What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Risen world

elessar

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
337
Όσοι ξεκινάτε τώρα Risen 1 θα πρότεινα μετά τα επίσημα πάτσες να βάλετε και το http://www.worldofrisen.de/english/download_82.htm" class="bbcode_url">unofficial.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,762
https://www.youtube.com/watch?v=fxBSsvi8xEA
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150
Σήμερα βγαίνει αν ασχοληθεί κανείς ας μας πει εντυπώσεις. Για μένα έτσι και αλλιώς σίγουρη αγορά καθώς δεν έχω χάσει τίτλο της piranha.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
τρελλο ντισαποιντ.
εκατσα βραδιατικα, μπηκα σε σκοτεινα στεκια μαυρογένικα, μονο και μονο για να του ριξω μια ματια. αποτελεσμα?
εχασα τον υπνο μου και εκανα και ρεηανινστωλ.

τι εντυπωσεις δηλαδη? το ιντρο επαιξα. και ναι, εννοειται οτι δεν ξερω αν μετα γινεται και ποσο ενδιαφερον, υποθετω η εξερευνηση θα ειναι χορταστικη κλπ κλπ. οτι γραφω, ξαναλεω, ειναι για ενα εικοσαλεπτο παιχνιδιου, οχι παραπανω. και ισως δε θα πρεπε κιολας να ειμαι τοσο απολυτος, αλλά συνηθως, κι ενα δεκαλεπτο ειναι αρκετο.

τα αρνητικα:
την πρωτη κρυαδα την πηρα και κραξτε οσο θελετε, απ τα γραμματα του μενου. κατι γραμματαρες άκυρες, προχειροφτιαγμενες, μυριζουν αρπαχτη απο μακρια. το δευτερο που σε αρπαει και σε πεταει στον τοιχο ειναι τα γραφικα. ακομα και στο καβουρδιστηρι μου δεν περιμενα τετοιο χάλι. δεν μιλαω για fps, μιλαω για μια θαμπάδα στα χρωματα, για npcs και τον ηρωα να φαινονται εντελως ξενο σωμα στο περιβαλλον, για τετοια πραγματα. θα μπορουσαν ανετα να ειναι τα γραφικα του ριζεν 2.
(ειπα τη λεξη κλειδι τωρα. ριζεν 2). το ιντερφεις χάλια, κατι ογκωδη τετραγωνα, ο μινιμαπ κατω αριστερα (ισως να μπορεις να του αλλαξεις θεση, αλλα δεν το παλεψα). το τελευταιο πραγμα που θυμαμαι πριν το ανινστώ ηταν οτι ανοιξα ενα σεντουκι, ειδα ακριβως το στησιμο του ριζεν 2 στο ιντερφεις του λουτινγκ και μετα, ηδη ξενερωμενος, ανοιξα και το ινβεντορυ. ουτε πειπερ ντολ ρε φουστη? ακριβως οπως του ριζεν 2 και τα ταμπς για τις κουεστς, για τα σκιλς κλπ κατι τετραγωνες κουμπάρες, ουτε που τις ανοιξα. μαλλον χειροτερο κι απ του ριζεν 2.

τα θετικα:
προφανως θα υπαρχουν καποια. στη μιση ωρα, δεν βρηκα κανενα.

κριμα για την πιρανχα, δεν το περιμενα. εν τω μεταξυ, τωρα που το σκεφτομαι, καμμια σχεση τα τρειλερς, ουτε κυριως στα γραφικα, ουτε στο φηλινγκ. τι διαλο?

