Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Εσύ νομίζεις ότι oi miners θέλουν να ακρηβαίνουν οι κάρτες, μηηηηηηηηηηηηηηηπως κάποιοι άλλοι τις μαζεύουν και βάζουν markup?????
Ναααιιιι... μόνο που δεν είπα αυτό.
Ίσα ίσα οι κάρτες μετά από mining χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους, περισσότερο από τις κοινές μεταχειρισμένες που πέρασαν από gaming και εργασίες γραφείου. Οπότε οι ίδιοι όφελος δεν έχουν, έμμεσα το όφελος δημιουργείται για τους απέξω από το χορό aka scalpers.
To point μου ήταν, πως ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια που υπάρχει και η δυσκολία παραγωγής λόγω covid, οι miners (η πλειοψηφία τους?), αν μη τι άλλο αυτό που έδειξαν είναι φουλ αναισθησία, αφού προφανώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι φαρμάρισμα με/σε οποιοδήποτε κόστος.
υ.γ. εννοείται ότι και οι εταιρίες φέρουν τεράστια ευθύνη(μεγαλύτερη imo) που δεν φρόντισαν έστω να κάνουν διαχωρισμό στη χρήση των προϊόντων τους.

Ίσα ίσα οι κάρτες μετά από mining χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους, περισσότερο από τις κοινές μεταχειρισμένες που πέρασαν από gaming και εργασίες γραφείου.

Δεν θα το έλεγα... εγώ τις κάρτες μου τις πουλησα σε ουδέτερη περίοδο (επίτηδες). Και θεωρώ ότι επείδη δούλευαν με 50-60% χαμηλό power usage και underclock, είναι κάρτες που μπορεί να έχουν προσδοκυμο ζωής πολύ καλύθτερο από κάρτες που δουλεύουν στο σκονισμένο pc κάπιου με εργοιστασιακή ψύξη.

To point μου ήταν, πως ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια που υπάρχει και η δυσκολία παραγωγής λόγω covid, οι miners (η πλειοψηφία τους?), αν μη τι άλλο αυτό που έδειξαν είναι φουλ αναισθησία,

Δεν είναι αναισθισία, Απλά ο miner(και γενικά ο επαγγελματίας) μπορεί να δικαιολογήσει να πάρει υπερκοστολογημένη κάρτα, με αναπροσαρμογή του ROI... Ενώ αυτός που θέλει να παίξει με lego δεν μπορεί...

Συμφωνώ ότι αν ψάχνουμε φτέχτη στην κορυφή είναι οι εταιρίες, όχι επειδή δεν έκανα segregate, γιατί όπως έχω πει αυτό είναι ανούσιο.. Αλλά επειδή δεν προστάτεψαν το απόθεμα τους. Δεν τους νοιάζει αλλωστε.. αρκεί να ξεστοκάρουν...

Last edited:
αν πέσει αρκετά θα αγοράσω και εγώ κανένα (όχι ολόκληρο, δε νομίζω να πέσει τόσο :p )

εγώ τις κάρτες μου τις πουλησα σε ουδέτερη περίοδο (επίτηδες). Και θεωρώ ότι επείδη δούλευαν με 50-60% power usage και underclock, είναι κάρτες που μπορεί να έχουν προσδοκυμο ζωής πολύ καλύθτερο από κάρτες που δουλεύουν στο σκονισμένο pc κάπιου με εργοιστασιακή ψύξη.

Θα μου επιτρεψεις να βγαλω απο το συρταρι μου, το κουτι με τις αμφιβολιες μου. Ισως να χρειαστει να παω και στην αποθηκη οπου εχω αποθηκευσει τις heavy duty αμφιβολιες.

Η εργοστασιακη ψυξη προσφερει μια αξιοπρεπεια στις θερμοκρασιες. Τα σκονισμενα συστηματα υπαρχουν αλλα δεν ειναι η νορμα.
Σπανιζουν σε οσους εχουν απαιτησεις απο το συστημα τους. Οι σκονισμενοι υπολογιστες, συνηθως, προοριζονταιι για απλα πραγματα που δεν ανεβαζουν θερμοκρασιες και συνηθως περνανε και καποιες ωρες χωρις να λειτουργουν πχ υπολογιστες γραφειου, υπολογιστες μονο για ιντερνετ και παιχνιδια στο fb.
Με λιγα λογια. εαν ηξερα οτι πουλας μηχανηματα ορυχειων, δεν θα αγοραζα ακομα και εαν εστελνες τις καρτες καθημερινα σε σπα.
Αν καποιοι τα μαζευουν, προβλημα τους.

Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οι υπερμαχοι του κρυπτο, ειναι οι ψηφιακοι μαρτυρες του Ιεχωβα, για να μην πω ακολουθοι του Χαρε Κρισνα.
Θα σας βαλουν να ξυρισετε και τα μουστακια σας, αυτα που αποκαλειτε μαλλια.

Αν θέλουν ας σου απαντήσουν όσοι πήραν κάρτες μου από εδώ μέσα... nuff said

Ναι είμαστε religious zealots. get over it. :) (εδιτ: εγώ είμαι τουλάχιστον, μην μιλαώ για όλους...)

1657297742676.png

Last edited:
Αν θέλουν ας σου απαντήσουν όσοι πήραν κάρτες μου από εδώ μέσα... nuff said
Word. Αν ο miner ξέρει πώς να στήσει το rig, ρίχνει τα ρολόγια στις κάρτες, οπότε λειτουργούν σε πολύ ελαφρύ load σε σχέση με βαρβαρότητες από δευτερόχειρα επίδοξων overclocker gamers.

Word. Αν ο miner ξέρει πώς να στήσει το rig, ρίχνει τα ρολόγια στις κάρτες, οπότε λειτουργούν σε πολύ ελαφρύ load σε σχέση με βαρβαρότητες από δευτερόχειρα επίδοξων overclocker gamers.

Αυτο δεν αναιρει το ρισκο που παιρνει καποιος αγοραζοντας αυτα που θελουν να ξεφορτωθουν οι miners. Επειδη ο @ccwr και μερικοι ταιζαν τις καρτες τους με γιαπωνεζικο ρευμα και φυσαγαν αρωματισμενο αερα μεσα στο δωματιο, για το ΖΕΝ του χαλκου, Δεν σημαινει τιποτα.
Ποσες οι πιθανοτητες να πεσεις πανω σε τετοιον πωλητη;
Σε καμια περιπτωση δεν μπορω να κανω ισα και ομοια hardware απο mining με το pc του @shredder.
Ελα στην κουβεντα ρε Σρε και πες του ποσο καθαρο ειναι το pc σου.

Προσπαθειτε να με πεισετε οτι δεν υπαρχει διλημμα οταν βρηκατε δυο μεταχειρισμενα αυτοκινητα προς πωληση. Ιδιο μοντελο, ιδιο ετος κατασκευης αλλα το ενα ειναι ταξι και ισως φτηνοτερο.

αλλα το ενα ειναι ταξι
αν το ενα ειναι ταξι και τ'αλλο απο εταιρεια ενικοιασης αυτ/των, ποιο διαλλεγω
Κατι σαν καρτα απο μαινερ και καρτα απο Σρεντερ. Και οι 2 τις ξεζουμιζουν
Περα απο την πλακα και την τρελα των τιμων των vga, Αγοραζοντας μια μεταχειρισμενη καρτα γραφικων, δεν μπορεις να γνωριζεις, πως εχει χρησιμοποιηθει και σε ποιες συνθηκες λειτουργειας. Για αυτο και δεν την αγοραζεις, αν τιμη της δεν ειναι τουλαχιστον 50% κατω απο την τιμη που εχει σαν καινουργια.

Last edited:
Αυτο δεν αναιρει το ρισκο που παιρνει καποιος αγοραζοντας αυτα που θελουν να ξεφορτωθουν οι miners. Επειδη ο @ccwr και μερικοι ταιζαν τις καρτες τους με γιαπωνεζικο ρευμα και φυσαγαν αρωματισμενο αερα μεσα στο δωματιο, για το ΖΕΝ του χαλκου, Δεν σημαινει τιποτα.
Ποσες οι πιθανοτητες να πεσεις πανω σε τετοιον πωλητη;
Σε καμια περιπτωση δεν μπορω να κανω ισα και ομοια hardware απο mining με το pc του @shredder.
Ελα στην κουβεντα ρε Σρε και πες του ποσο καθαρο ειναι το pc σου.

Προσπαθειτε να με πεισετε οτι δεν υπαρχει διλημμα οταν βρηκατε δυο μεταχειρισμενα αυτοκινητα προς πωληση. Ιδιο μοντελο, ιδιο ετος κατασκευης αλλα το ενα ειναι ταξι και ισως φτηνοτερο.

