What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

RQ Software library

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
αδερφε μπρουσαρα<br>δεν το εχω δοκιμασει αλλα διαβασα το αρθρο. νομιζω οτι ο τυπος τα λεει οπως ειναι.<br>επειδη ο browser μυριζει ακομα πλακουντα, εχει τα θεματακια του. πιστευω οτι στην πορεια θα διορθωθουν τα πταισματα. <br>αν θα παει καλα δεν το ξερω. ο κοσμος αλλαζει δυσκολα τα γουστα του. <br>εγω ακομα δεν μπορω να καταπιω οτι ο καποτε ασημος mozilla, εφτασε εκει που εφτασε και καταντησε εκει που καταντησε.<br><br>τον opera δεν τον συμπαθησα ποτε. εχουμε μια απομακρη σχεση.<br><br>οταν με πιανουν οι παραξενιες, την πεφτω στα fork του firefox. iceweasel ή icecat.<br><span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i160.photobucket.com/albums/t181/kounelos/rq/ice_zpscfdwrjrz.png" alt="ice_zpscfdwrjrz.png" class="bbcode_img" /></span><br>οταν με πιανουν τα ψυχολογικα μου την πεφτω σε text based browsers πχ lynx. <br>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Είσαι προπτυχιακός φοιτητής και πλησιάζεις στο καίριο σημείο όπου πρέπει να αναλάβεις διπλωματική (πτυχιακή) εργασία? Είσαι μεταπτυχιακός φοιτητής και έχεις περάσει αυτή τη νίλα, αλλά σιχτιρίζεις τη στιγμή που θα πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με όλην τη βιβλιογραφία για τις εργασίες σου? Κάνεις το διδακτορικό σου και ήδη τα 350 papers που έχεις στο backburner φαίνονται βουνό?<br><br>Η λύση είναι εδώ: https://www.mendeley.com/" class="bbcode_url">Mendeley. Κατεβάζεις το PDF που σε ενδιαφέρει, το περνάς στο online (ή ακόμη καλύτερα στο desktop app) και σου περνάει αυτομάτως όλες τις πληροφορίες από το metadata του αρχείου. Επίσης έχεις αυτόματη οργάνωση της βιβλιογραφίας σου και δεν χρειάζεται να περνάς μία-μία τις παραπομπές στο τέλος της εργασίας σου.<br><br>Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι πρότεινος χρησιμοποιούσα το https://www.zotero.org/" class="bbcode_url">Zotero, αλλά το Mendeley λύνει τα χέρια από πλευράς του ορίου χωρητικότητας στο cloud που παρέχεται δωρέαν (2 GB έναντι 150 MB του Zotero - και στα δύο υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης επί πληρωμή). Το EndNote είναι κατάπτυστο και ένας λόγος που το αποφεύγω όπως ο Diablo το λιβάνι είναι ότι πρακτικά είναι προϊόν εκδοτικού οίκου και α) πρέπει να το αγοράσεις, β) εξαρτάσαι από τους νταβάδες της ακαδημαϊκής κοινότητας για αναβαθμίσεις κτλ. Αρνούμαι να το βάλω ακόμη και αν παρέχεται δωρεάν από το πανεπιστήμιο.<br><br>Υπάρχουν πάρα πολλοί literature organisers (πχ. Papers για τα Mac), αλλά από τότε που μπήκα στο Mendeley (το οποίο έχει και δικό του PDF reader με annotations σε αντίθεση με Zotero) δεν κοίταξα πίσω. <br><br>Άκυρο, αλλά ημέρες διακοπών είπα να μοιραστώ τις καλοκαιρινές εμπειρίες μου.
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
Thanks Βόρειε! Επίκαιρος! <br><br>Sent from my N5206 using Tapatalk<br><br>
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
το ξερω οτι καθε φορα κανω ανισορροπες ερωτησεις.<br>υπαρχει τροπος να προγραμματισω την εμφανιση μιας εικονας σε συγκεκριμενη ωρα; δηλαδη θελω ενα slide show που να μπορω να του ορισω ποια εικονα και ποτε.<br>εκτος του task scheduler, γιατι εχω 30 εικονες και δεν εχω τον χρονο να καθησω να πληκτρολογω διαφορα.<br>για πολλους λογους, η λυση πρεπει να ειναι απλη. ο σημαντικοτερος, ειναι οτι δεν θα το χειριζομαι εγω.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Powerpoint?<br><br>Edit: Η ερώτησή μου ήταν ειλικρινής. Στο powerpoint θέλεις να το κάνεις αυτό? Δεν κατάλαβα από αυτό που έγραψες.<br><br>Επίσης, να σημειώσω εδώ, ότι δεν γνωρίζω πόσοι θέλουν αλλά θα μπορούσα να φτιάξω ένα πολύ γρήγορο video-tutorial για το Mendeley. Μιλούσα πάλι με τον κολλητό μου στο εργαστήριο που προσπαθούσε να φτιάξει βιβλιογραφία για paper με τον παραδοσιακό μη-αυτοματοποιημένο τρόπο (ήμαρτον) και του έδειξα ότι μπορεί να βάζει τα citations και να βγαίνει η βιβλιογραφία αυτομάτως σε λιγότερο από ένα λεπτό - χωρίς καμία υπερβολή. Έτσι και το δοκιμάσετε και κολλήσετε εδώ είμαστε.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Αν δεν σου είναι κόπος θα με ενδιέφερε ένα video-tutorial για το Mendeley. Πιθανότατα βέβαια να μην το χρησιμοποιήσω αφού γράφω σε Word και βάζω citations μέσω αυτού σχεδόν σε κάθε παράγραφο που γράφω γιατί έτσι τα θέλει αυτή που με επιβλέπει. Κι αυτό τα βάζει όλα μαζί στο τέλος ως βιβλιογραφία ανά κατηγορία. 
 