α, και κατι για σας, τους pc σταυροφορους. δεν πα να λετε οτι θετε και να ειρωνευεστε τους πεζαντς με τις κονσολες? εγω βλεπω οτι ζουμε σε μια φουσκα αυτοθαυμασμου και ψευτοανωτεροτητας. οταν βλεπω ενα θαυμασια στημενο ριζεν 1 με ισως το πιο ανετο, ομορφο και "ζεστο" ui, με τα ωραια τετραγωνακια που δεν πειραζανε κανενα και με φοβερα ομορφα, ζωντανα γραφικα να εξελισεται στο μετριο ριζεν 2 και στο χάλι του ριζεν 3, υπαρχει λογος να επαιρομαι για κατι? εδω και στο γουιτσερ 2 που αποθεωσαμε ολοι, εβγαζε ματια το "καθετο" ινβεντορυ οτι φτιαχτηκε για τους αλλουνούς.
α, κι οταν εχουμε "νομιμοποιησει" και αποδεχτει σαν σχεδον απαραιτητο περιφερειακο τον κοντρολερ σε πολλα παιχνιδια, ενω μια απ τις κυριες διαφορες μας με τα κονσολοέπιπλα ειναι το ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ και το ΠΟΝΤΙΚΙ, τοτε γιατι χαιρομαστε? μας εχουν βαλει στο τριπακι οτι οντως εχουμε καλυτερα, πιο δυνατα και πιο πολυπλοκα (καλο ειν αυτο) μηχανηματα, ενω απ την αλλη ουσιαστικα μας εχουν βαλει να παιζουμε τα παιχνιδια ΜΑΣ με τους ορους ΤΟΥΣ.
Αυτο οφτοπικ, ετσι, φουντ φορ θωτ. το πισι εξκλουσιβ μαγκες, φαινεται με τη μια, απ το γενικοτερο στησιμο του παιχνιδιου και δυστυχως ειναι ελαχιστοτατα τα παιχνιδια, ειδικα τα καπως πιο ΑΑ, που εχουν ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ με το πισι στο μυαλο του δημιουργου.
οκ, ξερω: div: O.S., πιλαρς, wasteland 2, γουιτσε 3 κλπ. για να δουμε.. εχω τρομαξει, θελω να δω για να πιστεψω. ενταξει, η λαριαν ειναι φωτεινος οδηγος. μακαρι να ειναι ολα ετσι..

εντιτ: α, πριν το κοκορι τραγουδησει 3 φορες, να κι η πρωτη μαρτυρια. α, καλα, αυτο με την υποχρεωτικη παρεα δεν το ξερα... βρε οξωωωωω.... φτιαξτε 4-5 πατσακια και βλεπουμε.... προσεξτε τα σκρηνσοτς. απλα τραγικα (ok, για να ειμαι δικαιος, λεει ο ρηβιουερ οτι για καποιο λογο το επαιξε σε λαπτοπ, οποτε προφανως φταιει κι αυτο. σχεδον σε ολα τα πρωτα ρηβιους παντως μιλανε για το χάλι των γραφικων. θα τα βρειτε μαζεμενα στο http://www.rpgwatch.com/ ).

http://www.rockpapershotgun.com/2014/08/12/risen-3-diary/

κι αλλο εντιτ: ενταξει, εννοειται οτι θα του δωσω καποια στιγμη, πολυ αργοτερα, δευτερη ευκαιρια, αλλα η αληθεια ειναι οτι ενιωσα μεγαλη απογοητευση. το περιμενα καπως σαν το ριζεν 1 και μου βγηκε ριζεν 2,5 (δεν ειναι δικο μου αυτο, το εκλεψα απο καποιο ρηβιου)
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
φορ φακσ σεικ μπροδερ,δεν κανομεν ρεβιου με ενα τεταρτο παιχνιδιου εν κθουλου αδερφε. :kiss:
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
τυπικη αντιδραση.

