Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
@Borracho Δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα σου φανεί το 28 Years Later μετά το Bone Temple, σίγουρα όχι τόσο κακό όσο σου φάνηκε όταν το παράτησες τη πρώτη φορά. Ειδικά το ζουμτριαλαρό φινάλε πλέον δεν θα μοιάζει τόσο ξεκάρφωτο και τρολερό γιατί σετάρει χαρακτήρες του sequel.

Ωστόσο είναι μια κακή ταινία, δυστυχώς. Για την ακρίβεια είναι το χειρότερο είδος (για μένα): μια αλαζονική ταινία που δεν σέβεται τον θεατή της. Αλλά περί ορέξεως.

Περνώντας σε κάτι διαφορετικό, είδα πρόσφατα το Zootopia 2, που είναι μια χαρά ευχάριστο και καλοφτιαγμένο αλλά το σενάριο με το απαρτχάιντ ενάντια στα ερπετά ήταν λίγο on the nose, για τα γούστα μου. Και γενικότερα, όμως, δεν το βρήκα ισάξιο με το πρώτο, που παραμένει η αγαπημένη μου animated ταινία της δεκαετίας (μαζί με Puss in Boots: The Last Wish και το πρώτο Spider-Verse).
Ένα τίμιο 7.5/10 θα το δώσω, πάντως.

Συνεχίζοντας το σινεφίλ σλάλομ μας, είδαμε και το The Wrecking Crew γιατί βαριόμασταν να ψάξουμε περισσότερο και η κυρά γουστάρει Μομόα (ως ερμηνευτή, εννοείται). Εντάξει πλάκα είχε, πάνω-κάτω αυτό που υπόσχεται η περίληψη: παλιομοδίτικη buddy movie με Μομόα και Μπατίστα να σπάνε πλάκα και σβέρκους πετώντας τσιτάτα και μπηχτές αναμεταξύ τους.
Το περίμενα χειρότερο: 6/10

Να πω εδώ πως αυτά τα animations (που από τη στιγμή που αποκτάς παιδιά, τα βλέπεις ΟΛΑ και θα τα βλέπεις όλα μέχρι να πάνε τα παιδιά 13 και να το γυρίσουν σε κράνκ τραπ) δεν πειράζει να 'ναι και λίγο έτσι διδακτικά και αφελώς ηθικολογικά, είναι γραμμένα έτσι προκειμένου να περνάνε τα μηνύματα στα παιδιά. Θυμηθείτε και τ'αντίστοιχα Ρόμποκοπ, Σάρκα & Αίμα καρτούν που βλέπαμε κι εμείς μικροί και θεμελίωναν βασικές αρχές γκικουλίστικου ιπποτισμού :D

Είχε S(k)oda και έκανε βολβούς!

Και σκέτοι κοκκινιστοί είναι καλοί, αλλά με το αρνί είναι όνειρο!

Λοιπόν, είδα και το 28 Years Later.

Προφανώς κατώτερο του Bone Temple, αλλά μου άρεσε πολύ περισσότερο απ' όσο περίμενα. Ο πιτσιρικάς είναι αξιολάτρευτος, θέλω να τον πάρω αγκαλιά όλη την ώρα. Και η μορφή του Ian Kelsey όπως τον ενσαρκώνει ο Fiennes έχει ένα γκράβιτας και μια αξιοπρέπεια μέσα στα συντρίμμια πολύ συγκινητική. Μου άρεσε που στην ουσία ήταν οικογενειακό δράμα, σαν καλό Βρεττανικό επεισόδιο του Walking Dead; Daryl Dixon ένα πράγμα.

Από τα τέσσερα φιλμ το πιο αδύνατο, αλλά μ'έπιασε πολύ στο συναίσθημα με τις μαμάδες, τα μωράκια και τη φοβερή φάτσα του πιτσιρικά. Θεωρώ πως θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει μετά το Bone Temple πάντως. Έτσι, με όλο το hype του 'ιστορικού sequel' επάνω του, ήταν καταδικασμένο να απογοητεύσει, αν και απ' όσο διάβασα, είχε καλή πορεία στο box office.

Ο Old Nick και τα Teletubbies ας είναι καλά 🙏

Τι μορφαρα αυτό το Manson Family συνονθύλευμα με τις φόρμες αμπιμπας!

Λοιπόν, είδα και το 28 Years Later.

Προφανώς κατώτερο του Bone Temple, αλλά μου άρεσε πολύ περισσότερο απ' όσο περίμενα. Ο πιτσιρικάς είναι αξιολάτρευτος, θέλω να τον πάρω αγκαλιά όλη την ώρα. Και η μορφή του Ian Kelsey όπως τον ενσαρκώνει ο Fiennes έχει ένα γκράβιτας και μια αξιοπρέπεια μέσα στα συντρίμμια πολύ συγκινητική. Μου άρεσε που στην ουσία ήταν οικογενειακό δράμα, σαν καλό Βρεττανικό επεισόδιο του Walking Dead; Daryl Dixon ένα πράγμα.

