What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Rocket League

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Θα ορκιζόμουν ότι το πόσταρα χθες, αλλά παίζει και να το ονειρεύτηκα.


 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574
Παίδες μιας και έχετε τρελό ομαδάκι εδω, και επειδή εδω και κάμποσες μέρες κατέβασα για πρώτη φορά το ΡόκεΛι ™ απο το σιχαμένο επικομάγαζο (ας όψεται που έφυγε απο το steam) θα θέλα να με πείτε κάποια πραγματάκια. Παίζω κυρίως 1vs1, (στα 3vs3 μας ξεσκίζουν) και με έμπασε σίλβερ 2 για αρχή, εχω δεί κάποια βιντεάκια, κυρίως για τα aerials κτλπ. και είδα οτι αυτο που λένε οι περισσότεροι ειναι απλα το να παίζεις σε custom training sets και να κάνεις train και οτι έτσι θα μάθεις. Έχετε κανένα tip συγκεκριμένα, μετά απο τόσες ώρες που εχετε επενδύσει; Θα κάνατε κάτι ποιο μπροστά αν ξέρατε πχ κατι σημαντικό απο πριν; πχ να μάθετε κάποια συγκεκριμένα mechanics απο τότε π ξεκινήσατε; (Btw παίζω με keyboard, δεν ξέρω αν παίζει ιδαιίτερο ρόλο, δεν μπορώ με τπτ να παίξω με gamepad (γενικά μόνο σε games τύπου dmc το έχω ακουμπήσει, και άλλαξα προφανώς και τα bindings -τα έβαλα όλα στο keyboard, καθόλου mouse- και τα settings απο κάτι videos που βρηκα στο yt ).
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
@sandwraith_
παράτα το όσο μπορείς ακόμα

Αρχικά, νομίζω ότι είναι απίστευτα νωρίς να μιλάς για aerials και μηχανισμούς.
Καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσεις ότι το παιχνίδι έχει πολύ στριφνό learning curve, θα χρειαστείς πολλές ώρες για να αισθανθείς ότι προοδεύεις.
Εγώ θα σου πρότεινα απλά να παίζεις (και δη, κάζουαλ ματσάκια, ή 80-20 casual/ranked) για τον πρώτο τριψήφιο αριθμό ωρών μέχρι να πάρεις ένα feel απ' το παιχνίδι.
Και ναι, καλό θα ήταν να κάνεις training. ξεκίνα με τα οφίσιαλ τα training packs, βοηθάνε. Ένα - ένα και σιγά σιγά. Μόλις αισθανθείς άνετα με αυτά, μετά ένας καλός τρόπος είναι το free play στο training, απλά να σουλατσάρεις και να χτυπάς την μπάλα, να μάθεις τα flips σου, να αρχίζεις να βάζεις δύναμη όταν χτυπάς την μπάλα κλπ. Βοηθάει, αλλά θέλει baby steps.
Και κάποια custom trainings sets είναι καλά, αλλά δεν ξέρω αν έχει πολλά για αρχάριους. Ψάξτο, αλλά αργότερα, μόλις κάνεις τα official καμπόσες φορές.

Επίσης, σε συμβουλεύω να παρατήσεις το 1v1. Είναι το χειρότερο mode νομίζω για να ξεκινήσεις, καταλαβαίνω μεν γιατί θες να μπεις εκεί, αλλά πίστεψέ με, 2v2 και 3v3 θα σε βοηθήσουν πολύ περισσότερο να μάθεις το παιχνίδι (και ειδικά το 3v3). Είναι τα modes που όσο βελτιώνεσαι θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος και στα 1v1, ενώ το ανάποδο δεν ισχύει και τόσο.

