RESIDENT EVIL REQUIEM

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Adhan

Horror addict
Staff member
Το Resident Evil Requiem είναι το 9o αριθμημένο μέλος της κλασικής σειράς της Capcom, και το 13ο main entry, αν υπολογίσουμε και τα 0, Revelations, Revelations 2 και Code Veronica ως βασικά επεισόδια. Το Requiem στον τίτλο υποδηλώνει κάποιου είδους κλείσιμο. Μια συμβολική “ταφόπλακα”, ένα μνημόσυνο. Στην πραγματικότητα, και χωρίς να θέλουμε να αναφερθούμε σε …

See full article...

Κοίτα να δεις που θα παίξω το πρώτο μου RE... Καλά όταν λέω να παίξω εννοώ να το βάλω wish-list κι όταν μου το επιτρέψουνε οι 2 μου πριγκίπισσες κι η παντόφλα της Λαίδη Μάριον να το αγοράσω και να το παίξω.

Έχει νόημα να ξεκινήσω από το πρώτο ή μια χαρά θα έχω εμπειρία αν ξεκινήσω από το Requiem; Λογικά το μόνο που δεν θα έχω θα είναι το nostalgia impact που θα έχουν άλλοι παίχτες της σειρά;

@Robin Hood χρόνο από την παντόφλα να βρεις και μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε RE γουστάρεις με όποια σειρά θες, δεν είναι πως φημίζονται για τα Οσκαρικά τους σενάρια. Βάιμπ και εμβαπτισμός είναι.

Χαίρομαι πολύ που διαβάζω πως το Requiem συνεχίζει το αριστουργηματικό σερί της ύστερης περιόδου της σειράς. Το είχα γράψει και σε προηγούμενο νήμα, αλλά με τα RE έχω παράξενη σχέση. Ενώ πάντοτε περνάω φανταστικά μαζί τους, ποτέ δεν με εξιτάρει η κυκλοφορία τους, ούτε και βιάζομαι να τα πιάσω.

Σίγουρα θα τιμηθεί το Requiem, το κατσαβίδιασμα ζομπόματου στο σκρίνσοτ με έκανε να τσουτσουρίσω κάπως ευτυχισμένα.

@Robin Hood Ναι, το οποίο είναι δυνατό πάντως.
Μια διόρθωση, όχι το πρώτο, αλλά όπως γράφω το 2ο και συγκεκριμένα το remake. Υπάρχουν αναφορές και από άλλα επεισόδια, αλλά η νοσταλγία που φέρνει στην επιφάνεια είναι πρωτίστως από το 2.

Καλά και με το God of War ξεκίνησα μ' αυτό του '22 και μια χαρά πέρασα. Δεν είχα παίξει ποτέ κανένα από τα προηγούμενα. Οπότε φαντάζομαι ότι το ίδιο καλά θα περάσω κι αν ξεκινήσω με το Requiem.

Πιθανόν. Το GoW πάντως, από όσο γνωρίζω, έχει κάποια λίγα easter eggs από τη original τριλογία, οπότε λογικό.

Τα video games πάντοτε φτιάχνονται προκειμένου να παίζονται ανεξάρτητα. Ακόμα και οι 'βαθιές' σειρές, ΟΚ περιλαμβάνουν κάποια easter eggs για τους παλαίουρες, αλλά από την ουσία δεν χάνει τίποτε όποιος δεν έχει δει τα προηγούμενα.

Μόνο νομίζω τα Longest Journey>Dreamfall>Dreamfall Chapters ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ σαν βιβλία κι ήταν αδύνατο να παίξεις ή να μπεις στο κλίμα αν ήσουν άσχετος.

Κοιτάχτε, της Grace η μεριά μπορεί να παιχτεί αυτόνομα καθώς είναι νέος χαρακτήρας.
Του Leon έχει αρκετές στιγμές που θα λέτε, ποιος είναι τώρα αυτός, γιατί το λέει το τάδε, τι είναι αυτή η φρικαλεότητα που μου άνοιξε ένα νέο και ουπς δε μπορώ να πω περισσότερα γιατί ζμποίλερς.
Όπως και να 'χει, προτείνω οπωσδήποτε play στο 2, έστω και μετά.