παμε τα τρια Γκου:
ρε <span style="font-size:4">Γκ</span>αιε <span style="font-size:4">γκ</span>αμωτο, <span style="font-size:4">γκ</span>ειμερς ειμαστε.
ξερουμε. εχωμε αναπτυξει μηχανισμους πλεον. ειδικα οταν περιμενωμε γκοτύ και μας βγαινει κουράς τριχωτή.
εξαλλου, δεν ειναι ρηβιου. το ξεκαθαρισα. ειναι εντελως πρωιμες σκεψεις.ασε που δεν ειμαι ρηβιουερ, ειμαι ενας ταπεινος αρπιτζάς που δρα με το ενστικτο αν θες. κατι τετοιο ζητησε ο τσεκτουφάιρ αν δεν απατωμαι.
ΕΣΕΝΑ Σ ΑΡΕΣΕΙ, ΔΗΛΑΔΗΣ ???? ετοιμος ειμαι να συρω φωνη, με βλεπεις....
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Τελικά το Ρίζεν 2 παίζεται; Είναι καλό; Παλεύεται καθόλουσνες; Το πειρατικό θέμα με συγκινεί βαθιά και το Μπλάκ Φλάγκ το έλιωσα ακριβώς λόγω αυτού. Το Ρίζεν το πρώτο ήταν απόλαυση, μέχρι κάπου κοντά στο φινάλε, που απλά μπουντρούμιαζες και βγαίναν κάτι γκόλεμς και εξελισσόταν σε τζενέρικ φάνταζι-φέστ και πολλάν με στεναχώρεσε και το άφησα. Οι πρώτες 25 ώρες που έριξα όμως, ήταν μια αργή, Γκοθικίζουσα απόλαυση!
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ολοι μας, βοράχε, γι αυτο αγαπησαμε το 1. γιατι μεχρι να φτασεις εκει που λες, στην τελευταια πραξη, ηταν σα να ρουφας σταλα σταλα γνησιο γκοθικ φηλινγκ, σε ολα του... γραφικα, λεβελινγκ, εξερευνηση, μαχες, δυσκολία. διαολε, δεν εχει αξια μονο το endgame σ ενα παιγνιδι, αλλα και ολο το ταξιδι που προηγειται.

το επαιξα και το 2, αλλά σε σχεση με τα 2/3 του 1, μου φανηκε κατωτερο.σε σχεση με το 8,5 του ριζεν 1, θα του εδινα 6 αντε 6,5. ειναι λιγο γελοιο να μιλας με βαθμους, αλλά χοντρικά καπως ετσι. βεβαια, δεν εχωμε την πολυτελεια τη σημερον ημερα να αφηνουμε απαιχτο κανενα rpg, εστω και αν το παιζουμε για λαθος λογους, οπως το τιμημενο φραντσάιζ, η βαρβάτη εταιρεια και ακομα και οι γλυκές θύμησες, μπορω να σου πω.
οποτε ναι, παιξτο. αν και κρινοντας απ την τιμη του κλασματος ελευθερος χρονος μποράτσου/24ωρο μποράτσου, που απ οσο εχω καταλαβει τεινει στο μηδεν, μαλλον θα βλαστημησεις την ωρα και τη στιγμη.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
*γέλια* Κατάλαβα, μόνο αφού καθαρίσω όλα τα 8-8.5 και πάνω από το μπάκλογκ <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Έχει άλλη γλύκα όμως, υποπτεύομαι πως μόλις πιάσω Wasteland 2 θα ανατιναχτεί ο εγκέφαλός μου. Τώρα που ο χρόνος είναι λίγος, το ιφέκτ πολλαπλασιάζεται.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
http://www.rockpapershotgun.com/2014/08/13/voodoo-rpg/


<blockquote>
. Evil Pirate Porn Star Sister Patty
</blockquote>
:rofl: :rofl: :rofl:

αδερφε μπρους το ετρεξες σε xp?γιατι καπου διαβασα οτι επισημα δεν θα το υποστηριζαν.

παντως,αναλογο θαψιμο απο τα γκειμινγκ μιντια ειχε φαει και το ριζεν 1
τι να πεις,δοξαζουν τα AAA χιπαρισμενα γεματα γκλοριους γραφικα ανευ ουσιας παιχνιδια και θαβουν αυτους που δεν τους πληρωνουν για να παιξουν διαφημισεις....
μα συγγνωμη δηλαδις το κραζουν γιατι λεει θες πολυ γκολντ για μαθεις σκιλλς,και δεν στα δινουν ετοιμα ολα στο πιατο απο την αρχη.

ΤΣΙΖΟΥΣ ΚΡΑΙΣΤ
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,140
Και στο risen 2 το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν πολύ απογοητευτικό (caldera + tacariqua) αλλά μετά τα πράγματα βελτιώνονται σημαντικά οσον αφορά το ενδιαφέρον του παιχνιδιού.

