What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Άρχισα ξανά το Dark Souls (ανοικτά spoilers)

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
Την πρώτη φορά που δοκίμασα να το παίξω η εμπειρία μου δεν ηταν θετική, αν θυμάστε το σχετικό μου άρθρο. Επειδή όμως σιχαίνομαι να αφήνω παιχνίδια μισοτελειωμένα και επειδή το στυλ και η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού μου άρεσαν, είπα να κάνω άλλη μια προσπάθεια. Αυτή τη φορά τα πράγματα κυλούν πιο ομαλά λόγω εμπειρίας και διαφορετικής πορείας. Θέλω όμως βοήθεια για τα επόμενα βήματα! Ερωτήσεις:<br><br>1) Μέχρι τώρα η πορεία μου ήταν Undead Burg, Undead Parish, χτύπησα την καμπάνα, μετά πήγα εκει με τους rogues που βγαινεις στα Depths, πήγα Darkroot Garden και σκότωσα την πεταλουδα, γύρισα στον υπόνομο και σκότωσα τον δράκο που δίνει το κλειδί για Blighttown, γυρισα σε Darkroot Basin και σκοτωσα την υδρα και τωρα ειμαι καπου στο Darkroot Garden. Σε ποια περιοχή θα ήταν καλύτερο να πάω μετα για μια ομαλή εξελιξη της δυσκολίας;<br><br>2) Τη δεύτερη καμπάνα πού την βρίσκω; Λογικα καπου απο το Firelink Shrine αλλα απο πού; Περνώντας απο το νεκροταφείο στο Firelink Shrine βγαίνω στις Catacombs, εκει είναι η καμπάνα;<br><br>3) Πήγα να ξεκινήσω την Blighttown και οι αρχικοί εχθροι δεν ήταν ιδιατερα δύσκολοι αλλα το toxic με σακατευε γι&#039;αυτό έφυγα. Υπάρχει κάποια αποτελεσματική μορφή προστασίας; <br><br>4) Απο τις περιοχές που ήδη πέρασα, υπήρχε κάποιο boss ή μυστική περιοχή που μου ξέφυγε; Αν θυμαμαι καλα έχω σκοτώσει: ενα  boss με τσεκουρι στη γεφυρα, τα δυο gargoyles στην εκκλησια, την πεταλουδα, τον Capra demon στα σοκακια, τον δρακο στον υπονομο, την υδρα στο darkroot, αυτα.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
1) Ήσουν στην περιοχή και έφυγες.<br><br>2) Πλησίασες, αλλά έφυγες<br><br>3) Συνέχισέ την. Ναι υπάρχει, αλλά μάλλον δεν θα το βρεις.<br><br>4) Ναι.<br><br> :praisethesun: :thesun:
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
Πιο αναλυτικός! Δε με νοιάζουν τα spoilers, πες τα μου όλα!