cercaphus

Mind-flayer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
1,804
Εγώ δεν μπορώ να το κοιτάξω τώρα γιατί είμαι διακοπές. Χρησιμοποιώ το ίδιο σύστημα με την Κάρα όσον αφορά τη βιβλιογραφία, ωστόσο είμαι πάντα ανοικτός στο να δοκιμάζω καινούργιες και καλύτερες πρακτικές... <br><br>Sent from my N5206 using Tapatalk<br>
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
θελω να εχω μια συγκεκριμενη εικονα η οποια θα ανοιγει μια συγκεκριμενη ωρα και θα παιζουν απο τις τηλεορασεις στο μαγαζι.<br>βασικα πολλες εικονες που θα ανοιγουν μια συγκεκριμενη ωρα και με συγκεκριμενη σειρα.<br>στο powerpoint δεν ειμαι ειδικος, και η αληθεια ειναι οτι δεν το γουσταρω καθολου. τσεκαρα λιγο τις ρυθμισεις αλλα εκτος απο το record που δεν με βολευει καθολου, γιατι δεν θελω να περιμενω μια ωρα (γιατι μια ωρα θελω να παιζει η εικονα) δεν βρηκα κατι που να ταιριαζει σε αυτο που θελω να κανω.<br><br>τσεκαρα και στο open office και βρηκα αυτο που ηθελα, χωρις να ψαξω. βαζεις τα δευτερολεπτα και παιζει μπαλιτσα το θεμα.<br>το προβλημα ειναι οτι οι εικονες δεν ειναι για να παιζονται καθε μερα και ολη μερα. παιζει ενα range απογευμα με μεσανυχτα και μερικες ημερες την εβδομαδα.<br>καθε μερα καποιος πρεπει να ανοιγει το powerpoint.<br><br>αν λειπω εγω, δεν υπαρχει κανενας για να το κανει... ενταξει, στο αλλο μαγαζι δεν θα ειμαι ποτε, και τον αλλο μηνα δεν θα ειμαι πουθενα.<br>οποτε πρεπει να ειναι κατι απλο.<br>αντε και εμφανιζεται καποιος να ανοιγει το powerpoint, αν το ξεχασει και αργησει κανενα μισαωρο, θα εχω θεμα.<br><br>εκτος και αν το κανω να ανοιγει με το schedule tasks.<br><br>για να δωσω ενα παραδειγμα της καταστασης<br>πηγα στο αλλο μαγαζι και εδωσα στον εκει μανατζερ καποιες εικονες για να κανουμε δοκιμες. οι εικονες ηταν μεσα στο usb stick του.<br>μαζι με τις εικονες του εδωσα και το gimp. του εξηγησα τα παντα.<br>με παιρνει τηλεφωνο το βραδυ και μου λεει οτι η οθονες σκοτεινιασαν, δεν δειχνουν τιποτα.<br><br>χωρις να μπω σε λεπτομερειες για το τι ηθελε να κανει κτλ <br>ειχε βγαλει το usb stick γιατι..... δεν ξερω γιατι. ουτε αυτος ηξερε γιατι το εβγαλε. δεν ηξερε γιατι δεν το ξανακουμπωσε και δεν ηξερε πως να κανει την εικονα full screen.<br><br>ναι, ειμαι ο μοναδικος πυρηνικος υδραυλικος στην χωρα.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
τι ειπες τωρα? ο παραδεισος του ΙΤ ακουγεται. κουνελοαγαλμα θα σου εχουν φτιαξει.<br>αν και απο καποια στιγμη και περα, μαλλον θα εχεις βαρεθει να κανεις φορμάτ. σα να ακουω τον διαλογο (τον εχω ακουσει κι εγω λαιβ): εεε, ηταν καποια αρχεια στο C που σιγουρα δεν ηταν δικα μου. και τα εσβησα.  :whatever:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
<blockquote><br>Αν δεν σου είναι κόπος θα με ενδιέφερε ένα video-tutorial για το Mendeley. Πιθανότατα βέβαια να μην το χρησιμοποιήσω αφού γράφω σε Word και βάζω citations μέσω αυτού σχεδόν σε κάθε παράγραφο που γράφω γιατί έτσι τα θέλει αυτή που με επιβλέπει. Κι αυτό τα βάζει όλα μαζί στο τέλος ως βιβλιογραφία ανά κατηγορία. <br></blockquote><br><br>Πάντα όταν γράφεις κείμενο και κάνεις αναφορά γράφεις το citation μέσα σε παρένθεση στο τέλος της πρότασης. Στο τέλος γράφεις αναλυτικά με συγκεκριμένο τρόπο τη βιβλιογραφία. Δεν βλέπω τη διαφορά από αυτά που σας ζητάει με αυτά που είναι καθιερωμένα εδώ και κανέναν αιώνα. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Στο ίδρυμα μου το format της διπλωματικής είναι random κι εξαρτάται από τις ορέξεις του καθηγητή. Όπως και το αν θα έχεις απευθείας επικοινωνία μαζί του ή αν θα σε αγκαρέψει σε επιβλέποντα. Έχω πρόσβαση σε όλες τις προηγούμενες διπλωματικές του ιδρύματος και η κάθε μία έχει τα δικά της, ακόμα και του συγκεκριμένου καθηγητή παλαιότερες δεν έχουν γραφτεί με τη διαδικασία που "πρέπει" να τη γράψω εγώ τώρα. Σίγουρα υπάρχουν προκαθορισμένα πρότυπα αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν τηρούνται πάντα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br><br>
