπαζ λουρμαν μετα την ταινια Έλβης.

σοδα ετοιμασου. σε 36 μερες...
βρε, Τhe King never left.

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ φαίνεται, θέλω, ναι.

ΥΓ Καπάκια μετά το Deliver Me From Nowhere είδα και το συνοδευτικό λάιβ του Αφεντικού, όμορφο και δωρικό. Ο Zimny είναι ο αγιογράφος των στερνών του Μπρουσάρα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως to 'Open All Night' είναι η η σινεμασκόπ/χαρούμενη εκδοχή του State Trooper.

ΥΓ2 Κι εγώ θεωρώ πως ουδέποτε υπήρξε αυτοκτονικός ο Σπρινγκστήν. Γαμούσε ποιοτικά μαναράκια νεόθεν κι αυτό είναι από μόνο του πηγή έντασης, ζωής και χαράς. Κατάλαβα όμως γιατί το έδειξε όπως το έδειξε ο Κούπερ. Οι εικόνες όλες υπηρετούσαν το αφήγημα της εσωτερικής διάλυσης.

Προσυπογραφω τη προτροπη του κορακη για το 28 Years later: The Bone Temple.

Ειναι οτι περιμεναμε να ηταν το 28 Years later και μας εκανε να ανυπομονουμε για το τελευταιο.

Αγνό ινδονησιακό γουέστερν με πατέρα από Ιαπωνία και μάνα από το ανατολικό Τέξας.

Oυκρανικός ζομποτρόμος, μπορεί και ρώσικος, ούνα ράτσα ούνα φάτσα.

Σβήσιμο με ρημέηκ κλασσικής στηβενκινγκιάς για τους αμύητα μυημένους.

Προσυπογραφω τη προτροπη του κορακη για το 28 Years later: The Bone Temple.

Ειναι οτι περιμεναμε να ηταν το 28 Years later και μας εκανε να ανυπομονουμε για το τελευταιο.

Σκηναρα πάντως εκεί που παίζει το συγκεκριμένο τραγούδι!

Xαίρομαι που ορθοπόδησαν στο Bone Temple γιατί με το βοϊδοπουτσοφιάσκο του 28 Years Later είχα ξεγράψει οριστικά το φραντσάιζ.

Τεράστια έκπληξη! Θυμάμαι που διάβαζα άρθρα για το μέγα λάθος να δώσουν την ταινία στην Da Costa μετά τον όλεθρο του The Marvels και τελικά ο μέγας Danny Boyle έβγαλε την παπαριά και η τύπισσα κάτι αξιοπρεπές.

Είδα το imdb.com/title/tt32321317/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_3_nm_5_in_0_q_Pillion χωρίς να έχω ιδέα περι τίνος πρόκειται. Νεαρός άβγαλτος νεανίας γίνεται ο sex slave ενός πιό mature τύπου, φανταστικοί στους ρόλους ο dudley από τα Harry Potter και ο βίκινγκ θεός Alexander Skarsgard, υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να στενοχωρηθείς με τα ξεφτιλίκια που υπομένει ο Dudley ή να γελάσεις, σίγουρα πρωτότυπο.

Διακόπτω με σεβασμό το πρόγραμμα Σόδα, για να παραδώσω πιο mainstream καταστάσεις.

Είμαι ευχαριστημένος με τη συμπερίληψη του Fisto. Let the fisting begin.

Ποιο πρόγραμμα σόδα; Προσπάθησα να επαναφέρω την τάξη, αλλά συνέχισε η κουβέντα για βοϊδόπουτσες και μάρβελ. Αυτοί είμαστε σκέφτηκα και πήγα να διαλέξω την επόμενη ανίερη τριάδα των προτάσεών μου. Έχω βρει ήδη την πρώτη, λίγη υπομονή παρακαλώ.

Διακόπτω σε σεβασμό το πρόγραμμα Σόδα, για να παραδώσω πιο mainstream καταστάσεις.

Χαλαρά το καλύτερο trailer He-Man από καταβολής του κόσμου. Φαινόμενικά το έχουν πιάσει το νόημα, αποδεκτά εφέ, σκοτεινές παλέτες, ελαφρύ χιουμοράκι, καμπύλες, μούσκουλα, he/him, όλοι θα ειναι χαρούμενοι... φαινομενικά πάντα.

Ο Σκελετόρ είναι medium/low graphics 4GB ram gpu αλλά οκ. Λογικά σε 3D θα είναι διασκεδαστικό

Διακόπτω με σεβασμό το πρόγραμμα Σόδα, για να παραδώσω πιο mainstream καταστάσεις.

ένα μόνο σχόλιο σχετικά, οκ περίμενα να γίνει ο σβαρτζενέκερ ξέρω εγώ, κατά τα άλλα οκ.

Χειρότερο και από Χαλβαη 5-0

Θα διαλυσω τον heman και με τον φιλο μου τον Skeletor θα καταχτηστουμε την Eternia!!!

Back