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Επαναδιατυπώνω λοιπόν.<br><br><span class="bbcode_spoiler">1) Κατεβαίνεις και συνεχίζεις Blighttown. Εκεί υπάρχει μία μυστική (πολύ μυστική όμως) περιοχή και το boss room. Με λίγο ψάξιμο, αν εξερευνήσεις απλά την περιοχή, θα το βρεις.<br><br>2) Η 2η καμπάνα είναι μετά το boss room στην Blighttown.<br><br>3) Προστασία από toxic θα βρεις από αυτή http://darksouls.wiki.fextralife.com/Undead+Merchant+(Female)" class="bbcode_url">εδώ. Υπάρχει κι ένα δαχτυλίδι για να μην κολλάς στους βάλτους, αλλά βρες πρώτα την περιοχή και μετά το ξανασυζητάμε. Δεν είναι εύκολο να βρεις την περιοχή αν δεν δίνεις σημασία στα λόγια των npcs.<br><br>4) Στο Darkroot Garden υπάρχει ένα boss και μία covenant, αλλά δεν σε απασχολούν για την ώρα.</span><br><br> :praisethesun: :thesun:
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
Ευχαριστώ! Σχετικά με το 4, <br><br><span class="bbcode_spoiler">Νομίζω πως βρήκα την Covenant που λες, είναι το γατί που κάθεται σε ένα παράθυρο; Εκεί κοντά έχει μια μεγάλη πόρτα, εκεί είναι το boss? </span>
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Ναι και στα 2. Το boss εύκολο είναι στη μάχη, πας και τώρα αν θες.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
Πηγα ξανά στην Blighttown, θα δούμε πώς θα πάει αυτή τη φορά. Αγόρασα και εκείνα τα σφουγγάρια με τα άσπρα λουλούδια που βοηθάνε με τις toxins.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Καλά θα πάει. Απλά αν έχεις όρεξη, ψάξε ενδελεχώς την περιοχή για να βρεις το μυστικό πέρασμα.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
Καλά πήγε όντως! Γενικά όλη η περιοχή κύλησε πιο ομαλά από όσο φανταζόμουν, είχα αγοράσει τα anti-toxin από τον έμπορα στο τουνελ (εκείνο που συνδέει Firelink με Depths) και φοράω μια πανοπλία Stone armor που βρήκα κάπου στο Darkroot Garden η οποία φαίνεται να έχει resistance στις toxins. Οι επιθέσεις των απλών εχθρών δεν με έκαναν σχεδόν ποτέ toxic, αυτοί με τα βελάκια μου έκαναν ζημιά αλλά χρησιμοποιούσα το anti-toxin και τους καθάρισα έναν προς έναν. Το boss ήταν σχετικά εύκολο, το σκότωσα στην τρίτη προσπάθεια νομίζω. Χτύπησα την δεύτερη κουδούνα και έπαιξε ένα cutscene με ένα πλάσμα να ανοίγει την πύλη απέναντι από τον Blacksmith. Το πέρασμα που λες είναι αυτό που σε βγάζει στο Valley of the Drakes?<br><br>Τώρα το ερώτημα είναι, πού κατευθύνομαι μετά. Προφανώς το παιχνίδι θέλει να πάω στην πύλη που άνοιξε, αλλά στα πρώτα μου βήματα εκεί φαίνεται να μην κάνω πολλή ζημιά. Έχω strength 38, vitality 1100 και ένα Raw broadsword +2, είναι καλά για την περιοχή; Υπάρχει κάποια άλλη βατή περιοχή στην οποία θα μπορούσα να πάω πριν τραβήξω για την πύλη; Π.χ. να δοκιμάσω το boss στο Darkroot Basin που λέγαμε; Περιοχές που έχω πρόσβαση αλλά δεν έχω εξερευνήσει: Valley of the Drakes, Catacombs, New Londo Ruins, Demon Ruins και ένα μέρος του Darkroot Garden. Μπορεί να ξεχνάω κάποια.<br><br>Και κάτι άλλο: Για τον κόκκινο δράκο στη γέφυρα του Undead Burg μπορώ να κάνω κάτι σε αυτή τη φάση;