Κατά τη γνώμη μου τα μεγάλα φάουλ στο R2 είναι
(α) η ξεκλείδωτη κάμερα
(β) δεν παίρνεις level
(γ) δεν μπορείς να οπισθοχωρήσεις με πίσω βήματα κατα τη μάχη αλλά είσαι αναγκασμένος να τρέπεσαι σε φυγή με πλάτη στον αντίπαλο
(δ) τα στατιστικά του χαρακτήρα δεν είναι συγκεντρωμένα σε μια οθόνη όπως σε όλα τα gothic και το R1 αλλά πρέπει να ψάχνεις σε τρείς οθόνες για τα attributes, skills και talents,
(ε) συνήθως δεν είσαι μόνος σου.

Για να λέμε την αλήθεια είχε διαφανεί απο τα trailers οτι στο R3 τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτά τα σημεία αρα τη ψυχρολουσία τη περίμενα.

Πολλοί στραβομουτσουνιάσανε με το "χαρούμενο" πειρατικό ύφος, άλλα όπως έχει υποθεί πολλάκις ήταν μια ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή της PB να διαχωρήσει το κόσμο του risen με το κόσμο του gothic, αρα όσοι περίμεναν να επιστρέψουν στη colony μέσω του R3 έφαγαν άκυρο.

Έχοντας αυτα κατα νου σιγουρα θα του δώσω μια ευκαιρία ξέροντας βέβαια τι να περιμένω.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,762
Θα δώσω αρχικά μια κίτρινη κάρτα (απ΄αυτές που δίνει στον Ινφαμους <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) στο Μποράτσο. Καλά ρε άνθρωπε, παρατάμε τέτοια παιχνίδια λίγο πριν το τέλος? Τις ώρες που προηγήθηκαν δεν τις λυπήθηκες? :smash:
Μια κίτρινη κάρτα και στον Μπράδερ (κόρακας έγινα σήμερα λέμε) γιατί οι λόγοι που αναφέρει και για τους οποίους απογοητεύθηκε είναι μάλλον... παιδιάστικοι: "ΟΜG είδα ατσούμπαλα τουβλάκια και τετραγωνάκια στο λουτ, τα γραφικά λαμπυρίζουν σαν πυγολαμπίδες, τα γράμματα δεν είναι καλλιγραφία, the game sucks because reasons"!
Πάει, χάλασε και ο Μπράδερ, mainstream reviewer κατήντησε... :trollface: :kiss:
Ό,τι είπε και ο Elric. Δεν υπάρχουν παιχνίδια της PB που να μην έχουν φάει θάψιμο για εντελώς άκυρους λόγους, ειδικά από αμερικάνικα μέσα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
παίχτο και πέ μου

(λιτος, στεγνος, του δε πόιντ. αυτος ειναι ο φιλος μας ο μπραδερ.
μπραδερ φουτουγού.)


εντιτ: τελικα οχι και τοσο λιτος... δηλαδη κυρ άνταν, τι το κακο ειχε το ιντερφεις του 1 και πρεπει να τ αλλαξουμε? εγω ειμαι ο καζουαλ η οποιος δεχεται ετσι χαρωπα τα τετραγωνιζέ ταμπάκια? ενω εισαι απ τους κονσολομαχους του ρεηκουτιού, απ την αλλη αφηνεις αθωα αθωα να σου φορανε υπογειως την οπτικη κονσολοποιηση. ξαναλεω, το παιχνιδι το βαρεσα κατω σαν χταποδι, λογω του οπτικου αχταρμά. δεν το κρινω ουτε σαν εμπειρια ουτε σαν γκειμπλει.

ελρικ, θα σε στεναχωρησω. και στο 3 η καμερα ειναι πιο ξεκούμπωτη κι απ το παντελονι του ζαφειρη του γυμναστη.