The Hamilton Watch Company
1773319059430.png

"Money, money, money, money, money, money, money, money, money. Dolla dolla, dolla dolla"

Το έχω ξεκινήσει και εγώ κάνα δυο μέρες. Για αρχή, λίγο με χάλασε το survival/horror κομμάτι της Grace (απλώς not my cup of tea) + το περίεργο default sensitivity της αλλά στα session με Leon "αισθάνεται κατευθείαν στο σπίτι". Έστω και σε ποσοστό να έχω τη Remake 4 εμπειρία θα είμαι ευχαριστημένος πάντως.

Εξαιρετικός και ο τεχνικός τομέας που επιτρέπει ακόμα και Path tracing με αξιοπρεπέστατο frame rate.

Last edited:
Η έλλειψη NG+ είναι ένα αγκαθάκι αλλά εντάξει μην καλομαθαίνουμε κιόλας, θα έλεγα και για την διάρκεια όμως σπάνια τα RE κρατάνε κάτι πολύ παραπάνω απο 10 ώρες οπότε εντάξει θα το υποστούμε και αυτό. Τουλάχιστον έχουμε το πιο σημαντικό, ο Leon ρίχνει κλωτσιές και λέει αστεία, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

@steel_havoc Όχι ρε η διάρκεια μια χαρά είναι, κάπου στις 15 ώρες μου πήρε.

Εν τω μεταξύ, μόνο εγώ γουστάρω με τον Τσον Γουίκ τρόπο που κρατάει τα όπλα ο Leon (εντάξει το πιστόλι είναι προφανές, το γέμισμα της shotgun στον ώμο όχι και τόσο και btw είναι όντως ο γρηγορότερος τρόπος να την γεμίσεις ΩΠΓΕΙΑΣΟΥΝΤΗΜΓΙΑΝ) ;

"...ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη από τους περίπου 10 αναγνώστες μας που δεν είχαν δει ούτε ένα trailer του παιχνιδιού μέχρι σήμερα..."
Υπερβολές, δε γίνεται όλοι οι αναγνώστες σας να μην είχαν δει ούτε ένα τρειλερ. Έξοχη παρουσίαση για άλλη μια φορά, εννοείται θα παιχτεί ασαπ.

9/10 τρόπους που χειρίζεται όπλα ο Λεόν οδηγούν σε σκληρότατο αυτοτραυματισμό/ακρωτηριασμό αλλά χεχ, βίντεο-κέημζ, μη μου θέλετε και μάθημα φυσικής και βαλλιστικής τώρα, ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ :D

αλλά χεχ, βίντεο-κέημζ
Θα σου το δώσω πάντως για το crafting, τουλάχιστον από τη μεριά της Grace έχει κάποια ξώφαλτσα Πχ αίμα+scrap δίνει σφαίρες, αίμα+άδειο μπουκάλι -> μολότοφ κ.α. προφανώς πέρα από streamlined είναι εντελώς παιχνιδένια λογική, κατεβάζουμε ρολά κλπ (Ο Leon από τη μεριά του κάνει κουμάντα με διάφορα gunpowder ως main συστατικό, που όσο να πεις είναι πιο ρεαλιστικό). :D

*γέλια* Αυτές οι αγριάδες είναι η μισή χαρά στα γκέημς και γι'αυτό ακριβώς απεχθάνομαι τα ρεαλιστικά survival. Αν ήθελα μεγάλε δεύτερο ΑΦΜ, ΗΞΕΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ. Εκεί, λίγο αίμα ζόμπι, μπαρούτι, μισό καννελογαρύφαλο, τσουπ, ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΦΩΣΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΟΒΟΛΑΡΑ ΜΑΣ.

#ΤρέμετεΆθλιαΖόμπι

Back