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Tις κατακόμβες καλύτερα να τις αφήσεις για το τέλος, τον δράκο μπορείς να τον παίξεις εκ του ασφαλούς, να πάρεις τόξο και 200 βέλη να πας κάτω από την γέφυρα και να του ρίχνεις μέχρι να τον σκοτώσεις, μετά μπορείς άνετα  να πας να πάρεις το claymore που είναι πολύ καλό σπαθί κατά την γνώμη μου. Από τις περιοχές που αναφέρεις νομίζω καλύτερα είναι να τελειώνεις με τα darkroot garden-basin πρώτα.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,084
<blockquote>Χτύπησα την δεύτερη κουδούνα και έπαιξε ένα cutscene με ένα πλάσμα να ανοίγει την πύλη απέναντι από τον Blacksmith</blockquote><br><br>Ολόκληρο cutscene σου δείχνει πού να πας.<br>Υποθέτω βρήκες το Large Ember στα depths. Απλά η συμβουλή μου είναι να αποφεύγεις το raw upgrades τα όπλα, το χειρότερο είναι.<br>Αν έχεις υπομονή μπορείς να κάνεις αυτό με τον δράκο που πρότεινε ο Steel, και μετά παίρνεις Claymore και ξέγνοιασες από όπλα, μιας και φτιάχνεις strenght build, καθώς με Claymore βγαίνει χαλαρά όλο το παιχνίδι. Βέβαια, πάντα σημαντικότερο είναι το move set του όπλου και να αισθάνεσαι άνετα με αυτό, και μετά το πόσο dmg κάνεις.<br>Καλά είσαι για Sen&#039;s Fortress, μην περιμένεις να τους ρίχνεις μονόχιτους <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
Δηλαδή τα two-handed ειναι καλύτερη επιλογή για strength builds? Έχω κάτι δυνατά σπαθιά και τσεκούρια, αλλά επειδή χρησιμοποιώ πολύ την ασπίδα δεν τα δοκίμασα.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
<blockquote><br>Το πέρασμα που λες είναι αυτό που σε βγάζει στο Valley of the Drakes?<br></blockquote><br><br>Όχι, αυτό που λέω είναι ακριβώς απέναντι από τη σπηλιά στην οποία μπαίνεις για το boss room.<br>Sen&#039;s Fortress πας τώρα. Ακολούθα και τη συμβουλή τού steel και είσαι έτοιμος.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
ΟΚ, αποφεύγω τα πολλά posts διότι το παιχνίδι ΘΕΛΩ να το παίξω και να το τερματίσω κάποια στιγμή. <br><br>Το δράκο στη γέφυρα θεώρησα ότι είναι πολύ λογικό να συγχρονίσεις το πότε θα τρέξεις για να αποφύγεις το breath. Είναι λίγο ζόρι σε σημείο, αλλά θεωρητικά βγαίνει με καλό tumble roll. Σε ένα από τα πολλά playthroughs είχα καταλήξει να παίρνω όντως το τόξο και να βαράω την ουρά του για το ΟΡ όπλο. Τελικά το παράτησα εκείνο το save και καταστάλαξα σε Claymore. <br><br>Για builds και weapon upgrades δεν έχω ιδέα.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
Μετέτρεψα το Raw Broadsword σε Broadsword +8. Το βασικό damage είναι μικρότερο αλλα με το bonus απο strength το συνολικό damage φαίνεται να φτάνει πιο ψηλά. Κρίμα οι πρώτες ύλες που ξόδεψα τελικά χωρίς λόγο.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
@Northlander: Καλύτερα που το παράτησες, γιατί είναι op όπλο και όταν αρχίζει να χάνει τη δύναμή του, τα βρίσκεις σκούρα επειδή στηριζόσουν στο όπλο και όχι στην ικανότητά σου.<br>@Admiral: Με λίγο φαρμάρισμα στην Blighttown ξαναπαίρνεις τις πρώτες ύλες για πλάκα. Μια ώρα το πολύ να σου χρειαστεί. Αλλά και αυτό αν βαριέσαι, αργότερα θα μπορείς να αγοράζεις απ&#039; τον blacksmith πολλά shards.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,084