Βρε συ κούνελε, Δεν το συμπεριφέρονται οι μάινερς στις κάρτες καλά για το zen. Είναι το ψωμί τους, αν καεί μια κάρτα μειώνεται το εισόδημα ακόμα και αν έχει εγγύηση. Μεεεεεχρι να περάσει το RMA έχεις χάσει το τραίνο.

Oi miners είναι incentivized να χαιδέυουν το hardware και να του φέρονται με αγάπη και προδερμ.

Σε αντίθεση με τους lego users. Που θέλουμε η κάρτα να δουλεύει στο 110% power με 40C έξω, για να βλέπουμε την χέτι του γκέραλντ να ανεμίζει στα 60-120 φου που σου

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν εξαιρέσεις και στους μεν και στους δε. Ρίσκο έχουν τα πάτνα μέσα τους.

Ακόμα και να πάρεις καινούργιο hardware έχει ρίσκο..... Να σου δεσμεύσουν τα λεφτά για μήνες χωρίς να σου το παραδήδουν π.χ. κτλ κτλ
Αναμφίβολλα μικρότερο ρίσκο από τα μεταχειρισμένα... αλλά γι αυτό πλερώνεις κιολας παραπάνου.

Εδιτ: Στο pc μου και εγώ τώρα έχω κάρτα που έκανε mining 24/7 για δύο χρόνια.... tbh είχα κάποια στιγμη υπόνοια ότι έχει ένα θέμα, αλλά πλέων μετά από 2 χρόνια χρήσης στο pc μου τρέχει νερό... (αλλού ήταν το θέμα) και όταν αλλάξω θα την πουλήσω να την χαρεί και άλλος μετά...

Edit:

Last edited:
The court document said the company initially claimed it was "poised to change the world by making high-performance parallel computing a consumer good". 🤡 "By doing so, Hypernet claimed, with its platform, individuals and companies could 'lease [their] otherwise wasted computing power to other people that want to use it – and be paid for it'," the document said. In the summer of 2018, the founders offered and sold to the public the future right to cryptocurrency tokens, to be used on the Hypernet platform, called "Hyper Tokens". "Through these efforts, defendants raised approximately $20 million in an initial coin offering ('ICO')."

"In other words, Ravlich, Maren, and Chapman created a sham company abroad to deter investors from recouping losses and utilised the sham agreement to shift investor ICO funds to HLI [Hypernet Labs, Inc.], a United States based entity (having no privity of contract with investors), to pocket large sums of money for little to no development effort," the lawsuit said.

In his University of Auckland profile, Ravlich said starting Hypernet was the first step to spreading computing power around the world. "Starting Hypernet is one small step to further all sectors of science and technology with our mission of realising ethical, ubiquitous computing."

Also a multi-instrumentalist musician who likes ballroom dancing, Ravlich told the University it was at Stanford where he learned the benefits of risk-taking.

:giankos:

Εγώ γενικά αναρωτιέμαι, όλο αυτό το computing power, δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αλλιώς; Δηλαδή όλα αυτά τα crypto exchanges δεν μπορούν να γίνουν με τρόπο λιγότερο power hungry? (είτε λέμε για ρεύμα είτε για υπολογιστική ισχύ)

Δηλαδή θυμάμαι παλιά που δίναμε CPU cycles για το SETI, folding at home κτλ. Δηλαδή ΟΚ σκεφτόμουν όλο αυτό το computing power να πήγαινε στο folding @ home, ή σε κάποιο άλλο πανεπιστημιακό πρόγραμμα και δεν ξέρω αν αξίζει που το χρησιμοποιούν σε crypto κτλ.

Δεν λέω αν αξίζει για την τσέπη του miner, λέω για το όλο concept του crypto και το decentralized currency. Αν το βάλω σε μια ζυγαριά με κάποιο άλλο επιστημονικό project που θέλει computing power, νομίζω ότι γέρνει προς το άλλο project.

Εγώ γενικά αναρωτιέμαι, όλο αυτό το computing power, δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αλλιώς; Δηλαδή όλα αυτά τα crypto exchanges δεν μπορούν να γίνουν με τρόπο λιγότερο power hungry? (είτε λέμε για ρεύμα είτε για υπολογιστική ισχύ)

Δηλαδή θυμάμαι παλιά που δίναμε CPU cycles για το SETI, folding at home κτλ. Δηλαδή ΟΚ σκεφτόμουν όλο αυτό το computing power να πήγαινε στο folding @ home, ή σε κάποιο άλλο πανεπιστημιακό πρόγραμμα και δεν ξέρω αν αξίζει που το χρησιμοποιούν σε crypto κτλ.

