ROBOCOP: ROGUE CITY

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Πρέπει να έχω φτάσει στα μισά. Μονάχα σε Καντάρια Ανδροπρέπειας (ΤΜ) θα έπρεπε να προσμετράται η αξία τούτου του παππουδοέπους.

Τα Ράμπακαψ (sic) όνειρο ζει.

ΥΓ Η πίστα στο νταμάρι που πετσόκοψαν το Μέρφι, πραγματικά μου προκάλεσε δέος. Λες και έκανα ψηφιακό τουρ εκεί που πέθανα. Είναι φοβερό τί ψυχικά τραύματα αφήνει η θέαση διαμελισμού του Μέρφι στα 6-7.

amoLqO6_460s.jpg

Last edited:
Φοβερές σκηνές αμφότερες και όσο μικρότερος τις δεις, τόσο περισσοτέρο εντυπωσιάζουν το φαντασιακό σου. Δεν είναι τυχαίο που αυτές μένουν τα αρχέτυπα της βίας του θανάτου μέσα σου ακόμα και 35-40 χρόνια μετά.

Τέλος μετά από 21 υπερ-απολαυστικές ώρες boomer shooter νιρβάνας. Ζεις το 80'ς τσαίος-από-βιντεοκασέτα όνειρο στο έπακρο.

Πανάξια η Teyon, θ'αγοράσω κι όλα τα cosmetic DLC του ως ψηφιακό γουίσκι για τα παιδιά. Διάβολε, 32 χρόνια μετά το ταπεινό 'Ράμποκοψ' της Ocean, έζησα επιτέλους το όνειρο όπως το είχα στο κεφάλι μου.

SCRAPYARD OR PRISON, CREEP?

Η πίστα στο νταμάρι που πετσόκοψαν το Μέρφι, πραγματικά μου προκάλεσε δέος. Λες και έκανα ψηφιακό τουρ εκεί που πέθανα. Είναι φοβερό τί ψυχικά τραύματα αφήνει η θέαση διαμελισμού του Μέρφι στα 6-7.

Το θυμάμαι κ εγώ να βλέπω τη σκηνή με φόβο, δέος και περιέργεια και να μην μπορώ να τραβήξω το βλέμα μου από την τηλεόραση. Φυσικά το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Αθάνατη σκηνή και υπέροχα δοσμένη.

Αφήσανε οι αδαείς το Θεό Βερχόφεν να κάνει 'Χόλιγουντ' και ο άνθρωπος μεγαλούργησε. Παίζοντας το παιχνίδι πάντως, μου έκανε εντύπωση πόσο πολύ διαμορφώθηκε η παιδική ψυχοσύνθεσή μου από το Μπάτμαν και το Ρόμποκοπ. Από τα εμβληματικά φιλμ πρωτίστως και τα καρτούν τους σε δεύτερο χρόνο -θυμάστε το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ καρτούν Ρόμποκοπ, που μίλαγε με μια γκομπιουτερογκόμενα στο περιπολικό και έπαιζε ένα διακριτικό κυβερνο-ρομάντζο;- διαμορφώθηκε όλη μου η αντίληψη για την έννοια του υπερ-ήρωα.

Και το γεγονός ότι ήταν άνθρωποι που μέσα από ακραία βία έγιναν κάτι παραπάνω, νομίζω ήταν αυτό που με οδηγούσε στην ταύτιση μαζί τους. Μου άρεσαν και οι X-Men για παράδειγμα, αλλά πάντα ήξερα πως θα βγουν λάδι γιατί είναι σούπερ-ντούπερ. Ενώ με Μπάτμαν-Ρόμπο, είχα πάντα την αγωνία να δω πώς θα τη σκαπουλάρουν.