Από τα τέσσερα φιλμ το πιο αδύνατο, αλλά μ'έπιασε πολύ στο συναίσθημα με τις μαμάδες, τα μωράκια και τη φοβερή φάτσα του πιτσιρικά. Θεωρώ πως θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει μετά το Bone Temple πάντως. Έτσι, με όλο το hype του 'ιστορικού sequel' επάνω του, ήταν καταδικασμένο να απογοητεύσει, αν και απ' όσο διάβασα, είχε καλή πορεία στο box office.
Δεν μας είπε για το αμάξι που οδηγούσες και έχουμε μείνει χωρίς νύχια από την αγωνία μας!

Φολκσβάγκεν Γκόλφ του '81, τα Βόλβο ήσαντο για τους αρχόντους ασούμ τότενες :D

Δεν είπε κανείς τελικα, το Bone Temple έχει τεράστιες μαλαπέρδες ή πρέπει να το δούμε και καλά για το στόρι;

Bone Temple δίχως βοϊδόπουτσα σπέσιαλ, ψάρι δίχως ποδήλατο. Α' γκένετ.

Ξαναδιακόπτω τη κουβέντα που για κάποιο λόγο γυρνάει συνέχεια στις βοϊδόπουτσες και.. ρώτησα το τζέμινι να μου πει τις μεγαλύτερες υπερκαβλωτικές μπλοκμπαστερικές μπολυγουντιές δράσης, μου έβγαλε μερικά, κατέβασα τα τοπ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΟΜΑ. Αλλά είπα να τα μοιραστώ πριν το μετανιώσω.

Καλή χώνεψη.

Είδα 4 ταινιάκια το διήμερο, τα γράφω με σειρά worst to best.

Mercy: Λόγω της υψηλής εγκληματικότητας, το LA δημιουργεί έναν AI δικαστή και αυτή την φορά στην καρέκλα του ενόχου είναι ο σταρ μπάτσος που το ξεκίνησε. Στην καρέκλα του ενόχου ο Chris Pratt που οκ δραματουργικά δεν το έχει στις καλύτερες των περιπτώσεων, πόσο μάλλον όταν είναι ακινητοποιημένος. Η δικαστής είναι η αγάπη μου η Rebecca Ferguson που τι να κάνει η άμοιρη, πρέπει να μιλάει ρομποτικά και να μην δείχνει συναισθήματα. Ο Pratt εχει 1½ ώρα να αποδείξει ότι δεν σκότωσε την γυναίκα του. Υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες όπως η AI δικαστής και το ότι έχει την δυνατότητα να ανοίξει άμεσα όλα τα email, Instagram, κάμερες όσων σχετίζονται με την υπόθεση αλλά όλα είναι κάπως ρηχά, άτεχνα. Θα ήθελε να είναι ένα καινούργιο Minority Report αλλά δεν περνά ούτε την βάση.

Primate: Κατοικίδιος χιμπατζής που τον δαγκώνει λυσσασμένος χαβανέζικος σκίουρος κυνηγάει να διαμελίσει με ευφάνταστους τρόπους τα μέλη της οικογένειας που τον μεγάλωσε. Καλλίπυγα κορίτσια και αγόρια και μια φανταστική σπιταρώνα στην άκρη του γκρεμού ολοκληρώνουν το σκηνικό. Όλα καλά. Θα ήταν ταινία της χρονιάς για μένα πριν 20 χρόνια αλλά πλέον έχω ωριμάσει και θέλω και το κάτι παραπάνω.

Together: Body horror που δεν θέλω να σποϊλάρω κάτι, τεσπα είναι ένα ζευγάρι που ψάχνονται αν θέλουν να είναι μαζί και γενικότερα και αυτό αποκτά μια πιό "κυριολεκτική" ερμηνεία στην πορεία της ταινίας. Το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και τολμηρό.

40 acres: Μου άρεσε περισσότερο από όλα. Σε έναν κόσμο που έχουν καταρρεύσει όλα πανίδα, χλωρίδα, ακόμα και η ΝΔ, μια οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει από εξωτερικούς εχθρούς. Οτιδήποτε post-apocalyptic με ενδιαφέρει, πόσο μάλλον όταν έχουμε τόσο καλή υλοποίηση.

To 'Τοgether' ήταν όντως ενδιαφέρον μοντέρνο body horror. Η αλληγορία που παρουσιάζει για την όσμωση που επέρχεται στις αλληλοεξαρτημένες σχέσεις ήταν ιδιαίτερα εύστοχη.

χιμπατζής που τον δαγκώνει λυσσασμένος χαβανέζικος
Αν ο χιμπακλής φορούσε γυαλιά, θα μπορούσε να είναι origin story του αυτογκόλ στο Rocket League με Soad και Havanezos.

Καλή φάση φαίνεται, μου άρεσε πολύ το τρέιλερ και δεν κριτζαρα καθόλου όπως λέτε εσείς οι νέοι (χαχαχαχαχα).

Back