Δεν λέω αν αξίζει για την τσέπη του miner, λέω για το όλο concept του crypto και το decentralized currency. Αν το βάλω σε μια ζυγαριά με κάποιο άλλο επιστημονικό project που θέλει computing power, νομίζω ότι γέρνει προς το άλλο project.

Ως concept επιστημονικο (blockchain) αξιζει και μπορει να γινει -και θεωρητικα και πρακτικα- , δυστυχως εχει μπει στη μεση ολη η μουργα των ανκαπ crypto-bros και το προωθουν σαν οικονομικη (επι)λυση του καπιταλισμου, με τα αποτελεσματα να ειναι εμφανη στη παγκοσμια κοινωνια, ως proof-of-concept ποσταρω και δω τα πιο κωμικοτραγικα.

Αυτο εχει ως αποτελεσμα τα περισσοτερα γυρω απο το blockchain να ειναι οικονομοκεντρικα ή να λειτουργουν ως δεκανικια των εταιρειων για διαλυση καθε κοινωνικου ιστου (βλεπε DAO ή καλυτερα DOA_workers_unions ) ή απλα να χρησιμοποιουνται απο κουλ-δικτατορες οπως στον Μπουκακε του εκουαδορ

Συγνωμη αλλα βαρεθηκα.

Συγνώμη αλλά στα παπάρια μου τι έκανες. Αν δεν ήθελες απάντηση μπορούσες να μην με ταγκάρεις...

Είναι πραγματικό ξεφτύλα να μιλάει κάποιος για πράγματα που δεν καταλαβαίνει σα να τα καταλαβαίνει. Δεν μπαίνω στην διαδικάσία να απαντήσω την θάλασσα ασχετήλας που ποσταρύστηκε παραπάνω.

Θα πω για όποιον ενδιαφέρεται ότι η κρυπτοαναρχία δεν έχει άμεση σχέση με τον αναρχοκαπιταλισμό και ότι το Bitcoin γεννήθηκε μέσα από το cypherpunk κίνημα. Αν κάποιος ήρθε στον χώρο είναι όλοι οι υπόλοιποι εκτός από τους κρυπτοαναρχικούς. Ο satoshi πόσταρε το whitepaper στο cryptography mailing list. Απευθυνόμενος στο κρυπτοαναρχικό κίνημα...

Αν κάποιος θέλει παραπάνω infa να αναζητήσει τα cryptowars. Literature | Satoshi Nakamoto Institute Εδώ υπάρχει άπειρο υλικό.

Η ερώτηση του @nitro912gr όμως είναι εύλογη. Αλλά δεν είναι απλή η απάντηση. Αν θες για να καταλάβεις γιατί είναι απαραίτητο το Proof of work για ένα πραγματικά αποκεντρωμένο σύστημα μπορείς να τσεκάρεις αυτό το thread, όπως και το paper που το συνοδεύει.

Μπορείς επίσης να δεις αυτό το convo, δες τι απαντάει ο Adam Βack που το όνομα του είναι στο whitepaper και είναι από τους OG devs του πρωτοκόλλου,

Εδιτ: Μία μεγάλη νίκη της πανούκλας των venture capitalists, libertarians και λοιπόν που μπήκαν στον χώρο είναι το marketing, it's not about Bitcoin, it's about blockchain....

Δεν είναι έτσι τα πράγματα.. δεν υπάρχει αποκέντρωση χωρίς σωστά incentives, game theory, elliptic curve cryptography, wallet tech, node tech ktl ktl. Είναι όλα μαζί ένα σύνολο. To Blockchain μόνο του είναι τίποτα παραπάνω από ένα διανεμημένο καθολικό... Μην πέφτετε στις παγίδες του marketing...

O satoshi δεν ανακάλυψε τίποτα από τα παραπάνω όλα υπήρχαν... η καινοτομία έγκειται στον σωστό συνδυασμό των παραπάνω τεχνολογιών.

Last edited:
Καταλαβαίνω γιατί είναι απαραίτητο, καταλαβαίνω και το concept πίσω από το bitcoin και τα θετικά που θα μπορούσε, τουλάχιστον στην θεωρία να δώσει στον κόσμο, απλά δεν ξέρω αν αξίζει πως να το πω... αν σαν ανθρώπινο είδος κερδίζουμε περισσότερο από αυτό ή αν πήγαινε το computing power σε κάποια έρευνα πανεπιστημίου ας πούμε.

Back