Τώρα με το τι να παίξεις, ό,τι σε βολεύει καλύτερα. Υπάρχουν καμπόσοι που παίζουν με keyboard. Το gamepad βοηθάει περισσότερο σε κάποια πράγματα "end game", αλλά δεν θα πας pro, οπότε δεν σε νοιάζει.
Απλά τα options σου να φτιάξεις (πχ βγάζε screen shake κλπ) και με τον καιρό θα φτιάξεις και τα camera settings σου σε κάτι που σε βολεύει καλύτερα.
Το καθόλου mouse πρώτη φορά το ακούω, είμαι πολύ περίεργος να δω αν λειτουργεί, χαχαχα.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Το Πάθορι προσπαθεί βασικά να σου πει το παρακάτω.



Πέρα από αυτό, μπορείς να κάνεις τα επίσημα τρέηνινγκς όπως είπε ο από πάνω που σου επιτρέπουν να επαναλάβεις κάποια πράγματα ξανά και ξανά χωρίς να μπαίνει κάτι άλλο στη μέση. Αν κι εγώ δεν τα ολοκλήρωσα ποτέ αυτά, μπήκαν πολύ αργότερα κι έκανα απλά μερικά από περιέργεια. Αλλά αν τα έχεις διαθέσιμα όταν ξεκινάς το γκέημ φαντάζομαι είναι πολύ καλή φάση. Πάντως μη φοβάσαι τα αέριαλς κτλ, ειδικά μη φοβάσαι το ενδεχόμενο να αποτύχεις και να σου την πει η ομάδα σου. Αν δεν σηκώνεσαι στον αέρα και να αποτύχεις τις πρώτες 5 χιλιάδες φορές, δε θα μάθεις. Αλλά μην περιμένεις και αποτελέσματα στην αρχή. Δοκιμή στη δοκιμή και σε πραγματικές συνθήκες αγώνα με κανονικούς αντίπαλους, όχι τρέηνινγκ ή μποτάκια, έτσι θα μάθεις. Πάντως σε πρώτη φάση κοίτα να βελτιωθείς όσο περισσότερο γίνεται επί εδάφους και ο αέρας θα έρθει αργότερα.

Όσο για το ότι σας σκίζουν στα 2πλα/3πλα, μη σε πτοεί, απόλαυσέ το. Χωρίς ματσάκια στα οποία τρως τα μούτρα σου και σε αναγκάζουν να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω δεν υπάρχει μέλλον. Κι αν πτοεί τους συμπαίκτες σου σε σημείο να γίνονται ενοχλητικά μπασταρδάκια κι αυτό σου τη σπάει, μιούταρε το τσατ. Ή το αφήνεις ανοιχτό και δε δίνεις σημασία και στις πολύ κάφρικες περιπτώσεις, απλά περνάς στο κρυμένο σκέλος του παιχνιδιού όπου ο μόνος σκοπός σου για τα επόμενα 2-3 λεπτά ή όσο έμεινε, είναι να τους σπάσεις τα νεύρα κι άλλο. Είναι καλή ευκαιρία να τσεκάρεις και κανά σάιτ παράλληλα, ή τα μέηλς σου, οτιδήποτε. Και ναι, στα μονά δεν έχεις τέτοια θέματα, αλλά εκεί δεν θα βελτιωθείς σε αυτό που είναι το ροκελί στο σύνολό του. Είναι αρκετά απαιτητικό σαν μοντ, ειδικά για αρχή, αλλά και αρκετά μονοδιάστατο εφόσον δεν έχεις να κάνεις με ομάδες.

Εμείς από την μία το καλό τότε ήταν ότι ήμασταν λίγο πολύ όλοι άσχετοι στο γκέημ. Κι αν πετυχαίναμε κανέναν από τους "παλιούς" που ήρθαν από το πρήκουελ που δεν έπαιξε ποτέ κανείς, τον κοιτούσαμε σα χαζοί. Αλλά γενικά δε την πάλευε κανένας, τα πρώτα ρηπλέι που είχα σώσει τότε εντυπωσιασμένος τα βλέπω τώρα και λέω μλκ πως παίζαμε; Είναι αστείο τι θεωρούσαμε τότε κουλ και γαμάτο, "το πρώτο μου άεριαλ γκολ" ονόμασα ένα ρηπλέι επειδή σηκώθηκα 2 πόντους από το έδαφος, ούτε καν αέριαλ ήταν στην ουσία. Τώρα με 5 χρόνια στις πλάτες του παιχνιδιού και το ματσμέηκινγκ να κάνει τα δικά του κάποιες στιγμές, μπορεί να πέσεις με τα μούτρα στα δύσκολα πιο συχνά είναι η αλήθεια. Ή να πετύχεις τίποτα μπρονζάδες κι εσύ σαν ελίτ σιλβεράς να λες κοίτα τι κάνουν οι άσχετοι οι νουμπάδες οι τελειωμένοι.