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Θα ήταν χρήσιμο το video north (αν δεν είναι κόπος φυσικά).
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Είναι πολύ απλά τα πράγματα, οπότε θα προσπαθήσω να το ανεβάσω μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όταν λύσω τα διαδικαστικά με το OBS που χρησιμοποιώ για το video capturing.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
<blockquote>όταν λύσω τα διαδικαστικά με το OBS που χρησιμοποιώ για το video capturing.<br></blockquote><br><br>Το χρησιμοποιώ αρκετά εδώ και κάνα μήνα, νομίζω του έχω πάρει τον αέρα, οπότε αν έχεις καμιά απορία ρώτα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Το έχω άνετα, απλώς δεν θέλω να φαίνονται τα αρχεία ταινιών σινεφίλ που έχω στο desktop :deal:
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
<blockquote><br>Το έχω άνετα, απλώς δεν θέλω να φαίνονται τα αρχεία ταινιών σινεφίλ που έχω στο desktop :deal:<br></blockquote><br><br>ctrl + a και del. μετα πηγαινε στον κουβα και κανε restore  :pP<br>
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
<u>για linux</u><br>ενα υπερ-σουπερ καταπληκτικο προγραμματακι για screenshots, ειναι το shutter.<br><br>εχει την δυνατοτητα να κανει screenshot σε tooltips.<br><img src="http://i160.photobucket.com/albums/t181/kounelos/rq/Tooltip_005_zpsjgdtb5xs.png" alt="Tooltip_005_zpsjgdtb5xs.png" class="bbcode_img" /><br>αλλη δυνατοτητα, αγνωστη στους μικροαστους windows users  :pP :pP ειναι οτι μπορει να κανει screenshot ολα τα desktop με ενα κλικ. το τελικο αποτελεσμα ειναι ενα πανοραμα ολων των desktop.<br>δυνατοτητα για export as pdf κτλ<br>απο το about<br><blockquote>Shutter is a feature-rich screenshot program for Linux based operating systems such as Ubuntu. You can take a screenshot of a specific area, window, your whole screen, or even of a website – apply different effects to it, draw on it to highlight points, and then upload to an image hosting site, all within one window. Shutter is free, open-source, and licensed under GPL v3.</blockquote><br><br>edit<br><blockquote>Especially if you are taking screenshots for writing tutorials or manuals you need to edit the image, e.g. highlighting some part of it. With Shutter you don’t need to open an external graphics editor like GIMP, because Shutter ships with its own built-in editor.</blockquote><br><br>http://shutter-project.org/about/" class="bbcode_url">http://shutter-project.org/about/
 

castorsia

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 9, 2012
Messages
810
Έχετε πρόταση για να εξάγω avi/mp4 από κάτι ντιβιντιά που έχω; Έχω τόσα χρόνια να κάνω αυτή τη δουλειά που τα έχω ξεχάσει όλα!
 

castorsia

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 9, 2012
Messages
810
Jimmy213 σε μερσώ. Επίσης: έψαξα και βρήκα πως ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος να "πάρεις" το βίντεο απο ένα ντιβιντί, είναι τα αρχεία mkv. Ουσιαστικά, δεν γίνεται μετατροπή, αλλά το βίντεο "πακετάρεται" εκ νέου σε mkv που είναι ουσιαστικά container. Οπότε, δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή στην ποιότητα, το βίντεο είναι ακριβώς ίδιο. Επίσης είναι πολύ γρήγορο.. Βέβαια, δεν εξοικονομείται μέγεθος, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.. Παραθέτω πολύ καλό προγραμματάκι που υπάρχει και σε portable.<br><br>http://www.videohelp.com/software/MKVtoolnix
 
Top Bottom