Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Έλεγα ότι οι Ιάπωνες, έχουν πάρει σασί, αλλά και οι Λετονοί, δεν πάνε πίσω:

Στους κινηματογράφους, αυτή την εβδομάδα.

War Machine: Λίγο από Terminator, λίγο από κυνηγό και πολλές δόσεις αμερικανιάς. Δεν είναι κάτι σούπερ αλλά αν θέλετε να περάσετε ένα διωράκι χωρίς να σας πολυσκοτίσει κάτι, είναι ότι πρέπει. Συν το ότι πρωταγωνιστεί ο Alan Ritchson που είναι συμπαθέστατος.

Είδα το ψυχάκικο Bugonia εψές, remake του αφανούς Κορεάτικου 'Save the Green Planet!'.

Καυστική κριτική του αδηφάγου καπιταλισμού και της πάλης των τάξεων, με το χαρακτηριστικό ολόμαυρο χιούμορ του Λάνθιμου. Το μόνο κακό που μπορώ να του καταλογίσω, είναι πως δεν υπάρχουν ουσιαστικά ανθρώπινοι χαρακτήρες προκειμένου να ταυτιστείς ή να νιώσεις κάτι, είναι όλοι καρικατούρες στην υπηρεσία της πολιτικοποιημένης αφήγησης. Διαφορετικό σίγουρα και αξιόλογο αλλά σε αντίστοιχη θεματική νομίζω το Mickey 17 ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον, εύστοχο και στην τελική, διασκεδαστικό.

ΥΓ Τη Στόουν και τον Πλέμονς παίζει να τους έχει δεμένους με αλυσίδα στο σπίτι από τον Κυνόδοντα και να τους αμολάει να παίζουν σε ΚΑΘΕ φίλμ του, υποσχόμενος πως μια μέρα θα τους επιστρέψει τα διαβατήριά τους, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

dangerous_animals-222382862-large-2375748962.jpg

Παραδόξως καλή καρχαριο-ταινία, για τα δεδομένα της κατηγορίας αυτής που συνήθως έχει σαβούρες.
Αυστραλέζικη παραγωγή με γενικά καλές ερμηνείες για το είδος. Περνάει ευχάριστα η ώρα

απ ολα εχει ο μπαχτσες
τζαπανεζικο κουνγκφου άξον

χιντι ΕΠΟΣ. (τι εννοεις δεν εχει υποτιτλους? αληθεια τωρα?)

μουσικοκεντρικο ταινιακι

ιρλαντέζικο θριλερακι που για καποιο λογο μου θυμισε ΠΟΛΥ fmv αντβεντσουρς μεσα 90s - μεσα 00s

και λα μπα νο λή
αγαπημενος ριτσι (εστω κι αν ειναι σε πτωση) σκηνοθετει γκιλενχαλ και καβίλαρο. φοβαμαι οτι ο τζεικ θα κλεψει την παρασταη, αλλα ετσι κι αλλιως ΤΟ ΘΕΛΩ.

Είδα το Marty Supreme χθες.

Καλογραμμένη σπουδή επάνω στα δεινά που βρίσκουν πλαγιομετωπικά το απειθάρχητο ταλέντο. 'Μικρό' ουσιαστικά φιλμ, νευρασθενικοί, Οικονομιδικοί διάλογοι, ούτε γι'αστείο στη συζήτηση για τα Όσκαρ, έχει όμως μια 90'ς μαύρη γοητεία.

Επίσης, πολύ μου άρεσε το All The Devils Are Here, ολόμαυρη, Βρεττανικότατη εκδοχή της Κόλασης Επί της Γης. Ξεκάθαρα θεατρικό στήσιμο, με εξαιρετικές ερμηνείες απ' όλο το καστ.

Last edited:
Η ταινία του Ρίτσι βγάζει πολύ έντονα vibes από το πρόσφατο Ministry of Ungentlemanly Warfare, που συνοψίζονταν στη φράση "πολύ κακό για το τίποτα". Παρόμοιος αδάμαστος Καβίλ, παρόμοια δυναμική/μοιραία Γκονζάλεζ, εκρήξεις, τσιτάτα, κουρνιαχτός. Η προσθήκη του μπαλαντέρ Γκίλενχαλ ίσως κάνει τη διαφορά αλλά γενικά μικρό καλάθι.

Το Power Ballad ενδιαφέρον φαίνεται, τον πιστεύω αρκετά το Rudd αλλά τελευταία οι επιλογές του είναι κατώτερες των περιστάσεων.

Νομίζω δεν έχει ξαναμπεί link εδώ, σήμερα την πήρα χαμπάρι κι εγώ. Ο McAvoy σε ρόλο σκηνοθέτη (παίζει κιόλας, βέβαια), ζέχνει low-class σκωτσεζίλα η ταινία, με κέρδισε απ'το trailer αν και δεν το είδα μέχρι τέλους επειδή κάνει spoil όλο το σενάριο:

Good Luck, Have Fun, Don't Die. Καλουτσικο ως ιδεα, παταει πανω στην αλληγορια της σπηλιας του πλατωνα και εχει καποιες ωραιες σκηνες και καλο τελος.

