Ψύξη για GPU

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

cosx3

Commoner
Λοιπόν, χαιρετίζω ως καινούριος το forum το οποίο μέσω ενός φίλου μου έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές για προβλήματα που είχα. Το πρόβλημά μου είναι ότι αναζητώ τρόπο να βελτιώσω την ψύξη στην κάρτα γραφικών μου και και δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη λύση. Η κάρτα γραφικών μου είναι αυτή http://www.e-shop.gr/product?id=PER.519739 και το κουτί μου αυτό http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806245 . Ο λόγος που θέλω καλύτερη ψύξη είναι ότι θέλω να παίζω τα παιχνίδια στo high και εύκολα μπορώ να πω ότι η θερμοκρασία της κάρτας σε απαιτιτικά παιχνίδια (Assasins Creed Black Flag, Sleeping Dogs, πρόσεχως Watch Dogs) φτάνει τους 80 βαθμούς. Να πάρω επιπλέον ανεμιστηράκια; Υπάρχει ψύκτρα για την GPU; Η να καταφύγω στην υδρόψυξη για την οποία δεν έχω ιδέα παρά μόνον ακουστά και θα ήθελα τις γνώσεις σας πάνω στο θέμα.

Καλώς όρισες. Μια ερώτηση. Τα ανεμιστηράκια του GPU cooler δουλεύουν στο φούλ και πιάνει 80 βαθμούς η κάρτα;

Κοίτα όταν ο χρόνος παιχνιδιού πιάνει τη μίση με μία ώρα ακούγεται από την GPU έντονος θόρυβος από τους ανεμιστήρες της. Δηλαδή εγώ κάποια ρύθμιση δεν έχω κάνει, δεν έχω πειράξει στροφές στους ανεμιστήρες

Καλημέρα αδελφέ. Τι budget διαθέτεις; Οι αξιόλογες προτάσεις δεν πολυσυμφέρουν, μαζεύεις λίγα επιπλέον χρήματα και πάς για νέα κάρτα (προσωπική άποψη καθαρά). μπορείς να βάλεις ανεμιστηράκια, να κάνεις καλή διαχείριση καλωδίων για σωστή ροή αέρα - αν και στην Ελλάδα αυτό σημαίνει ροή καυτού αέρα το καλοκαίρι-,και μπορείς να αλλάξεις θερμοαγώγιμη παστούλα στην κάρτα, αυτό θα βοηθήσει αρκετά. ΜΧ2 ή ΜΧ4 και έκανες την δουλίτσα σου.

Καλημέρες.
Καλώς ήλθες φίλε.
Το κουτι σου λόγω του πλαινού 230 ανεμιστηρα πρεπει να φυσαει ανελεητα προς τη καρτα-μητρική, αρα η ροη σου πρέπει να είναι καλή (μπαίνει αερας από μπροστά και το πλάι και βγαίνει από πάνω και πίσω).
Προσωπικά δε θα πολυανυσηχούσα αμα το μεγιστο που βλεπεις ειναι 80 αλλά μπορείς να χώσεις λίγο ακόμα στους ανεμιστηρες της καρτας με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. MSI afterburner?) και να κόψεις 2-3 βαθμούς για να είσαι κατω από το ψυχολογικό όριο των 80.
Παντως αν θυμαμαι καλα οι tahiti (τετοιο δεν εχει η 7870?) κλεινουν στους 95-100? Κάτι τετοιο. Δεν χρειαζεται να ανυσυχείς τόσο, αμα κανουμε γκαλοπ εδω στο φορουμ, ειδικα τωρα καλοκαιρακι, δε θα υπαρχει καρτα που να παρκαρει κατω απο 80 σε απαιτητικο παιχνιδι.

Το πολυδιαφημισμένο DOUBLE DISSIPATION cooler της XFX, αποδείχθηκε τελικά πολυ μέτριο. Δεν λέω οτι είναι κακό, αλλά με τα βάση χαρακτηριστικά του θα μπορούσε να έχει αρκετά μεγαλύτερη απόδοση. Κατά συνέπεια θερμοκρασίες σου θεωρούνται ''φυσιολογικές'' για την κάρτα που έχεις.
Αν θέλεις να τους κατεβάσεις κάνε αυτά που είπε ο solaufein, δηλαδή αυξηση/βελτιστοποίηση της ροής αέρα στο κουτί, ανέβασμα στροφών ανεμιστήρων. Αν έχεις την εμπειρία άλλαξε και την αλοιφή στην κάρτα.

Δεν ειμαι σιγουρος για το double dissipation κλπ αλλά εχω την εντυπωση πως μοιαζει με το DirectCU της ASUS. Καλή σκεψη, αλλά πρεπει να εχει καλή εφαρμογή: Βαζουν τα χαλκινα heatpipes να ακουμπανε κατευθειαν στο πυρήνα. Φαντασου την αλουμινενια βαση της ψυκτρας με 2 heatpipes χαλκινα να ειναι "ενσωματωμενα" και να διατρεχουν την αλουμινενια βαση. Στα πρωιμα directCU που ειχα την ατυχια να δω η βαση δεν ηταν ομοιογενής. Ηταν σα να εκανε "σκαλακια" εκει που περνουσαν τα χαλκινα heatpipes. Μεγαλη μαλακία καθως αν δεν βαλεις thermal pad, αλλά βαλεις, πάστα απλά δεν υπαρχει περίπτωση να τα κανεις επίπεδα, οσο και να σφιξεις τη ψυκτρα.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά θα δοκιμάσω να αυξήσω τις στροφές στα ανεμιστηράκια και μετά βλέποντας και κάνοντας!

Όσο για το λεφτά που θα διέθετα σε πιθανή λύση του προβλήματος χωρίς να πάμε σε αλλαγή της κάρτας θα είναι γύρω στα 150 ευρώ, ε μετά όπως είπες και συ πάμε σε αλλαγή κάρτας

Η κάρτα δουλεύει καλά τώρα, σύμφωνα με τις εργοστασιακές προδιαγραφές. Έτσι δουλεύει τι να κάνουμε. Ο μόνος λόγος για να της αλλάξεις σύστημα ψύξης πιστεύω οτι είναι ο θόρυβος.
Από την άλλη αν μπορείς να δώσεις τόσα λεφτά, μπορείς να την πουλήσεις, να βάλεις κάτι παραπάνω και να πάρεις μια καινούρια πιο αθόρυβη που να δουλεύει πιο δροσερά. Γλιτώνεις έτσι όλη την φασαρία και τη ακύρωση της εγγύησης απο το άνοιγμα της κάρτας.

Back