Ron Gilbert/Terrible Toybox : Ιδιοφυής Adventuroπατέρας ή Περασμένα Πιθηκομεγαλεία;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
υπόδειγμα σύγχρονου adventure είναι το *check notes*: The Vanishing of Ethan Carter *roll*

11 χρόνια παλιό παιχνίδι ρε μλκ πότε πέρασαν τα χρόνια;

To Unavowed όντως μέτραγε πάρα πολύ, ήταν δυνατό μοντέρνο adventure. Σίγουρα σε Τοπ 5 σύγχρονων κλασσικών. Για εμένα δεν έπιανε τη σχεδιαστική βιρτουοζιτέ του Thimbleweed Park ή το αγνό συναίσθημα του RoTMΙ αλλά είχε εξαιρετική αστική ατμόσφαιρα, πολύ ενδιαφέρουσα μηχανική με τους διαφορετικούς χαρακτήρες και εκπληκτική γραφή. Μου φαίνεται περίεργο δηλαδή να εκτιμάς το Unavowed και όταν βλέπεις τα ίδια χαρίσματα σε διαφορετικό περιτύλιγμα να προσπερνάς.

To Vanishing of Ethan Carter είναι τόσο παλιό που έχει λάβει Redux/Director's Cut/Coda/Super Ultra Collector's εκδόσεις, Νίτρε. Συμπαθέστατο θυμάμαι ήταν πάντως, από τα καλά δείγματα του είδους.

Αν εννοείς το Thimbleweed πάω πάσο γιατί δεν έπαιξα αρκετό ώστε να (συγ)κρίνω.
Αν εννοείς το RoTMI... νομίζω και ο ίδιος ο Ron Gilbert θα παραδεχόταν ότι ο συνονόματός του τον πάτησε κάτω σε επίπεδο γρίφων, interactivity, πλοκής και δεν συμμαζεύεται. Ακόμα, όμως, κι αν το RoTMI είχε όλες αυτές τις "μηχανικές" αρετές που του αναγνωρίζεις, θα με είχε χάσει από το υψωμένο κωλοδάχτυλο του Ron προς τους fans και το franchise, που για σένα ήταν η τέλεια κατακλείδα κι ένας ιδιοφυής γύρος του θριάμβου.
Εννοείται πως ζηλεύω εσένα και τον North που σας τα έσκασε έτσι το RoTMI, εγώ θα κάτσω στην απέναντι γωνιά με τον Yahtzee να τρώμε το καπέλο μας.

Γιατί ποτέ δεν αναφέρεται η σειρά Blackwell? Μόνο σε εμένα φάνηκε από τα πιο ωραία adventures που έχω παίξει?

Γιατί το νήμα πρωτίστως είναι για το Ρον, όχι το Ντέηβ Γκίλμπερτ. Τα Blackwell ουσιαστικά ιχνηλατούν ολόκληρη την πορεία της Wadjet Eye, από τη νάιφ οπαδική απλότητα του πρώτου, στο σαφώς σκοτεινότερο επίλογο της σειράς. Πολύ τη χάρηκα. Από σπόντα ξεκίνησα το πρώτο με ελάχιστες προσδοκίες και στην πορεία έγινα υπεροπαδός της εταιρείας.

Back