Ομως μου φανηκε αρκετα tryhard στο σουρεαλισμο οσον αφορα το κωμικο στοιχειο για τα γουστα μου, δυστυχως οχι σε επιπεδο monty pythons η εστω aunty donna. Βλεπεται ευκολα ομως κυριως ως τροφη για σκεψη

Γούσταρα όταν άρχισε να ψέλνει τα αραμαϊκά

Ο Τίμοθι γιατί έφαγε καζούρα με τα όσκαρ δεν το παρακολούθησα το θέμα.

Ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις, αλλά οι κύριοι λόγοι νομίζω είναι:

- έχει πάντα μια μπλαζέ φάτσα κακομαθημένου τσόγλανου (για άλλους είναι και στα υπέρ του)
- ήταν η τρίτη του χαμένη υποψηφιότητα, οπότε λίγη καζούρα επιβάλλεται
- έσκασε με στυλάκι γυφτοτράπερ και αέρα νικητή αλλά έφυγε σαν βρεγμένη γάτα
- τα έχει με την Τζένερ (του house Kardashian) - nuff said
- ο κυριότερος: μερικές μέρες πριν είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη ότι γουστάρει που κάνει ταινίες επειδή τις αγαπάει -ακόμα- ο κόσμος και δεν θα ήθελε με τίποτα να υπηρετεί μια τέχνη με την οποία κανείς δεν ασχολείται πια, π.χ. όπερα ή μπαλέτο type shit

Γι'αυτό το τελευταίο βούιξε το ίντερνετ απ'άκρη σ'άκρη, μάλιστα του έριξε και μπηχτούλα ο Κόναν, παρουσιαστής της βραδιάς.

Εγώ πάντως γελάω με τις πιο προοδευτικές/συμπεριληπτικές/αΝοΙχΤόΜυΑλΕς γωνιές του διαδικτύου που μέχρι πρότινος τον λιβανίζανε για το ταλέντο του και υπερασπιζόταν τις στυλιστικές επιλογές και το όλο θηλυπρεπές/μετροσέξουαλ στυλάκι που πλασάρει, αλλά με μια παπαριά που πέταξε τον ανακήρυξαν persona non grata κυριολεκτικά εν μία νυκτί.
Βρείτε κάτι άλλο να ασχολείστε, μην είστε τόσο invested σε celebrities ffs (λέει μετά από ημίδιπλο σεντόνι για τα τερτίπια του Σαλαμέ).

Last edited:
Συν τοις άλλοις δεν είναι και η ηθοποιάρα που τον παρουσιάζουν. Μου φαίνεται περισσότερο ως κατασκεύασμα του Χόλιγουντ για να έχει ένα φρέσκο πρόσωπο να πουλήσει παρά για γνήσιο generational talent.

Καλός είναι μωρέ, όπου τον έχω δει δίνει πάντα τίμιες ερμηνείες.
Αλλά σίγουρα οι υποψηφιότητες και το buzz έρχονται πιο εύκολα όταν είσαι στους "χαϊδεμένους" του συστήματος, έχεις τον κατάλληλο ατζέντη, κάνεις γκελ με το κοινό κι εκτός οθόνης κτλ.

Γενικά το Χόλιγουντ ψάχνεται διαρκώς με νέους σημαιοφόρους του ονείρου, τους ζητάει και το κοινό για να έχει κάποιους να ασχολείται (ποικιλοτρόπως) και κάπως τσουλάει όλο αυτό.

Πάντως αν και δεν είδα ακόμα Marty Supreme, κάτι μου λέει ότι φέτος μάλλον άδικα το έχασε ο Σαλαμέ. Ο Jordan στο Sinners δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο, παρά τον διπλό ρόλο.
Αντιθέτως, θα χαιρόμουν να έπαιρνε το β' ανδρικού o Delroy Lindo του Sinners, που ήταν όντως απολαυστικός. Στην τελική ο Σον Πέν είχε ήδη δύο, δεν θα στενοχωριόταν και πολύ.

Εμένα μου άρεσε πολύ η ερμηνεία του στο Dune πάντως, βασικά αυτή η φάτσα του πλουσιοκωλόπαιδου ήταν στα υπέρ, τι διάολο πρίγκιψ θα ήταν αλλιώς;
Να φανταστώ στο ιντερνετ ξαφνικά βγήκαν ότι όλοι βλέπουν όπερα και μπαλέτα ας πούμε και θίχτηκαν...

Αυτό που εννοεί ο @Admiral είναι οτι αφού δεν έχει παίξει ακόμα στο MCU, τότε είναι ένας τυχάρπαστος και δεν ασχολούμεθα μαζί του.

Όλα εγώ πρέπει να σας τα εξηγώ;

Ο Jordan στο Sinners δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο
Ούτε στο Space Jam tbh. Τα μικιμάο καλύτερα παίζανε.

Ας είμαστε ειλικρινείς, μπήκε καθαρά λόγω συγκεκριμένου χρώματος και guidelines της απονομής. Προ δεκαετιών ούτε από την πόρτα απέξω δε θα είχε περάσει. Καλά όχι ότι γενικά τη συγκεκριμένη θα τη θυμάμαι για τις ερμηνείες, αλλά αν κάποιον ξεχώριζα θα ήταν τον χορευταρά βαμπίρ.

Back