Κι εγώ κημπορντάς είμαι, αλλά το καθόλου ποντίκι μου προκαλεί ανεξήγητη φαγούρα. Κι ας μην μπορώ αυτή τη στιγμή να επεξεργαστώ πως θα ήταν πρόβλημα αυτό. Αέριαλ πάντως, ντρίμπλες κτλ και γενικά αντίληψη του γύρω χώρου λογικά θα έχεις πρόβλημα.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Στα 1v1 θα νιώθεις ότι δεν εξελίσσεσαι και στα 3v3 παίζει να μην ακουμπήσεις μπάλα σ' όλο το ματς.
Γνώμη μου είναι να επενδύσεις στα 2v2 τις πρώτες σου ώρες. Και μπάλα θα ακουμπάς και θα μάθεις να συνεργάζεσαι με τον συμπαίκτη σου.
 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
574
Ευχαριστώ πάρα πολύ παίδες για τις απαντήσεις. :solaire:Θα επενδύσω σε 3vs3 και 2vs2 οπως ολος ο φυσιολογικός κόσμος λοιπόν, και μετα απο πολλές πολλές ώρες θα επανέλθω :cool: Το keyboard χωρίς mouse είναι κάτι που με βολεύει. Στην αρχή επαιζα με τα default bindings, και δεν με βοήθαγε καθόλου το boost και το jump π ειχε στο mouse. Αντιθέτως έβαλα το wasd στα βελάκια, το boost στο z, το powerslide στο x, το change camera στο c, το jump στο space και το aerial left - right στα a και s αντιστοιχα. Το θεωρώ πολύ ποιο βολικό στις ~20 ώρες π εχω παίξει συνολικά σε αντίθεση με τις 10 π ξεκίνησα με τα default bindings και το mouse έγινε αχρείαστο.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Ξεκίνησε σήμερα το ΝΦΛ μοντ και μπήκα μέσα αρνητικά προκατειλημμένος λέγοντας ότι θα είναι καμιά μλκ σαν το σπάικ ρας, έμοιαζε ελαφρώς από την περιγραφή. Έχω να πω ότι δηλώνω εντυπωσιασμένος κι ελπίζω να πάρει τη θέση που του ανήκει στα έξτρα μοντς, εκεί δίπλα στο χόκεϊ και το μπάσκετ, για να μη το παίζει κανένας. Το μόνο πρόβλημα ότι η τραγική πλειοψηφία δε φαίνεται να νιώθει μία πως παίζεται το μοντ και δε φαίνεται να μαθαίνει τη μια βδομάδα που κρατάει. Οπότε η μόνη λύση είναι να βγουν όλες οι λάισενς μλκς μετά το πέρας του ηβέντ και να παρκάρει εκεί στα έξτρας. ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!11231!@$$@#!$@!%@#!%$#!%$#%$#!%$#!
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Βάλτε ρε κοπρίτες τίποτα από καμιά σειρά ή ταινία. Γαμώ τα φορντ τους μέσα..

General_lee.jpg


Bluesmobile_at_House_of_Blues_Dallas_-_3-4_view.jpg


1024px-Herbie_car.jpg


Christine.jpg
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
Ε ναι τι Ford και αηδίες. Βάλε καλύτερα ένα datsun να πουλήσουμε και καμιά πατάτα
 

Attachments

  • tamtakos1.png
    tamtakos1.png
    515.9 KB · Views: 0

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Kαι να φεύγουν οι πατάτες με το μπουστ από πίσω, μεγαλεία.
 
Top Bottom