#ΔενΤαΦκιάνουνΠιαΌπωςΠαλιά #ΕντάξειΈβλεπαΚαιΡάμποΑλλάΛίγο #ΜοντάζΤίτλωνΑρχήςΚαρτούνΡάμποΈρωςΙσόβιος

Ρομποκοπ και Μπατμαν (του Τιμ Μπαρτον) σου βγάζανε αυτή την αγνή βρωμιά της Νέας Υόρκης (ΝΕ, ΑΛΛΑ Ο ΜΠΑΤΜΑΝ ΖΕΙ ΣΤΗ ΓΚΟΘ... ΣΚΑΣΕ!)
Έβλεπες το αληταριό να κυκλοφορεί, δίχως το φρου-φρου και άρωμα που πλαισιώνει τις περισσότερες ταινίες/μυθολογίες του Χόλιγουντ.
Γκανια, νόμος και αταξία.

Τεράστια σειραρα (ΝΟΤ) η λαηβ άξιο σειρά του Ρομποκοπ. Ήταν οι εποχές που τσίμπαγαν γνωστά ονόματα (βλέπε Χαηλαντερ) και τα ρίχνανε στη μικρή οθόνη για τον κυρ Τζόναθαν από το Τενεσί.

Το Ρομποκόπ (sic), όπως και το Ghostbusters και ο Conan του Άρνολντ, είναι χαρακτηριστικά case studies των 80s για το πώς μια ταινία με 100% ενήλικο concept καταλήγει, πέραν των προσδοκιών των δημιουργών της, να γίνεται αγαπητή από παιδιά και έτσι μετατρέπεται σιγά-σιγά σε σαφώς πιο νερωμένο προϊόν για μαζική κατανάλωση.

Το Ρομποκόπ (sic), μια υπερβίαιη σάτιρα του καπιταλισμού, μετατράπηκε σε kid-friendly καρτούν που οριακά απεικόνιζε βία, και σε ένα αποστειρωμένο 3ο μέρος που σκότωσε το franchise. Προς τιμήν τους βέβαια η (μετριότατη) 2η ταινία εισήγαγε φουλ ειρωνεία προς αυτήν την τάση, όταν γίνεται reprogrammed ο Ρόμπο από την OCP και μία τύπισσα στο board of directors ζητάει να "γίνει λιγότερο βίαιος και να μεταδίδει θετικά μηνύματα προς τα παιδιά μας".

Ο Κόναν της πρώτης ταινίας, μετατράπηκε σε μέτριο kid-friendly Disney sequel και σειρά καρτούν, και το franchise με τη σειρά του έσβησε.

Οι Γκόστμπαστερς έγιναν κι αυτοί σειρά καρτούν αλλά έτυχαν σαφώς πιο ευνοϊκής μεταχείρησης, γιατί τουλάχιστον το δικό τους καρτούν είχε μια άλφα "monster of the week" γοητεία. Και το γεγονός ότι η σειρά εξαφανίστηκε με τη σειρά της, οφείλεται περισσότερο στους ίδιους τους συντελεστές της (ο Bill Murray συγκεκριμένα δεν ήθελε ούτε να ακούει για 3η ταινία) παρά στις εμπορικές της αποτυχίες.

Obliga-toru post μιας και αναφέρθηκε ένα από τα καλύτερα intro ever.

Και φυσικά

(οκ, δεν άντεξα, εδώ ολόκληρο Χ thread - previously known as Twitter - με επικά 80s intros)

Ω να σου... Ακόμα το θυμόμουν το intro του Rambo πριν ακόμα πατήσω το play!!!

Εντιτόρε: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟ "ΠΑΙΔΙΚΟ" ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΔΑ. SPIRAL ZONE... Πότε μεγάλωσα;

Last edited:
ME TO ΣΙΞΠΑΚ ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ.

ΣΤΟΥΣ -20 ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΜΑΝΙΚΟ ΧΟΥΝΤΙ.

#Ανδροπρέπεια #Αρχές #ΔενΤαΦκιάνουνΠιαΌπωςΠαλιά

Έλα να συμβαίνουν Γουισλιστίες (sic) κύριοι, τεντωνόμαστε τώρα, ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ.

Back