<blockquote><br>Δηλαδή τα two-handed ειναι καλύτερη επιλογή για strength builds? Έχω κάτι δυνατά σπαθιά και τσεκούρια, αλλά επειδή χρησιμοποιώ πολύ την ασπίδα δεν τα δοκίμασα.<br></blockquote><br><br>Κοίτα, two-handed δεν υπάρχει στα souls ουσιαστικά. Αν ανεβάσεις το κάθε στατιστικό στο requirement που δείχνει το κάθε όπλο, μπορείς να το κρατάς με το ένα χέρι. Σε κάποια greatswords πχ μπορεί να συμφέρει (Claymore ή Black Knight Halberd <img src="/heart.gif" width="" height="" alt="<3" title="<3" class="bbcode_smiley" />) σε άλλα όχι τόσο (Zweihander)<br><br><blockquote><br>Μετέτρεψα το Raw Broadsword σε Broadsword +8. Το βασικό damage είναι μικρότερο αλλα με το bonus απο strength το συνολικό damage φαίνεται να φτάνει πιο ψηλά. Κρίμα οι πρώτες ύλες που ξόδεψα τελικά χωρίς λόγο.<br></blockquote><br><br>Ναι, μην αγχώνεσαι για τα titanite shards. Και φάρμιν να μην θες να κάνεις, θα βρεις άφθονα.<br>Για το broadsword ίσως βιάστηκες, γιατί σίγουρα υπάρχουν και θα βρεις καλύτερα όπλα με strength scaling.<br>Όσον αφορά τέτοιες λεπτομέρειες, σίγουρα προτείνω να ανοίγεις wiki. Μην βρεις ένα όπλο που σου ψιλοαρέσει, το ανεβάσεις, και μετά από λίγο βρεις καλύτερο σε dmg και moveset. Θα γλιτώσεις χρόνο και χρήμα έτσι.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,541
Να πω και γω μερικές συμβουλές<br><br>1) Δεν χρειάζεται να φας το δράκο στη γέφυρα από τώρα. Καλύτερα αργότερα με Greatbow. Οπως σωστά είπε ο Παύλος πας άνετα απέναντι (Αν βγάλεις όλα τα ρούχα τρέχεις πιο γρήγορα στη γέφυρα οπότε δεν θα έχεις θέμα να φτάσεις πριν έρθει ο δράκος) και παίρνεις το Claymore, το οποίο για μένα είναι το καλύτερο όπλο στο πρώτο παιχνίδι. Αν σου αρέσει κάνε το build 40 str/40 dex (μιας και to όπλο έχει το ίδιο scale στα δύο stats) και μετά ανέβαζε γραμμή endurance. vitality πήγαινε το 40-50 και θα είσαι κομπλέ. Εναλλακτικά οπλάρα είναι και το Zwinhander το οπoίο βρίσκεται στο νεκροταφείο στην αρχή. .<br>2) Στο Blighttown υπάρχει κρυφή περιοχή. Εχε το στο μυαλό σου για αργότερα. Μην τη πατήσεις όπως εγώ στο πρώτο πρώτο μου playthrough που δεν ήξερα πως υπήρχε!<br>3) Μάθε να κάνεις parry αν δεν ξέρεις ήδη. Θα σου χρειαστεί πολύ να είσαι σίγουρος. Κάνε τεστ σε πιο αδύναμους εχθρους. <br>4) Στην πορεία ανέβασε και pyromancy στο φουλ. Δεν έχει καμία σχέση με τα στατιστικά σου σε αντίιθεση με τα επόμενα παιχνίδια εξάλλου και θα σου χρησιμεύσει πάρα πολύ. Απλά κάνεις upgrade το pyromancy flame γι&#039;αυτό.<br>5) Στο δάσος που πήγες φαντάζομαι πήρες το Black Bow of Pharis. Είναι απλάρα καθώς έχει το μεγαλύτερο range στο παιχνίδι. Θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε ένα τόξο, ειδικά στο sen fortress
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
Ποια είναι η κρυφή περιοχή στο Blighttown? Το τόξο που λες δεν το βρήκα, πού κοντά είναι;
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Βρήκες την plank shield? Αν ναι, ψάξε παραπάνω εκεί γύρω. Αλλιώς<br><br>[youtube]d2JVWLFK1pk[/youtube]<br><br>Μετά το 4ο λεπτό.<br><br>Για το τόξο, χρειάζεται να σκοτώσεις κάποιους pale εχθρούς για να το βρεις. Και αφού δεν σε ενοχλούν τα spoiler, δες το κιόλας<br><br>[youtube]nPLkrPSbWy8[/youtube]
 
Top Bottom