ΓΚλυκε μου ΓΚαιε, πλακα μου κανεις? εννοειται οτι το ετρεξα σε xp. μην ακους τους αριθμολαγνους, με τα 7αρια και τα 8αρια. τα εξπί αΓΚορι μου, τρεχουν τα παντα. αν και σκεφτομαι να τ αλλαξω σε 7αρια για να τρεχει καλυτερα το αριστουργημα της πιρανια. μπουχαχά.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150
Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εγώ έκανα ήδη προπαραγγελία από amazon.de τον κολέκτορα αλλά χωρίς την φιγούρα. Γενικά σε review που διαβάζω δεν βλέπω και αρκετά αρνητικά σχόλια. Απλά μάλλον για άλλον έναν χλιαρό τίτλο θα πρέπει να μιλάμε. Και το 2 τα ίδια ήταν αλλά παιζόταν ευχάριστα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,762
Μπρους, από μόνος σου είπες στο αρχικό ποστ "κράξτε όσο θέλετε", ε, αυτό έκανα :lol:
Όσον αφορά στα γραφικά, μάλλον δίνεις περισσότερο βάρος απ΄οσο χρειάζεται. Μήπως τα πρώτα 2 gothic είχαν state of art γραφικά όταν είχαν βγει; <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
EDIT: check2fire, η έκδοση από το Amazon.de είναι στα αγγλικά;
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,533
Τρελοί πόντοι για την αναφορά του Μπράδερ στον Ζεβείρη (sic) ο οποίος δεν είναι μόνο γυμναστής, αλλά και ταρίφας, μοντέλο, φωτογράφος, μόδιστρος και ό,τι τελοσπάντων επιτάσσει το δύσκολο επάγγελμά του <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,222
βρε μπροδερ αγορι μου το risen 3 γιατι το κρινεις απο ενα 15 κακιας στιγμης ?
Στο γκοθικ 2 ξεκινουσες λαου λαου και μετα τσουπ να το επικο του πραματος.
Ολα τα αρνητικα που εχεις πει μεχρι τωρα ειναι βγαλμενα απο τις σκεψεις του ντινου του γιατρου
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Μετά από τις πολύ ευχάριστες αναμνήσεις του πρώτου Risen, δεν άντεξα και το κατέβασα. Για μένα είναι σίγουρη αγορά καθώς ότι λάτρεψα στο πρώτο υπάρχουν πάλι.

Ο κόσμος (αν και δεν τον έχω εξερευνήσει ακόμα όσο χρειάζεται) είναι μεγάλος, ατμοσφαιρικός και πολύ επικίνδυνος. Η εναλλαγή της μέρας και της νύχτας φέρνει αναμνήσεις του G3. Όλα μέχρι τώρα μου αρέσουν μετά από 2-3 ώρες ενασχόλησης. Δε θα πω ότι είναι ΓΚΟΤΙ, θα πω όμως ότι αξίζει το χρόνο σας και ας έχει τα αρνητικά του. Ποιος τίτλος άλλωστε είναι τέλειος;

Όποιος θέλει να βυθιστεί σε έναν πανέμορφο κόσμο και να εξερευνήσει από εξωτικά θέρετρα μέχρι βραχώδη αφιλόξενα όρη τότε το προτείνω ανεπιφύλακτα.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,150


Adhan wrote:
Μπρους, από μόνος σου είπες στο αρχικό ποστ "κράξτε όσο θέλετε", ε, αυτό έκανα :lol:
Όσον αφορά στα γραφικά, μάλλον δίνεις περισσότερο βάρος απ΄οσο χρειάζεται. Μήπως τα πρώτα 2 gothic είχαν state of art γραφικά όταν είχαν βγει; <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
EDIT: check2fire, η έκδοση από το Amazon.de είναι στα αγγλικά;</blockquote>

Το game είναι στα αγγλικά και γερμανικά. Ετσι είχα πάρει και τον προηγούμενο κολέκτορα.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,762
Bruce μήπως η θολούρα που είδες ήταν κάπως έτσι;
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i.picpar.com/Csab.png" alt="Csab.png" class="bbcode_img" /></span>

^ Έτσι δείχνει με Depth of Field ενεργοποιημένο (τελείως λάθος υλοποίηση btw, το DoF υποτίθεται δείχνει hazy μακρινά τοπία πίσω από το χαρακτήρα για μια πιο κινηματογραφική αίσθηση).

Και έτσι όταν είναι στο off:
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i.picpar.com/Asab.png" alt="Asab.png" class="bbcode_img" /></span>
Εγώ πάντως δεν το εχω on γενικά, http://www.ragequit.gr/specials/item/pc-game-settings-guide" class="bbcode_url">επιβαρύνει το παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό λόγο.
 
Top Bottom